Genre: Avontuur / Fantasy
Geregisseerd door: Gil Kenan
Met onder meer: Saoirse Ronan, Harry Treadaway en Bill Murray
Releasedatum: 12 februari 2009
Plot City of Ember
"Escape is the only option"
Generaties lang hebben de inwoners van de Stad van Ember geleefd in een prachtige wereld vol met wonderbaarlijk glinsterende lichten. Als de inwoners er achter komen dat deze lichten hun kracht beginnen te verliezen en de lichtbron sterk achteruit gaat begint een race tegen de tijd. Twee tieners beginnen een avontuur waarin zij het bestaan van de Stad van Ember willen achterhalen en alle inwoners moeten helpen ontsnappen voordat de lichten voor altijd uit zullen gaan.
Lina Mayfleet
Mrs. Murdo
Barton Snode
Lizzie Bisco
Jazzthieve
Alleraardigste avonturenfilm. kan zich wat mij betreft meten met films als Stardust en Harry Potter. AANRADER.
Kan zich absoluut daarmee NIET meten. City of Ember is geen slechte film maar het gemak waarmee alles toch o zo toevallig uitkomt is enerverend. Je krijgt geen voorhistorie, god weet waarom die daar in Ember zitten voor 200 jaar. En nadat ze de oppervlakte berijken is alles gedaan in welgeteld anderhalf minuut. Deze film is mij even te goedkoop en te gemakkelijk. Zeker niet te vergelijken met Stardust.
Mwa, vond het allemaal maar zo zo. Voelde een beetje aan als zo'n film die je in de jaren '80 op video keek, soort vlees noch vis ding, maar dan meer er uitziend anno nu.
hydraulix
Een aangename, vermakelijke jeugdfilm die makkelijk wegkijkt. Dat het om een jeugdfilm gaat is overduidelijk; het drama is nooit wereldschokkend, het wordt nooit te spannend/eng en plotwendingen zijn niet al te moeilijk.
De acteurs leveren hun werk goed af (had ook niks anders verwacht). De rollen van Tim Robbins en Bill Murray waren wel kleinschalig, maar vooral Bill Murray weet weer met zijn rare karakter indruk te maken. Vooral bij zijn allereerste scène kon ik een lach niet onderdrukken; typisch Murray hoe hij dan met zijn quasinonchalante blik en zelfspot naar voren komt lopen. Zoals gezegd is het echter Soairse die de show steelt, haar acteerwerk komt zo naturel en ongeforceerd over. In Atonement was ze al aardig op dreef en ik hoop dat we nog meer van haar mogen zien en horen in de toekomst.
Qua decors is het werkelijk prachtig! Erg mooi hoe de setting zo industrieel naar voren gebracht wordt. Het deed mij een beetje denken aan Steamboy. Alles was rijk aan details en vooral de ontknoping ontdekking van de bootjes was creatief gedaan.
Jammer dat de film zo lauw ontvangen wordt, want ik krijg het vermoeden dat de verwachtingen te hoog zijn. Over het algemeen is dit namelijk een solide film die zijn doelgroep zeker aanspreekt. Het verhaal is origineel, goed uitgewerkt en eenvoudig te volgen.
Timecop
zeer slechte film ,komt zelfs niet in de buurt van stardust,het bekijken niet waard
Kijk jij ook weleens goede films? Onbegrijpelijk voor mij dat je Saw 5 een 3,5 geeft en deze film en zowat alles wat je verder kijkt 1,5 of minder.
Frenkstarz
Zeer aangename filf voor een brakke zondagochtend. Sommige zaken hadden misschien iets moeten worden uitgediepte.... maar goed, anderhalf uur is ook wel mooi voor dit soort films
d'nduff
Inderdaad, zo slecht was de film ook niet. Jij vind bijna elke film slecht geloof ik.
ken1976
Een film die in het begin wel aardig op gang was,naarmate de film vorderde , ebte de spanning ook langzaam weg!!
Die mollen waren nog wel aardig gedaan maar verder als deze spannende special effects kwam het bij lange na niet, de akteurs waren niet van hoog niveau en Billy Murray heeft zijn gouden tijden als acteur ook wel beleefd en kan beter stoppen met acteren.
Zelfs het verhaal had niets bijzonders.... een film die naar mijn mening een aanrader is voor kids!
Kortom 2,5 sterren voor een film , die qua fantasy noch CIG, noch verhaal niet echt boeide!!!
sofripa
Gegeven ijzersterk, start top, middenstuk traag doch te pruimen, einde geld was zeker op. Is absoluut een voldoende doch door de storende losse eindjes en het afgeraffelde slot helaas niet meer dan 3 sterren. Eigenlijk jammer, een verhaal met zoveel potentie.
opa_paul
Verrassend leuk filmpje. Zo zie je maar dat je beter alle films kan kijken ondanks alle recensies. Ok, het is een jeugdfilm, maar dan wel met een beter en origineel verhaal dan menig andere blockbuster. Dit filmpje doet me namelijk meer dan een hoop van de blockbusters dit jaar. Echt een heel apart origineel verhaal. Vergeet echter niet dat je naar een kinderfilm kijkt!
kochana
Het is een leuke film leuke sfeer ik heb alleen het gevoel gekregen van waar is de rest.
