Genre: Komedie / Drama
Met onder meer: Amy Adams, Emily Blunt en Alan Arkin
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 14 mei 2009
Plot Sunshine Cleaning
"life's a messy business."
Rose (Amy Adams) en haar zus Norah (Emily Blunt) hebben moeite om rond te komen en starten vervolgens een ongewoon schoonmaakbedrijf dat gespecialiseerd is in misdaadlocaties: 'Sunshine Cleaning'. De zussen worden gesteund door hun vreemde vader Joe (Alan Arkin) die helemaal in hun idee mee gaat.
Rose Lorkowski
Oscar Lorkowski
Lynn
Sherm
shockdog
Bij vlagen saai en Amerikaans-nep-sentimenteel (wáárom dat sentimentele geneuzel met die overleden moeder?) maar kijkt lekker weg en heeft leuke hoofdrolspeelsters. Alan Arkin als opa was niks bijzonders.
Aapje81
Deze was iets minder dan Little Miss Sunshine maar het moet gezegd de toon en de manier waarop humor en drama worden gecombineerd is schitterend gedaan. Vooral Emily Blunt was hier helemaal op haar plaats. Heb erg hard om haar gelachen maar had ook met haar te doen. Heel knap in meerdere opzichten.
Aanrader
Aapje81
Wow, wat een geweldige prestaties van Emily Blunt en Amy Adams zeg (vooral de eerstgenoemde). Twee erg fijne actrices. Ik zou zo verliefd worden op Blunt in deze film, die heeft ''het'' in deze Sunshine Cleaning gewoon. Prachtig.
Qua vrouwen zitten wij duidelijk op een lijn.
Muggsy
De moeders in deze film hebben het niet onder de markt. We zijn nog maar nauwelijks ondergedompeld in het tragische verhaal van de moeder van de karakters van Adams en Blunt of men voert een zijplot op waar Blunt een vrouw wil confronteren met foto's en persoonlijk spullen van diens overleden moeder. Jammer dat men op het einde alles koste wat het kost mooi in elkaar wil laten passen en er een happy end wil aanbreien. Was namelijk helemaal niet nodig volgens mij. Genietbaar bij momenten en Amy Adams was geweldig op dreef.
VierkanteOogjes
De film miste helaas structuur. Wat had Chloë, euhm, Mary Lynn Rajskub bedoel ik, nou voor een rol ni het verhaal. Samen avondje uit, onder de brug treintje kijken. Ik had gehoopt dat de zussen avonturen zouden beleven met hun nieuwe bedrijfje, maar helaas. Dan lijkt een romance te komen met de verkoper met 1 arm, maar helaas. Ook dit blijft vaag.
2 *
Leo1954
- 2073 berichten
Film heeft veel potentieel, het idee van het schoonmaken van "misdaad" locaties door twee gekke zussen is echt perfect. Veel subplots blijven open, worden niet uitgewerkt. Dat is zo consequent gedaan, dat moet opzet zijn geweest. De man met één arm en de liefde die tussen die twee lijkt te ontspringen, de andere zus met haar escapade met de lesbische vrouw, het blijft open. Dat geeft aan één kant wel een gevoel van echt leven, maar dat wordt ook weer voor een deel teniet gedaan door het Hollywood einde. Hinkt een beetje op twee gedachten in mijn visie. Jammer, want sympathiek vond ik m wel in hoge mate.
fluppebxl
Ik leefde hoe langer hoe meer mee met de personages, met hun ongeluk en tegelijkertijd hun wil om er iets beters van te maken. De subtiele humor, de hoopvolle kantjes in plaats van een grijs sociaal drama, ik kan het ten zeerste smaken. En leuk om Alan Arkin opnieuw als opa te zien, een rol die 'm op het lijf is geschreven
Aanrader, maar verwacht geen wilde actie: 't is meer een filmpje dat het van een luchtig sfeertje en simpele, doch intrigerende verhaallijnen moet hebben.
