Genre: Actie / Fantasy
Speelduur: 92 minuten / 102 minuten (unrated version)
Geregisseerd door: Peter Berg
Met onder meer: Will Smith, Charlize Theron en Jason Bateman
Gesproken taal: Engels en Japans
Releasedatum: 9 juli 2008
Plot Hancock
"Bad behavior. Bad attitude. Real hero."
Grote macht brengt grote verantwoordelijkheid met zich mee en dat weet iedereen. Iedereen behalve Hancock. Hij is een nerveuze, sarcastische en onbegrepen kerel vol tegenstrijdigheden en zijn goed bedoeld heldhaftig gedrag bereikt misschien wel zijn doel en redt talloze levens, maar laat ook een indrukwekkend spoor van vernieling na. Het publiek heeft er uiteindelijk de buik van vol, tot op de dag dat hij het leven redt van PR directeur Ray Embrey (Jason Bateman). Dan begint de sardonische superheld te beseffen dat hij misschien toch ook een kwetsbare kant heeft. Dat onder ogen zien zou wel eens Hancocks grootste uitdaging ooit kunnen worden.
- Trailer (YouTube)
Mike
Jeremy
Hottie
ncorsten
Vond het een enorm vette film. Kwam wat mij betreft beetje een beetje moeilijk op gang, maar toen heb echte "verhaal" de film binnen kwam was ik echt helemaal om!! Echt enorm goed script!! Goed verhaal
xaboetje
Zelden heb ik zo uitbundig gelachen als bij deze film. Bij de meeste films kom ik niet verder dan een glimlach.
Het verhaal is niet super maar daarvoor ga ik ook niet naar dit soort films. Ik kom voor vermaak en dat was er 100%.
Makz
Bij deze film kan je veilig weglopen, is leuk voor de jeugd. Ik ben de film gaan kijken zonder te weten waar hij over ging. Tegenvallertje dus.
Ik wist ook niet precies waar deze film over zou gaan ('superheld met problemen' of zo?).
Maar ik vond hem zeker de moeite waard. Leuk voor de jeugd? Welke jeugd, ik denk dat deze film leuk is voor mensen van 15 t/m 50.
Sowieso als je fan bent van de heer W. Smith
*4,0
TerryA
zwaar tegenvaller - had veel meer verwacht van Smith sinds zijn laatste tegenvaller (I Am Legend) maar lijkt dat hij nu solo voor de geld gaat en niet meer voor de script
hooguit een 5 uit 10 en zit zelfs aan een 4 uit 10 te denken!
lagaiske
We hebben nen kenner onder ons!!!!! Lol
Jammer dat ook deze mensen toegelaten worden op moviemeter.
Daardoor krijg je bij tijd altijd een verkeerd beeld van de score!!!
Jammer jammer jammer.
gibbons
Persoonlijk de slechtste film van het jaar!
"the happening" al gezien?
Deze film is uiteraard puur bedoeld voor de inkomsten, maar ik vind het toch eens een leuke variatie op het traditionele helden-verhaal.
Fikret8
Will Smith in een erg matige rol. Het eerste helft was goedkope troep met een soundtrack wat totaal niet bij de film past en zonder een noemswaardig plot. Het leek een kinderfilm te worden, maar gelukkig was het tweede gedeelte wat boeiender vanwege de plottwists, maar niet goed genoeg om de film te redden. Er wordt bovendien veel te weinig uitgelegd. Dat Peter Berg dit soort middelmatige kinderfilms levert verbaast mij.
GGG
We hebben erg genoten van deze film. Alle elementen zaten erin...humor...spanning en sensatie. Wat wil je nog meer!
sinterklaas
Weer een leuk Will Smith filmpje voor de bioscoop. Afwisselend met leuke humor en zeer onrealistische onzin met der tussen door nog wat keiharde actiescenetjes. Gewoon allerlij gernes door elkaar.
Will Smith deed het weer zoals altijd erg goed als een stomdronken superheld die eigenlijk alles fout doet en mensen hem liever zien gaan dan komen. Leuk verzonnen idd...
Ook een van de hoogdepunten vond ik die "kop in kont" scene in de gevangenis.
en die scene met die trein.
Weer een mijlpaal van Will Smith, na Bad Boys 1 en 2, Men in Black, Independence day, I Robot en I Am Legend heben we er weer een nieuwe hoogdepunt bij: Hancock. Wat ook altijd leuk is aan de films met Smith erin: je hoefd op zo'n filmposter al naar de naam Will Smith te kijken en je weet meteen al dat het een komedie is.
DeniiSe..(K)
ik snap niet dat mensen hem zo afkraken ik vond het een super goede film. Het is gewoon een goede actie film met leuke humor en een orgineel verhaal. 4,0
kyanne
Top film, had van mij een 5 gekregen wanneer de verhaal lijn aan het eind beter was uitgewerkt.
Maar wat een humor, prachtige special effects, mooie vrouw, alles zit er in.
Ik kan me de films van superman nog goed herinneren, technisch zijn de films er zo veel beter op geworden.
Niet te vergelijken met deze film natuurlijk maar ik ben wel benieuwd of ik over 10 jaar dit weer kan zeggen.
lamas
Ik vond het begin erg leuk. Later vond ik hem juist erg saai en te serieus. Het leek wel alsof ze wilde dat er toch nog een dramatisch verhaal in moest zitten. Jammer.
JohnWilliams
Persoonlijk de slechtste film van het jaar!
Dan heb jij nog niet vele andere film gezien van 2008. Dit is zeker niet de slechtste.
leidsehoodie
Gemengde gevoelens.
Vond persoonlijk het eerste deel van de film zeer goed, maar na de pauze zakte het in.
