• 9.374.535 stemmen

Releasedatum: 19 maart 2009

• Videoland Bekijk via Videoland
  • CineMember Bekijk via CineMember

Plot The Duchess

"Based on the incredible true story."

In 1774 wordt Georgiana Spencer (Knightley) – zeventien jaar jong; mooi; goed in vreemde talen, paardrijden en dansen – door haar moeder uitgehuwelijkt aan één van de machtigste mannen van Engeland (Fiennes). Hij wil dat ze voor hem een opvolger baart en is verder meer geïnteresseerd in zijn honden. Georgiana stort zich op het sociale leven van de Engelse upper-class en staat dagelijks in de roddelrubrieken van de krant.

Georgiana Cavendish, Duchess of Devonshire

Magalie

wanneer komt deze uit?

avatar van sju

sju

Zal nog even duren denk ik... Maar Knightley past beduidend beter in deze kostuum-rollen dan als actie-chick in Domino (met dat tengere lichaam).

anne J

@Magalie. Op IMDB staat alleen nog maar 19nov voor Frankrijk dus zal wel November of later worden..

Ik vond Domino trouwens ook wel een goede rol van Keira, maar kostuums past ze inderdaad meer bij.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

De trailer doet een nogal standaard verhaal geloven, ben niet al te benieuwd, maar het was Keira die riep dat ze geen kostuum meer aan wou dus als ze voor deze film haar zoveelste uitzondering op die kreet wil maken...

avatar van edejong

edejong

Nieuwe [url=http://www.worstpreviews.com/trailer.php?id=813&item=1]trailer[/url[ beloofd veel!

Ben hier zeker benieuwd naar.

anne J

Omg, die nieuwe trailer. Ik kreeg kippenvel. Over een halfjaartje de film dan in de bios Kan ook niet meer wachten nou. Merci voor de trailer te delen edejong.

Mr. Cullen

Ik kijk echt uit naar deze film, love Kostuumdrama's en vooral als ze op waargebeurde verhalen zijn gebeurd. Georgiana, hertogin van Devonshire, voorouder van prinses Diana, had naar wat ik hoorde een nogal turbulent leven, veracht aan het hof, geliefd door het volk, een van de grote schoonheiden van haar tijd, een ongelukkig huwelijk, nu weet ik waar de geruchten van komen dat Keira prines Diana zou gaan vertolken.

In ieder geval geweldige trailer, met alweer een kwinkslag naar Diana, vast om een jonger publiek aan te trekken(al zullen de meeste tieners toch niet naar een drama gaan kijken denk ik, ze verklaren mij al voor gek), maar het kan natuurlijk ook dat Keira het jonge volkje aantrekt, in ieder geval een kostuumdrama met Keira in de hoofdrol, beter wordt het niet:p want vind haar toch een geweldige actrice...

avatar van elnouk

elnouk

ik kan echt niet wachten.

Ik had gelezen dat de film in januari uit zou komen, dus ben benieuwd

avatar van Nouseforaname

Nouseforaname

ik woon sinds kort in Ierland en hier is de film al een week uit..raar dat het in nederland dan nog zo lang duurt

avatar van Marita88

Marita88

Weet iemand of deze film goed afloopt?

avatar van kimmie131195

kimmie131195

wie is die vrouw ook alweer van de poster

ze komt me bekent voor !!

The Last

We mogen ons klaarmaken voor de zoveelste oersaaie kostuumdrama, dat alleen maar om Oscars roept.

The Last schreef:

Er zijn anders nog altijd mensen die van dit soort plaatjes kan genieten, het hoeft toch niet altijd actie te zijn? In ieder geval de kledij, kapsels en filmlocatie's zullen vast uitmuntend zijn,

The Last

Vraag ik dan alleen om actie? Dit is gewoon (net als de meerderheid van de kostuumdrama's van de laatste jaren) typisch Oscar-material.

anne J

Hoe kun je daar nu al een oordeel over klaar hebben als hij nog niet eens uit is en je hem dus nog niet hebt gezien?

avatar van unexpected_faith

unexpected_faith

Ik vond het een prachtige Film

ik ben nu voor een jaar in Ierland en hier is de film al uit

Keira Knightley is super goed in dit soort rollen vind ik, net zoals Lizzy Bennet in pride and prejudice!

dit verhaal is een waargebeurd.. over het feit dat de engelse koning vroeger alleen een zoon wou..

ik was de hele film geboeid en vond hem eigenlijk nooit saai!

