Genre: Misdaad / Thriller
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 13 maart 1992
Bekijk via SkyShowtime
Plot Cape Fear
"Sam Bowden has always provided for his family's future. But the past is coming back to haunt them."
Max Cady komt na 14 jaar voor mishandeling vrij en zoekt de advocaat op die toen bewijzen heeft achtergehouden die hem vrij hadden kunnen pleiten. Hij bedreigt de advocaat die met wettelijke middelen zijn vrouw en dochter van bijna 16 (dezelfde leeftijd als het slachtoffer) wil beschermen. De man heeft in de gevangenis leren lezen en heeft ook rechten gestudeerd.
Max Cady
Judge
Lori Davis
Tom Broadbent
Toontje35
Deze film weer eens na heel lange tijd gezien.
Zit na al die jaren toch knap in elkaar. Prima acteerwerk.
Hulde
filmfan17
Ik denk dat je Max Cady kan zien als iemand die gestuurd is door "god" om wat dingen goed te maken binnen de familie. Om geconfronteerd te worden met iets wat er niet in je familie klopt maar waar je van denkt dat het wel klopt! Zo gaat de advocaat vreemd en is er geen/nauwelijks aandacht voor de dochter. Max Cady zijn missie is geslaagd als hij dit heeft verandert. Eigenlijk is Max Cady dus best wel een good guy.
CdeJ
Geweldige film,Robert de Niro speelt geweldig,het was al weer een tijdje geleden dat hij zo'n goede rol had..
Wat een psychopaat,innemend op zijn tijd,maar levensgevaarlijk.
Meer van dit soort films svp!
Rosicky
Robert de Niro als enge viezerik is het enige positieve dat er te melden valt over Cape Fear. Wat een slechte film...
Op de eerste plaats is het plot extreem onrealistisch, en volslagen van de pot gerukt. Logica komt in Cape Fear niet voor en dat gaat nogal ten koste van de geloofwaardigheid. Personages die zelfstandig nadenken zijn helaas niet in de plot inbegrepen, De Niro uitgezonderd.
Alle personages hebben overigens net zoveel diepgang als Steven Seagal tijdens zijn hoogtijdagen. Echte flat-characters. Het domme, om te praten, onzekere tienermeisje. De lichtjes geflipte huisvrouw, de psychopaat en de anti-held die stiekem een beetje vreemd gaat en hartstikke gek wordt. De film wordt nog een klein beetje gered doordat De Niro goed acteert...
Visueel is het ook nauwelijks om aan te zien. Er wordt her en der geexperimenteerd met negatieven, hetgeen nergens op slaat, praktisch alle personages zijn lelijk (DeNiro is weliswaar goed, maar ook niet om aan te zien.) en dan zijn er nog die schitterende eind jaren 80, begin jaren 90 kapsels en kleding. Zum Kotzen.
Nee, met Cape Fear slaat Scorsese de plank finaal mis. Bijna niets aan deze film is logisch of interessant.
Sjoerdow
Erg goeie Thriller dat helaas aan het eind aan geloofwaardigheid inboet.
stevige 3,5 sterren
Eens met Sjoerdow, best een vermakelijke film. Alleen op een gegeven moment gaan de acties van Nick Nolte me een beetje storen, vooral nadat de Niro die 2 mensen heeft vermoord en dat ze vluchten naar die woonboot, dat gaat er bij mij niet in
Verder is het allemaal zeer degelijk, een sterk acterende de Niro als freak en mooie bijpassende soundtrack. Had alleen niet het gevoel dat ik naar een Scorsese film te kijken zat, nu is het eigenlijk 1 van de zoveel goede thrillers. Zonder dat ie er echter bovenuit steekt.
Behoorlijk sterke thriller, die hier en daar wat over the top gaat, maar juist daardoor wel een prima spanningsboog creëert. De Nro speelt zijn rol erg goed als gestoorde psychopaat, wiens acties vaak nogal onvoorspelbaar zijn. Ook Nolte doet het best aardig, al is hij lang niet zo goed als De Niro. Verder heeft de film een goede opbouw, prima ondersteunende muziek en gaat de film zoals verwacht in het laatste half uur pas echt goed los. Verder heeft Scorsese er een paar fraaie plaatjes in gestopt, waarbij vooral de verandering in de lucht ook vaak de dreiging in de film mooi weergeeft. Erg vermakelijk allemaal.