Het deel waarin Hancock een dronken, ongewilde superheld is, wordt geholpen door Ray, en langzaam veranderd in een flitsende, gewilde superheld is heel goed. Het is een leuk idee, en dankzij Will Smith wordt het ook nog eens heel goed uitgevoerd.
Maar dan het tweede deel, waarin Hancock erachter komt dat de vrouw van Ray eigenlijk zijn wederhelft is. Dat deel staat bol van doldwaze actiescènes en is qua verhaal ook gewoon niet interessant. Jammer, want het begon zo goed.
Ik had liever gezien dat het eerste deel helemaal was uitgewerkt, en het tweede deel compleet achterwege werd gelaten. Het gegeven van een superheld die ongewild is, is gewoon heel leuk en had beter uitgewerkt kunnen worden.
Eerste deel een dikke 4, tweede deel een krappe 3
=
Zonder drama heb je geen film...
Dutchmeister
Het begon inderdaad zeer leuk, totdat die vrouw ook ineens superkrachten had. Had er meer van verwacht,
3,5
rubenzzz
Yes, de R5 versie is inderdaad verkrijgbaar. Zal een een kijkje nemen.
empora
Ik vind dit een zeer matige film.
Als argument geven dat het goed vermaak is snap ik helemaal niks van, zoveel onzin bij elkaar roept mijn irritatie op.
Spannend vond ik hem geen seconde en het verhaal is echt om te huilen.
Typische Wil Smith film. Veel spektakel en veel special effects maar het verhaal slaat nergens op. Het verhaal was gewoon te belachelijk voor woorden en wist nauwelijks te boeien. Qua dialogen zal het nooit wat worden met Wilm Smith en dat was ook in deze film weer goed te zien. Charlize Theron ziet er altijd wel mooi uit maar ik heb haar wel eens veel beter zien acteren. Will Smith mag van mij per direct ophouden met acteren want het is gewoon een acteur van niets. Er zit ook totaal geen chemie tussen de spelers van deze film. Alles is geforceerd en ziet er nep uit.
Ik snap niet dat iemand zulke shit kan bedenken want het is echt een waardeloze film. Zou mij niet verbazen als er geen vervolg meer op komt want daar zit volgens mij toch niemand op te wachten. Ik geef hem nog een 1 voor de leuke effecten maar meer is het echt niet waard. Ben blij dat ik deze film niet in de Bioscoop heb gezien want anders zou ik hem nog voor de pauze verlaten hebben.
Knap trouwens dat deze film zo'n hoge waardering krijgt. Ik mag toch hopen dat films als deze en "I am legend" niet toekomst gaan worden want anders zie ik het somber in voor de film wereld.
Nohands
Ik ben ook niet echt kapot van deze film en zeker blij dat ik hem niet in de bioscoop heb gezien, leuke special effects en daar blijft het ook bij.....verhaal had veel leuker en beter kunnen zijn dan dit onsamenhangend zooitje.
hulkio
Concept was aardig (een dronken superheld) evenals het begin van de film, maar dan slaat de film om en ook volledig de plank mis. Net als de trailer begint het allemaal als een aardige aktie-komedie, maar dan volgen er teveel tenenkrommende momenten waarin het drama de overhand krijgt. Voeg daar nog een paar hele onlogische en ongeloofwaardige momenten aan toe en er blijft maar een weinig van over. Net leuk genoeg om een keertje te zien en dat komt dan door het eerste half uur, echter zitten alle leuke momenten uit dat stuk ook in de trailer.
Alinam202
Heb vol verwachting naar deze film gekeken, maar vond hem heel erg tegen vallen. Het begin was wel leuk maar will smith als een superheld ala de xmen vond ik niet echt geslaagd. Conclusie: heb hem gezien en dat was het, snel vergeten.
scapolo
Zeer kinderlijke fim, als te 16 jaar bent is ie misschien geweldig maar als je twee x zo oud bent niet.
Heb hem uit gekeken omdat charlize zo heerlijk is.
Motto van de film; blijf zo ver uit de buurt van je vrouw en wordt gelukkig
Hertog_Johan
Vond het een erg vermakelijke film, kon er wel om lachen. Van mij dus 3,5.
En de mensen die lopen te gillen dat het een onrealistische film is...... SUPERHELDEN BESTAAN NIET HOOR !!!! NET ALS SINTERKLAAS NIET BESTAAT....oeps paar kinderzieltjes geplet nu....
hulkio
Ik bedoel met onlogische en ongeloofwaardige momenten ook niet de momenten dat je Hancock ziet vliegen ofzo, maar meer plotgaten in het verhaal.
Echt zo jammer dat ze halverwege de film gestopt zijn met het geweldige concept van een arrogante, botte superheld die nauwelijks wat geeft om zijn taak als superheld. De 1e 3 kwartier waren echt heel leuk, vol met grappige momenten waarin hij wel mensen redt maar er een enorme takkezooi van maakt wat niemand waardeerd. Waar hij lomp, bot en ongevoelig is...subliem! Ik vond de treinredding en de walvis redding echt grappig. Will Smith speelde het dan ook erg leuk, prima rol.
Helaas was de film daarna echt te duf met een sentimenteel lulverhaaltje zonder waarde. Weg leuk concept.
De special effects waren wel oke, al was het computerwerk wel erg zichtbaar.
Kortom, geweldig 1e gedeelte, zeer suf vervolg op dat leuke gedeelte.
Ik had de film wel hoger willen geven, maar het wordt:

Wees er nog snel bij: deze films verdwijnen nog deze maand van Netflix

Intouchables
Komedie / Drama, 2011