Ik dacht eerst dat het een serie was niet dus
aspers
Erg vermakelijke en spannende avonturenfilm, die mij weer een beetje het gevoel gaf van de oude jeugdfilms als 'the Goonies'. Prachtig sfeertje, en erg overtuigend gespeeld door de 2 jonge 'onbekende' acteurs. Heerlijk...
pluislim
Ik ga deze film misschien vanavond kijken. Ik laat morgen wel weten wat ik ervan vond.
Ik heb wel goede verwachtingen van de film. vooral na recensies die hier staan...
pluislim
Ik heb de film gekeken en moet zeggen dat het een leuke film is.
Ook zijn er leuke details in de film te zien, die waren erg vermakelijk.
De film was ook mooi gemaakt, maar wel een beetje voorspelbaar.
Een goede wegkijk kinderfilm......
Manoah007
Leuke film. Toch mist er wat. Het magische element mist een beetje en dat is jammer. Het is kijkt makkelijk en er zit weer een boodschap achter.
Leuk om een keer gezien te hebben, maar deze film haalt het niet bij de andere films in zijn genre!
Untitled-1
Ik moet zeggen dat de oplossingen in de film wel erg gemakkelijk en snel gevonden waren. Alles viel schijnbaar ineens op zijn plaats, terwijl ze geen idee konden hebben hoe ze zouden moeten ontsnappen. Dat is wel jammer, want dat gaat ten koste van de film. Ook hadden ze in de film wel mogen uitleggen waarom de stad gebouwd is.
Maar de film is wel leuk in elkaar gezet, vooral Saoirse Ronan acteert zeer goed. Het decor ziet er mooi uit en creëert wel een sfeer die goed bij de film past. Ook de ontsnapping waarbij de bootjes en waterraderen voor nodig waren was leuk om te zien. Poppy maakte voor mij ook veel goed, ze was schattig en grappig zonder dat het irriteerde.
De film kijkt ook lekker weg en doordat er een lekker tempo in zit verveel je je geen moment.
Ik kom op een 3,5 uit. Een leuke film die ik zeker niet zou afraden!
Norma
Prettige film met een sfeervol en zeer origineel decor. Als volwassene heb je toch wel wat meer behoefte aan uitdieping van bepaalde zaken, maar ik denk dat het voor kinderen prima is zo. Is wel het type film dat als ik die als kind zou hebben gezien ik het er nu nog over zou hebben waarschijnlijk. Geweldig, die lampjes, die bootjes..leuk.
dulcinea
Verrassend leuke film en wat mij betreft stukken leuker dan de meeste jeugdfantasy die we de laatste jaren op ons los kregen (Spiderwick Chronicles, Golden Compass, The dark is rising, ...)
Die films waren voor mij stuk voor stuk tegenvallers maar deze was best origineel, had een leuk sfeertje en het acteerwerk was ook in orde. Het verhaal zelf bleef tot het einde boeien en dat het af en toe wat makkelijk ging (wat trouwens best wel meeviel vond ik) dat neem je er toch gewoon bij in dit soort films.
madmax8
ik was aardig verrast door deze film. Was helemaal zo slecht nog niet. ok ok Stardust was wel beter maar zoveel slechter is deze niet. Zaten ook best wat stukken in die me toch verrasten. mooie omgevingen etc. Zeer leuke film om met de kids op de bank te kijken.
Rianneke_Dan
Wat heeft deze film mij aangenaam verrast!
Met weinig hoge verwachtingen ben ik begonnen aan City of Ember, en na afloop zat ik nog even na te genieten van deze film! De sfeer in de film is top, het ziet er allemaal goed uit, behalve de het varen in de boot dat was even wat minder, maar dat kon bij mij de pret niet drukken. Een geweldige rol neergezet door Saoirse, en Bill Murray was hilarisch in zijn rol! Heb ook erg genoten van het kleine meisje "Poppy" wat een schatje zeg! Maar het verhaal is leuk en ik vond het ook wel vernieuwend, en hij was idd beter dan de bovengenoemde films.
Ik vond het een hele leuke film, en geef het een ruime voldoende!
PatrickBateman
Deze film viel mij en belangrijker nog mijn dochter erg tegen.
Het verhaal loopt gewoon niet lekker, de hoofdrolspelers houden de aandacht niet vast en Bill Murray en Tim Robbins waren in hun rollen vervangbaar geweest door elke willekeurige acteur, zo weinig meerwaarde hadden deze.
De film worstelt ook nog eens met een totaal gebrek aan humor en relativering waardoor het verhaal botst met de bij tijd en wijlen karikaturale slechterikken.
De film is een soort combinatie 'Bassie en Adriaan' / 'Alien' / 'Indiana Jones' en geloof me, dat is net zo cheezy als dat het klinkt.
