Genre: Actie / Fantasy
Speelduur: 92 minuten / 102 minuten (unrated version)
Geregisseerd door: Peter Berg
Met onder meer: Will Smith, Charlize Theron en Jason Bateman
Gesproken taal: Engels en Japans
Releasedatum: 9 juli 2008
Plot Hancock
"Bad behavior. Bad attitude. Real hero."
Grote macht brengt grote verantwoordelijkheid met zich mee en dat weet iedereen. Iedereen behalve Hancock. Hij is een nerveuze, sarcastische en onbegrepen kerel vol tegenstrijdigheden en zijn goed bedoeld heldhaftig gedrag bereikt misschien wel zijn doel en redt talloze levens, maar laat ook een indrukwekkend spoor van vernieling na. Het publiek heeft er uiteindelijk de buik van vol, tot op de dag dat hij het leven redt van PR directeur Ray Embrey (Jason Bateman). Dan begint de sardonische superheld te beseffen dat hij misschien toch ook een kwetsbare kant heeft. Dat onder ogen zien zou wel eens Hancocks grootste uitdaging ooit kunnen worden.
- Trailer (YouTube)
Mike
Jeremy
Hottie
grid8400
Whahahahaha, alsof jij dat wel hebt.. en ALS je het al hebt dan ben jij 1 van de weinige ...
*zucht*
RomkeB
Onserieus en slecht(meer woorden maak ik er niet aan vuil)
Vandaar mijn cijfer (0,5)
babyblue03
opzich wel een leuke film sommige dingen waren wel grappig maar ik vond dat verhaal met dat wijf nergens op slaan het verhaal zou alleen om will smith moeten draaien en niet ook om haar
kgeef t een 3,5
MarkB
Toffe film om naar te kijken. Leuk verhaal, goede acteerprestaties, wel een nogal open einde. We krijgen er nog meer van te zien. Zo'n I don't need to think, but chill movie.
Wat ze zegt...
Gert1985
Hancock is een leuke film kijkt lekker weg
Heb gister in de bios gezien voor de pauze was is best wel grappig en lollig graphics zagen er goed uit en goed acteer werk
na de pauze kreeg de film een hele andere wending niet verwacht overgens slim bedacht door de makers
al met al een leuk film om keer na te kijken
ik geef um 4.0 sterren
Pantoffel
Erg vermakelijke film vond ik.
Ik dacht even toen ik de trailer zag dat ze alles hadden prijsgegeven.
Maar ik was toch nog aangenaam verrast.
Vooral het begin is erg goed.
Resh
dat met dat die vrouw ook krachten bezit vond ik de verhaal opeens niet meer leuk worden ik vind dat het alleen om Will Smith moest draaien Voorderest wel een verrassende film en de acterwerk van Will Smith was briljant!
en die film is wel apart omdat er best wel veel genre's van pas komt.
wwelover
Zeer vermakelijke film. Een orgineel en geinig in elkaar gezet verhaal,dat geen moment saai is.
Het was een zeer verassende film ook, want er zat opeens een hele draai aan en het bleef gewoon goed.
Will Smith is de ideale Hancock. Is voor mij de laatste tijd uitgegroeit tot 1 van mijn favoriete acteurs. Ook Jason Bateman vind ik een leuke acteur.
Apster
Leuk zo'n Pathe op zaterdagavond
, stervensdruk en geen personeel die kaartjes verkoopt. Dus iedereen in de rij wachten voor een ticket machine om kaartjes kopen.
Tussen al het gekraak van chips en popcorn dat het geluid van de dolby surround ontsteeg, kon ik nog best een erg vermakelijke film zien. Vooral de eerste helft met Smith als depressieve, alcoholistische superheld was erg grappig. Halverwege de "twist" werd het ietsje minder, maar er zaten zeker nog een paar leuke momenten in de film tussen Smith en Theron, zoals de scene in de keuken. Leuke film, die ook niet te lang duurde met 90 minuten.
Captain Pervert
Grappige film met een perfecte Will Smith.
Het verhaal neemt alleen een wending die niet echt ergens naartoe gaat. Er zit ook niet echt het soort climax in dat je verwacht bij een superheldenfilm en, laten we eerlijk zijn, iets dergelijks hoort er toch een beetje bij. Nu blijf je een klein beetje leeg achter. De humor was nog wel het leukst, vooral de scène waarin Hancock naar zijn eerste associatie gevraagd wordt bij het zien van strips.
3 sterren.
.Fee.
Heb 'm ook gisteren in de bios gezien. Hij was leuk, maar als ik 'm niet in de bios had gezien had ik 'm nog uitgekeken.
