Starship Troopers 3: Marauder (2008)
Genre: Actie / Sciencefiction
Geregisseerd door: Edward Neumeier
Met onder meer: Casper Van Dien, Jolene Blalock en Marnette Patterson
Plot Starship Troopers 3: Marauder
"Do you have what it takes to be a Citizen?"
De oorlog tegen de Bugs gaat verder! Een Federatie ruimteschip is na een botsing geland op de afgelegene vreemde planeet OM-1. De geliefde leider Marshal Anoke en enkele anderen zitten vast, inclusief de bevallige, maar taaie piloot Lola Beck. Het is aan Kolonel Johnny Rico, de aarzelende held van de oorspronkelijke Bug-Invasie op Planeet P, om met een team van Troopers een gewaagde reddingsmissie te leiden.
Johnny Rico
Chief Bull Brittles
Lt. Link Manion
Pvt. Slug Skinner
Slynkin
De film doet eigenlijk niets goed. Het heeft een slecht verhaal, totaal geen diepgang, crapacteurs, en special effects waar je een slappe van krijgt. Niets is overtuigend.
Toch zie je wel dat de acteurs en de regisseur hun best hebben gedaan. Het straalt op de een of andere manier nog wel iets uit. Ze hebben alles in de strijd gegooid, waar ze toe in staat waren. Alleen niet iedereen heeft dezelfde kwaliteiten. Ik zie dit als een als een goede B-film.
ik twijfel tussen 1.5 en 2*
grayfoxz
Een vermakelijke film.
De special effects zijn inderdaad minder dan de eerste twee films. hoewel er tot mijn verbazing een paar seconden tussen zitten af en toe, waar het weer bijna op gelijke hoogte komt met de eerste films (hoewel die heel schaars zijn). Het verhaal is niet speciaal, maar leuk genoeg om je (bijna) de hele film te vermaken. Geen topper, maar een leuk avondje b-filmen
*2,5
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11913 berichten
Vrolijke science fiction-onzin die het niveau van het briljante eerste deel bij lange na niet haalt, maar die een hele verbetering is ten opzichte van dat afschuwelijke tweede deel. Effecten zijn niet overtuigend, het verhaaltje oninteressant maar ach...het kon me wel bekoren. Een lekkere 3*.
Voodoo
Deel 2 was idd echt bagger. dit is meer een vervolg op deel 1. ik vond hem goed, en heb genoten.
Tarkus
"Paul Verhoeven Presents...", dat staat aan het begin van deze film, en het verbaasd me eigenlijk dat de Heer Verhoeven nog iets met deze film te maken wil hebben.
De eerste "Starship Troopers" was van zijn hand, en dat was ook de beste van de 3 filmen, en men had het daar beter bij gelaten.
Hoewel deze film wat beter is dat deel 2, is het het op vele vlakken ook een desastreuze film.
Slechte acteerprestaties, de Special Effects lijken wel van 10 jaar geleden, enfin.. het verhaal zit wel goed, maar de uitwerking laat veel te wensen over.
Wellicht had dit veel beter gekund in de handen van ... juist, Paul Verhoeven..
Quentin
Steve-a
Ik heb me eerlijk gezecht nog best vermaakt ook...
tal1b
de film is zo nep, dat die wel lachen is.
in weze zie ik de film hoe The United States of America in werkelijkheid de burgers hersenspoelt met onzin.
Rebel80
Wat een bagger film, slechte geacteerd, slechte dialogen en de special effects zijn te triest voor woorden voor een film uit 08.
Hoewel Casper van Dien het toch redelijk deed in deel 1 heeft ie waarschijnlijk ze carriere helemaal de grond ingeholpen met dit 3e deel.
LEIDENAAR187
Welke carriere,op starship troopers 1 en een bijrol in sleepy hollow na heeft die alleen in slechte films gespeeld,en alles wat die doet doet die slecht.
In starship troopers had iedereen zijn rol wel kunnen spelen en 98% had het beter gedaan..
KW2
De special effects zijn enorm achteruit gehold sinds deel 1, het plot zit vol gaten en het acteerwerk is ronduit treurig.
1,5 *
movie fan
film valt mee , de special effects waren echt om je een oog mee uit te lachen , acteerwerk was ook niet echt van de bovenste plank . een middelmatige film , zo ene waar je gewoon 1 keer naar kijkt en dan na een paar jaar vergeet .
