• 9.376.398 stemmen

Releasedatum: 19 maart 2009

• Videoland Bekijk via Videoland
  • CineMember Bekijk via CineMember

Plot The Duchess

"Based on the incredible true story."

In 1774 wordt Georgiana Spencer (Knightley) – zeventien jaar jong; mooi; goed in vreemde talen, paardrijden en dansen – door haar moeder uitgehuwelijkt aan één van de machtigste mannen van Engeland (Fiennes). Hij wil dat ze voor hem een opvolger baart en is verder meer geïnteresseerd in zijn honden. Georgiana stort zich op het sociale leven van de Engelse upper-class en staat dagelijks in de roddelrubrieken van de krant.

Georgiana Cavendish, Duchess of Devonshire

Duke of Devonshire

Charles Grey

Bess Foster

Richard Brinsley Sheridan

General Grey

avatar van synesthesia

synesthesia

Het camera werk, de decors en natuurlijk zeker ook de kostuums-- allemaal prachtig.

En het acteerwerk is erg overtuigend; het kan niet eenvoudig zijn om door alle etiquette en stijfheid heen een emotioneel verhaal te tonen.

Het is helemaal niet mijn genre, maar ik vond het toch zó mooi dat ik de film zou aanraden aan iedereen met geduld en een oog voor mooie dingen.

avatar van pmeester

pmeester

Prachtige plaatjes, paar emo momenten, goed acteerwerk.

Een "must see" als je van dit genre houdt.

avatar van Laurens44

Laurens44

Een verbluffende film die je meeneemt naar de 18de eeuw in een tijd van mode, decadentie en politieke vernieuwing. The Duchessis een mooi pareltje over het bewogen leven van een veelbesproken Hertogin.

Dat het leven van Hertog en Hertogin van Devonshire niet een gewoon verhaal van romantiek is zie je duidelijk in deze film. Wanneer de Hertog laat weten dat hij Georgiana als zijn vrouw wil is ze dolgelukkig. Pas als ze hem echt leert kennen, ziet ze welke grote fout ze begaan heeft en hoe dit haar leven en haar toekomst zal beïnvloeden.

De film is geregisseerd met oog voor elk detail. Je hebt niet veel moeite nodig om je in te beelden dat je echt leeft in de 18de eeuw. Niet alleen de taal en de gewoontes, maar ook de prachtige kostumering zorgt ervoor dat je voor bijna 2 uur in een sprookje meegezogen wordt en kan genieten van een mooie film. Het verhaal is wel niet dat van een sprookje, het is veel realistischer en dan ook volledig af, hoe je het ook bekijkt.

Een zeer aan te raden film met een uitmuntende Keira Knightley en Ralph Fiennes in de hoofdrollen.

Score: 9/10

avatar van Julie

Julie

uiterst goede film!

Een film die je meesleept van begin tot eind. Sterk acteerwerk van Keira Knightley!

avatar van Apster

Apster

De film ziet er weelderig uit en de kostuums van Knightley zijn prachtig. Daarvoor is het dus al best de moeite waard om deze film te zien, maar eerlijk gezegd weet ik het nu wel met de etiquettes en gewoontes van die tijd die de revue passeren. The Duchess is zeker vermakelijk, maar inwisselbaar met andere kostuumdrama's van de afgelopen tijd.

avatar van MayaCoppens

MayaCoppens

Ik vond het wel een zeer mooie en emotionele film, had al snel medelijde met de personage die Keira Knightley vertolkte.

Dat had ik ook met Kirsten Dunst als Marie Antoinette, in die tijd was het leven van de vrouw zeer beperkt...

De muziek en kostuums zijn prachtig,

ik zie wel waarom sommige meningen anders zijn

dan de mijne, ligt ook aan het genre neem ik aan.

Toch vond ik het een prachtige film!

avatar van bellaatje

bellaatje

ik vond het een mooi en meeslepend verhaal. Niet zo voorspelbaar en eigenlijk heel zielig.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

The Duchess.

Ik had toevallig de poster gezien van deze film op het internet en het verhaal leek me wel leuk en Keira Knightley speelt erin dan zal het wel een goede film zijn.

Na een lange tijd ging ik deze film kijken. En op het einde was ik er stil van. Een goed teken overigens. Want het was een top film.

