• 9.374.574 stemmen

Met onder meer: Mark Wahlberg, Zooey Deschanel en John Leguizamo

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 12 juni 2008

Plot The Happening

"We've sensed it. We've seen the signs. Now...it's happening."

Het getrouwde stel Elliot (Mark Wahlberg) en Alma (Zooey Deschanel) moet samen met een groep vreemden vluchten voor een apocalyptische crisis die de wereld dreigt op te slokken. Deze vreselijke gebeurtenis zorgt ervoor dat mensen helemaal doordraaien en zichzelf doden. Veel mensen denken dat het een virus, of zelfs een terroristische aanslag is, maar niemand kan het met zekerheid zeggen. Tot een ietwat excentrieke bioloog met een mogelijke uitleg komt.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Ik heb van sommige momenten echt genoten. Zoals het grasmaaier moment, maar deze film zal echt geen plekje in mijn top 10 2008 krijgen.

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Shyamalan flikt het weer. Mooie surrealistische sfeer en goed camerawerk. Dat dialoogje met die jongen zonder mening, was niet zo maar, zoals over alles in deze film is nagedacht. Soms denkt Shyamalan misschien te ver en te veel door, waardoor mensen hem verliezen.
Ik kan alleen maar waarderen dat Shyamalan producten maakt , waar hij echt achter staat. Hij schrijft, regisseert en produceert zijn verhalen zelf en is, tot nu toe, nog steeds niet in de verleiding gekomen om een duffe remake te maken of een boek filmisch te verkrachten.
Het is niet helemaal waar, dat deze film geen twist bevat. Hij is dit keer alleen wat subtieler en lijkt een beetje op die van Signs.
Dat planten de oorzaak zijn, vind ik niet zo heel erg ver gezocht. Als een giraffe aan een acacia eet, verspreidt deze iets, waardoor acacia's in de buurt weer iets aanmaken, waardoor de smaak onsmakelijk voor herkauwers wordt. Het is trouwens ook geen feit, dat alles in deze film gebeurt door planten. Let maar goed op.

avatar van latrat

latrat

een doogewone shyamalan, lijkt mij.

avatar van Clement

Clement

Ik heb de film 2 dagen geleden gezien, maar het was nou niet echt een wereldfilm.

Maar dat is mijn mening, Ik vond hoe het verhaal is opgebouwd wel goed met de spanning erbij.

Wat ik wel vind dat er nu gelijk bijna bij elke film het terrorisme in voor komt.

Konden ze niks anders verzinnen.

Maar ja dat is weer Amerika.

En ook zeker van deze film is dat er een deel 2 van gaat komen.

avatar van Nasir

Nasir

@ Psycholamp misschien een domme vraag maar wat is die subtiele twist hier?

avatar van john constantine

john constantine

Snap de lage ratings niet! De film was best sterk! De film werd eigenlijk nooit saai. En was op sommige momenten best hard om te zien! De spanning zat er ook wel goed in. Het mindere was wel Het acteerwerk van Wahlburg, was soms een beetje raar overkwam, alsof hij niet wist hoe hij op zoiets moest reageren. Verder een goeie shyamalan film! De film moet je niet met Sixth Sense of Unbreakeble vergelijken, want daar lijkt dit totaal niet op! De film is gewoon goed vermaak dat ook nog wel spannend was!

Krijgt van mij een 3.5*!!

avatar van JBStudio

JBStudio

Ik heb me special geregistreerd om op deze film commentaar te geven. Wat een verschrikkelijk slecht acteerwerk (van alles en iedereen). Het verhaal vind ik op zich mooi, maar zo raar en zonder overtuiging verteld. Echt een absolute AFrader. Bespaar je de moeite! van mij een 0,5