4.5 sterren en hij komt in mijn collectie!

anne J schreef:

Omdat het tussen mij en kostuumdrama's niet bepaald zo zo is. Nog nooit iets fatsoenlijk tegengekomen... komt ook nog eens bij dat ik er zelden eentje heb afgekeken. Pride & Predjuce en Atonement (allebei met Knightley) vond ik ook beide erg slecht.

avatar van unexpected_faith

unexpected_faith

pride and prejudice vond ik weer geweldig!! 1 van me favo films

en keira is a perfect Lizzy

Atonement heb ik nog niet helemaal gezien...

maar ik waarschuw, dit einde is wel een beetje raar vond ik!

The Last schreef:

Ja, kan wel zijn maar het slaat aan bij een groot deel van het publiek, en tja, iedereen heeft zo zijn eigen smaak maar ik geniet er gewoon altijd van.

avatar van siamees

siamees

was n echte kostuumfilm, prachtig. net de screener gezien uit china. n meidenfilm zo gezegd dus. veel drama, en erg sterk weer het acteerwerk.

avatar van xinc

xinc

Ben lichtelijk benieuwd naar deze film, echter zegt de score van 4,5 helemaal niks als je even bekijkt hoe die mensen ook andere films beoordelen. Of een 5 of een 0.,5. Ongelofelijk.

avatar van stinissen

Uitstekende kostuums mooie lokaties maar de film kon me niet boeien.

En die spijker (Keira Knightley) maakt het er niet beter op.

avatar van Mondragon

Mondragon

Ik vond het een mooie film , mooie decors, mooie mensen en een goed verhaal, al heb ik dit verhaal al wel vaker verfilmd gezien. Het kon me wel boeien van begin tot eind.

avatar van LucretiaBorg

LucretiaBorg

Ahjajaj, het blijft ook altijd dezelfde discussie rond de "kostuumfims". Ze worden vaker genomineerd dan bijvoorbeeld de aktie- en horrorfilms en dat heeft meer met smaak te maken, dan met wat beter is. Toch raar, de meeste mensen houden sowieso van goede aktiefilms, maar die winnen zelden oscars, of het moet meer een eposen/of maffiafilm worden, zoals Gangs of New York, LOTR zelfs, The Godfather of The Departed, wat dan weer net geen aktie is. Maar goed, ik heb deze nog niet gezien en kan dus geen oordeel over geven, wél weet ik dat er écht wel goede kostuumfilms zijn, die er bovenuit steken, zoals (voor mij) Dangerous Liaisons, Elisabeth (1ste), maar ook Moulin Rouge had van die kleding, mag je die daar dan ook bij voegen? Hoe dan ook, het blijft een kwestie van smaak, ook al zijn ze steengoed.

avatar van breedbeeld

breedbeeld

Gister gezien. En waar ik Atonement tamelijk overgewaardeerd vond, kon ik hier met positieve waardering naar kijken. Niet in het minst door Knightley, bepaald niet mijn favoriete maar deze rol doet ze erg goed en Fienness is ook prima. Intersant inkijkje ook in het aristocratisch leven in die tijd , hoewel dat wat meer uitgewerkt had kunnen worden Dibb was in zijn regie af en toe wat te dramatisch (sommige acting die zo in de stomme film tijd had gekund )

Ik ben eigenlijk niet zo'n fan van Knightly, gemiddeld een beetje overacting en erg veel maniertjes maar hier moet ik zeggen dat ze me vanaf het begin overtuigde. En dat gold niet alleen voor haar maar voor de hele film dus.

avatar van RickZ

RickZ

Kostuumdrama over hertogin van Engeland in 18e eeuw en haar ups en downs. redelijk onerhoudend, lijkt veel op de film over Marie Antoinette, heel vergelijkbaar.

avatar van carlak

carlak

Ben over het algemeen niet zo'n fan van kostuumdramaas, maar deze had alles. Mooi uitgewerkte karakters, goed geacteerd door Fiennes en Knightly (wat is ze mooi in deze film...) Prachtige plaatjes - lust voor het oog: kostuums, lokaties. Ik heb me geen seconde verveeld

avatar van gerald88

gerald88

The Duchess is vanaf 7 januari volgende jaar te bekijken in de bioscoop!

Heb alvast de trailer bekeken en die ziet er echt mooi uit. Heb zelf een vrij hoge verwachting van deze film

Hier de trailer: