Genre: Drama / Thriller
Gesproken taal: Arabisch, Engels en Frans
Releasedatum: 26 februari 2009
Bekijk via Netflix
Plot Traitor
"The truth is complicated."
Wanneer de recht naar het doel werkende FBI-agent Roy Clayton de leiding neemt in een onderzoek naar internationale samenzweringen, lijken alle sporen naar de voormalige U.S. Special Operations-officier Samir Horn te leiden. Het 'inter-agency task force' kijkt in deze zaak uit naar een ontmoeting met Carter, een veteraan van de CIA die blijkbaar zijn eigen agenda heeft en naar Max Archer, een bevriende FBI-agent. De 'task force' linkt Horn met een gevangenisontsnapping in Jemen, een bomaanslag in Nice en een overval in Londen. Geobsedeerd door het vinden van de waarheid, zoekt Clayton Horn over de hele wereld en dit terwijl de illustere en onvatbare ex-CIA'er zich dieper en dieper ingraaft in een wereld van schaduwen en intriges.
Samir Horn
Bashir
Leyla
Hamzi
Legan
Vakkundig en degelijk (en redelijk traditioneel) gemaakt, maar om nu te zeggen dat het mij constant kon boeien… Dat ook weer niet. Eerste half uur is nog te doen, maar daarna verzandt het iets. Het kabbelt voort naar de onvermijdelijke twist. En alleen om dan verder door te kabbelen op de welbekende paden der voorspelbaarheid. Nee, qua onvoorspelbaarheid is Traitor, wat een slappe titel trouwens, zeer zeker geen uitblinker en dat gaat ten koste van de spanning dat er trouwens maar in vlagen aanwezig is. Diepgang is er ook nauwelijks, zowel qua personages als qua motivatie, achtergrond, etc... Cheadle levert goed werk af, maar meer ook niet. De rest is onzichtbaar.
SvV
Aardige film maar ik denk dat hij beter had kunnen zijn. Vond sommige dingen een beetje onrealistisch. Zeker geen slechte film maar ik denk niet deze me lang zal bijblijven. Gewoon aardig om gezien te hebben.
AmazingPP
Goed gemaakte thriller, die stevig in elkaar zit. Er wordt goed in geacteerd en alles is vrij geloofwaardig neergezet. Je moet even in de film komen, hij komt wat langzaam op gang. Voordat je het geheel snapt is de film zeker een uur op gang. Prachtig geschoten, dat dan weer wel. 3,5 *
D-pulse
Redelijke film, wat overeind blijft door het acteerwerk van Don Cheadle. Helaas duurt de film veeel te lang en kun je de twist zien aankomen. Er is wel een goede poging gedaan om een genuanceerd beeld te geven van de huidige staat van terrorisme zeker de opmerking dat de Amerikanen vergeten waren hoe zij destijds ook bomaanslagen gebruikten tegen de Engelsen was een mooi getroffen opmerking....
Off-topic: is het jullie ook opgevallen dat Don Cheadle wel vaker rollen speelt waar hij de bomexpert is? Zie Oceans-serie...!
Bramtje
hele goede film goede cast en goed geacteerd
ook goed hoe hij laat zien dat moslims helemaal niet willen doden etc.
modinator
Goede en onderhoudende film, al was me wel vanaf het begin duidelijk dant Cheadle geen badguy was.zeker 4 sterren
kleez
Een van de betere films qua verhaal, geloofwaardigheid. Voor mij toch wel 1 van de topfilms van afgelopen jaren (qua geloofwaardigheid).
Tomato
Standaard spionagefilm, deed me denken aan body of lies, allebei even slaapverwekkend...
mixmaster
zeer goeie thriller met een uitstekend verhaal en hele goeie acteurs.
net als body of lies vond ik dit een hele goeie film !!!
dörpsgek
Hele aardige film waar ik vantevoren geen hoge verwachtingen had.
Absoluut de moeite waard om te bekijken!!
dropjerob
Het is een hele goede film... vol met verrassingen...
en qua actie doet de film het ook uitstekend en goed acteerwerk...
bild
Beter dan het standaard, dit vooral door de vele plotse plotwendingen en verassingen. Ook is het acteerwerk goed, spijtig genoeg voelt de film iets te standaard aan al is deze prent dat niet.
GroovyDrummer
Goede film, zeer onderhoudend! het einde zag ik wel van mijlenver aankomen, maar zeker de moeite waard !!
Tarkus
Zeer goede film met een uistekende Don Cheadle en een zeer goede Guy Pearce (die me altijd aan Mark Wahlberg doet denken wat betreft uiterlijk).
Er zijn ondertussen al vele filmen over dit onderwerp, de oorlog tegen het terrorisme, gemaakt, maar dit is wel een van de betere.
Het gegeven dat Islam het terrorisme zou aanmoedigen wordt hier volledig ontkracht.
De ganse cast is trouwens zeer goed zonder uitzonderingen.
Ook de locaties zijn prima gekozen, je doet bijna een trip rond de wereld in deze prent.
Ik vind dit een aanrader en een film die eigenlijk een beetje te weinig aandacht heeft gekregen, spijtig want dat verdient ie wel.
Lars
Ik vond hem wat tegen vallen. Ik miste toch de spanning. beetje ook een zoveelste in dozijn film. Begon wel lekker maar zakte al vrij snel in. En totaal plaatje was op meeste punten net allemaal net even niet.
Lars
Ik sluit me hier bij aan en kan me er helemaal in vinden hoe je het zo mooi beschrijft.
orbit
- 12092 berichten
Prima rollen van Cheadle en Taghmaoui! En de issue is not resolved. Laat dat duidelijk zijn. Hoe hard de VS er ook aan werken, ze snappen het basisprobleem gewoon niet. Misschien snapt niemand het. Prima actiefilm echter.
erg goed! vooral het laatste stuk op de boot
Banjo
- 2035 berichten
Als een film me meesleept, en als ik de film bovengemiddeld vind
dan kijk ik door de cliche's heen.
Maar dit keer ergerde ik, me alleen maar aan de film.
sHone
zowaar een keer een Moslim die een Moslim overtuiging wil vasthouden.
Body of lies waarme hij vergeleken wordt is toch een mindere als het om het verhaal gaat, tenminste vindt dit persoontje.
Einde is vermakelijk
Leo Van Steen
Goede film. Goed verhaal. Voldoende spanning van in het begin die deskundig wordt opgebouwd doorheen heel de film tot een climax op het eind. Ik heb weinig hiaten kunnen ontdekken in het verhaal. Goede acteurs en prima gekozen locaties. Passende muziek.
Kortom, prima film.
El-royo
Goede thriller. Aardig ( ietwat gecompliceerd ) verhaal en goed geacteerd. Je moet er af en toe even goed bijblijven om alles te kunnen blijven volgen. Spanning blijft vrijwel de gehele film aanwezig. 3,5*
Roel27
Ik heb veel te lang gewacht met deze film!! Wat een toppertje! Beetje in de sfeer van body of lies en zeker net zo goed! Mooie acteerprestatie van Don Cheadle. De film hield me echt tot het einde in zijn greep! Aanrader.
Bla
Tegenvaller maar ondanks dat redelijk. Verwachtte gewoon veel beter. 3*
Stephanovic
Ik vind het wel een meeslepende film. Vooral door de overtuigende Cheadle en Taghmaoui, je voelt echt hun angst. Ik vind het erg sterk overkomen in elk geval, ook indrukwekkend dat Cheadle dan die ambassade moet opblazen om zich aan zijn missie te houden. Ook de ontknoping vind ik mooi als hij al die terroristen de zelfde bus instuurt. Wel mijn soort film.
bobs
Is misschien wat laat om nog een commentaar te geven op deze prent , maar het is alvast de moeite waard om het te doen.
Een spannende en uitermate goed geregiseerde film die zonder enige twijfel in de categorie van ' must see ' terechtkomt.
Nogmaals, goede film die geen schaamlapje van overdonderende special effects nodig heeft om het inhoudsloze te compenseren of camoufleren.
Zeker meer dan de moeite waard om te bekijken.

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime

Trade