The Duchess (2008)
Releasedatum: 19 maart 2009
Bekijk via Videoland
Bekijk via CineMember
Plot The Duchess
"Based on the incredible true story."
In 1774 wordt Georgiana Spencer (Knightley) – zeventien jaar jong; mooi; goed in vreemde talen, paardrijden en dansen – door haar moeder uitgehuwelijkt aan één van de machtigste mannen van Engeland (Fiennes). Hij wil dat ze voor hem een opvolger baart en is verder meer geïnteresseerd in zijn honden. Georgiana stort zich op het sociale leven van de Engelse upper-class en staat dagelijks in de roddelrubrieken van de krant.
Georgiana Cavendish, Duchess of Devonshire
General Grey
Heaton
Dr. Neville
sju
Zal nog even duren denk ik... Maar Knightley past beduidend beter in deze kostuum-rollen dan als actie-chick in Domino (met dat tengere lichaam).
anne J
@Magalie. Op IMDB staat alleen nog maar 19nov voor Frankrijk dus zal wel November of later worden..
Ik vond Domino trouwens ook wel een goede rol van Keira, maar kostuums past ze inderdaad meer bij.
Angrod_Pallanén
De trailer doet een nogal standaard verhaal geloven, ben niet al te benieuwd, maar het was Keira die riep dat ze geen kostuum meer aan wou dus als ze voor deze film haar zoveelste uitzondering op die kreet wil maken...
edejong
Nieuwe [url=http://www.worstpreviews.com/trailer.php?id=813&item=1]trailer[/url[ beloofd veel!
Ben hier zeker benieuwd naar.
anne J
Omg, die nieuwe trailer. Ik kreeg kippenvel. Over een halfjaartje de film dan in de bios
Kan ook niet meer wachten nou. Merci voor de trailer te delen edejong.
Mr. Cullen
Ik kijk echt uit naar deze film, love Kostuumdrama's en vooral als ze op waargebeurde verhalen zijn gebeurd. Georgiana, hertogin van Devonshire, voorouder van prinses Diana, had naar wat ik hoorde een nogal turbulent leven, veracht aan het hof, geliefd door het volk, een van de grote schoonheiden van haar tijd, een ongelukkig huwelijk, nu weet ik waar de geruchten van komen dat Keira prines Diana zou gaan vertolken.
In ieder geval geweldige trailer, met alweer een kwinkslag naar Diana, vast om een jonger publiek aan te trekken(al zullen de meeste tieners toch niet naar een drama gaan kijken denk ik, ze verklaren mij al voor gek), maar het kan natuurlijk ook dat Keira het jonge volkje aantrekt, in ieder geval een kostuumdrama met Keira in de hoofdrol, beter wordt het niet:p want vind haar toch een geweldige actrice...
elnouk
ik kan echt niet wachten.
Ik had gelezen dat de film in januari uit zou komen, dus ben benieuwd
Nouseforaname
ik woon sinds kort in Ierland en hier is de film al een week uit..raar dat het in nederland dan nog zo lang duurt
kimmie131195
wie is die vrouw ook alweer van de poster
ze komt me bekent voor !!