Legan
Het valt mij vooral op dat zowat iedereen die stemde en een mening achterliet, totaal de bedoeling van de film miste. Op één persoon na:
eh, je hebt het hele punt van de film gemist. Religie werd dus keihard te kakken gezet. Als je dat niet snapt, mis je echt een heel groot deel van de ironie die deze films (behalve deel 2) zo geniaal maakt.
Vond deel 2 bagger. Voor hen die deel 1 goed vonden qua 'boodschap': deel 3 is zeer zeker de moeite waard.
Over de rest. De effecten, waar velen blijkbaar over vallen, passen juist precies bij de film. Soms inderdaad bagger, maar soms ook superstrak en sfeervol. Het enige is dat ik het 'lekker uit elkaar schieten van aliens' uit het eerste deel miste. Gewoon neerknallen doet het toch minder. Echter acceptabel gezien het verschil in budget. Helaas liet het geluid soms ook veel te wensen over terwijl het vol zat met standaard cliché muziek en dramamomenten.
Starship Troopers 3: Marauder moest bij mij heel erg op gang komen. Hoewel de actie en decors altijd prima waren, stoorde ik mij vooral aan de personages (niet aan het acteren). Vooral Boris Kodjoe als de generaal Dix Hauser had daar een handje in. De personages slaan constant de domste taal uit en reageren ook vaak totaal dom op bepaalde situaties en dialogen. Natuurlijk had ik allang door dat het hier om een combinatie van zelfspot en ironie ging. Alleen de uitwerking daarvan was allerminst subtiel.
Maar ondanks dit aarzelend begin werd de film, totaal tegen mijn verwachtingen in, steeds beter en beter!! Zowel qua actie en acteren, maar vooral qua zelfspot, ironie, dialogen en zelfs personages. Het geloof gaat steeds meer domineren (zowel qua aanbidding als qua afkeer) en waar dat hele religie gebeuren in het begin gewoon vervelend was, gaat het niveau hiervan in sneltreinvaart omhoog. Vooral vanaf het moment dat ze aankomen op de planeet OM-1 is dit gewoon super. En richting het einde gaat de film steeds verder over-the-top en wordt het steeds hilarischer.
De ironie over (en het spot met) het geloof wordt niet subtiel gebracht, maar het is wel wat uiteindelijk de film maakt! En dat de meesten dat klaarblijkelijk niet doorhebben, zegt meer over hen dan over de film. Wat mij betreft heeft Edward Neumeier een prima vervolg neergezet met een sterk laatste 15-30 min waarvan ik bijna een week later nog steeds aan het bijkomen ben.
Starmaster501
ik vond alleen het begin leuk. wat ik egt zooo erg nep vond was dat 1e gevecht. een groepje troopers schieten allemaal granaten op de bugs waarna er maar 1 doodgaat. en je ziet ook maar 1 granaat. yeah right :S
Wanneer ze op die planeet aankwamen werd het saai. irritant muziekje op de achtergrond en de hele tijd lopen lopen :S naja ik geef maar een 2
Noodless
Verrassende score van 6,5/10, ik had dit nooit verwacht omdat het vorige deel echt slecht was. De eerste is natuurlijk de beste !
Ik heb me op geen enkel moment verveeld door de afwisseling van de steeds terug komende reclame, de soms stupide dialogen , de gevechtscènes, de geloofsovertuigingen ( humor ! ) , de bizarre plotwendingen en personages. Al is het ene personage beter uitgewerkt of gespeeld dan het andere. Het verhaal doet soms wel de wenkbrauwen fronzen, maar ach ....het gaat hier vooral om het entertainment. Het monster waarom het draait is net als in het eerste deel een dikke tegenvaller. Als er meer aandacht was geweest voor het verhaal en het monster, dan zat er nog meer in.
congmaster
ben het eens met het laatste comment.
Fantastische film.
Leuke special effects ( heej ik ben van tijdperk star wars episode IV)
Het verhaal lijkt inderdaad op het eerste gezicht plat, maar als je verder kijkt zie je er een ijzingwekkend cynisme in.
Ik bedoel Micheal moore (hij wordt aan het eind gehangen of hadden jullie die verpersoonlijking niet door
had er een puntje aan kunnen zuigen.
Even de zaken op een rij: in star ship troopers werd er al een aanklacht tegen de soms wat facischtische randjes van het USA über beeld, dat werd helaas niet opgepakt en zelfs geacht als: ' wow ik wil ook een citizen zijn'. Dus ging men hier wat verder, let hierbij vooral op de uniformen (die hebben we 58 jaar geleden eerder gezien) . Maar ook het gebruik van een Q bom (van A bom naar Q bom), het ophangen van alles met een afwijkende mening (quantanamo bay) en zo verder.
