Genre: Avontuur / Fantasy
Geregisseerd door: Gil Kenan
Met onder meer: Saoirse Ronan, Harry Treadaway en Bill Murray
Releasedatum: 12 februari 2009
Plot City of Ember
"Escape is the only option"
Generaties lang hebben de inwoners van de Stad van Ember geleefd in een prachtige wereld vol met wonderbaarlijk glinsterende lichten. Als de inwoners er achter komen dat deze lichten hun kracht beginnen te verliezen en de lichtbron sterk achteruit gaat begint een race tegen de tijd. Twee tieners beginnen een avontuur waarin zij het bestaan van de Stad van Ember willen achterhalen en alle inwoners moeten helpen ontsnappen voordat de lichten voor altijd uit zullen gaan.
Lina Mayfleet
Mrs. Murdo
Barton Snode
Lizzie Bisco
Angrod_Pallanén
Verhaal komt me zo bekend voor, maar het boek heb ik niet gelezen....iemand bekend met een andere bewerking van het verhaal?
Lijkt me opzich een leuke film.
- 20220 berichten
Ik ben zeer benieuwd naar deze film, maar ik kan er verder weinig over vinden.
The One Ring
Ja, Bill Murray!
Het meisje dat de hoofdrol speelt wordt schijnbaar gespeeld door Saiorse Ronan, die fantastisch speelde in Atonement. Aan de acteurs ligt het alvast niet.
Het verhaal komt mij trouwens ook bekend voor. Ik kan me echter niet herrinneren dat ik ooit een dergelijk boek gelezen heb.
JohnWilliams
Nog niks van gehoord tot ik het vandaag zag..regisseur is wel goed.
deLeeuw
- 1944 stemmen
Tim Robbins en Bill Murray twee fantastische acteurs! Ben zeer benieuwd naar deze film.
Leland Palmer
Heb Saiorse Ronan inmiddels toegevoegd als actrice. Toen ik de film zelf toevoegde was het nog niet bekend dat ze een grote rol ging spelen volgens mij, maar nu staat ze er. Het zal in deze film inderdaad vast niet aan de acteurs liggen.
Chuck Taylor
- 1953 stemmen
Alleen die poster doet me wel veel denken aan het Internet-Logo..
Het internet explorerlogo van Windows, een Macintosh gebruiker heeft hier gewoonlijk niks mee te maken. Wat een lelijk logo inderdaad..
Leland Palmer
Nou, nou, zo kan ie wel weer! Weten jullie wel hoeveel moeite ik heb gedaan om eindelijk die poster te vinden?
- 20220 berichten
Ik vind het wel een aansprekende poster. Heb hier veel zin in, zeker als ik naar de cast kijk.
Mc
- 2092 stemmen
Bill Murray! Tim Robbins!
Ondanks dat het me wat kinderlijk aandoet allemaal (trailer) heb ik hier toch wel zin in! Ben benieuwd.
deLeeuw
- 1944 stemmen
Haha, nou het is een hele mooie poster hoor. Op het logo na
Mickey Finn
Alleen die poster doet me wel veel denken aan het Internet-Logo..
En Martin Landau! Nog een geweldige acteur!!!
Leland Palmer
Wow, kijken geblazen dus. Ik kijk hier steeds meer naar uit.
Daemon1337
Net gezien, Ik vond het een mooie film, Beetje voorspel baar maar goed gespeeld.
Het verhaal is iets wat IK nog nooit had gezien, En wat er al allemaal niet kan fout gaan na 200 jaar is ook goed uitgebeeld.
(Ik zal maar niet te veel zeggen sinds hij nog niet released is.)
Mijn stem: 4 sterren
- 20220 berichten
Wow, kijken geblazen dus. Ik kijk hier steeds meer naar uit.
Hier nog één. Van zulke films kunnen er niet genoeg zijn.
Zechs
Lijkt me opzich een leuke film.
Ik denk dat je hiermee Dinotopia bedoelt. Daar gaan de lichten ook uit van het eiland en moeten een paar "outsiders" hun redden door diep in de grotten nieuwe stenen te halen waarmee ze het eiland weer van licht voorzien.
Koerok
Als volwassen kijker zou ik er een 3 voor geven, maar het wordt toch een 3.5 omdat het meer een jeugdfilm is. Als jeugdfilm is hij namelijk prima geslaagd.
Dooz
Inderdaad een jeugdig verhaal.
Maar ik vond het een leuke fantasie, heerlijk zo'n verhaal. En goed gefilmd en gespeeld.
Als je van dit génre houd, is het een toppertje
edejong
Hmm ik vind de beoordeling hier erg laag. ik heb de film zojuist bekeken, en ben het eens met commentaar hierboven. Een jeugdig verhaal, met prima acteerwerk, en mooie beelden. Zeker het kijken waard.
Ik heb net de overige stemmen gecheckt, er staat een stem tussen van patheij die zich in 2006 geregistreerd heeft, en sindsdien maar op één film gestemd heeft, en dat is deze, en dan gelijk een 1? Is dat niet een beetje raar?
Koerok
nee joh, als het opvallend zou zijn dan zou het een 0.5 moeten zijn en niet een 1
TwoFace
Ik vond city of ember een leuke fantasy film. Het acteren van de kinderen was zeker niet matig maar ook niet bijzonder. Wat mij het meeste aansprak in deze film waren de leuke sets en het verhaal. Verwacht niet te veel van Bill Murray en Tim Robbins ook al staan ze vooraan in de cast beschrijving zij komen echter weinig in beeld in vergelijking met de kinderen.
Kortom een leuke feel good film geschikt voor jong en oud.
Maphesta
Walgelijke, belachelijke film.
Why? Ontzettend saai! Er gebeurt niets dat spannend is op misschien één enkele scene na.
Deze film duurde 95 minuten te lang.
AFRADER!
martenaria
aardige film. zeker niet saai hoor. ok, er zit geen swartsenekkert in maar er gebeurt toch vanalles. tim robbins speelt wel een klein rolletje trouwens. 3*

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Remember

Drama, 2007

The Water Horse
Avontuur / Fantasy, 2007

Animatie / Avontuur, 2009
underground worldburgemeesterpost-apocalyptischdystopiepuzzlesteampunkboxpipeworks