The Last
We mogen ons klaarmaken voor de zoveelste oersaaie kostuumdrama, dat alleen maar om Oscars roept.
Mr. Cullen
Er zijn anders nog altijd mensen die van dit soort plaatjes kan genieten, het hoeft toch niet altijd actie te zijn? In ieder geval de kledij, kapsels en filmlocatie's zullen vast uitmuntend zijn,
The Last
Vraag ik dan alleen om actie? Dit is gewoon (net als de meerderheid van de kostuumdrama's van de laatste jaren) typisch Oscar-material.
anne J
Hoe kun je daar nu al een oordeel over klaar hebben als hij nog niet eens uit is en je hem dus nog niet hebt gezien?
unexpected_faith
Ik vond het een prachtige Film
ik ben nu voor een jaar in Ierland en hier is de film al uit
Keira Knightley is super goed in dit soort rollen vind ik, net zoals Lizzy Bennet in pride and prejudice!
dit verhaal is een waargebeurd.. over het feit dat de engelse koning vroeger alleen een zoon wou..
ik was de hele film geboeid en vond hem eigenlijk nooit saai!
4.5 sterren en hij komt in mijn collectie!
The Last
Omdat het tussen mij en kostuumdrama's niet bepaald zo zo is. Nog nooit iets fatsoenlijk tegengekomen... komt ook nog eens bij dat ik er zelden eentje heb afgekeken. Pride & Predjuce en Atonement (allebei met Knightley) vond ik ook beide erg slecht.
unexpected_faith
pride and prejudice vond ik weer geweldig!! 1 van me favo films
en keira is a perfect Lizzy
Atonement heb ik nog niet helemaal gezien...
maar ik waarschuw, dit einde is wel een beetje raar vond ik!
Mr. Cullen
Ja, kan wel zijn maar het slaat aan bij een groot deel van het publiek, en tja, iedereen heeft zo zijn eigen smaak maar ik geniet er gewoon altijd van.
siamees
was n echte kostuumfilm, prachtig. net de screener gezien uit china. n meidenfilm zo gezegd dus. veel drama, en erg sterk weer het acteerwerk.
xinc
Ben lichtelijk benieuwd naar deze film, echter zegt de score van 4,5 helemaal niks als je even bekijkt hoe die mensen ook andere films beoordelen. Of een 5 of een 0.,5. Ongelofelijk.
Uitstekende kostuums mooie lokaties maar de film kon me niet boeien.
En die spijker (Keira Knightley) maakt het er niet beter op.
Mondragon
Ik vond het een mooie film , mooie decors, mooie mensen en een goed verhaal, al heb ik dit verhaal al wel vaker verfilmd gezien. Het kon me wel boeien van begin tot eind.
LucretiaBorg
Ahjajaj, het blijft ook altijd dezelfde discussie rond de "kostuumfims". Ze worden vaker genomineerd dan bijvoorbeeld de aktie- en horrorfilms en dat heeft meer met smaak te maken, dan met wat beter is. Toch raar, de meeste mensen houden sowieso van goede aktiefilms, maar die winnen zelden oscars, of het moet meer een eposen/of maffiafilm worden, zoals Gangs of New York, LOTR zelfs, The Godfather of The Departed, wat dan weer net geen aktie is. Maar goed, ik heb deze nog niet gezien en kan dus geen oordeel over geven, wél weet ik dat er écht wel goede kostuumfilms zijn, die er bovenuit steken, zoals (voor mij) Dangerous Liaisons, Elisabeth (1ste), maar ook Moulin Rouge had van die kleding, mag je die daar dan ook bij voegen? Hoe dan ook, het blijft een kwestie van smaak, ook al zijn ze steengoed.
breedbeeld
Gister gezien. En waar ik Atonement tamelijk overgewaardeerd vond, kon ik hier met positieve waardering naar kijken. Niet in het minst door Knightley, bepaald niet mijn favoriete maar deze rol doet ze erg goed en Fienness is ook prima. Intersant inkijkje ook in het aristocratisch leven in die tijd , hoewel dat wat meer uitgewerkt had kunnen worden Dibb was in zijn regie af en toe wat te dramatisch (sommige acting die zo in de stomme film tijd had gekund )
motherwell1963
Ik ben eigenlijk niet zo'n fan van Knightly, gemiddeld een beetje overacting en erg veel maniertjes maar hier moet ik zeggen dat ze me vanaf het begin overtuigde. En dat gold niet alleen voor haar maar voor de hele film dus.
RickZ
Kostuumdrama over hertogin van Engeland in 18e eeuw en haar ups en downs. redelijk onerhoudend, lijkt veel op de film over Marie Antoinette, heel vergelijkbaar.
carlak
Ben over het algemeen niet zo'n fan van kostuumdramaas, maar deze had alles. Mooi uitgewerkte karakters, goed geacteerd door Fiennes en Knightly (wat is ze mooi in deze film...) Prachtige plaatjes - lust voor het oog: kostuums, lokaties. Ik heb me geen seconde verveeld
gerald88
The Duchess is vanaf 7 januari volgende jaar te bekijken in de bioscoop!
Heb alvast de trailer bekeken en die ziet er echt mooi uit. Heb zelf een vrij hoge verwachting van deze film
Hier de trailer:

Netflix voegt in maart 'The Invisible Man' toe: waar kijk je de horrorfilm nu?

WOII-klassieker 'A Bridge Too Far' over slag bij Arnhem zondag op televisie

Netflix haalt binnenkort 'The Matrix'-reeks uit het aanbod