Genre: Komedie / Drama
Met onder meer: Amy Adams, Emily Blunt en Alan Arkin
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 14 mei 2009
Plot Sunshine Cleaning
"life's a messy business."
Rose (Amy Adams) en haar zus Norah (Emily Blunt) hebben moeite om rond te komen en starten vervolgens een ongewoon schoonmaakbedrijf dat gespecialiseerd is in misdaadlocaties: 'Sunshine Cleaning'. De zussen worden gesteund door hun vreemde vader Joe (Alan Arkin) die helemaal in hun idee mee gaat.
Rose Lorkowski
Oscar Lorkowski
Lynn
Sherm
Esteban
Amy Adams & Alan Arkin? Mijn positief gevoel bij het zien van de trailer is een leuk extraatje, want ik had zonder bewegende beelden al in de zaal gezeten.
Grotehaas
Gisteravond in de Sneak bij ons.
Leuke, aangenaam, wegkabbelende film.
Alan Arkin doet zijn rol uit Little Miss Sunshine over en niet verkeerd.
Amy Adams en Emily Blunt zijn gewoon goed.
ArcovandenBroek
Leuke film, maar de leukste grappen zaten al in de trailer helaas, en het einde is nogal abrupt. Hier had zeker meer ingezeten, dit is deels te wijten aan de korte speelduur, het waren slechts 85 minuten en niet 102 zoals hier vermeld.
Maar het was een genot om naar Amy Adams en Emily Blunt te kijken.
Alan Arkin was bij vlagen erg leuk, jammer dat we geen schoonwerkzaamheden van hem gezien hebben.
SanneW
Wat een jammer film. Echt alle stukken uit de trailer komen al aanbod in de film, waardoor de film eigenlijk helemaal in deugen valt. Alle "leuke" stukken zijn al vrij gegeven waardoor het bijna een slaap film wordt.
Thiver
Maar is dat een tekortkoming van de film? Eerder van de marketingafdeling zou ik zeggen.
Mr_White
- 2067 berichten
Het is sowieso niet zozeer een komedie maar meer een komisch drama (of drama met komische tintjes). De film zelf is vooral goed door het acteerwerk van Adams en Blunt, beide dames weten zich perfect uit de voeten met het script (genoeg tear-jerk momenten die ook echt werken). Plot zelf is een samenraapsel van goede vondsten, scènes die niet werken, onafgeronde subplots en daardoor niet erg sterk. Clifton Collins Jr. als de eenarmige man doet het trouwens ook zeer goed, zo'n subtiele rol waarvan je pas later beseft hoe goed hij eigenlijk is.
mandy7
Heerlijke film met geweldig acteer werk van Blunt, Arkin en vooral Adams.
En die scene met dat matras is geniaal.
Nu niet zo heel veel tijd om een lang verhaal te schrijven, maar het is gewoon een geweldige film.
Mister Movie
Ik vond het een leuke film.
Helaas geen nieuwe Little Miss Sunshine.
Maar toch goed vermaakt.
getthecool
Zoals al vermeld is dit verre van een komedie, bereid je daar zeker niet op voor. Wel heb ik me prima vermaakt met Sunshine Cleaning. Een mooi drama met af en toe een komische noot om het geheel luchtig te houden. Sommige karakters werden slecht uitgewerkt en op de verhaallijn valt wel het één en ander aan onlogische zaken aan te merken, maar de film behoudt wel haar charme - mede dankzij enkele goed vertolkte rollen.
Fuentes
Aardig feel good filmpje, dat ik waarschijnlijk morgen alweer zal zijn vergeten. 2,5*
Uiteraard voor Amerikaanse begrippen behoorlijk arthouse, maar toch is dit behoorlijk conventioneel. Iets dat overigens niet betekent dat het een slechte film is. Adams en Blunt overtuigen erg, samen met Alan Arkin, die ik nog niet op een slechte rol heb kunnen betrappen.
De film had wel wat meer focus mogen hebben gezien de vele verhaallijnen die de revue passeren...
thomzi50
- 1991 berichten
Inderdaad enkele amper uitgewerkte en laat staan afgeronde subplots, maar echt erg vond ik dat niet; ik vond het hier wel iets echts hebben, alsof in het leven altijd alle verhaallijntjes worden voorgekauwd. En dat vond ik hier goed worden, aangezien de film verder duidelijk uit Amerika kwam en ook op enkele typisch Amerikaanse scènes/beelden was te betrappen. Daarmee vormde de onafheid, ook van de slotscène, een aangenaam contrast. Verder aardig, vermakelijk en soms ook ontroerend, al deed het wel continu onder voor Little Miss Sunshine.
andrehoek
De film had veel grappiger moeten zijn. Het genre komedie is totaal misplaatst. Het idee om crimescenes schoon te moeten maken klinkt om voorhand al grappig, maar in de film, op een paar kleine momentjes na, komt dat verder niet aan de orde.
Christine Jeffs heeft een zeer goed concept niet over weten te brengen en dat is jammer. De acteurs en actrices zijn goed gecast en door hun wil je de film wel afkijken.
Kom niet verder dan 2.5 sterren...
titia
