The Duchess (2008)
Releasedatum: 19 maart 2009
Bekijk via Videoland
Bekijk via CineMember
Plot The Duchess
"Based on the incredible true story."
In 1774 wordt Georgiana Spencer (Knightley) – zeventien jaar jong; mooi; goed in vreemde talen, paardrijden en dansen – door haar moeder uitgehuwelijkt aan één van de machtigste mannen van Engeland (Fiennes). Hij wil dat ze voor hem een opvolger baart en is verder meer geïnteresseerd in zijn honden. Georgiana stort zich op het sociale leven van de Engelse upper-class en staat dagelijks in de roddelrubrieken van de krant.
Georgiana Cavendish, Duchess of Devonshire
Heaton
Dr. Neville
MiekieMow
Mooie film! Apart, anders dan anders. Wel heel triest
maar verveelt niet. Ze hebben het goed voor elkaar gekregen dat je echt meeleeft met de duchess. En idd, ook ik heb een traantje weggepinkt. Ik genoot trouwens ook erg van de opzet, de kostuums, de zalen enz. Maar daar moet je van houden. Lekker terug in de tijd.
Cat1971
Een filmografisch hoogstandje! "een levend schilderij" Wat een mooie beelden, Tot in de puntjes goed verzorgd! Tragisch verhaal, zo zal het ongetwijfeld gegaan zijn met de etikette. Wat is Keira toch een geweldig mooie vrouw en goed actrice. En wat betreft "Ralph Fiennes". Ik kreeg echt een hekel aan die vent, dan doet ie het goed. En wat een mooie muziek, prima passend.
mnrk
goeie kostuum drama, meer niet
Deze film heeft wel de Oscar gewonnen voor de kostuums in deze film.
Sentinel69
Aardige film, als het is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal wel triest dat dit soort dingen gebeurden, ik had uit venijn ergens wat gif in gedaan denk ik
Ajax&Filmfreak
Een zeer goede film, jammer dat het gewoon mijn genre niet is anders hoger!
marissaheinrich
Prachtige film.
Mooie kostuums, prachtige locaties en zeer goede acteurs.
Heb mij de hele film vermaakt en het bleef mij boeien.
Triest dat dit een waargebeurd verhaal is, maar ondanks dat vind ik het een mooie verfilming!
Een dikke 5!!!! AANRADER!!
Morton Rainey
Hij draait hier nog niet..
19 Maart
Bijna dus..
Is het een goede film..??
Mij lijkt het me helemaal geweldig.
Ook echt iets voor Keira
Een Kostuumdrama
BobdH
Stilistisch een vage afspiegeling van Barry Lyndon, inhoudelijk werkte The Other Boleyn Girl ditzelfde thema onlangs beter uit. Niettemin aardig acteerwerk en prachtige muziek, dit draagt dan ook de film.
dikkie76
Wat een slechte film is dit dan... Laatste 20 min niet meer gekeken. Oppervlakkig verhaal, wel aardig geacteerd, langzaam voortslepend pfff.
wrist
Ik vond het een erg mooi en ontroerend verhaal, het zou me werkelijk niets verbazen als het, in die tijd, vaak zo gegaan zou zijn.
Mooie rol van Keira Knightley.
Snibbels
Ik dacht dat de film ging over een dame die, omdat haar man geen aandacht voor haar had, zich stortte op de politiek van Engeland van de 18e eeuw. Althans dat las ik bij de beschrijving van Pathé bioscopen. Ik kwam er helaas achter dat de nadruk in de film wordt gelegd op een snotterende vrouw. En naar dat soort films wil ik helemaal niet kijken. Sentimenteel gedoe.
Nagini
Prachtige film, goed acteerwerk van Keira Knighley, al ben ik zoiezo wel een fan van haar.
Prachtige kostuums, echt een heel mooi plaatje. Ik vond het een mooi verhaal, zat er dan ook echt in. Ook hier een traantje moeten wegpinken.
Greeneyelady1
Ik vind dit zo'n goede film. Ik leefde ontzettend mee met de personage Georgina. Zeker voor herhaling vatbaar om m weer te kijken.
skipy05
zeer goede film. Een film met een goed verhaal. Deze film is ook heel goed door het perfecte acteer werk van Keira Knightley. AL de films van Keira Knightley zijn heel en en deze is er zeker een van. De muziek in de film was ook heel mooi.
Brooklyn
. Een film met een goed verhaal.