DVD-T
En weer een Scorsese film op mijn lijstje kunnen wegstrepen. Mijn 11e film van de man. Cape Fear is me erg goed bevallen.
Het begin is even inkomen. Het duurt maar even voor het psychologische machtspelletje van start gaat. De film krijgt een goede opbouw mee en word met de minuut spannender. Mede door die goede opbouw kom je goed in de film, en wordt het niet al te sterke verhaal wat naar de achtergrond gedrukt. DeNiro speelt zoals we gewend zijn erg sterk. Hij zet zijn karakter erg sterk neer en zorgt voor een onvergetelijke performence. Ook Nolte en Lewis zijn erg sterk. Qua casting is Scorsese goed geslaagd. Na de goede opbouw, en het sterke thriller aspect is de climax wel wat minder. Een beetje over the top allemaal. Dat mocht de pret verder niet drukken want Cape Fear is verder echt een heerlijke film.
Pipoo!
Moet toch even moeite doen om in deze film te blijven. De combinatie van Scorsese en de Niro deed mij vooraf iets anders verwachten. Moest ook erg wennen aan het zuiderse accent van de Niro.
Ondanks dat, toch zeker 3,5 sterren waard. De film wordt goed opgebouwd en de climax vond ik toch wel heftig. Kijk hem wellicht nog een keer, misschien verhoog ik het cijfer dan nog.
chevy93
Scorsese has done it again! Met Cape Fear heeft hij één van de beste thrillers ooit neergezet. De toon wordt gelijk al gezet met de bekende, op Hitchcock gebaseerde, bombastische muziek. Daarna laat de film je niet meer los.
Na het spectaculaire en imponerende begin volgt even een stukje waar je doorheen moet komen. Het is zeker geen straf om naar te kijken, maar ik had wel zoiets van: 'Kom op, nu naar het spannende deel!'
Wat volgt is een stukje waarbij je morele bewustzijn erg op de test wordt gesteld. Is hij nou wel zo gevaarlijk? En is het nou nodig om hem op te ruimen? Door die verkrachting, werd die keuze wel ingevuld, maar tegen het einde begon ik toch te twijfelen. En dat is dus heel knap dat je, zelfs na een verkrachting, nog gaat twijfelen of iemand wel echt slecht is. Chapeau Scorsese!
Het einde was bloedstollend spannend en die vele (kleine, maar zeer vermakelijke) plottwistjes werkten daar zeker aan mee. Het enige jammere vond ik de overduidelijke voice-over. Dat was wel jammer. Ook de onoverwinnelijkheid van Cady was niet echt een plus. Dat waren wel twee punten waar ik aan moest wennen en het zijn van die punten die mij beletten de volle mep te geven.
Wel een prachtig gegeven was de muziek. Van die geweldige muziek, zoals je die alleen nog in de beste thrillers tegenkomt. Zoals ik al eerder aangaf, Hitchcockachtig. Cape Fear is een uitstekend voorbeeld van Scorsese's liefde voor Hitchcock.
Eén van de beste thriller die ik ooit heb gezien en ook lichtelijk onderschat. Zo zie je ze zelden!
sofripa
De Niro op zijn top. Duivels gave acteerprestatie.
De rest van de cast waait gewoon compleet weg. Muziek is ook geweldig. 4 sterren.
schram101
Op zich nergens slecht, maar ook absoluut niet spannend en veel te overdreven..
Echter speelt Robert de Niro zijn rol zo ontzettend goed dat hij redelijk vermakelijk blijft.
dsfotografie
Deze film heb ik inmiddels al diverse malen gezien. Het blijft een topfilm om naar te kijken. 4,0
simonvinkie
Na ik een paar weken geleden het origineel zag, was ik ook best benieuwd naar de remake, zeker vanwege de combinatie Scorsece en de Niro. Als ik naar de twee kijk denk ik aan toppers als Goodfellas en Taxi Driver. De eerstgenoemde film zie ik zelfs als een van de beste ooit, en hij zal altijd een plekje in mijn top tien blijven houden. Dit Cape Fear kan niet in de buurt komen van die twee films. Ook het origineel vond ik eigenlijk een stuk beter.
