Genre: Actie / Fantasy
Speelduur: 92 minuten / 102 minuten (unrated version)
Geregisseerd door: Peter Berg
Met onder meer: Will Smith, Charlize Theron en Jason Bateman
Gesproken taal: Engels en Japans
Releasedatum: 9 juli 2008
Plot Hancock
"Bad behavior. Bad attitude. Real hero."
Grote macht brengt grote verantwoordelijkheid met zich mee en dat weet iedereen. Iedereen behalve Hancock. Hij is een nerveuze, sarcastische en onbegrepen kerel vol tegenstrijdigheden en zijn goed bedoeld heldhaftig gedrag bereikt misschien wel zijn doel en redt talloze levens, maar laat ook een indrukwekkend spoor van vernieling na. Het publiek heeft er uiteindelijk de buik van vol, tot op de dag dat hij het leven redt van PR directeur Ray Embrey (Jason Bateman). Dan begint de sardonische superheld te beseffen dat hij misschien toch ook een kwetsbare kant heeft. Dat onder ogen zien zou wel eens Hancocks grootste uitdaging ooit kunnen worden.
- Trailer (YouTube)
Mike
Jeremy
Hottie
tal1b
Zeer kinderlijke fim, als te 16 jaar bent is ie misschien geweldig maar als je twee x zo oud bent niet.
Heb hem uit gekeken omdat charlize zo heerlijk is.
Motto van de film; blijf zo ver uit de buurt van je vrouw en wordt gelukkig
Ik ben ook 2x 16 (ruim)
maar vind het een leuke film, actie komedie, leuke effects, komisch.
Ja en eerlijk gezegt kan dit einde wel bij deze film.
Je moet hm niet al te serieus nemen, DUH
En de bee movie vond ik ook leuk..
Knap trouwens dat deze film zo'n hoge waardering krijgt. Ik mag toch hopen dat films als deze en "I am legend" niet toekomst gaan worden want anders zie ik het somber in voor de film wereld.
zeker blijven hangen in '68? blijf vooral kijken naar planet of the apes.. lol!
Thomas
"Kortom, geweldig 1e gedeelte van de film, zeer suf vervolg op dat leuke gedeelte"
precies.. erg jammer....
Arjan Jelle
Echt zo jammer dat ze halverwege de film gestopt zijn met het geweldige concept van een arrogante, botte superheld die nauwelijks wat geeft om zijn taak als superheld. De 1e 3 kwartier waren echt heel leuk, vol met grappige momenten waarin hij wel mensen redt maar er een enorme takkezooi van maakt wat niemand waardeerd. Waar hij lomp, bot en ongevoelig is...subliem! Ik vond de treinredding en de walvis redding echt grappig. Will Smith speelde het dan ook erg leuk, prima rol.
Helaas was de film daarna echt te duf met een sentimenteel lulverhaaltje zonder waarde. Weg leuk concept.
De special effects waren wel oke, al was het computerwerk wel erg zichtbaar.
Kortom, geweldig 1e gedeelte, zeer suf vervolg op dat leuke gedeelte.
Ik had de film wel hoger willen geven, maar het wordt:
Bedankt, nu hoef ik deze film dus niet meer te zien.
Lee72
Will Smith die een superheld speelt...
Hopelijk 1 x, maar nooit meer. Wat een flop.
Alsof alcoholisme, 1 van de grote problemen van deze en aankomende tijd grappig is. Goed voorbeeld! Niet grappig en verder eigenlijk waardeloos.
behangdelul
2* voor dit teleurstellende,flinterdunne verhaaltje....ongeloofelijk saai,nietszeggend,onsamenhangend en compleet overtrokken!
Zonde van mijn tijd.....
Carlos Olivera
Why so serious? Jullie nemen deze film iets te serieus geloof ik...
Het was een super leuke film. Goede actie, goede special effects en erg leuke humor. De film verveelt op geen enkel moment. Dus zeker wel een goede film!
Hancock mist de boot als een soort van mengelmoes tussen Heroes en Highlander oid. Dat had niet gehoeven maar omdat het aktie-aspect al snel wordt ingeruild voor drama, zakt de film halverwege in. Het tempo gaat er bijna volledig uit.
De humor die de film bevat is vaak erg flauw en voorspelbaar. Op het kinderachtige af. Als Smith niet zou hebben gevloekt in deze film, had het zo maar een Disney-productie kunnen zijn..
Wat na een vlotte eerste helft volgt is een clichématige film met een flauw einde. Leuk in een volle bioscoop met klapfee en 16-jarigen maar voor de gemiddelde filmliefhebber een beetje een tegenvaller.
Bovengemiddeld maar niet goed, dus 2 en een halve ster.
LOTR-lover
Vermakelijke film doordrenkt met humor. Een superhelden film die eigenlijk niet echt een superhelden film is. Will Smith acteert weer als vanouds (goed dus) en een paar leuke plotwendingen in deze film.
Zeker 3,5*
Cfour
Ben het helemaal met Angus eens, had er namelijk veel meer van verwacht. Ik vond de effecten wel erg leuk dus vandaar toch 3*
erniebob
Leuke Film, geen topper, maar wel vermakelijk.
ik vond t idee achter de film wel leuk.
Van Will Smith hoef je geen oscar-waardige acteerprestatie te verwachten. Toch is hij in deze film wel op zn plek !