Gish
Uitstekende film, vond hem beter dan verwacht. De regie is uitzonderlijk goed en alle scenes zijn raak, maar ook de vele lokaties zijn goed gekozen. Amy Adams heeft een mooie rol en acteert net als de rest van de crew meer dan goed. Al met al een frisse independent film over gewone mensen zoals ze maar weinig gemaakt worden. In ieder geval veel beter dan menig Hollyood vehikel met een budget dat vaak 20 x hoger ligt. Kijk al weer uit naar de volgende film van dit productieteam. Na Little Miss Sunshine opnieuw een parel. Ik ga voor 4 sterren.
Slingerland
Ontwapenende hoofdrolspelers en een origineel verhaal. Leuke film!
Pruim
Een leuke film, maar ik betrapte me er op dat ik achterfa toch vond dat er meer in had gezeten. Het is bij tijdne iets té clichematig en te voorspelbaar. Het einde zorgde er zelfs voor dat ik heel even een nare smaak te proeven kreeg. Zit ergens tussen de zesenhalf en zevenmin. Vooruit; 3,5 sterren dan toch. Om Emily Blunt!
david bohm
Komedie-drama met weinig goeie grappen.Film zit leuk in mekaar maar op de één of andere manier lijkt het alsof komische situaties niet goed zijn uitgewerkt. Met andere woorden, sommige scenes hadden van mij wel wat verder uitgewerkt mogen zijn.
Willemweetniet
Eigenlijk moet ik gewoon eerlijk zijn: Deze film geef ik enkel 3,5 sterren omdat Emily Blunt een van de grootste talenten in filmland is en Amy Adams een van mijn favoriete actrices is. Het verhaal is te doen maar het einde komt als een clichématige slag in het gelaat. Jammer er had meer in gezeten. Aan het spel lag het in elk geval niet!
Originele film over 2 zussen die samen crime scenes gaan schoonmaken. Een goeie mix tussen humor en drama, alhoewel drama hier toch wel de boventoon voert. Amy Adams en Emily Blunt zijn erg goed en maken absoluut het beste van hun rollen. Film had wat mij betreft wel wat langer mogen duren, want niet alles wordt even goed uitgewerkt.
Sympathieke film met een uitstekende Adams, Blunt en Arkin. Het verhaal kibbelt op een lekker maniertje door en zorgt voor een lekker sfeertje.
Echter is de film inderdaad wel erg kort, een paar dingen had ik liever wat meer uitgewerkt gezien(bv. Norah-Lynn verhaallijn). Heb nu niet het gevoel dat Sunshine Cleaning heel erg lang blijft hangen.
Is trouwens de tweede film waarin Amy Adams en Emily Blunt beiden te zien zijn.
TragieStar.*
Vandaag bekeken en heb enorm genoten. Echt een film waarbij je niet te veel hoeft na te denken en je emoties de vrije loop kan laten.
Er zitten zowel grappige als droevige momenten in en dat overlapt elkaar prima.
De 2 dames doen het geweldig en spatten ook echt van het scherm. Amy Adams ik daarom ook een van mijn lievelings actrices, en Emily Blunt doet het ook fantastisch alleen heb ik nog niet veel van haar gehoord of gezien in andere films.
Wel voorspelbaar, en soms beetje saai maar eigenlijk maakt dat de film niet veel slechter.
Het begin begon daarom ook compleet zoals ik het niet zou verwachten, maar toen zag ik dat de film ook voor 12 jaar en ouder was.
Verder gebeurt er meer van het zelfde of haast niks maar heb me wel vermaakt en daarom verdient deze film in mijn ogen al 3,5*
Leuk voor 1x zeker, maar niet om vaker te gaan kijken, hoogst waarschijnlijk zal ik dat wel doen.
Mensen die deze film nog moeten zien, verwacht niet veel, gewoon lekker kijken en laat je meeslepen door de 2 actrices en het vrij simpele maar leuke verhaal.
Decec
Ik vond een goede dramafilm...
Allebei zusjes maken moeilijk voor een baan, gelukkig laatste moment vond ze haar eindelijk zin voor haar nieuwe baan/baas...
Actrices Amy Adams en Emily Blunt spelen wel goed. Acteur Alan Arkin ken ik hem ook goed.
Prima 3,5 sterren!
John Lee Hooker
Zitten mooie plaatjes tussen. Acteerwerk is goed. Het schoonmaakbedrijf wordt wel wat teveel op de achtergrond geplaatst. Ging meer om andere problemen.