Wanneer je met deze bril naar de film kijkt blijkt het inderdaad geen goede method acting ( kom op zeg tis ons Casper) maar wel een goed stukje episch acteren moeder courage gaat futuritisch!
Fietsband
Ik vond het maar een neppe film. Het zag er allemaal niet goed uit.
Minotaures
Insectengodsdienst
Belachelijke film. Acteerwerk was slecht, voor sommige zelfs hun eerste film gok ik. Effecten sloegen nergens op, verhaal was ook van het domme. En dan nog dat bidden en insect-god dit, god dat... Met als toppunt: bidden tijdens het vechten
Toch 1,0 aan kwijt dankzij dat Angelina Jolie-look-a-like en dat topless stukje
killer13
casper van dien heeft de 1ste starship troopers film tot een memorabele en geweldige film gemaakt. helaas lukt hem dat niet met deze
was ook wel te verwachten na de mislukking die starship troopers 2 was
Vond het ten opzichte van deel 2 een flinke verbetering, het voelt veel meer aan als een ruimte avontuur en er werden redelijke pogingen gedaan om wat dingetjes uit het origineel te kopieren, met afwisselend succes.
De special effects zijn mwoah, ik las dat er 20 miljoen in is gepompt, je merkt het wel aan de aankleding van de sets, maar de monsters zien er toch slechter uit dan het origineel uit 1997!!
Alleen is dit weer een ontzettende religie propaganda film, daar kots ik echt op. Na drie kwartier beginnen ze er her en der over te praten en de laatste 20 minuten gaan ze over de grens bij mij met al dat gebid en god geneuzel. Verschrikkelijk irritant. Snap de ironie er niet meer van zoals hierboven ergens wordt aangegeven, het feit dat het misschien ironisch is bedoeld maakt het niet minder irritant om dat geneuzel aan te horen namelijk.
Jammer, had de film een hogere waardering gegeven als het einde niet zo verschrikkelijk irritant was.
dominion
vond hem erg goed vergeleken met deel 2 die film was totaal bagger
de special effects waren ook een grote verbetering de insecten zagen er goed uit dus het is een flinke aanrader voor mense die deel een ook goed vonde alleen het einde was een groot minpunt die moet je niet te serieus neme
Starmaster501
De bugs in deel 2 waren wel stukken beter dan hier. Hier zijn ze gewoon lachwekkend.
Grafisch wel ietsjes beter ja
Hier zag je te erg dat het uit een computer kwam. Al heeft deze film meer pluspunten dan minpunten t.o.v. deel 2.
Rizz
Ik vond deze film iets beter dan deel 2, en kwam iets (zeg een centimeter) dichterbij de genialiteit van deel 1.
Waarschijnlijk is dit deels te danken aan Casper Van Dien en het feit dat de film zich niet afspeelt op 1 locatie zoals in deel 2. De bugs zagen er wel echt ongelofelijk shitty uit, zelfs in een game moet dat er te nep uit zien. En dat einde.. ik kan er wel om lachen, te fout maar toch op een of andere manier wel vermakelijk
Monkey68
Ga niet eens de moeite nemen om deze te bekijken. Ongelooflijk hoe 2 vervolgdelen het origineel ZO kunnen verneuken!!!
dominion
vond deze wel heel goed want het was een hele grote verbetering want deel 2 was echt te triest voor woorden.
Hier zijn de special effects ook heel goed het leek ook meer op deel 1 want deel 2 sloeg gewoon nergens op het had niks met deel 1 te maken.
Ik vond deze ook heel spannend zeker in de woestijn met de behemecoytal die zag er ook heel goed uit alleen heel erg jammer voor het religieuze einde dat sloeg gewoon nergens op maar die marauders waren ook heel gaaf
Gang_Star
Het 2e deel was uberslecht... Vanwege de terugkerende Johnny Rico toch de kans gegeven deze te kijken.
De film ging qua inhoud gelukkig weer terug naar de roots die Paul Verhoeven heeft nagelaten. Ditmaal krijgen we dus weer open vlaktes etc. waar hordes bugs de mannen van de federatie aanvallen.
In vergelijking met deel twee is dit dan ook een goede film, vergelijk je hem met deel één dan krijg je een matige 3e deel die alles probeert te kopieren. Desondanks redelijk vermakelijk.

Starship Troopers: Traitor of Mars
2017