Ik wil niemand zijn smaak hier ter discussie stellen, maar mijn dochter en ik vonden de eerder genoemde films Spiderwick Chronicles, Golden Compass en The dark is rising stuk voor stuk vele malen beter.
flyer
Valt eigenlijk tegen. Het verhaal is wel aardig maar de effecten in de film zijn echt beneden peil. Ben het met PatrickBateman eens dat er veel betere gemaakt zijn in dit genre
Fryce
Dit was niet mijn ding. Ik hou van fantasie en ben niet vies van science fiction, maar dit bah. Ok voor zover smaak.
Het acteer werk vond ik niet echt hoogstaand, meer neigend richting slecht. Het engie positieve aan de film vond ik eigelijk het verhaal. En dan doel ik op originaliteit. Het is voor mij namelijk best nieuw allemaal dit. Maar helaas. Niet alle nieuwe dingen zijn altijd goed.
smettipie
dit is een mooie avonturenfilm voor de ganse familie.
was eigenlijk zelf nogal aangenaam verrast door deze film,het verhaal
is goed, allen miste ik een beetje het waarom (een stad onder de grond voor 200 jaar), het wordt niet echt in detail uitgelegd+ het einde
was een beetje "afgeknipt" zullen we maar zeggen!!!
deze film kon gerust een uurtje langer duren, maar ja, geld waarschijnlijk op è!!
al bij al een 3*
Gerben de G.
Ik heb het boek gelezen dus ik kende het verhaal. Ik had alleen een beetje het idee dat als je het boek niet hebt gelezen, je het verhaal wat moeilijk snapt.
Anyway, zeker geen slechte film. Acteerwerk is redelijk goed, en sfeer en decor/speciale effecten zit ook helemaal goed. Wel had de film 2 minpuntjes, nml:
1. De relatie tussen de jongen en het meisje vond ik enigzins ongeloofwaardig, 'als je zoveel meemaakt dat ze net zo met elkaar omgaan als in het begin van de film.'
2.' De snelle oplossingen die ze overal voor vinden, en dat alles zomaar lukt '
Overigens hoop ik sterk dat ze ook een verfilming maken over het vervolg: Sprankel, of in het Engels, The People of Sparks. Vond het namelijk een erg mooi verhaal ook.
SpooXxX
Het is mooi gemaakt. FX zien er goed uit. Verhaal wordt wel in een vogelvlucht verteld. Maar al met al een leuke film.
andrizzle
Ik vond het erg jammer dat je niet echt meekreeg waarom ze in gods naam ooit onder de grond zijn gaan wonen en waarom ze 200 jaar moeten wachten voordat ze eruit kunnen komen.
De film is leuk om een keer te kijken, maar qua verhaal mocht er wat meer verteld worden. De film begint over die speciale box die 200 jaar op slot gaat, maar waarom precies wordt allemaal niet verteld geloof ik. Hadden ze er maar een 20 minuten langere film van gemaakt, dan had ik hem wss erg gaaf gevonden. Nu vind ik hem middelmatig, leuk voor een keer, licht vermakelijk.
Sommige stukken gaan naar mijn idee te snel. Problemen worden dan vrij snel en makkelijk opgelost zeg maar. Maar ik vond dat er ook stukken tussen zaten die iets te lang duurden. Kan het zo even niet precies benoemen.
Ook waren er nogal wat voorspelbare gebeurtenissen. Bijvoorbeeld de burgemeester die evil blijkt te zijn, zijn assistent of hoe je die rare vent van hem noemt die ook evil blijkt te zijn, de vader van die Doon die der meer vanaf weet en hem aan het begin van de film een soort sleutel geeft, waarvan Doon niet weet wat ie ermee moet, maar de kijker voelt t al bijna aankomen.. enzovoort.
Ik heb hem helemaal afgekeken en het was geen straf, maar ik zou deze film niet aanraden aan mensen.
Misschien ben ik er simpelweg te oud voor.. maar er had gewoon meer ingezeten.
2 sterren.
Untitled-1
In het begin werd toch gezegd dat de mensen ondergronds gingen wonen omdat de wereld ten einde was, ik vond dat voldoende uitleg
Ja maar waarom was de wereld dan ten einde? Wel heel makkelijk om te zeggen dat het 'zomaar' ten einde is..
m1701
Ik vond het een hele mooie film! Heerlijk sfeertje mooi gefilmd!
Het verhaal was ook zeer apart!
Bill Murray speelde ook erg verrassend (normaal vind ik em niet zo leuk) maar hier paste hij goed in het verhaal
Dikke 3,5* voor het aparte verhaal en het leuke acteerwerk
tomola
Leuke fantasie film ( wat misschien in werkelijkheid ook best zou kunnen?)
Niets spectaculairs, maar je blijft hem toch kijken uit nieuwsgierigheid.
Wat zou daar buiten Ember nog zijn??.....
Ondans weinig bekende acteurs toch een goeie cast, goed acteerwerk.
SanneW
Echt een leuke film, ook best spannend. Een goede fantasiefilm. Helaas was op het laatst de special effects wel erg jammer. Je zag echt duidelijk dat het nep was.

Remember

Drama, 2007

The Water Horse
Avontuur / Fantasy, 2007

Animatie / Avontuur, 2009
underground worldburgemeesterpost-apocalyptischdystopiepuzzlesteampunkboxpipeworks