Aardig, geen afgang om te zien.
eltorro
Redelijk.
De film lijkt soms wel om op de film Little Miss Sunshine te willen lijken, maar mist de scherpte. Zo is de opa in deze film een exacte kopie van de opa uit Little Miss Sunshine, alleen een stuk minder grover. En natuurlijk in de titel van deze film ook Sunshine.
Maargoed het verhaal was redelijk, soms iets te voorspelbaar. De film sprong vooral in het acteerwerk uit. Miste soms wel wat leuke soundtrack, een beetje iets in de richting van Little Miss Sunshine (als ze toch al bezig waren) soundtrack had de film goed gedaan.
Heb me uiteindelijk best wel kunnen vermaken met deze film. 3*
Threeohthree
Aardig zij het zoetje, licht verteerbaar, hap-slik-weg-waar-is-hij-nou filmpje. Amy Adams lekker opgewekt als altijd moet haast wel een glimlach op je gezicht toveren. 2 hele sterren aan dit vermakelijke filmpje van de onderste plank. Wat die planken betreft gaat het niet chronologisch maar op smaak. De rom/com's staan nu eenmaal onderaan, ach bekijk het positief, geen ladder nodig om deze erbij te pakken.
laundromat
Voor de 2e keer gezien...voor de 2e keer vermaakt. Heb een zwak voor Amy Adams. Ze heeft wel een mooie lach, maar pruilen gaat haar ook goed af. Goed gecast voor deze film. En Emily Blunt is erg talentvol. Ook de bijrollen waren prima.
Net geen 4* wel een een dikke 3,5 (3,80).
blurp194
Aardig filmpje met een origineel verhaal. Verder wordt het nergens echt spannend of opvallend, het is allemaal weinig bijzonders.
Amy Adams is net te tolereren wat mij betreft - maar ik heb dan ook echt geen zwak voor haar. Hoewel ze hier stukken beter is dan in Leap Year, dat vond ik een verschrikking. Emily Blunt krijgt dan weer een beetje te weinig aandacht van de camera, jammer. En ik zie nu pas dat Alan Arkin de opa speelt, had hem in de film niet herkend.
BBarbie
Heerlijk genoten, maar ja ik ben bevooroordeeld, want Amy Adams (heel mooie vrouw met een lach die je doet smelten) en Emily Blunt (brengt [...] gevoelens in mij boven) zijn twee van mijn favoriete actrices. En Alan Arkin is altijd Alan Arkin. Luchthartig en grappig verhaaltje over een beroep waarvan ik nooit gedacht heb dat zoiets ook nog bestond. Een lekkere mix van drama en komedie in de stijl van de aloude Frank Capra, maar dan tussen tussen twee zussen. Zeker de moeite waard.
Number23
Twee mooie vrouwen in een filmpje dat je maar niet bijblijft. Dat is wat ik onthouden heb.
the new guy
Net geen 4* wel een een dikke 3,5 (3,80).
Is dat niet afgerond een 4?
Aardig drama met hier en daar wat leuke komische noten (dankzij Alan Arkin). De cast en met name Amy Adams deden het best goed. Het verhaal (grotendeels best somber) stelt overigens niet zoveel voor en ben je ook snel vergeten maar als geheel was de film goed te kijken. Wel jammer dat bepaalde karakters niet echt uitgewerkt zijn zoals de eenarmige man, maar dat komt natuurlijk ook door de korte duur van de film. Zelfs met 4 reclameblokken (vreselijk gewoon en daarom kijk ik ook maar zelden een film op een commerciële zender) erin duurde het nog kort.
Sunday
Leuke film. Alan Arkin is weer top. Beetje zelfde rol als in Little Miss Sunshine. Film kabbelt een beetje voort, niet spannend ofzo, maar heb me verder prima vermaakt.
En die Mary Lynn Rajskub (geweldige naam) komt altijd een beetje sullig/ onnozel over. Ik heb er niks mee.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Hævnen

Cashback
Drama / Komedie, 2006

The Great Debaters
Drama, 2007
zelfmoordbroer of zus relatiesingle parentcleaning ladynew mexicoteamworkfamily business crime scenevrouwelijke regisseurcleaning servicecleaning sister sister relationship