Waar de film nou echt flink de mist meeinging, was de onrealistischeid van de personages. De handelingen van Nick Nolte waren volkomen onlogisch. Gek genoeg vond ik dat ik het origineel stukken minder. De climax op de boot was dan nog wel redelijk spannend, al werd het wel flink uitgerekt en duurde het veelte lang. Camerawerk vond ik ook niet alte best eigenlijk. Vooral op de boot probeert Scorsece wat nieuwe dingetjes uit. Zo laat hij de camera wat ronddraaien. Jammer, want zo werk het erg onverzichtelijk allemaal.
De film is dan nog enigzins te pruimen dankzij de Niro, die weer uitzonderlijk goed staat te acteren. Zijn personage was sowieso wel prettig om naar te kijken. Nick Nolte doet het ook niet echt slecht. Zijn vrouw en kinderen overingens wel. Als ik me niet vergis was de muziek hier hetzelfde als in het origineel. Het is zeker een spanning opbouwend deuntje, alhoewel ik het wel wat oubollig vond voor zo'n modern ogende film. Jammer dat ik de spanning ook niet echt voelde. Tuurlijk waren er wat spannende momenten, maar over ht algemeen vond ik het allemaal toch wat mak.
Flinke tegenvaller dus. de Niro maakt de toch nog wel redelijk kijkbaar, maar eigenlijk had ik vanaf seconde één niet het gevoel dat dit een goeie film zou worden. Wel gingen de 128 minuten redelijk snel voorbij. Maar van meeleven met de personage was geen sprake. Bovendien vond ik de film ook niet echt spannend. Wel nog grappige bijrollen van Peck en Mitchum die de hoofdrollen hadden in origineel.
Kleine 2*
mikeforever
goed geacteerd door de Niro maar ff serieus...
wat een saaie bagger film ! weet de spanning totaal niet vast te houden
orbit
- 12092 berichten
Spanning niet vasthouden.. man, je zit van a tot z in de spanning met deze film en die psychopaat die ieder moment kan toeslaan
fappie
- 2005 stemmen
Gisteren voor 3e keer gezien. Prachtige en flitsende stijl van Scorsese.
WanderingStar
zit nu te kijken
mijn goddddd wat is juliette lewis om OP TE VRETEN zo schattig!!
SaNDuTjE
Nu eindelijke deze film gezien te hebben kan ik alleen maar zeggen, wat een tegenvaller.
Tijdens de film zat ik me steeds af te vragen hoe deze zonder de Niro zou zijn, en ik denk eerlijk gezegd dat er dan niet veel meer zou overblijven. De sfeer veranderde enkel in de scenes met Max Cady, verder voelde het aan als een doorsnee 'kat-en-muis-thriller'.
Praktisch iedere rol wordt zeer matig neergezet en roept geen enkele sympathie bij me op. Enkel Lewis probeert er nog iets van te maken. Het toppunt is toch wel Nolte, die ronduit een loser speelt en gedurende de film nergens veranderd. Wat je toch wel zou verwachten aangezien dat het doel van Cady is om hem zijn daden in te laten zien.
Helaas heb ik niet zo kunnen genieten van Cape Fear zoals ik had gehoopt, maar de rol van de Niro is gewoon prachtig en een genot om naar te kijken. Niet zo sterk als in Taxi Driver maar komt er dicht in de buurt.
3* voor de Niro
Eraser2
Zo, hierbij mijn eerste bericht op moviemeter.
Ik heb Cape Fear vandaag voor het eerst helemaal gezien na hem van de week aangeschaft te hebben.
De film is mij absoluut niet tegen gevallen (hoe kan het ook anders met de Scorsese/De Niro combinatie). Het is echter absoluut niet Scorseses finest.
De acteerprestaties zijn dik in orde vooral Julliete Lewis en uiteraard Robert spelen heel erg sterk. De manier waarop Max Cady wordt neergezet is angstaanjagend goed. De rest van de cast doet het ook niet onverdienstelijk al heb ik Nolte wel betere rollen zien spelen.
Het grootste pluspunt van de film vind ik de fantastische onheilspellende muziek. Het geeft de film echt een hele 'enge' sfeer.
Minpunten in de film zijn voor mij de vele ongeloofwaardigheden in het verhaal. Bijvoorbeeld:
- De verkrachting van de minnares van Nolte's personage, hoe kan Cady nou zeker weten dat zij geen aanklacht indient?
- De scene van de schoonmaakster die de detective vermoord, het ene moment is het nog gewoon Graciella en het volgende moment ineens Max.
- Het hangen onder de auto uiteraard is wel heel erg nep.
en zo zijn er nog wel een aantal kleine dingetjes.
Maar genoeg over het negatieve, ik heb mij namelijk prima vermaakt met deze film en zal hem zeker nog wel eens vaker uit de kast trekken.
Zadel
acteerpresentaties zijn oke, maar zeker niet geweldig ( op uitzondering van de niro) de gehele film heb ik toch wel geboeid zitten kijken. er was de hele film een gespannen sfeer en je wordt steeds opgezadeld met vragen. hoe heeft hij de hond vermoord, hoe komt hij aan de pianosnaar uit het huis van z'n advocaat Je ziet steeds hoe professioneel max candy het aanpakt
minpunten zijn idd wat eraser2 hieronder zegt over geloofwaardigheid. verder heeft de film bij mij geen moment spanning opgeleverd
het einde vind ik ook 3x niks
wanneer ze op de boot zitten, had ik het gevoel dat ik meer naar een rambo zat te kijken, dan naar een professioneel, psychisch gestoorde moordenaar/verkrachter.
Het einde vind ik dus slecht uitgewerk, ofterwel: afgeraffeld
al met al zeker geen slechte film
glimlicht
PAAAM Paaam Paaam paam...
Bij het horen van de soundtrack in het begin van de film dacht ik naar een hele gedateerde film te gaan kijken.. Dat was gelukkig niet zo, Cape Fear is spannend en interessant.
De Niro speelt echt fantastisch, soms vind je hem verschrikkelijk (bijt even een stukje wang weg), maar op bepaalde momenten kwam hij sympathiek en cool over (hij betaalt een drankje voor de privé-detective). Ook vond ik het feit dat hij "onoverwinnelijk" is heel tof gedaan, je wilt geen mietje als bad-guy. Kom op zeg...
Maar Nick Nolte speelt ook erg goed een vader die menselijke fouten toont. Juliette Lewis speelde heerlijk dom in het begin en hield dat niveau wel aardig vast. De man die de privé detective speelde verdiend ook een complimentje. Ja.. Qua acteerprestaties zat de film goed.
Visueel was het wat minder, die oer-lelijke kleuren soms erdoorheen. En dat gare negatief filter had ook niet gehoeven. Op het einde gaat de camera ook nog even duizelen en raar doen, heb hem liever stil. Danku.
Aangename verrassing!
*4,0
Vinokourov
Best okeeje film met een beklemmende sfeer. Deels wordt dat geprobeerd door hippe vage experimentele beelden en montage en dat had van mij niet gehoeven. Het verhaal van een psychopaat, een op dreef zijnde Robert de Niro, die een advocaat en zijn familie stalkt is op zichzelf al spannend genoeg. De uitkomst van de film kun je weliswaar van verre aanzien komen, maar toch was ik benieuwd hoe dat tot stand zou komen. De soundtrack deed me overigens denken aan een willekeurig Ed Wood-film. Niet meteen een compliment
, maar goed dat terzijde.
smash016
Jammer dat de film erg gedateerd overkomt, helemaal als je bedenkt dat hij niet eens zo oud is (1991). Die soundtrack, ik weet niet wie die heeft gemaakt, maar het klinkt als een chimpanzee die voor het eerst een MIDI-keyboard tegenkomt en willekeurig op toetsen gaat rammen. Serieus! Dat kon zelfs in 1991 niet meer, dat soort kakofonieën. Tuurlijk, lekker naargeestig sfeertje, maar het doet pijn aan je oren.
En inderdaad, die rare experimenten met kleurfilters en dergelijke, niet bepaald een tijdloos stijlelement, nee.