Trailer is totaal niet representatief voor de film, ik had een grappige film a la little miss sunshine verwacht, omdat ze daar in de trailer (naar mijn idee dan) op focussen. Bijna alle grappige momenten uit de film komen in de trailer naar voren. (trailer van 2 minuten...conclusie, dit is zeker geen komedie)
Maar ik heb me goed vermaakt. De film kabbelt een beetje, maar is zeker niet onaardig! Ik vond vooral het jongetje erg leuk...alleen ben ik zijn naam natuurlijk al weer vergeten. Maar wat een onbegrepen schatje is dat zeg!
Redlop
Mooi filmpje dat alles in zich heeft, inclusief de erg sterke Amy Adams. 3,5*
Observator
Fijn, klein filmpje dat het voornamelijk van de karakters moet hebben - een sympathiek stel. Verder een prettige speelduur, had niet langer moeten duren. Eigenlijk weinig bijzonders, maar in alle eenvoud wel iets dat ik kan waarderen.
pardalis
Een leuke film, eens niet over de glitter en glamour zoals we veelal gewoon zijn van Amerikaanse films. Dit kon gerust een film geweest zijn op waar gebeurde feiten.
Mooi, onderhoudend en tof acteerwerk. Af en toe een lach ... is leuk meegenomen
Mooie kleine film ook met weer een goede rol van Clifton Collins Jr. dat is echt een topper
WB
Simpele en vermakelijke film. Blinkt nergens echt uit en moet het vooral van de acteerprestaties van beide dames hebben. Verhaaltje à la Little Miss Sunshine (maar dan stukken minder).
Amy Adams, ik zag haar telkens voor me als Brenda in Catch Me If You Can... Lees nu pas dat ze ook in Night at the Museum 2 zit. Misschien 's beter opletten.
Aardig vermaak.
Maar een beetje mak, zowel als comedy en als drama. Het uitgangspunt is er nochthans naar om beide onderdelen volop ruimte te geven.
Leuk om Adams eens in een andere, niet Disney-approaved rol te zien, maar zo geweldig doet ze het niet. De scenes met opa en het jongetje zijn uiteindelijk nog de leukste.
Gelukkig een kort filmpje, dat toch naar het einde nog een klein beetje begon te slepen. Veel valt er namelijk niet te beleven, en op wat spaars grappige momenten na is het drama wat te droog en zijn de personages iets te saai om echt met de film bezig te zijn.
Nipte 3.0*
Lief filmpje.
Helaas ontbreekt een beetje pit, of peper zo je wilt. Is aardig in balans, maar had liever wat gelachen. Meer dan een glimlach kon er niet van af. Ook behoorlijk zoetig allemaal. Het Spirit In The Sky-liedje deed bijna de vullingen openknappen.
Het lullige is dat hier best veel in zit. Het wordt er echter niet uitgehaald.
Redelijk.
RickZ
Drama over 2 meiden die moordplaatsen schooonmaken. Nergens niet interessant of leuk. Zeker niet onderhoudend, er gebeurt gewoon te weinig.
tcdaizz
Redelijke film met soms wat zielige stukjes. Al met al .. verstand op nul en kijken
Sympathiek filmpje, vooral de moeite waard door de leuke cast. Zussen Adams en Blunt vormen een grappig, geloofwaardig duo. Het verhaaltje moet het meer hebben van de aardig gevonden details dan van een sluitend plot, want uiteindelijk is het gegeven vrij dun. De sterke supporting cast geeft één en ander net dat beetje meer smaak, zoals de slim bedachte aparte bijrol van Clifton Collins,Jr.. Prima vermaak; de film vliegt door de korte speelduur ook voorbij.
missl
Ik zat de hele tijd te wachten op de emotionele klapper, de film probeert het steeds maar het daadwerkelijke emotionele moment blijft uit. Een komedie zou ik dit overigens niet noemen, meer een zielige film met af en toe een komisch moment.
Blunt overtuigd, Adams heeft alleen een pruillipje.
Daar waar de hele tijd getracht word het publiek te emotioneren lukte dit bij mij slechts bij 1 scene waar ik daadwerkelijk een brok van in mijn keel kreeg. Al met al geen enkel moment verveeld, blijft interessant, had wel iets langer mogen duren.
Echt een niks-aan-de-hand film. Is voorbij voordat je het door hebt, maar om nou te zeggen dat je echt iets boeiends gezien hebt, nou nee.
Amy Adams heeft wel iets, weet niet precies wat. En Arkin is altijd fijn, Clifton Collins heeft ook een sympathieke rol. Verder zal ik de film waarschijnlijk heel snel vergeten.

Videoland verhoogt per 3 maart 2026 opnieuw de abonnementskosten

Gigantisch datalek legt bijna 3,4 miljoen Netflix-gegevens bloot: wat nu?

Vanaf vandaag kijk je naar Marvel-serie 'Wonder Man' op Disney+

Cashback
Drama / Komedie, 2006

The Great Debaters
Drama, 2007
zelfmoordbroer of zus relatiesingle parentcleaning ladynew mexicoteamworkfamily business crime scenevrouwelijke regisseurcleaning servicecleaning sister sister relationship