avatar van MNV2

MNV2

Als M.Night Shyamalan fan heb ik het er moeilijk mee om deze film te beoordelen met slechts twee sterren, zeker omdat ik de Sixth Sense beloonde met 5 sterren en hem op de derde plek plaatste in mijn top 10. Maar er zijn redenen genoeg om deze film te bekritiseren: ik ben het met de meeste mensen eens dat vooral de casting heel slecht is. Zo acteert Mark Wahlberg als iemand die niet weet hoe hij met zijn personage moet omgaan, Zooey Deschanel was zo mogelijk nog erger, zij zou het niet slecht doen in een romantische komedie maar ze is totaal ongeschikt om in een mysterieuze drama/horror mee te spelen. Verder vind ik dat er over het verhaal te weinig is nagedacht: zo lopen op het einde Elliot en Elma naar elkaar toe en blijkt het gevaar opeens geweken te zijn wat een te groot hollywoodcliché is dat je zelfs in een Spielbergfilm niet eens zou verwachten. Ook de relatieproblemen zijn erg ondermaats uitgewerkt, zo verteld Elma tegen Elliot dat ze vreemd gaat en zonder al te veel reactie van Elliot was het dat dan. De vele nietszeggende dialogen zijn ook storend en hadden beter er uitgeknipt geweest. Jammer dat het schrijfwerk van Night in deze film zo slordig is.

Zeer slecht kun je de film daarentegen ook weer niet noemen want het idee was zeker niet slecht, de paranoia die doorheen het ganse verhaal heerst is ronduit geniaal. Daarbij wist Night weer de nodige geheimzinnige sfeer in het verhaal te brengen dat erg kenmerkend was voor al zijn vorige films. Ook de grasmaaierscène en de scène waarin het oude vrouwtje haar hoofd tegen het raam beukte was erg knap. De slotscène waarbij het hele verhaal zich herhaalt in Parijs was ook niet slecht. Toch miste ik de typische schrikmomenten in de film..

2 *

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Nasir schreef:
@ Psycholamp misschien een domme vraag maar wat is die subtiele twist hier?

Die jongen in het begin, die zgn. niets weet, zegt, dat niet alles te verklaren is. De leraar bevestigt dit, door te zeggen, dat het meeste alleen maar theorie is. Dat blijkt ook in deze film. Als iemand een theorie heeft, wordt deze vaak meteen weer teniet gedaan. Denk maar aan het in groepen lopen of dat het idd. de platen zouden zijn. Je weet net zo veel als de personages en dat alles alleen maar theorie is en geen absolute waarheid. Daarom deed deze twist me een beetje denken aan die van Signs (Spoiler Signs!), waar het om toeval gaat.
Het is niet een twist om van je stoel te vallen of waardoor het je even allemaal duizelt. Maar, volgens mij , is het er toch wel één. Als je het tenminste een twist wilt noemen.

avatar van Nasir

Nasir

Oke psycholamp, i got the point

avatar van Flitspoppers

Flitspoppers

Bijzondere film! Zeker geen standaard verhaal! Het verhaal weet mij ook van het begin tot het eind te boeien maar toch vind ik dat Shyamalan hier en daar wat steekjes laat vallen waardoor ik deze film een 'matige' beoordeling geef.

avatar van rocco101

rocco101

In lange tijd niet zo'n slechte film gezien!

Natuurlijk kent in feite iedereen deze regisseur en iedereen weet wat we van hem kunnen verwachten; plotwendigen, schrikmomenten en soms originele invalshoeken.

Het is trouwens een tijd geleden dat ik een comment heb gepost voor een film, aangezien er de laatste tijd niet veel te beleven valt. Maar buiten dat; wat een slechte film.

Ik raad iedereen af om deze film te kijken

rocco101 schreef:

Ik raad iedereen af om deze film te kijken

Omdat iedereen deze film net als jou toch slecht gaat vinden?

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Hij raad het af vanuit zijn eigen ervaring. Dat wil niet zeggen dat iedereen dit ook moet doen.

Ik raad iedereen aan de dvd als frisbee of dure onderzetter te gebruiken.

Pastichio Rocker schreef:

Je meent het. Iets zo afraden zal er bij mij nooit ingaan. Genoeg mensen die de film wel goed vinden. Kom op mij altijd over van: ik vind 'm niet goed, dus jullie moeten 'm ook niet kijken.

Ik raad iedereen aan de dvd als frisbee of dure onderzetter te gebruiken.

