Genre: Drama / Thriller
Geregisseerd door: Neil LaBute
Met onder meer: Samuel L. Jackson, Patrick Wilson en Kerry Washington
Bekijk via Netflix
Plot Lakeview Terrace
"What Could Be Safer Than Living Next to a Cop?"
Het jonge koppel Chris en Lisa is nog maar net in hun droomhuis in Lakeview Terrace getrokken wanneer ze te maken krijgen met hun buurman die hun multiculturele relatie afkeurt. De man, Abel Turner, is een alleenstaande vader en agent bij de LAPD. Zijn patrouilletochten door de buurt geven sommigen een gevoel van veiligheid, maar Chris en Lisa nemen de voortdurende bemoeienissen van Turner niet. Wanneer Turner wel heel diep in hun leven binnendringt, besluit het koppel dat het tijd wordt om terug te vechten.
Abel Turner
Celia Turner
Marcus Turner
Captain Wentworth
Clarence Darlington
Maakt me toch benieuwd, vond de trailer van deze film anders best komisch te noemen.
SaNDuTjE
Goeie en spannende film. Beter dan verwacht, vooral door acteerwerk van Jackson.
Noodless
Zeer vermakelijke en onderhoudende film met voor Samuel L. Jackson een droomrol. Heerlijke buur-twisten met voldoende aanwezige spanning. Een film voor een fijne avond. 7,5/10
Nohands
Geen slechte film, hoewel Samuel L. Jackson het toch verdient om in veel betere films te spelen.
Nergens wordt deze film echt speciaal. Jackson speelt een goede en overtuigende rol. Als verschrikkelijke overbezorgde vader en bad cop, komt hij goed uit de verf. Hij is sowieso een acteur die wel raad weet met diverse soorten personages.
Film is gedurende de hele speeltijd interessant, loopt vlot en kijkt lekker weg. Ideale film voor een doordeweeks avondje na een vermoeiende dag werken/school.
Ben ik het geheel mee eens, aardige redelijke slappe thriller die leuk is voor op DVD thuis op de bank.
Had er zelf iets meer van verwacht, maar helaas.....
Waku
Uitstekende en uitermate intrigerende thriller.
Samuel Jackson schittert als gefrustreerde en doorgedraaide politieagent die het leven van een jong koppel wel heel zuur maakt en daarin gaat hij wel heel ver.
Een film die boeit van begin tot eind.
Aanrader!
Mythikal
Was een goede vent, daar zeg je het. In de film geeft hij anderen de schuld voor wat hem overkomt. Zo iemand vind ik nu ook niet bepaald sympathiek
Hij gaf niemand de schuld. Hij had alleen zijn verleden niet goed verwerkt (zijn vrouw die hem hoogstwaarschijnlijk had bedrogen met een blanke man). Als hij andere de schuld zou geven, dan waren de nieuwe buren niet de enige slachtoffers van zijn terreur. Snappie?
JacoBaco
Ik wil best geloven dat het vroeger een prima kerel was, maar hij draaft toch echt door en hoe denk jij dat (mocht hij het overleefd hebben) hoe de rechter over hem zal oordelen nadat hij op het einde die Chris overhoop wilde schieten? Zoiets van ja jongen je was vroeger een aardige jongen, je hebt het zwaar, ze hebben je psychische hulp moeten bieden enz.. enz.. Een terugwerkende kracht? Ontoerekeningsvatbaar? Het zal heus wel enigzins aan bod komen, maar daarbij is hij toch echt flink de lul hoor en zal hij een hele goede advocaat nodig hebben. Nee, als hij eenmaal te ver gaat, heb ik geen medelijden meer met hem.
Apster
Jackson speelt best aardig als treiterende buurman, alleen maakt het script er een zooitje van. Het ene moment probeert hij zijn kinderen goed op te voeden, het andere moment viert hij een vrijgezellenfeest in zijn huis met stripteasers. Als thriller is het nogal magertjes en voorspelbaar en werkt de film naar een dramatisch slechte climax. De boodschap over raciale problemen in de VS schiet hier dan ook zijn doel voorbij. Ik snap eerlijk gezegd ook niet de reacties, dat dit een grappige film zou zijn.