Jammer van het einde ook. Ik had het leuker gevonden als ze gewoon allebei dood waren gegaan, maar goed dat kan natuurlijk niet in een Hollywood-film over een superheld.
Opzich vond ik Hancock ook wel een beetje een rip-off van Terminator
Alleen dan is Hancock een superheld en Terminator gewoon een verwoester die zijn krachten voor heel andere dingen gebruikt
Shinobi
Erg vermakelijke film vond ik.
Ik dacht even toen ik de trailer zag dat ze alles hadden prijsgegeven.
Maar ik was toch nog aangenaam verrast..
Dat dacht ik dus ook - toen ik deze film vanmiddag in de bios zag -, dat hij zeg maar het eerste uur een foute superheld zou zijn en het laatste half uur een standaard superheld zou spelen. Maar wow dat Theron dus ook zulke krachten blijkt te bezitten zag ik echt niet aankomen.
Ik had wel het vermoeden dat ze iets met elkaar gehad zouden kunnen hebben, maar dit.In het begin was het ook een goede mix van humor en actie, maar later werd het opeens weer drama. Heel raar allemaal, alsof de maker niet wist welke richting hij met deze film op moest gaan.

En dat hele verhaal over die paren, dat hij haar steeds gered had enz. Hoefde voor mij niet zo, het werd toen net iets te serieus en dat had met deze film eigenlijk niet gehoeven naar mijn mening.
Special effects waren goed vooral in de begin scènes. Humor zat er ook goed in en het acteerwerk was ook goed. Smith wou blijkbaar laten zien dat 'ie ook kon acteren doelend op het drama gebeuren. Ach ik heb me er niet aan gestoord. Het mooiste zou eigenlijk zijn als zowel Smith en Theron's karakters het niet zouden overleven, maar Hollywood en happy endings hè.
Trouwens wat heeft hij eigenlijk met adelaren?
In die film worden daar steeds opmerking over gemaakt en op het laatst zie je hem zelfs met een adelaar in beeld. Maar nergens waar het duidelijk wordt gemaakt. Al met al toch een aardige film om te zien als je niks beters te doen hebt. Ik geef 'm 3, 0 sterren.
AHWA
Verrassend goed. Veel beter dan ik had verwacht. Had een standaardverhaaltje verwacht, maar werd uiteindelijk toch verrast door de wending en de sterke rol van Smith. Hij langt lekker de smeerlap uit en al had het nog grover kunnen zijn qua taalgebruik en gedrag, de dingen die hij uithaalt maken de film erg grappig.
Na de wending komt de dramakant bovendrijven, maar ook daar wordt het nergens cliche of zoiets.
Wat een vamp die Theron, zeg
rij10stoel20
Wie o wie weet van wie van welke cd / artiest de Blues plaat is in het begin van de film ??
Starcloud
Hancock is zo'n film waar naar je langer kijkt steeds verrassender word. Complimenten voor de schrijvers het is toch best knap als je zo'n goed einde kan verzinnen.
Opvallend is wel dat de film erg typisch Will Smith is. De grappen, het personage en de gebeurtenissen. Het verbaasd mij niets dat de schrijvers rekening hebben gehouden met de acteur.
Hancock is leuk voor een breed publiek en heeft daarom ook gekozen om met de tijd blijven door toch een super-human als hoofdpersonage te kiezen waarin hij absoluut geen voorbeeld functie heeft en toch een geslaagd einde in kan brengen.
Van mij krijgt de film een 4.0 en geen 5.0 omdat de film voor mij ergens al te voorspellend is. Het is een typisch Amerikaanse film waar je je zaterdag avond wil besteden met een bakje popcorn, niet te veel na denken gewoon lekker weg dromen.
Mikemans
Heb genoten van de film. Will Smith zat goed in zijn rol en het verhaal was nog leuk ook!
Helaas vond ik wel wat special effects wat minder goed overkomen, maar dat belemmerde de film niet.
otherfool
Nou zeg, een doorsnee filmpje en dan zo'n mooie scene naar het einde toe (als Theron weer bijkomt met die aanzwellende muziek)... zat ik toch nog met een brok in de keel. Verder weliswaar genietbaar maar flutterig verhaaltje met matige grappen en redelijke effecten. Bateman heeft een grappig hoofd (en ik weet niet waarom nu precies).
2,5*.
Parisa
Dit was onze tweede keus omdat Narnia die avond alleen in een klein zaaltje draaide. (Lees: nekkramp.)