Tsjah...

avatar van Simon Smith

Simon Smith (crew films)

als iemand zoiets roept, kijk ik even naar zijn waardering voor andere films en zijn top 10 en dan weet je genoeg

avatar van mavii

mavii

ik vond het opzich goede film, alleen het moment waarop de 2 jongens die mee gingen werden neergestoken zakte het voor mij een beetje in. Het leek eigenlijk een beetje alsof die jongens snel uit het script moesten worden geschreven en daardoor maar werden neergeschoten..? gelukkig was het voor de rest super film 3,5

avatar van k.l.OO.t.z.a.k.

k.l.OO.t.z.a.k.

Slechtste film van M. Night Shyamalan. Ik heb M. Night Shyamalan vaak genoeg gesteund in discussies over zijn kwaliteiten, maar van mij mag iedereen deze film afkraken.

avatar van mikey

mikey

Shaymalan is toch een briljant verhaaltjes verteller. Lekkere apocalyptische low budget chiller. Spannende momenten, her en der een enkel moment met shock-value werken toe naar een 'hoogtepunt'. Prima.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Weet je wel wat low budget betekent?

avatar van Adrenal

Adrenal

Simon Smith schreef:

En z'n email-adres... (van rocco101)

avatar van mikey

mikey

waaraan hij de 57 miljoen aan heeft besteed is inderdaad ook een mysterie

avatar van bvonk

bvonk

kan het geen slechte film noemen maar was wel erg voorspelbaar en maar weinig spannende of mooie momenten.

2.5

avatar van Tarkus

Tarkus

Van deze film had ik toch wat meer verwacht.

Het gegeven op zich is goed, maar het scenario is een ramp, het is zelden spannend en bij wijlen heel saai.

Van zowel Mark Wahlberg als regisseur M. Night Shyamalan heb ik al veel beter dingen gezien, en van Zooey Deschanel vraag ik me eigenlijk af of ze wel kan acteren...

Toch geef ik de film alsnog 2,5 sterren omdat er toch enkele schokkende scènes in zaten die het geheel toch een beetje opkrikken, maar men had veel dieper kunnen ingaan op de oorzaak en het plots verdwijnen van het fenomeen in deze prent.

Tarkus schreef:

Van deze film had ik toch wat meer verwacht.

Vanwege het feit dat de film overladen wordt door positieve kritieken en het hoge gemiddelde hier zeker?

avatar van rocco101

rocco101

Wanneer ik iedereen adviseer om deze film niet te gaan kijken bedoel ik dat gewoon als iets wat ik persoonlijk vind.

In feite hoop ik dat een ander iets positiefs kan vinden in dit gedrocht.

Tegelijkertijd vind ik het zo jammer dat ik niets leuks aan deze film heb kunnen ontdekken

Voor mij was het een zware tegenvaller. Normaliter vind ik de films van M.Night Shyamalan ontzettend goed. Deze helaas niet.

Geen draak van een film, gewoon genant.

avatar van playah26

playah26

matige film helaas, het verhaal klonk goed maar ze hebben er te weinig mee gedaan. had er meer van verwacht!

avatar van lambertjan

lambertjan

Wat een slecht verhaal is dit zeg. En ook super slecht geacteerd. Enigste plus is dat ik ben blijven kijken en het einde wilde weten.

Afrader.

avatar van jpbols

jpbols

Er zijn toch een heel aantal zaken die ik niet begrijp aan de commentaren hier, ik vond de acteurs lang niet slecht Wahlberg heeft juist dat onverschrokkene en hulploze tegelijk en die vrouw past daar prima bij had haar pas 1 keer gezien volgens mij in zo'n Matthew McConnaughey film daar had ze ook iets vervelends maar dat past juist wel lekker in het verhaal.

Wat me wel stoorde is het feit dat het allemaal een beetje onlogisch is eerst grote groepen, waarom alleen noord-oost amerika, hoeveel is een groep? meer dan 5 blijkbaar, dan die wereldvreemde vrouw in haar eentje en bij hun is het ineens klaar .... schiet mij maar lek

Geen slechte film maar ook eentje die ik snel weer vergeet

avatar van Elintje

Elintje

ik vond het verhaal opzich heel goed en spannend maar verder snapte ik er niet zoveel van ook het einde vond ik echt een beetje te vaag. Na de film zat ik dus nog met vragen.

ik vind hem ook echt een afrader. 1.5 sterren