N_SANE
Wat een mooie film waarvan ik geen hoge verwachtingen had, maar juist dacht dat het een simpel filmpje zou zijn. Ik kon me er zo in inleven en de spanning was om te snijden. Samuel acteert subliem en gaat heel ver op in zijn rol als doorgedraaide -stalkerige- buurman die het leven van het koppel erg zuur maakt. De film bleef mij van begin tot eind boeien en is zeker voor herhaling vatbaar!
Mythikal
Ik ben niet zo bekend met de Amerikaanse rechtsysteem, maar in Nederland had ie een taakstraffie gekregen, lol.
En hij wou Chris doodschieten omdat hij geen andere keuze had. Door de mobiele telefoon van de inbreker kon A. Turner gelinkt worden met de inbraak. En dan zou hij sowieso moeten brommen.
Nee, als hij eenmaal te ver gaat, heb ik geen medelijden meer met hem.
Als hij nou gewoon betere hulp had gehad, was het niet zover gekomen én was hij nog steeds een goede vent. Maar niemand in zijn directe omgeving durfde er wat van te zeggen. De tante van de kinderen zag het, maar zei niks. Ook de nieuwe buren die getuige waren van kindermishandeling trokken niet aan de bel. Zijn werkgever zag het aan zijn gedrag in veldwerk, maar ook die deden niks. Dus je hoeft er geen medelijden voor te hebben, is je eigen keuze.
De kinderen waren op dat moment bij hun tante...
Filmkriebel
lol... wat is daar mis mee?... ik zou dat ook doen !
Apster
lol... wat is daar mis mee?... ik zou dat ook doen !
Ik wil er mee aangeven dat Jackson's karakterschets zo krom als een hoepel was. In het begin speelt hij nog de weduwe met veel moreel, maar gaandeweg de film wordt dat allemaal overboord gegooid met een verhaal dat steeds absurder wordt door de handelingen van Jackson. Alles behalve subtiel uitgewerkt.
Filmkriebel
hij zakt dieper weg in zijn obsessies naargaande de film vordert. Vond ik niet zo abnormaal eerlijk gezegd, al snap ik wel wat je bedoelt.
Anjer
Dat heet hypocriet. Dat zijn de meeste mensen bij momenten. Veel vaders drinken zelf, maar willen absoluut niet dat hun zoon of dochter alcohol tot zich neemt. (En natuurlijk doet geeft hij dat feestje in zijn huis om ze lastig te vallen.)
Anjer
Ik heb de film nu tweemaal gezien in korte tijd. En ik vind hem kortweg geniaal. De personages zijn goed uitgewerkt en worden interessant gespeeld. Het acteerwerk vond ik over het algemeen bovengemiddeld. De film verveelde op geen enkel moment.
Ik vond Jackson denderend goed spelen als Abel Turner. Hij heeft aan de ene kant een sterk rechtvaardigheidsgevoel, dat kun je zien aan de scène waarin ze moeten uitrukken omdat iemand zijn vrouw en kind dreigt te vermoorden, de persoon met de shotgun. Die scène vind ik briljant gespeeld en uitgewerkt. Aan de andere kant is hij enorm corrupt. Ook dit speelt hij overtuigend. Voor mij haalt Jackson deze film omhoog.
*4,0
Apster
Kan zijn, vind ik nog steeds dat de film op een gegeven moment uit de bocht vliegt vol cliches. Die scene met de kettingzaag is bijvoorbeeld een van de slechtste scenes uit de film, waarin Jackson ineens veranderd in een psychopaat. Typisch zo'n Hollywood product dat zich niet kan inhouden. En dan heb ik het niet eens over die bosbrand gehad die de climax moet opvoeren.
*4,0
En dat is precies de reden, waarom ik het niet geloofwaardig vond. Jackson gaat van het ene uiterste naar het andere.