We hebben helemaal geen spijt gehad dat het daarom Hancock werd. Will Smith is en blijft een innemend persoon die een film als hoofdpersoon helemaal kan dragen. Ik heb genoten van de parodie-humor en ook wel een aantal onverwachte twists.
john constantine
Heerlijke zomerfilm, met weer Will Smith in de hoofdrol.
Ik vond de film erg leuk gemaakt, Ik vind Peter Berg sowieso wel een reegieseur die altijd voor een heerlijk actiespektakel zorgt, Kijk maar eens naar Welcome to the Jungle! Dit is weer een film waar je niet echt naar het verhaal moet kijken, gewoon lekker genieten van de komedie en de actie die in de film zitten, de special effects waren ook niet onaardig!! De acteurs waren ook goed gecast, Bateman was ongeveer hetzelfde als in Smokin Aces alleen heeft hij hier een hoofdrol, en is hij hier nog beter dan in Smokin Aces. Charlize Theron is gewoon echt lekker daar heb ik niks over te zeggen, die speelde ook leuk, als de vrouw van Bateman en natuurlijk wat er bij komt.
De film is gewoon anderhalf uur puur vermaak, Ik snap niet wat sommige mensen lopen te zeuren over dat einde, de film mag heus wel een beetje drama hebben, ik vind dat ze het einde goed gedaan hadden!
Van mij mag er een deel 2 komen! Hopelijk dan wel met dezelfde mensen en reggie!!
Hij krijgt van mij een 4,5* omdat de film dik in orde is voor wat hij is!!
JohnWilliams
Hmmm...van een deel 2 heb ik nog nooit gehoord? Hancock 2?
Alsjeblieft zeg...de film is zo mooi geeindigt...een Deel 2 zou het alleen maar verpesten.
asheng
vind wel een hele aardige film. misschien zelfs beter dan verwacht. een lekkere verstand-op-nul-weg-kijker en geen moment verveeld. maar ik denk toch dat ik die op 1 of ander manier leuker zou vinden wanneer ik 12 jaar zou zijn....ofzo. will smith is toch wel 1 van me favoriete acteurs....
Woltertjes
Leuke film. In de bios gekeken. Vond de eerste helft van de film vooral erg grappig. Vond Will Smith het weer erg goed doen. De rest van de acteurs ook. Met het tweede deel was wat minder vond ik. De film was de moeite waar om te kijken. Ik geef een 4.
unknown
Bij deze film kan je veilig weglopen, is leuk voor de jeugd. Ik ben de film gaan kijken zonder te weten waar hij over ging. Tegenvallertje dus.
JanVR
Heel goeie film van Will Smith, ik had het veel minder verwacht nadat ik de trailer had gezien, ik dacht dat constant zo'n rotjong bij hem zou hangen, maar dat was gelukkig niet. Leuke grappen en mooie special effects. Mijn complimenten.
w.ravenstein
Gisteren Hancock gezien. Absolute aanrader. Wat heeft Will Smith toch een enorme 'range' als acteur. Het verhaal is natuurlijk redelijk onzinnig en als je gaten in het script wil schieten, is dat reuze makkelijk, maar daar gaat het bij dit soort films niet om. Lekker anderhalf uur verstand op nul en achterover hangen. Deelt iemand overigens mijn mening dat Charlize Theron er met de jaren beter uit gaat zien...!?
Mythik
Vond dit een zeer vermakelijke film. Had er in eerste instantie minder van verwacht. Heb me in iedergeval geen moment verveeld.
Dandeman
Het blijft natuurlijk Will Smith waar je naar kijkt. Ik heb de laatste 3 films van will gezien; Will als depressieve en opstandige detective in I Robot. Als depressieve en opstandige doctor in I Am Legend en Will Smith als depressieve en opstandige Hancock. UIteraard allemaal op zeer grappige en innemende manier gefilmd maar om nou te zeggen dat Will een veelzijdig acteur is? Ik heb de film toch 4 sterren gegeven omdat het verhaal erg leuk was en de effecten mooi in dienst stonden van het verhaal.
VlinderTisha
deze film moet ik zien!
heb alle films van Will Smith tot nu toe behalve The Legend of Bagger Vance.
Vind hem een geweldige acteur.
Sander de Bruijn
Na het succes van I Am Legend met Will Smith dachten ze vast dat iedereen deze film gaat bekijken omdat Will Smith er weer in zit.
Vond hem tegenvallen, er zit geen "liefde" in de maak van deze film.

Wees er nog snel bij: deze films verdwijnen nog deze maand van Netflix

Intouchables
Komedie / Drama, 2011