• 9.377.185 stemmen

Met onder meer: Tony Leung Chiu-wai, Takeshi Kaneshiro en Fengyi Zhang

Gesproken taal: Mandarijn en Italiaans

Releasedatum: 6 augustus 2009

Plot Chi Bi

"The future will be decided."

In het begin van de derde eeuw wordt het land van Wu binnengedrongen door de militaire leider Cao Cao en zijn soldaten. De leider van het land Wu, Sun Quan, vraagt om hulp bij zijn grote rivaal: de militaire leider Liu Bei. Ondanks dat Sun Quan nu tegenstand kan bieden met zowel zijn leger als het leger van Liu Bei zijn ze nog steeds in de minderheid en lijken ze kansloos. Alhoewel, een strategist van Sun Quan's leger lijkt de oplossing te hebben gevonden. Hij beweert dat Cao Cao's leger geen tegenstand kan bieden over het water en dit geeft Sun Quan's leger toch een kans als ze deze zwakke plek goed weten uit te buiten.

avatar van titia

titia

Red Cliff, of dat een samengevoegde versie is weet ik even niet, draait vanaf donderdag in maar liefst 4 bioscopen! Dus, als je in of in de buurt van een grote stad woont...heb je een kansje. (4 kopieen...zucht, zal wel aan mij liggen, maar WAAROM???)

avatar van validius

validius

heel simpel, omdat Aziatische film zwaar ondergewaardeerd wordt vooral hier in Nederland. Tja wat mij betreft mag het ook wel wat meer aandacht krijgen. Zucht mooie dromen...

avatar van LeevanCleef

LeevanCleef

Ik ben niet thuis in John Woo films dus ik kan niet beoordelen hoe (goed) deze film is tegenover zijn andere films, maar wat een vette film is dit.

De film begint met een Engelse voice-over, mijn hart sloeg me even om m'n keel.. Zou zouden het toch niet nagesynchroniseerd hebben? Dit was gelukkig niet het geval. Nadat de film iets wat traag op gang komt (en ik soms goed moest kijken wie wie nou was) begint de film spanning op te bouwen, spanning naar dé strijd. Want daar gaat het uiteindelijk om. Langzaam wordt je steeds meer ingedompeld in strategieën en de personages van alle betrokkenen.

En die strijd, wow, wat een epische strijd is dat zeg! Er gebeurd zoveel, en zolang maar alles blijft gewoon overzichtelijk. Dit is de beste battle die ik ooit in een film gezien heb, en de film is hierom al alleen het bekijken waard.

Past in het rijtje van Chinese epische historische films, zoals Fearless, Warlords, House of Flying Daggers en etc. En dan als een van de betere.

Zeker een film die je niet mag missen!

avatar van mike2006

mike2006

Geweldig goede serie, jammer dat ze hem verknippen voor 1 film.

avatar van andrehoek

andrehoek

Best te kijken, maar een battlefield topper is dit zeker niet. Hoe langer die duurt hoe belachelijker die wordt. Had John wat serieuzer gebleven dan had dit best een goeie film kunnen zijn.

De opmerking dat de vijand in een rare formatie vaart was erg vermakelijk. Er passen niet meer bootjes in die vijver, hoe wil je dan in formatie varen....?

Als je niet vies bent van een beetje van rijst met kroepoek dan is dit Woo werkje best te nassen, maar als aardappel man ga je dit moeilijk trekken...

avatar van J.T.O

J.T.O

Volgens mij werden de boten aan elkaar gebonden, zodat de mannen niet zeeziek werden, omdat zij mannen geen ervaring hebben in navel warfare. En als er geen ruimte is in de meer, dan kunnen ze toch alsnog vooruit varen als alle boten dat doen? Ik snap het neit waarom het niet lukt, ze passen toch allemaal in de rivier

avatar van validius

validius

andrehoek schreef:

...........

Hou jij het inderdaad maar bij aardappels! en terwijl je die naar binnen schuift misschien even een leermoment: De film is verknipt en het zijn twee films die tot 1 film gemaakt zijn. Meer aandacht was er niet voor nodig om deze film goed te maken. Wat meer respect tijdens de her-montage was meer op z'n plaats geweest!

Kom maar op met die Rijsttafel.... Jammie

avatar van dragonmaster

dragonmaster

allebei de delen samen zijn een lange, maar mooie zit. John Woo heeft zich niet laten gaan met over the top actie/special effects.

het is een epos waarbij we beide kanten van het verhaal krijgen te zien. verschillende verhaallijnen worden rustig uitgediept, afgewisseld met spectaculaire actie-scenes. zeker de verkorte versie niet kijken !!!

avatar van Woltertjes

Woltertjes

Wat een scenes in deze film. Zeer grote en mooie gevechten. Allemaal erg goed uitgwerkt.

De tussenstukken zijn soms wat te langdradig vind ik zelf. Kon me aandacht er moeilijk bijhouden. Wat onnodige scenes zitten erbij.

Ondanks dat wel uitgekeken en het was toch wel de moeite waard.

avatar van skipy05

skipy05

Zeer mooie, goede film. De gevechten zijn heel mooi gedaan. Zeer slim uitgewerkt. De Film is heel mooi in beeld gebracht. In het begin kon ik wat moeilijk volgen wie nu wie was. Ze lijkte ook allemaal op elkaar. Naar het einde toe kan ik al beter volgen.

Ik ga nu direct de 2de film zien. Die lijkt mij nog spannender te worden.

avatar van baldiron

baldiron

hele mooie film. een stukje geschiedenis zoals wij dat niet kennen of leren.

avatar van Stedi

Stedi

Was best verrast door deze film. Niet zozeer het verhaal maar de actie was overweldigend en vooral de schildpadstrategie was erg vernieuwend en goed gefilmd.

Meer van dit soort films!

avatar van joe black

joe black

Deze film haalt moeiteloos het niveau van westerse equivalenten. Zo verbleekt troy naast deze helemaal.

De personnages worden goed uitgediept. De gevechten zijn soms wat houterig maar de slagvelden eens zo geweldadig. veel vuur en doden. That's the way we like it. De strategieen worden mooi beschreven en de film is goed uitgebouwd. Absoluut een topper.

avatar van Minotaures

Minotaures

Vandaag binnen gekregen en ga hem zo kijken. Ben hoogbenieuwd.

avatar van Gameface

Gameface

deel 1 en 2 achter elkaar gekeken ....wat een spektakel....ca 5 uur ...de mooiste plaatjes en prachtig geluid....John Woo heeft zichzelf overtroffen...

avatar van tonycabanna

tonycabanna

Gewoon epic mooi!

Wat een slagvelden, en het hele verhaal omtrend de eer, bondgenootschap, verraad, oorlogsstrategieen etc.

Beide delen ong. 2,5 uur zeker niet te lang voor dit soort films.

avatar van eppy

eppy

en ik weiger deze comunistische bagger te kijken, geen van deze lui buiten jhon woo dan want die heeft een engels paspoort zijn echt vrij. ik kijk pas chineese films als het comunisme is gevallen....

dit valt bij mij onder de noemer propoganda, bah!

avatar van Lens

Lens

Eigenlijk is de naam niet Sun Quan maar "Sun Chüan" de eerste heerser van Sanguo, een gebied oosterlijk van het Chineese Nanjing.

Als geschiedenisleraar boeit mij deze epos al heel mijn leven.

Jammer genoeg is John Woo totaal voorbij gegaan aan een van de best omschreven veldslagen uit die tijd tegen het leger van Cao Cao: de slag bij Guandu NA vijf uur in de middag.

Het was in die tijd niet de gewoonte om laat in de middag een veldslag te beginnen, beter was vroeg in de ochtend als de soldaat nog uitgeslapen was.

Je had dan ook ruim de tijd om het karwei af te maken.

Tegen alle regels in liet generaal Guan Yu zijn leger uit de richting van de ondergaande zon het slagveld opmacheren.

De uitkomst is u alle bekend, we zouden op de stoelen van de bioscoop gaan staan als de scène was aangebroken, we stonden er klaar voor en wat gebeurt er,..... NIETS !!! Afknapper dus.

Ondanks deze grove tekortkoming toch nog een vette voldoende voor deze film.

avatar van vladje

vladje

Voor mij een schitterende film qua verhaal,actie,kostuums en decor

Daarom voor mij een 5

één van de betere martial arts!

avatar van booyo

booyo

Een prachtig avonturen film... John Woo wist me helemaal te pakken met Chi Bi. De schitterende decors, het mooie verhaal en vooral de vechtscenes en slagvelden. Hoe stijlvol die worden neergezet, wauw.. Werd helemaal meegesleept in de strategieën.

Ja, erg goed, zit niet heel lekker in de Chineese films, maar na deze durf ik me wel aan meer te wagen!

Dikke 4*

avatar van eddyeddy

eddyeddy

Een schitterende vertelling verpakt in een stijlvol geheel, was echt onder de indruk van deze film.

avatar van VictorJan

VictorJan

Echt een fantastische film, dit. Prachtige beelden en muziek en geweldige acteerprestaties. Aziatische klasse

avatar van erwku

erwku

eppy schreef:

dit valt bij mij onder de noemer propoganda, bah!

man o man.,....ga een boek lezen over het onderwerp voor je zulke onzin uitkraamt.

avatar van Koike88

Koike88

Persoonlijk vond ik het een sterke film. Grafisch goed, choreografisch ook natuurlijk.

Het is al wel een tijd geleden dat ik deze heb gezien, en weet nog dat ik dacht: "Hehe, komen we eindelijk aan bij de oorlog".

En toen was de film afgelopen. De actie scenes zijn mooi, het verhaal is goed, maar het gaat in een tergend langzaam tempo.

Ik ben er nu pas achter dat deel 2 al een tijd verkrijgbaar is, dus het wordt tijd voor een dagje Chinese-film hangen.

avatar van macromark

macromark

goede film ondanks het feit dat er zo veel personages in zitten en dat ze allemaal op elkaar lijken -_-. Dat maakt het moeilijk om te volgen.

avatar van The Oceanic Six

Dit had een classic kunnen zijn als men het verhaal wat interessanter had gemaakt...

Red Cliff had ik al een tijd op mijn verlanglijstje staan. Uiteraard kijk ik deel 1 en 2 allebei en begin ik niet aan een samengeperste versie die nu in de winkel ligt. Beetje zinloos zoiets..

Red Cliff 1 is een ongelooflijk fraai weergegeven epos. Het ziet er allemaal erg indrukwekkend en sfeervol uit! Het camerawerk, de aankleding, de uitzoomfragmenten, de slomotions...erg stijlvol en erg goed hoor!

Visueel is de film echt een plaatje. De veldslagen, de gevechten...subliem! Met als absoluut hoogpunt de slag waarbij men de schildpad-tactiek gebruikte. Yinyang strategie als ik de naam goed onthouden heb. Dat hele deel van de film is echt

Het is gaaf om te zien hoe slim de tactieken in de film zijn waardoor je met minder legers de betere kan zijn. De uitwerking is fantastisch en gelukkig schuwt men in de film het geweld en het bloed niet. Dit soort films liggen me meestal wel. Het is een erg interessante tijd in de wereldgeschieddenis geweest waar ook een aantal mooie films van gemaakt zijn.

Helaas is er wat minder aandacht besteed aan een plot dat net zo indrukwekkend is als het visuele en de actie. Ik verloor bij de kalmere delen van de film regelmatig de aandacht. De film duurt 140 minuten en misschien had het wel een kwartiertje korter gekund. Dan krijg je toch weer veel cliche's over de liefde en het tonen van de eer en het held willen zijn...

Maar gelukkig is de film altijd wel op niveau en zodra je denkt dat het echt saai begint te worden laat de film alweer iets moois zien.

Ik ben dan ook erg benieuwd naar Red Cliff 2 die ik snel hoop te zien. Laatste opmerking trouwens nog; erg mooie slotscene met de duif die over de vloot vliegt!

avatar van Fryce

Fryce

Heerlijk om al die bekende namen, waarvan ik ze allemaal ken van het spel romance voorbij te zien komen. Opvallend dat als die portretjes precies lijken op de personen die gecast zijn, ik hou daar wel van. De film ziet er lekker uit, de gevechten zijn mooi in beeld gebracht wat je niet anders verwacht dan bij een John Woo film.

avatar van Sentinel69

Sentinel69

Mooie film, vond 'm wel wat langdradig soms.

avatar van sHone

sHone

4,5 uur zit die ik in twee dagen heb gekeken (grappige is dat waar de film in tweeen wordt gesplits ook zonder dat van te voren te weten, ben gestopt met kijken)
Prachtig verhaal, inmense mooi beelden. een aantal punten zijn te storend om te negeren
1. graphics van het vuur zijn ronduit storend
2. thee scene met cao cao is slecht uitgewerkt hier had veel meer diepgang in moeten zitten. De ceremonie heeft veel meer omhanden zoals Xiao Qiao al zei
3.Cao Cao wordt in de film als bad guy neer gezet en hoewel er geprobeerd wordt geen overwinnaars te hebben is het toch vreemd dat gevoel niet overkomt. Tenslotte is Cao Cao wel als enige gehoorzaam aan de keizer....

avatar van Banjo

Banjo

• 2035 berichten

deze film is echt over gewaardeerd..

ik vond m niet echt sterk.. maar de verschillende gevechtstactieken

die gebruikt werden, maakt het kijken nog wel waard..