• 9.377.366 stemmen

Met onder meer: Tony Leung Chiu-wai, Takeshi Kaneshiro en Fengyi Zhang

Gesproken taal: Mandarijn en Italiaans

Releasedatum: 6 augustus 2009

Plot Chi Bi

"The future will be decided."

In het begin van de derde eeuw wordt het land van Wu binnengedrongen door de militaire leider Cao Cao en zijn soldaten. De leider van het land Wu, Sun Quan, vraagt om hulp bij zijn grote rivaal: de militaire leider Liu Bei. Ondanks dat Sun Quan nu tegenstand kan bieden met zowel zijn leger als het leger van Liu Bei zijn ze nog steeds in de minderheid en lijken ze kansloos. Alhoewel, een strategist van Sun Quan's leger lijkt de oplossing te hebben gevonden. Hij beweert dat Cao Cao's leger geen tegenstand kan bieden over het water en dit geeft Sun Quan's leger toch een kans als ze deze zwakke plek goed weten uit te buiten.

avatar van lagaiske

lagaiske

Mooie film met enkele waanzinnige actie scenes.

Laat deel 2 maar komen!!!!

Wel graag iets minder blabla in deel 2 en nog meer boem boem!!!!

avatar van chivu

chivu

Ik vind dit echt een geweldige film, hou sowieso van het epos gengre! Beetje moeilijk al die aziaten uit elkaar te houden

Is inderdaad ook wel een boel geld in gepomt( 80 miljoen).

Kan iemand mij ook vertellen waneer de release is van deel twee?

Montorsi

Pff wat een zit. Red Cliff biedt aan de absolute war-strategy liefhebbers wellicht wel een fijne avond, maar ben je dat niet (zoals ik) kom je de film maar met moeite door.

De film begint met een openingsgevecht waar direct de toon wordt gezet, bloed spuit door het beeld, en er wordt gestrooid met slow-motions en in- en uitzoomeffecten, en zo worden de 'helden' wat voorgesteld. Ach, deze scenes gaan nog wel, al ben ik er verder niet verzot op.
Het enorm lange middenstuk was dan weer zo onwaarschijnlijk tergend, ruim een uur lang feitelijk geen gebeurtenis van betekenis, met als uitkomst dat we toch maar weer gaan vechten. Onnodige romantische aspecten en dat soort vulling. Boring.

Overigens was het immense budget goed te merken aan de aankleding, echter de gevechten lieten nogal wat te wensen over. In formatie lopen de tegenstanders bijvoorbeeld letterlijk de speren in. Als dan één van de helden het opneemt tegen -pakweg- 100 speermannekes wordt hij keurig bediend, het wordt hem totaal niet moeilijk gemaakt. Als de eerste twee tegenstanders aanvallen staat de rest keurig 4 meter te wachten tot ze aan de beurt zijn, en dat keer op keer op keer..
Het leukste fragment van de film was misschien nog wel die baardman die een bodycheck uitdeelde tegen dat paard, niet zozeer dat dat nou zo 'cool' was, eerder lachwekkend, maar eerlijk is eerlijk, ik moest ook lachen.

En dan komt er nog een deel 2 ook..

avatar van Quanie

Quanie

sjonge jonge.. wat een reactie hiero....dus jullie willen een films alleen maar actie en actie en actie en geboem boem zonder een goeie verhaal? mensen die de geschiedenis ( het waar gebeurtverhaal DUUUH ) niet kennen...moet niet komen praten.. ga liever Onderweg naar morgen kijken of goede tijden slechte tijden i.p.v naar zulke films te kijken.. tja als je deel 2 niet wil zien blijf maar thuis om Costa of van Moordwijven te kijekn..dat zijn pas goeie films...laat me niet lachen man..

avatar van RickZ

RickZ

1e deel van chinese spektakelfilm met massa-oorlogen en goede special effects. Voorl laan het begin en einde van dit deel is de actie aanwezig, tussendoor wordt het lange verhaal verteld. Zeker de moeite waard, helaas is het nu wachten op deel 2

avatar van Reinbo

Quanie schreef:

Alsof het iemand om de historische corectheid gaat... Het is een John Woo film! Ik ken de hele geschiedenis niet, maar weet wel dat John Woo in potentie de koning van de actie is. En dat is de enige rfden dat ik deze film wil zien.... Maar ik wens jou alle plezier met Costa.

wei

Peperdure Chinese film, waar John Woo (in navolging van vele andere Chinese regisseurs) ook een episch werk aflevert deze keer. Film is opgesplitst in twee delen en kan zonder twijfel Woo's meest ambitieuze film genoemd worden.