Voor de rest stoelt deze film bijna volledig op De Niro's performance. De rest is gewoon degelijk, niet meer en niet minder. Maar De Niro... Dat je voor zo'n pure villain (alhoewel, hij heeft z'n motieven...) zoveel respect en ontzag kunt hebben. Dat komt gewoon door De Niro. Geniaal. Genoeg reden om deze film een absolute aanrader te maken.
JanDahler
wat een geweldige rol van De Niro. hij draagt deze film volledig als manipulerende psychopaat.
Vele scenes herkende ik overigens van bij The Simpsons (sideshow bob) alsook de muziek. Behoorlijk dreigende muziek die goed past bij deze film. Op het einde vond ik het wel iets té worden, maar niet echt zo storend om de film te doen floppen. zeer vermakelijke film! : 4.0*
LFCx8
Gisteravond op het duitse VOX gezien en ga de film zeker komende zaterdag weer kijken op RTL 7
Robert De niro speelt echt geweldig in deze film
heel raar om hem zo te zien in zn duivelse rol als je bijv. Meet the/Little fockers heb gezien
zeker de moeite waard!
*4.5
Al DeNiro
Één van DeNiro's beste rollen.
Wie had toen ooit gedacht dat DeNiro zo'n rol zou spelen.
Terechte nominatie voor een Oscar.
Top vijf voor acteerwerk van DeNiro:
1) Taxi Driver
2) Godfather II
3) Heat
4) Cape Fear
5) Deer Hunter
AjaxRulezzz
- 2085 berichten
Mooie film, lekker spannend en De Niro acteerde inderdaad heel erg goed.
Karl van H.
'Met respect voor het bronmateriaal gemaakt,' stond er in het NRC Weekblad, en dat is te merken: de overdreven aanwezige muziek en af en toe haast melige montage maken het een echte B-film, maar dat is niet erg, want spannend is het wel. Dat is vooral te wijten aan het goede acteerwerk van DeNiro, die terecht wordt geroemd, maar ook het schrijfwerk steekt goed in elkaar, kijk bijvoorbeeld maar naar de scène waarin hij een bezoekje brengt aan de school: brrr! Tegen het einde gaat de film helaas behoorlijk over the top en gaat het B-filmelement tegenstaan. Dat is jammer, want tot die tijd was het een razendspannende thriller.
maerk
Had spannender gekund.
Scorcese is een fijne regisseur dus daar mag je wel wat van verwachten. Hij bewijst zijn kunnen wel met deze film, maar het verhaal vond ik net niet interessant genoeg. Een ex gevangene kan garant staan voor veel spanning en verwikkelingen, maar naar mijn mening zaten er niet genoeg spanningsbogen in de film. Het middenstuk was een beetje standaard.
Uit het verhaal kon soms meer gehaald worden, ook al zijn de confrontaties met DeNiro erg goed bedacht. Cape Fear schittert wel door de cast en Scorcese's filmstijl. Visueel erg typerend voor de man, het ziet er allemaal erg goed uit. De B-film stijl kon ik ook waarderen, alleen resulteert dit wel in een soms wat rommelige montage en te dramatische muziek.
De cast is fenomenaal. Nolte speelt gewoon erg goed de getijsterde advocaat, Juliette Lewis steekt er met kop en schouders bovenuit als onzekere en opstandige puber. Heel herkenbaar gedrag, een topprestatie van een actrice die ik eigenlijk niet zo mag. Op onbereikbare hoogte voor de rest van de cast bevindt zich dan Robert DeNiro die maar eens laat zien waarom hij afgelopen maand de Cecil B. Demille award mocht ontvangen. Een geweldig eng personage.
De bijrolletjes van Mitchum en Peck waren leuke toevoegingen.
Het verhaal is niet bijzonder en het had allemaal spannender gekund, maar Scorcese en de cast stuwen de film naar een grotere hoogte waardoor het niet zomaar een standaard werkje is. 3,5*.

Thriller 'Cape Fear' van Martin Scorsese verdwijnt zeer binnenkort uit het Netflix-aanbod

'Cape Fear' van Martin Scorsese wordt goed bekeken op de Nederlandse Netflix

Knallers op Netflix: déze tien films gaan nu volledig door het dak in Nederland

Thriller 'Cape Fear' van Martin Scorsese is vanaf eind deze maand te zien op Netflix

Goodfellas
Misdaad / Drama, 1990