Mythikal
Wat is er ongeloofwaardig aan dan? Daar ben je niet echt duidelijk in. Rechtvaardigheid en corrupt? Van corruptie heb ik niks kunnen merken, alleen tegenover de nieuwe buren was Turner corrupt.
Ik vind het verhaal juist geloofwaardig. Ik heb geen een punt kunnen ontdekken dat afbreuk doet aan de geloofwaardigheid.
Misschien ligt het wel aan in hoeverre jij en ik onze mensenkennis hebben vergaard.
3,5 sterren naar 4 sterren
crack1
Ik heb al in mijn vorige berichten de punten aangegeven, waar het ongeloofwaardig werd. Heb overigens genoeg mensenkennis om te zien dat het script een cliche maakt van het personage van Jackson. Zoiets heb ik al in genoeg andere B-films gezien. Als jij dit soort hollywoodbullshit in een film accepteert, maakt je dat nog geen mensenkenner. En hoe meer ik erover nadenk, hoe slechter ik de film vind. Gaat nog maar eens een half sterretje af.[/quote]
De kinderen waren op het ogenblik van het feest bij de tante!
Terug sterretje erbij?
Blood Duster
Zeer amusante film met een wederom schitterende Samuel jackson. Er mogen meer van dit soort films;)
Apster
De kinderen waren op het ogenblik van het feest bij de tante!
Terug sterretje erbij?
Dat hij daardoor meer vrij spel heeft, is tot daar aan toe. Maar het feit dat hij veranderd in een psychopaat gaat me wat te ver. Dat overtuigd me niet er weer een sterretje bij te doen
ken1976
Een film die boven gemiddeld scoort. Met name Samuel Jackson acteert goed als een racistische en droge gestoorde politieagent!!!
Het verhaal zit goed in elkaar en kijkt lekker weg. De overige spelers akteren goed maar nogmaals ik heb zeker genoten van de acteerprestaties van Samuel. De film wordt letterlijk op zijn schouders gedragen, dit bewijst maar weer dat hij tot de absolute top der acteurs behoort!
3,5 sterren voor deze goeie thriller!
crack1
Dat is eigen aan een psychopaat, in het dagelijks leven niet te herkennen. Dutroux was in de winkel ook een toffe peer! Of op cafe, lachen,gieren en brullen.
Elminius
Sorry jongen, maar je reactie slaat op niet veel vind ik.
De bewuste scene waar jij het over hebt toont inderdaad net aan hoe hypocriet hij is en hoe graag hij het leven van de buren een nachtmerrie wil maken.
Als thriller is het net het tegendeel van magertjes, Jackson speelt enorm goed en de spanning zat er zeer goed in bij momenten.
Verder herken ik de raciale problemen vanuit mijn buurt en ik kan me heel goed inleven in het personage van Chris.
Een film als deze had ik graag zonder happy ending gezien, dan was het helemaal af geweest. Nu hou ik het op 4 verdiende sterren.
Eén van de betere thrillers van het afgelopen jaar.
djkoelkast
Ik vind het een zeer middelmatige film. Niet goed, niet slecht.
Had van mij allemaal wel wat erger gemogen, eigenlijk heb je alle "pesterijen" wel gezien als je de trailer hebt gezien.
Raffael77
goeie film !!! maar net niet top daarom 3.5
helemaal mee eens.
Mr_Remia
Zeer goed acteerwerk hier in deze film... beetje voorspellend en toch een zeer verrassend einde... het is geen topfilm maar gewoon een leuke film voor als je een avondje niks te doen hebt.
Hij is vooral erg spannend omdat je, je toch wel de hele film afvraagt wat Samuel L. Jackson's probleem is en waarom hij zo doet. Ik vond dat het einde toch wel een beetje snel moest komen en dat ze het een beetje vlug gemaakt hebben.
Daarom 3*
Naduah
Prima film, met prima verhaal, prima acteerwerk en inderdaad verrassend einde. Aanrader!

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'

Coach Carter
Drama / Sport, 2005

The Salvation
Western / Drama, 2014
vandalismharassmentzwangerschapbuurmanhouse partyshot to deathurinationinterracial couple lapdair conditioner