Goed verhaal?
Situeer zo'n verhaal in het heden (zonder alle pracht en praal van die tijd) en iedereen loopt te klagen over het magere verhaaltje
Morton Rainey
Prachtige film!!
Echt geweldig,
Mooie omgeving, jurken en goed acteer werk.
Deze rol is echt voor Keira bestemd.
Keira heeft nog meer goede films op haar naam staan maar deze hoort echt bij de beste.
Heb erg genoten;)
SanneW
Erg goede film! Goede acteerwerk van beide kanten. Ook het verhaal zit goed in elkaar. Dat het vroeger allemaal zo ging! Hoeven we nu niet meer aan te denken
koukla
Mooie film Keira kreeg het voor elkaar om mij helemaal met haar mee te kunnen voelen, heel goed geacteerd, mooi liefdesdrama.
Nienke1981
Super film. Heb hem zelfs kort na de eerste keer, nog een keer gekeken
MissyNador
Prachtige film! Prachtige kleding! Prachtige landschappen! En geweldig acteerwerk. En wat een verhaal zeg! Heel mooi allemaal
Reconquista
Heb de film na 10 minuten versneld afgespeeld, ben toen wat anders gaan doen. Saaie film.
Ciai
Nou. Ik ging deze film dus alleen kijken omdat ik Keira Knightley wilde zien. In dat opzicht moet ik een 5* gaan geven, aangezien je prachtige beelden krijgt van die prachtige vrouw, met best wel een prachtig decor/kostuum/haar etc, dus is het jammer dat dit soort kostuumdrama's niet aan mij is besteed.
Toch zal ik de film maar een beetje beoordelen. Het stoorde me namelijk dat ik constant het gevoel kreeg dat de hele boel niet echt klopte, bij een 17-jarig meisje krijg ik nou niet het gevoel dat ik bij de (volwassen-uitziende) Keira kreeg, en dat The Duke nou helemaal niets menselijks had, vond ik ook nogal vreemd, komop, hoe koud hij ook moge zijn, een beetje aardigheid moet toch echt wel in die man gezeten hebben.
Eigenlijk kreeg ik het gevoel dat de film eigenlijk niets anders was dan een soort van Keira-promotie-stunt. Opzich lukte dat redelijk, want mijn bewondering voor haar steeg wel weer door deze. Want zij is gewoon zo hemels mooi.
Het verhaal wordt hier voor mij stevig afgekraakt, en niet onterecht. Het is namelijk wel een goed verhaal, maar zo mooi wordt het niet tot uiting gebracht. Het is juist zo geweldig aan die upper-class dat het allemaal zo slinks gebeurt, dat zag je er niet mooi vanaf.. Daarentegen kwam de frustratie bij Keira wel mooi tot uiting. Ze kan redelijk getoubleerde gezichtjes trekken. Maar, daar ben je dan ook actrice voor.
Ralp Fiennes deed het ook weer goed. Lullo dat 'ie is.
Aangezien de film redelijk de lijnen van een standaard (vrouwen) film volgt, had ik graag nog een soort van epiloog gezien. Een soort van 20-jaar-later-achtig-iets.
Achja. 2.5*.
mandy7
pracht film
knightley acteerde super netjes
fiennes had een beperkte rol, qua emotie, maar de 'ene emotie die die had, deed ie goed
sHone
Ik hou niet van overdeven sentimentele en overgeromantiseerde onwerkelijke films. En zowaar, dit was NIET zo eentje
Niet Georgiana alleen vormt een prachtig decor om naar te kijken. Geen wonder dat het oscars won voor kleding. Maar ook het koele wat haar man neerzet is mooi. Normaal niet een film waar ik zondermeer naar kijk, maar achteraf blij dat ik dat toch gedaan heb.
Tag84
erg goede film, prachtige plaatjes en het verhaal was behoorlijk realistisch en mooi uitgewerkt. Fiennes was echt een koele kikker, en zoals iemand hierboven al opmerkte waar je gewoon een hekel aan krijgt.
Villevalo23
Prachtig kostuumdrama, zoals ze horen te zijn. Fantastisch acteerwerk door met name Keira Knightley die in zo'n beetje elke scene aanwezig is en ook de hele film draagt. Ralph Fiennes speelt ook een uitstekend personage!
Vond de film al mooi, en wanneer het meisje met wie je naar de film bent aan het eind echt ontroerd is doet het je toch nog net iets meer.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime