Genre: Drama / Thriller
Gesproken taal: Arabisch, Engels en Frans
Releasedatum: 26 februari 2009
Bekijk via Netflix
Plot Traitor
"The truth is complicated."
Wanneer de recht naar het doel werkende FBI-agent Roy Clayton de leiding neemt in een onderzoek naar internationale samenzweringen, lijken alle sporen naar de voormalige U.S. Special Operations-officier Samir Horn te leiden. Het 'inter-agency task force' kijkt in deze zaak uit naar een ontmoeting met Carter, een veteraan van de CIA die blijkbaar zijn eigen agenda heeft en naar Max Archer, een bevriende FBI-agent. De 'task force' linkt Horn met een gevangenisontsnapping in Jemen, een bomaanslag in Nice en een overval in Londen. Geobsedeerd door het vinden van de waarheid, zoekt Clayton Horn over de hele wereld en dit terwijl de illustere en onvatbare ex-CIA'er zich dieper en dieper ingraaft in een wereld van schaduwen en intriges.
Samir Horn
Bashir
Leyla
Hamzi
istimewa
Leuke vermakelijke film. Ik vind vooral het begin goed. Het meeste wat hier aan bijdraagt is toch wel het Arabisch dat gesproken wordt. Daarom vind ik het ook erg zonde dat ze later engels gaan praten "omdat ze zich moeten in leven ed.".. Ik denk dat als overal waar Arabisch gesproken had kunnen worden, het werd gesproken dat de film nog overtuigender was geweest.
Daarnaast gaan de tempowisselingen wat uit de film dat vond ik ook erg jammer.
Voor de rest is het een zeer vermakelijke goed opgezette film ook al is het een overgeproduceerd onderwerp ondertussen
Blokland
Degelijke film, maar niet constant even boeiend. Sommige stukken zijn zelfs saai te noemen. Een mooie ontknoping maakt wel iets goed.
Tfix
Goede cast voor deze film.
hij bleef me boiene tot aan het einde, geen top film.
Maar wel vermaak.
Kruskovac
Mwah deze film was best wel goed eigenlijk,
Erg orgineel,en alles werd duidelijk naar voren gebracht.
zeker een 3.5 waard.
Betamax
Ben gek op dit soort films.
Verhaal zakte af en toe wat in maar bleefr wel boeien.
skip
Klasse film! Zie meningen als saai, voorspelbaar en doorsnee...vraag me af naar welke film deze mensen dan hebben gekeken? Ik geloof dat je ze binnen het genre niet veel beter kan maken. Naast actie en spanning heeft deze film ook nog eens een behoorlijk dosis inhoud om over na te denken. Een film die meer verdient dan die heeft gekregen.
cees72
Hele onderhoudende film die boeit van begin tot einde én je aan het nadenken zet, met hier en daar een enkele onbedoelde 'komische' noot (zet ze alle dertig in dezelfde bus...;-). Minpuntjes; het had wat meer de diepte in gemogen; het blijft erg hangen bij de hoofdrolspeler.
Leno
De film hinkt een beetje op drama en actie waardoor het verhaal iets te oppervlakkig is. Toch steekt de film aardig in elkaar en zijn de acteurs goed, met name Cheadle en Taghmaoui. Bovendien zijn de karakters niet al te stereotype en zijn de dialogen prima. Het einde is best spectaculair maar het had wel wat gedurfder gemogen.
gauke
Mee eens; ik vind een 5 wel teveel van het goede. Film deed mij, qua thematiek, denken aan de Amerikaanse tv-serie Sleeper Cell.
Mars4i
Goede film met goede acteerprestaties. Alleen jammer dat het iets voorspelbaar is. Wanneer Carter (Jeff Daniels, hoge pief van de CIA) zegt dat hij een mol in de organisatie van de terroristengroep heeft, waar hij al een tijdje niets van gehoord heeft, dan weet je al meteen dat het Samir is. Wel een leuk einde, met zijn alle in de bus
Decec
Ik vond zeer goede actiefilm
Prima!
Acteur Jeff Daniels speelt weer.
david bohm
Thriller die mij weinig kan boeien. Nogal schematisch en voorspelbaar waardoor ik de aandacht bij tijd en wijlen moeilijk vast kan houden. Het is niet per se een slechte film, maar vind het een film waarvan er dertien in een dozijn gaan.
Twee en ½ sterretje.
Minority_Check
ik vond het lijken alsof ze een boodschap wilden ''sturen'' aan terroristen
ik vond het wel spannend en het was zeker een kijkje waard
_Moonwalker
Heel erg goede film. Mooi dat ze de kans hebben genomen om het verhaal te vertellen uit een ander invalshoek. In dit geval vanuit de visie van een gematigde Moslim.
Prachtig verhaal en erg goed geacteerd. Top film!
Weertenaar
Don zag dat het goed was en daar is het resultaat dan ook naar: 3.50 (3.60)
Goed in elkaar gezet drama dat dieper ingaat op de beweegredenen achter terroristische acties. Daar heeft Nachmanoff zijn eerste slag direct geslagen om Traitor onderscheidend in de mark te zetten, en vervolgens zien we niet alleen het goede van de acties van Samir, maar ook de moeilijke keuzes waar hij voor komt te staan om geloofwaardig te blijven. Dat verdiept enerzijds het personage van Samir en anderzijds beschikt de film ook meteen over een interessant personage, waarbij beide factoren elkaar versterken. Dat kan alleen als de acteur zich er voor inzet en dat doet Cheadle, die ik vooralsnog geen geen slechte prestaties heb zien leveren. Maar dat is niet het enige wat goed is aan Traitor, want ook cinematografisch steekt de prent ver boven de middenmoot uit. Met name de zeer grote diversiteit van de opnamelocaties (waar men zeer selectief mee om is gegaan) springt in het oog. Nachmanoff mag op herhaling.
Elineloves
Don Cheadle en Guy Pearce. Toch niet de minste namen. Voor mij was het een reden om deze film een kans te geven, al sprak het plot me niet echt aan. Toch blij dat ik hem gezien heb, want er is niets mis met deze film. Erg goed acteerwerk, met name Cheadle weet de film te dragen met zijn overtuigingskracht. Hoewel de film een beetje van hetzelfde is, in andere soortgelijke films heb je al veel voorbij zien komen, blijft het boeiend en spannend. De actiescènes zijn prima en hoewel het soms een tikkeltje lang aanvoelt, bijna 2 uur is misschien net iets teveel van het goede, heb ik hem met plezier uitgekeken.
Boeiend, onderhoudend en hoewel het je enigszins aan het denken weet te zetten, voelt dit niet als een verplichting die de makers je op wilden leggen. Fijn.
woopie
Matige film die op sommige stukken erg saai te noemen is. Jammer genoeg is het tempo van de film te laag om de hele film geboeid te kijken. Ook vond ik de film erg voorspelbaar. Daarbij vond ik dat de film enige diepgang miste waardoor het verhaal te snel verteld werd. Jammer!
Toch 2,5 *
zxstyle
zeer slaapverwekkende film, ik heb deze film een aantal keer afgezet.
Uiteindelijk toch doorgezet om de film te kunnen beoordelen.
Ik snap ook niet waarom het zo saai is geweest. het plot had spannend kunnen zijn.
ook was het niet onovertuigend gespeeld door de cast. misschien kan iemand anders hier antwoord op geven.
TragieStar.*
Jezus, wat een ingewikkeld verhaal.
Wil deze film misschien nog wel gaan zien vanavond, maar ik heb totaal geen hoge verwachtingen.
Maar waarschijnlijk gaat dit hem niet worden, aangezien die al bijna begint en ik heb nog meerdere dingen te doen
djinnieboy
Leuke film om te zien, maar deze staat zeker niet bij mij in de toplijsten.
Deze film is NIET een MUST SEE film, vandaar een 3 !
Zeriel
Niet slecht, maar ook niet erg boeiend. Ik vond vooral het karakter van Don Cheadle niet overtuigend. Naar mijn gevoel klopte die gewoon niet, en heeft hij bovendien te weinig charisma om een hele film te dragen.
De andere rollen hebben sowieso te weinig inhoud.
Verder kan het "too complicated"zijn, ik vond het behoorlijk voorspelbaar.
jan01
Wel aardig maar allemaal een beetje voorspelbaar.... Onvoldoende opbouw van spanning.
witboek
Echte Amerikaanse actiefilm die binnen een decennia niet veel waarden heeft.

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen