Genre: Actie / Avontuur
Met onder meer: Tony Leung Chiu-wai, Takeshi Kaneshiro en Fengyi Zhang
Gesproken taal: Mandarijn en Italiaans
Releasedatum: 6 augustus 2009
Plot Chi Bi
"The future will be decided."
In het begin van de derde eeuw wordt het land van Wu binnengedrongen door de militaire leider Cao Cao en zijn soldaten. De leider van het land Wu, Sun Quan, vraagt om hulp bij zijn grote rivaal: de militaire leider Liu Bei. Ondanks dat Sun Quan nu tegenstand kan bieden met zowel zijn leger als het leger van Liu Bei zijn ze nog steeds in de minderheid en lijken ze kansloos. Alhoewel, een strategist van Sun Quan's leger lijkt de oplossing te hebben gevonden. Hij beweert dat Cao Cao's leger geen tegenstand kan bieden over het water en dit geeft Sun Quan's leger toch een kans als ze deze zwakke plek goed weten uit te buiten.
Zhou Yu
Xiao Qiao
Liu Bei
Lu Su
Leland Palmer
Met een budget van 80 miljoen dollar wordt dit de grootste Aziatische productie ooit! Ben erg benieuwd wat John Woo allemaal uit de kast haalt voor deze film! Lijkt me in cinematografish opzicht een topper te worden en met John Woo kunnen we ook de nodige actie verwachten! We zullen het zien!
neo
En laat ie aub nu lekker daar films blijven maken. Buiten Face/Off om was het allemaal rommel.
Leland Palmer
Maar, hij heeft met Face/Off wel bewezen dat ie het kan! Dus misschien is het inderdaad een goed idee om in zijn eigen land films te blijven maken en wordt dit een topfilm
Leland Palmer
Face off was ook rommel. Hard Target viel dan weer mee.
Oei, gewaagde uitspraak. Ik vond ze allebei goed, maar Face/Off is toch een top klasse actiefilm naar mijn mening.
Phoenix
Hihi, cacao.
Dat worden veel scènes van in slow-motion galloperende paarden, woeste Chinezen en Oosterse duiven.
sinterklaas
Maar ik ben wel blij dat Woo terug is gegaan naar China. Hij ging elke keer op zijn bek in de USA door saaie troep te maken.
Welcome back in Hong Kong Mr Woo.
Leland Palmer
Ziet er geinig uit. Echt in John Woo ''style'' met al die wapperende mantels en veel scenes in slowmotion.
RippedBone Dog
In de trailer zag ik ook een paar acteurs die in bullet in the head voor kwamen, dus da's wel wreed.
Heb persoonlijk liever een soort van hard boiled en face/off style van john woo maar goed, het is niet anders.
En er moeten altijd weer duiven in voor komen
, maar dat is en blijft een john woo ritueel.
morrie
kan haast niet wachten.
ben een grote fan van het oudere werk van John Woo.
Face / off is een goede amerikaanse film en hoewel niet veel mensen het met me eens zullen zijn vond ik Windtalkers een zeer goede film.
maar zoals gezegd, zijn eerdere werk is vele malen beter dan wat hij in amerika laat zien.
Lad
Ik kijk fel uit naar deze film! Lijkt me een topper te worden (hopelijk) !
J.T.O
Iemand enig idee of het een dub is die naar Nederland komt? En welke versie?
Onslaught
Vindt de film een beetje tegenvallen, maar over het algemeen is het wel een leuke 123 minuten om naar te kijken. Ben benieuwd naar het tweede deel.
balosa
voor de geïnteresseerden best een leuke film, ook de spelers van Dynasty Warriors zullen bekende namen tegenkomen zodat het allemaal wat vertrouwder overkomt, de gevecht scene's zijn best aardig en algemeen blijft de film boeien, nu maar wachten op de 2de deel...
rico_defender
Shit is de film opeens afgelopen voordat het echte spektakel gaat losbarsten
laat het vervolg maar snel komen!
Ricochan38
Geweldige film, John Woo laat eindelijk weer eens zien hoe goed hij kan regisseren, de veldslagen en gevechten zijn schitterend gefilmd, geweldige choreographie!
Als je deze film vergelijkt met films als Three kingdoms en an empress and the warriors dan steekt deze er met kop en schouders boven uit !
Beeld en geluid waren ook van zeer hoge kwaliteit.
Het is idd jammer dat de film uit 2 delen bestaat en we nu moeten wachten op deel 2 maar ik kijk er vol verwachting met smart naar uit !
override100
Face off was ook rommel. Hard Target viel dan weer mee.
rommel sorry ik ben niet met je eens
Face off was een van de beste films tot nu toe
geen descrim..............aub wij moeten gewoon de film kijken
en dan praten wij verder
Schitterend camerawerk, een snufje drama en na een ietwat langdradige intro begint de film te lopen. Om te eindigen met een flinke dosis actie uit de koker van Woo. We zijn benieuwd naar deel twee. Goed.
brabantia
dit is een prachtige film hier valt niks op af te dingen, als je hiervan houd natuurlijk.
Mondragon
Ga hem vanavond kijken...kan niet wachten !
Face off was een van de beste films tot nu toe
Sorry...een van de weinige films waar ik bij ben weggelopen in de bios.....voor mij is dat echte rommel !
Mr_White
- 2067 berichten
Als fan van John Woo en Tony Leung was ik klaar voor een spektakel, en dat heb ik gekregen. Ik weet niet hoe accuraat de film is (naar verluidt ongeveer hetzelfde als Braveheart, meer de legende dan historische correctheid) maar hij was wel geweldig. Goede actie-scènes afgewisseld met scènes die goed laten zien hoe de personages in elkaar steken. Jammer van dat abrupte einde, ze hadden beter na de schildpadden-slag op kunnen houden en dan de aanloop naar de Red Cliff slag bij deel 2 kunnen toevoegen. Nu is deel 2 natuurlijk nog niet uit maar dat lijkt mij nu al logischer.
schaap140
mooie film, mooie omgeving mooi acteerwerk. sommige punten kun je over vallen maar voor de rest wel een mooi uitziende film, vond hem wel wat lang duren en om uiteindelijk af gekapt te worden doordat hij nog verder gaat in een volgend deel. dat was ff schrikken, heb het ff laten bezinken voor ik een cijfer gegeven heb, maar vind een 3,5 een heel goed cijfer en ga hem zeker nog een keer kijken. misschien nu nog iets meer opletten, dan snap ik hem misschien beter
Sergio
Duurt erg lang voor dat het 'echte' gevecht begint maar dan zie je ook wel wat. Nu dus wachten op het vervolg.
Dimensie
Ik heb hem gekeken zonder te weten dat er nog een vervolg op komt,
had ze natuurlijk liever in één keer gezien.

Chi Bi Part II: Jue Zhan Tian Xia

Ying Xiong
Actie / Drama, 2002

Suzhou He
Drama / Romantiek, 2000
chinavechtsportenoorloggeschiedenisflaming arrowchinese historystrategycarrier pigeonwall of firewhite dove casualty of warchinese traditionchinese paintingbroken arrow 3rd century