De film maakt het niet waar. Nergens is de hand van Woo te bespeuren. Het is een behoorlijk mainstream werkje geworden, waar op zich niks mis mee is, ware het niet dat dit totaal inspiratieloos is. De film wordt volledig te grond in geboord in het middenstuk (van anderhalf uur), waar niets gebeurd en ingevuld wordt door de meest ridicule dialogen van het jaar. Het opent en eindigt nog met een onderhoudend spektakelstuk, maar het is toch veel te weinig voor een film met zo'n lengte.

Er wordt ongetwijfeld gebouwd naar een climax die in het tweede deel tot uitbarsting moet komen. Dat maakt het kijken naar dit deel er niet fijner op...dat tweede deel laat ik misschien ook wel links liggen.

avatar van vwtune

vwtune

Beetje zwak vond ik hem eerlijk gezegd wel ja

avatar van swollenaer68

swollenaer68

Ik ben zwaar onder de indruk,

fantastische film en ik kan niet wachten op het volgende deel.

De gevechten zijn zeer gekunsteld maar een kunst op zich....

Je moet er wel van houden natuurlijk....

Goede rustmomenten tussendoor en zeer aangename muziek.

Niets is zo relatief als het beoordelen van een film, maar het belangrijkste is dat je er van geniet en dat doe ik ten zeerste..in dit geval. Geen perfecte film, maar wel perfect genoten.

avatar van Imperial Figure

Imperial Figure

swollenaer68 schreef:

Ik ben zwaar onder de indruk,

fantastische film en ik kan niet wachten op het volgende deel.

De gevechten zijn zeer gekunsteld maar een kunst op zich....

Je moet er wel van houden natuurlijk....

Goede rustmomenten tussendoor en zeer aangename muziek.

Voor een geen perfecte film geef je (of moet ik u zeggen?) toch wel een zeer hoog cijfer.

Quanie schreef:

Montorsi schreef:

Hij heeft toch wel deels gelijk hoor.

J.T.O schreef:

Hij heeft toch wel deels gelijk hoor.

Welnee.

avatar van validius

validius

Weet iemand of deze film op dvd komt? (het liefst een nederlandse versie)?

avatar van nbarten

nbarten

Snap de mening van Montorsi over deze film niet, vond hem prachtig. Wel jammer dat de rest in deel 2 komt, maar goed dat wordt dan even wachten.

nbarten schreef:

Snap de mening van Montorsi over deze film niet, vond hem prachtig.

Zolang ik het maar snap toch..

J.T.O

Volgens mij had ik hier op MM gelezen dat het ooit in NL een release zou krijgen? Wanneer was dit en zo ja, is dit dan een filmhuis release of in pathe oid? Ik wil namelijk wel zien en deel II eigenlijk ook, maar ik heb niet zo zin om eeuwen te gaan wachten.

avatar van validius

validius

J.T.O schreef:

Nee daar had ik dus ook niet zoveel zin in. Maar ik had me er bij neergelegd omdat deze film hoogstwaarschijnlijk (als hij al een grote release heeft) nog een jaartje gemiddeld op zich laat wachten. (tegen de zomervakantie is hij in de bioscoop in noord europese landen die meestal wel gelijk lopen met onze bioscoop release) dus tel er een half jaartje bij op en je hebt ongeveer de dvd release.

je kunt er 3 dingen tegen doen. Natuurlijk downloaden... maar goed sommige mensen zijn daar tegen. je kunt het accepteren of je kunt naar Rotterdam gaan. tegenover Centraal station staat een gebouw dat de Doelen heet. deze week veel bezocht vanwege het filmfestival. en daar tegen 'de doelen' zit een Chinese toko. daar hebben ze de Chinese 2 disk Import met Engelse ondertiteling (daar heb ik hem woensdag gekocht). Ze zullen vast nog meer plekken in Nederland hebben waar ze importeren, maar deze weet ik gewoon zeker dat ze hem hebben =)

validius schreef:

Bedankt voor je reply. Ik ben wel thuis in Rotterdam. Bij de doelen naast de sushi bar heb je een winkel genaamd wah kui, ze verkopen daar vcd's en dvd's tegen een zeer lage prijs. Reden is omdat niemand ze koopt, dus ik denk niet dat ze up-to-date zijn met de films. Ik weet verder niet welke toko je eigenlijk bedoeld, want tegen over de Doelen lijkt mij toch die schouwburgplein (richting pizzahut). Ik kan het mis hebben, maar pm mij aub maar dan als dit niet klopt (gezien we erg offtopic gaan)

J.T.O

Zo zo, dit was best wel een aangename film. Stiekem heb ik toch een klein beetje een zwakte voor zulke films, zeker wanneer het gaat om “The Three Kingdoms” en al deze grote helden zoals Liu Bei, Guan Yu en Zhang Fei enzovoort

Mensen op IMDB boards zeuren dat het historisch niet zo accuraat is, terwijl John Woo claimt dat dit één van de meest accurate film zou zijn gebaseerd op “The Three Kingdoms”. Maar goed, ik ben niet zo’n kenner op dat gebied helaas, al heb ik de spellen wel gespeeld en enkel ander films hierover gekeken. Ik moet zeggen dat de acteurs hun rollen naar mijn inzien wel goed hebben gespeeld, maar hoe kan het ook anders met zo’n cast vraag je jezelf toch af. Tony deed het prima, al vond ik het soms wel grappig hoe sterk hij wel niet is, al laat zijn lichaam dat niet blijken. Takeshi vond ik het best acteren, althans het meest charmant als Zhuge Liang de diplomaat/strategist van Liu Bei. Enige die ik minder vind is Guan Yu. Hij zag er te netjes uit en zijn baard moest voller (the "fierce" Zhang Fei kon je daarentegen wel herkennen)

Kom maar met deel II en III als die nog komt

http://koeiwarriors.co.uk/dw6-databookscans.php -> alle soorten art & design van de personages. Opzich wel tof om ze te zien en kijken hoe zij overeenkomen met de karakters hier.

avatar van rico_defender

rico_defender

de chinese dvd release is al uit dus verwacht hem volgende week al te zien in me vakantie!

ik vond deel 1 echt geweldig, lekker soms langzame opbouwende stukken.

Liever een film met een goed verhaal dan een hersenloze blockbuster.Blockbuster met een goed verhaal kijk ik dan weer wel !

wei

Deel twee gaat verder op hetzelfde niveau. Een draak van een film.

avatar van swollenaer68

swollenaer68

Imperial Figure schreef:

Dat heb je goed gezien. Geen enkele film is perfect uiteraard. Maar geen reden om voor een geweldige film geen 5.0 te geven. Anders zou je dat nooit kunnen geven.....lijkt me ook onzinnig.

avatar van Raffael77

Raffael77

Schitterende film met goed acteer werk. Mooi opgebouwd en goed uitgewerkt.

Geniaal gewoon. Geen min puntje opgemerkt.

Komt op 23 maart bij ons in de bioscoop. Erg sterk, deel 2 kan je ondertussen alweer gewoon van het internet plukken en bekijken.

Onderhond schreef:

Dat hoeft je tegenwoordig toch niet meer te verbazen? Wat me wel verbaasd is dat filmliefhebbers liever een film downloaden dan hem in de bioscoop te zien...

avatar van james_cameron

Kosten noch moeite zijn gespaard om hier een gigantisch spektakel van te maken. Visueel is de film dan ook oogverblindend mooi. Camerawerk, decors, kostuums, special effects, grootschalige aktiescenes- alles ziet er prachtig uit. Inhoudelijk is het verhaal helaas aan de dunne kant, met flinterdunne personages en dik aangezette heroïek teneinde dit te compenseren. Dat lukt aardig. De film mist alleen net dat beetje extra om het echt bijzonder te maken. Op naar het vervolg...

avatar van Mondragon

Mondragon

Tsja....als je niet houd van dit soort films ga dan niet kijken ! Ik ga niet naar een film met Tom Cruise...dan hoef ik hem daarna ook niet af te kraken.

Maargoed...Red Cliff was natuurlijk gewoon adembenemend !! Wat een groots opgezette film zeg.....alleen tussenstukje had wel wat korter gemogen , maar de ctie scenes maakten dat ruimschoots weer goed.

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Lijkt me een zeer goede film, alleen zal hij niet makkelijk te vinden zijn vrees ik...

avatar van Nomak

Nomak

Kr!kke schreef:

Is nu in de bioscoop. Zal daarna zeker op dvd verschijnen.