Genre: Avontuur / Fantasy
Geregisseerd door: Gil Kenan
Met onder meer: Saoirse Ronan, Harry Treadaway en Bill Murray
Releasedatum: 12 februari 2009
Plot City of Ember
"Escape is the only option"
Generaties lang hebben de inwoners van de Stad van Ember geleefd in een prachtige wereld vol met wonderbaarlijk glinsterende lichten. Als de inwoners er achter komen dat deze lichten hun kracht beginnen te verliezen en de lichtbron sterk achteruit gaat begint een race tegen de tijd. Twee tieners beginnen een avontuur waarin zij het bestaan van de Stad van Ember willen achterhalen en alle inwoners moeten helpen ontsnappen voordat de lichten voor altijd uit zullen gaan.
Lina Mayfleet
Mrs. Murdo
Barton Snode
Lizzie Bisco
gekkehuus73
Veel van verwacht, viel een beetje tegen, maar uiteindelijk toch geen onaardige film.
skipy05
Heel goede film. Alleen ging alles wat rap. Ze hadden er een 120min film van mogen maken. Het einde is zo ineens gedaan. Verhaal was wel heel goed. Ik vond Saoirse Ronan hier toch iets beter doen dan in Atonement.
komerad
Al bij al toch maar een middelmatige film. Verveelt niet maar hier geld aan hangen is zonde.
mrwhite
dit lijkt me een promotie film voor één of ander pretpark attractie
mooi sprookje en goed bedacht maar ook niet meer dan dat
Polsini
weirde film, Bill Murray wist me het meest te fascineren.
Sprookjesachtig, mysterieus.
chanel34
Voor degene die van dit genre houdt (ook ik dus), is het het een leuke film. Maar kan me voorstellen, dat anderen dit een matige tot slechte film vinden.
brabusRUS
Ik vond de film heel erg orgineel. Apart sfeertje. De film had een heel klein beetje weg van 'How the Grinch Stole Christmas'.
M.Goodkat
leuke orginele film die wel wat langer had mogen duren van mijn part.
Leuke rollen voor Robbins en Murray,ging wel in een sneltempo door, konden wat meer achtergrond geven van de stad en waarom en etc...
3,5/5*
Sverleg
prachtige originele film, soms dacht ik wel eens van hoe krijgen ze het allemaal verzonnen.. alles zit heel mooi in elkaar en is zeer goed bedacht. Jammer dat de film naar het einde toe een beetje afgeraffeld werd, alles gebeurde in een keer zeer snel. Het leek wel of er een half uur van de film miste, wat er eigenlijk toch echt bij had gemoeten.
Als het stuk tegen het einde aan iets beter was uitgewerkt had hij van mij daarom een ster hoger gekregen.
Isildur
Origineel verhaal maar alles ging veel te snel en gemakkelijk.
Het nut van de doos die ze vinden ontgaat mij. Veel info halen ze niet uit de brief
Lees zeker de boek dit is zeker een aanrader!
lazyprovider
ik hou er ook van hoor maar deze film is wel slecht hoor...
BowlKokosnoot
Van mij mogen ze er ook een vervolg van maken! Het einde was simpelweg niks. Hoe gaat t verder met die mensen daar beneden? En hoe gaat t verder met die 3 daarboven?
Opzich tog wel een leuke film!
Roos-_-
Leuk&Lief sprookje
Leuk verhaal, vermakelijk en leuk om een keer te kijken als je niks te doen hebt...!
ags50
leuke orginele film ...
Seifer
Ik vind het wel iets hebben van het spel Fallout... leven onder de grond "gemuteerde" dieren. Jammer dat je maar weinig ziet van de buitenwereld of wat te denken waarom insecten en mollen zo groot zijn?
ansjovis
Ik had wel goede verwachtingen van deze film, het verhaal van de film is ook best origineel maar de uitwerking is eigenlijk best triest naar mijn mening. Alles ging veel te snel waardoor ik niet echt 'in' de film kon komen, ook vond ik de film veel te kort. Het acteerwerk is op sommige momenten zeer matig en de special effects zijn verouderd.
2,5* voor het idee en verhaal.
Leo Van Steen
Sprookje voor de kinderen en de jongeren van geest. Leuk fimpje als tussendoortje maar ook niet meer dan dat. Trouwens, de special effects waren, op z'n zachtst gezegd, .......niet goed.
Dat boek is zoo cool!
Echt een aanrader!
Daarom lijkt deze film me geweldig =D!
eva1986
Zeker leuk om een keer gezien te hebben, apart verhaal.
Vond het wel een beetje een "gezins"-film met momenten, maar ik heb me niet verveeld. Acteer werk liet af en toe wat te wensen over, maar de effects waren prima.
Zizzo
vond dit nou een verassing, erg leuk en orgineel verhaal, met een leuke cast. een lekker sfeertje, en aardige special effects, einde is matig, ookal is dit een film voor de kindertjes onder ons. vind ik dat deze ook zeker geslaagt is voor mij, kom je deze eens tegen... kijken
animalkrullie
Het boek zal wel goed zijn, deze verfilming vind ik erg mager.
Het is een echte kinderfilm.
Positief punt is Murray, die zijn personage goed neerzet.
Daardoor 1,5*
Akh.
Ik vond de film erg knap gemaakt!
Ook heb ik het boek gelezen.
Boek is natuurlijk wel wat beter.
maar met de film is niks mis mee (:
Akh.
Ik vond de film erg knap gemaakt!
Ook heb ik het boek gelezen.
Boek is natuurlijk wel wat beter.
maar met de film is niks mis mee (:
Nancy1980
Leuke gezinsfilm.
Bracht mij even in een heerlijke fantasiesfeer.
Gewoon leuke film.
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Enkele lichtpuntjes:
- De decors
- De sfeer
- De meeste acteerprestaties
Toch mist de film de echte magie. Ik kan deze film niet meer door kinderogen bekijken (misschien deels), zoals ik vroeger naar The Goonies keek. Die film bevatte toch meer avontuur en daardoor magie. Het verhaal van City of Ember is net niet spannend genoeg, maar verveelt toch geen moment. De tijdsduur is prima, al voelt het einde - zoals velen vermelden - net iets te afgeraffeld aan.
Kleine 3,5*.
groovermeisje
Zonder verwachting naar de film gekeken. Het bleek een erg smakelijk verhaal te zijn, wat mooi is uitgewerkt. Ik heb met plezier naar deze film gekeken.
_Moonwalker
Ik vond het verhaal erg leuk bedacht. Een volk die zich onder de aarde levend moet houden en afhankelijk is van een generator, waarvan niemand meer weet hoe het werkt. Bovendien hebben ze een burgermeester die alleen aan zichzelf denkt. Ook het feit dat het verboden is om buiten de stad op zoek te gaan, beviel me wel. Het is een knipoog naar het echte leven.
Voor de rest heeft de film me wel vermaakt al hadden ze er veel meer van kunnen maken om het verhaal nog mooier te maken. Dus gewoon verstand op nul zetten en lekker kijken.
3.0

Drama, 2007

The Water Horse
Avontuur / Fantasy, 2007

Animatie / Avontuur, 2009
underground worldburgemeesterpost-apocalyptischdystopiepuzzlesteampunkboxpipeworks