Niet om vaker te kijken maar heb het nu al wel 2 keer bekeken dit jaar.

Keira Knightley schitterd in deze rol en doet het prima. Vooral ook een zielig verhaal en je staat echt achter Georgiana. Het sleept je mee en het raakt je. Zo laat je van zelf een traantje.

3,5* voor deze film.

Nadelen: Het ging allemaal een beetje snel en veranderd soms voor een korte film.

avatar van lagaiske

lagaiske

Geen slechte film verre van,mooie kostuums en zeer goed acteer werk.

Het verhaal is ook zeer mooi want het raakt je.

Keira Knightley is oogverblindend mooi en speelt haar rol met overtuiging.

Maar het stoort me een beetje dat ze deze film zeer kort na The other boylen girl uitgebracht hebben.

Want dit is eigenlijk juist het zelfde verhaal dat verfilmd word.

Zo weet je eigenlijk al hoe deze film voor een groot stuk zal lopen.

Maar toch blijft dit een aangename film om naar te kijken.

avatar van nadiah

nadiah

ik heb het een lange tijd uitgesteld om deze film te zien. op een avond heb ik hem toch maar opgezet. de film verraste me echt! een goede film!

avatar van MiSs MoPs

MiSs MoPs

Ik wilde deze film al een tijd zien. Vandaag toch maar wezen halen bij de videotheek. Door trailers op het internet wist ik al een beetje wat ik kon verwachten. Toch heeft de film mij op een aantal momenten verrast. Georgiana werd sterk gespeeld door Keira Knightley. Je leeft van begin tot eind met haar mee. Wat een eenzaam, treurig en onrechtvaardig leven. Ralph Fiennes was uitmuntend. Wat heb ik hem gehaat - een goed teken natuurlijk. Alles eromheen was ook helemaal af, de omgeving, gebouwen, kostuums en het taalgebruik. Een mooie film, maar geen om nogmaals te bekijken.

3.0 *

avatar van _marianne_

_marianne_

alles klopt aan deze film!

en zo zielig, je leeft de hele film met georgiana mee!

aanrader voor iedereen die van dit genre houd

avatar van jade81

jade81

Wat een geweldige film. Ik heb me geen moment verveeld. Keira Knightley speelde een ontzettende mooie en aandoenlijke Georgiana. Ik haar eenzaamheid en hunkeren naar geluk gewoon bijna proeven. De jurken waren geweldig en de omgeving ook.

Ik vind kostuumdrama's altijd wel mooi om naar te kijken, maar deze keek erg lekker weg.

Keira heeft voor mij nu weer bewezen dat ze dit soort rollen overtuigend neer kan zetten.

avatar van Queen-Bee

Queen-Bee

Mooi verhaal... alleen ik wordt zó moe van Keira Knightley en Ralph Fiennes.... er zijn ook topacteurs GB...

avatar van mandy7

mandy7

Queen-Bee schreef:

dat zijn beide prima acteurs

avatar van Quisto

Quisto

puik acteerwerk- met name Knightley die de film draagt, schitterende sfeerbeelden, mooi kostuumdrama, goede muziek, enkele verhaallijnen lieten zich echter makkelijk raden..

avatar van Claire-123

Claire-123

Wat een oh zo, heerlijk langdradig, meeslepend drama zie je in bijna twee uur voorbij flitsen. Keira neemt je van het begin tot eind mee in haar verbitterde leven, waardoor je haar gevoelens en gedachten bijna kan ervaren en hier ook emotioneel onder wordt.

Ik heb dit niet bij heel veel films, maar doordat het verhaal traag en melancholisch op mij overkwam, kreeg je de ruimte om je je in dit verdrietige verhaal te verliezen. Dit maakt het allemaal wel een erg zielig en triest verhaal, maar geweldig om een kijkje te krijgen in de tijd van toen.

4 sterren voor The Duchess

avatar van kelama3

kelama3

Ik ga hem nu eiiinnndelijk eens kijken!

Ik hou ook erg van dit genre, maar alleen als ie dan ook echt blijft boeien..

Ook een aanrader: The other boleyn girl

Met prima acteerwerk van beide dames: Scarlett johansson en Natalie portman

Van begin tot eind ge-wel-diggg gespeeld!

avatar van Rodger

Rodger

Prachtige film, goed en ingrijpend verhaal..

Gisteren deze 'drama' film gezien. In zijn genre val hij tegen. Het verhaal komt niet echt helemaal uit de verf. Gaat het nu over een vrouw die juist vanwege haar persoonlijke overtuigingen beroemd werd of ging het over een vrouw die zoals gewoonlijk in die dagen zich liet inpalmen door de wetten van een conservatieve man?

kelama3 schreef:

Ik ga hem nu eiiinnndelijk eens kijken!

Ik hou ook erg van dit genre, maar alleen als ie dan ook echt blijft boeien..

Ook een aanrader: The other boleyn girl

Met prima acteerwerk van beide dames: Scarlett johansson en Natalie portman

Van begin tot eind ge-wel-diggg gespeeld!

Klopt the other Boleyn Girl is een klasse beter dan deze!

avatar van Villevalo23

Villevalo23

shortandcurlies schreef:

Klopt the other Boleyn Girl is een klasse beter dan deze!

Absoluut niet dus. The Duchess heeft toch echt veel meer inhoud en het acteerwerk van Keira Knightley is een stuk intenser. Een minder toegankelijke film dan 'The Other Boleyn'? Dat zeker!

avatar van Mads Smikkelsen

Mads Smikkelsen

Waarom appels met peren vergelijken, kunnen beide films niet gewoon goed zijn zonder te vergelijken?? Ik vond het beide prima films, goed geacteerd en goede verhalen.

Trouwens, wat is er nu weer mis met Keira Knightley???? en notabene Ralph Fiennes???

Schiet mij maar lek!!!!!! Keira is niet alleen een prachtig mooie vrouw om te zien maar ze kan ook nog eens fantastisch acteren, zie haar "c.v." op IMdB.

avatar van kelama3

kelama3

Ik was niet diegene die schreef dat Boleyn girl een klasse beter was.

Ik moest hem nog gaan zien,maar ik ben het er wel mee eens.

Deze film was gewoon goed, Keira was top! Vooral de scene waarin ze haar man confronteerd was erg goed gespeeld. Het verhaal was ook interessant genoeg om te blijven kijken.

Maar toch.. ik vond The other boleyn girl onderhoudender.

Daarin leefde ik wat meer mee met de hoofdrol-speelsters, en er gebeurde ook steeds weer iets waardoor ie bleef boeien.

Deze film bleef een beetje hangen rondom het onderwerp vond ik.

Ieder zijn smaak natuurlijk, de een houdt van appels en de ander van peren.

avatar van Samayra

Samayra

Ik heb Kyra Knightley in wel leukere films gezien. De film was aan de ene kant wel wat ik er van verwachtte en aan de andere kant niet. Misschien omdat wta ik er van verwachtte ik ook zag.. maar wat ik wilde zien, eigenlijk wat anders was... maar goed.. leuke wegkijk film maar voor de rest....

avatar van Tun-89

Tun-89

Hele intressante film, erg vermakelijk.

Zeer sterke Keira Knightley, zoals altijd.

En prachtige kostuums, decor, muziek etc!

Je beleefd echt de sfeer van die tijd.

Het is een hele mooie, maar ook trieste film.

4,0 *

avatar van AHWA

AHWA

Sterke rol weer van Keira Knightley. Ze is fantastisch in Domino, maar ook kostuumfilms zijn haar specialiteit. Ze weet veel emotie in haar blikken te leggen zonder daarbij iets te hoeven zeggen en dat past wel goed bij vrouwen uit die tijd natuurlijk.

De scenes met Fiennes zijn erg ongemakkelijk en dat was ook wel de bedoeling, maar in die ene scene met Lady Elizabeth spat de seksuele spanning ervan af. Hele mooie scene.

Voor de rest waren er geen verrassingen natuurlijk, en ook de herkijkwaarde zal erg laag zijn. Alleen aan te raden voor fans van Knightley.

avatar van xIneke

xIneke

[i]waaauw!

wat is dit een moooiie film. =o

keira knightley kan echt zoo goed acteren.

maar ik vond het einde niet zoals ik het had verwacht.

5 sterren!

avatar van Yuffira_San

Yuffira_San

Mooie film, alleen het einde maakte het geheel wat te docu-achtig.

avatar van GenRach

GenRach

Vermakelijke film! Mooie kostuums, mooi verhaal en keira knightley natuurlijk weer goed geacteerd!