Charlize Theron vond ik qua prestatie wel ok, het maakt niet uit wat zij speelt, ik vind t bij haar altijd wel overtuigend overkomen, en damn... wat ziet ze er weer lekker uit !!
Miss Sway
Leuke Film, geen topper, maar wel vermakelijk.
ik vond t idee achter de film wel leuk.
Hier sluit in me volledig bij aan.
hulkio
Why so serious? Jullie nemen deze film iets te serieus geloof ik...
De film wil zelf ook serieus genomen worden in het tweede deel en juist die combinatie maakt het voor mij ook een matige film. Het eerste deel was best leuk. En voor mij ging de film op een gegeven moment ook zeker wel vervelen.
Milan07
Minder grappig dan ik had gehoopt. Meer dramatiek. De special effects waren leuk bedacht, dialogen waren lang onduidelijk. Voorbeeld als My Ex Girl Friend vond ik veel grappiger dan deze film. Er wordt teveel in gescholden er zit weinig spanning in. Matig en slaapverwekkend tot het laatste deel van de film. Jammer want het verhaal is op zich goed bedacht, de verfilming minder. Na I am Legend al de tweede film van Smith die tegenvalt. Jammer want ik vind het een goede acteur.
Van Will Smith hoef je geen oscar-waardige acteerprestatie te verwachten.
Want? Ik vind Smith 1 van de meest getalenteerde acteurs die heel goede films heeft gemaakt. Je doet net alsof hij 1 of andere B acteur is.
Miss Sway
Hij bedoelt waarschijnlijk niet dat Will Smith een B acteur is maar als je hem 1 maal in een film verdrietig, radeloos, neerslachtig, gedreven of boos hebt gezien, dan herken je dat in elke film weer terug. De ene persoon is er elke keer weer van onder de indruk terwijl de ander dezelfde Will Smith ziet maar slechts in een andere setting. Dat wil niet zeggen dat hij een B acteur is maar meer dat de een misschien andere verwachtingen of eisen stelt aan een acteur dan jij.
Ik vind Will Smith zeer vermakelijk om naar te kijken, maar een super goede acteur , daar ligt mijn persoonlijk standaard toch wat hoger. Iemand bijv. Heath Ledger in de rol van The Joker al gezien? Onevenaarbaar! (als dat al een officieel woord is).
Ja, ik heb uiteraard de nieuwe Batman al gezien.
Maar Smith vind ik erg getalenteerd en veelzijdig. Persuit of Happyness, Iam Legend, Bad Boys, Independancy Day...hij zet elke keer een ander soort rol neer. Hij is meer dan een actie acteur.
Niet voor niets is Smith volgens peilingen de meest invloedrijke acteur van Hollywood gebleken.
The Last
Zijn boxoffice al gezien? In totaal 18 films en kijk maar eens wat het allemaal heeft opgebracht: Klik
joijce
Heb de film gezien, inderdaad vindt het verhaal niet bijzonder, maar kijk graag naar het acteer werk van Will Smith, luchtig leuk en vooral vermakelijk.
Betamax
Eerste helft leuk maar toen die griet erbij kwam werd het steeds dommer.
Jammer! Eerste helft 4* Tweede helft 1*
Dus 2,5*
willemfilm
Een soort superman. Geprobeerd werd om je te laten lachen, denk ik. Mislukt. Glimlachen hooguit soms. Verder een wat flauwe film. Niet gezien, niets gemist.
Raffael77
Na een matige film Dark Knight dacht ik. Lets go en we gaan lachen met Hancock, maar dat valt ff zwaar tegen.
I Am Legend was al kut en deze film helaas ook. Matige film waarbij de leukste stukjes te zien zijn in de trailer.
Niets speciaals aan.
SaNDuTjE
Het idee is origineel, alleen jammer van de uitwerking.
De film begint goed en kent zijn komische momenten.
Totdat eigenlijk duidelijk wordt waar het uiteindelijk heen gaat en dan komt de film in een stroomversnelling terecht en wordt vervolgens (na een aardig bedacht einde) snel afgeraffelt.
Al met al een leuke, originele film welke weinig tot geen langdradige gedeeltes kent. Prima bioscoopfilm.
dekrd
leuke film. meer niet
Raar dat je dan toch nog 4* geeft ????????
Will Smith maakt of hele goede films:
BadBoys, Independence Day, Enemy of the State, The Pursuit of Happyness enz
of hij maakt echte bagger :
Wild Wild West, I Am Legend en nu Hancock
toch nog 2* voor het wel grappige begin.
gebruiker_56935
Raar dat je dan toch nog 4* geeft ????????
Will Smith maakt of hele goede films:
BadBoys, Independence Day, Enemy of the State, The Pursuit of Happyness enz
of hij maakt echte bagger :
Wild Wild West, I Am Legend en nu Hancock
toch nog 2* voor het wel grappige begin.
Will Smith maakt de films niet hoor hij is gevraagd voor de rollen en hij speelt ze.
Crazy~Dutchman
Middelmatige film met her en der het wat slechtere computer knip -en plakwerk.
Vooral de scene met de witte auto in de lucht ziet er echt niet uit.
Verhaal begon leuk, maar zoals meerdere hier zeggen zakt het na 45 min als een kaartenhuis in elkaar.
Ondanks dat zonder al teveel verveling de film uit gekeken.

Wees er nog snel bij: deze films verdwijnen nog deze maand van Netflix

Intouchables
Komedie / Drama, 2011