Genre: Actie / Fantasy
Speelduur: 92 minuten / 102 minuten (unrated version)
Geregisseerd door: Peter Berg
Met onder meer: Will Smith, Charlize Theron en Jason Bateman
Gesproken taal: Engels en Japans
Releasedatum: 9 juli 2008
Plot Hancock
"Bad behavior. Bad attitude. Real hero."
Grote macht brengt grote verantwoordelijkheid met zich mee en dat weet iedereen. Iedereen behalve Hancock. Hij is een nerveuze, sarcastische en onbegrepen kerel vol tegenstrijdigheden en zijn goed bedoeld heldhaftig gedrag bereikt misschien wel zijn doel en redt talloze levens, maar laat ook een indrukwekkend spoor van vernieling na. Het publiek heeft er uiteindelijk de buik van vol, tot op de dag dat hij het leven redt van PR directeur Ray Embrey (Jason Bateman). Dan begint de sardonische superheld te beseffen dat hij misschien toch ook een kwetsbare kant heeft. Dat onder ogen zien zou wel eens Hancocks grootste uitdaging ooit kunnen worden.
- Trailer (YouTube)
Mike
Jeremy
Hottie
Prudh
Zoals al ik liet doorschijnen is dit een absolute meevaller. Een nagenoeg uitmuntende cast weet een tamelijk nieuw superheldenverhaal neer te zetten zoals het op papier ook lekker had kunnen uitpakken. Ongeveer Nightwatch vs Superman met geslaagde humor, maar ook een psychologische invalshoek en stiekem ook een prima plot. Heerlijk als een film zo meevalt, ik ben nog steeds enthousiast. Een bijzonder magere vier sterren (zo mager dat je ze nét niet ziet dus).
Martijnnn
Begint heel leuk met veel actie en aardig wat humor maar loopt dan over in een soort Disney achtig sentiment filmpje met een minderwaardig oninteressant plot waarin ze verzuimen om de badguy op een deftige manier in de film te verwerken. De Humor blijft wel, en de goede actie ook maar dan poradisch.
Ik vond het overigens jammer van de twist, leuke poging maar helaas niet geslaagd. Film is best leukom een keer gezien te hebben maar daarna er ook een om meteen weer te vergeten.
Het word zowat cliche maar toch mag het weer gezegd worden, er had meer ingezeten.
Over de hele download kwestie, op het moment zijn er alleen nog maar cam versies te vinden... ik blijf er bij, echte film liefhebbers kijken zoveel mogelijk in de bios!
JohnWilliams
Wat een onwijs goeie film!
Zo goed had ik hem toch echt niet verwacht...
Het begon allemaal heel grappig en leuk maar midden in de film werd het natuurlijk allemaal anders omdat opeens Ray zijn vrouw ook superkrachten had. Een leuke toevoeging als je het mij vraagt. Ze leefden dus beide zo lang. Het einde (dat ze bijna dood ging) was erg spannend. Want wie van de 2 zou het halen? Het mooiste vond ik nog wel dat Ray die hand van die vent eraf hakte (die van die bankroof eerder). Ik dacht dat zei weer levend werd en Hancock dood ging maar ze bleven dus beiden leven...! Een hele aparte en goeie film.
Macmanus
Had grappiger gekunt...
Zomerblockbuster nummer drie die ik zie deze zomer (Hulk en The Happening zijn de andere 2) en hoewel ik ze allerdrie niet slecht vond is het ook niet bijster bijzonder allemaal. (hoop toch iets als de Bourne film tegen te komen deze zomer)
Van Hancock had ik misschien wel het meest verwacht van de drie. De trailer was leuk en Smith en Bateman zijn best komisch. En hoewel het wel geinig begon kon de film maar niet tot iets echt komisch komen en wordt het op het eind zelfs bittere ernst.
Smith en de lollige effecten maken het grootste deel wel goed te doen. Berg probeert zijn eigen stempel op het visuele van de film te drukken wat redelijk lukt. En de muziek keus is niet extreem gedruft, maar een leuk hip/hop beatje zo nu en dan is al een verademing in vergelijking met alle andere superhelden films.
Dit maakt het allemaal een aardig filmpje, maar weet op het humor vlak te weinig te overtuigen...
3 kleine sterretjes.
Flipman
Nou, nadat ik zag dat de trailer al teveel liet zien (wat eigenlijk meeviel, was een beetje misleidend, die trailer), had ik er ook niet superveel van verwacht. De trailer liet niet teveel van het verhaal zien, uiteindelijk, maar wel enkele van de leukste grappen. Verder zat er toch een twist in die ik niet zag aankomen! Was wel cool! De uitleg van dat alles -en het feit dat er TOCH een origin story van Hancock in zat; JAMMERRRRR!!!- was nogal flauw en niet hoogdravend en dus niet superbijzonder. Maar het concept van een dronken, onwillige en asosciale superheld en een PR manager die zijn imago wil opkrikken, is eigenlijk geniaal! Maar er wordt te weinig mee gedaan. De film had veel toffer kunnen zijn! En dus ook de aanwezigheid van een achtergrond van Hancock en zijn gaven in deze film, dat had er gewoon uit gelaten moeten worden; Hancock zou op een vage, maar coole manier een heel vanzelfsprekend fenomeen moeten zijn!
De film is echter wel vermakelijk, maar ik geef hem een drie.
nou jij bent ook negatief maarja... ik heb hem nog niet gezien maar ben dat zeker van plan!

Had al ergens gelezen dat de trailer niet bepaald een goed beeld gaf van de film. Gelukkig ben ik daarna maar gestopt met inlezen over deze film.
Begin van de film vond ik erg geslaagd. Vond Smith echt overtuigend en sterk. Grappig dat wanneer hij zichzelf na verloop van tijd fatsoeneert hij meteen een stuk van z'n charme kwijt is. De dronken, boertige Hancock was in ieder geval gaaf om volgen.
Begin is vooral grappig en vaak nogal kort door de bocht lollig.
De twist halverwege is wat mij betreft uitermate geslaagd. Zag hem ook niet bepaald aankomen en had wel zin in de wending
Berg slaagt er verder best goed in de sfeer in de film te laten kantelen en misschien net omdat hij het niet al te subtiel probeert te doen vond ik het best te behappen. Anders krijg je van die comedy/dramas die halverwege compleet in elkaar vallen.
Het tweede deel is iets minder dan het begin maar weet voor een superheldenfilm mijn aandacht opvallend goed vast te houden. Vind deze dan ook absoluut niet 13 in een dozijn, met een anti-held die in het begin echt bovennatuurlijk goed z'n personage neerzet en een radicale twist die een kleine 2-in-1 effect nalaat.
Visueel trouwens ook erg goed. Leuk om dit "uit-de-pols-maar-absoluut-geen-Dogme" camerawerk eens hier toegepast te zien. Maakt vooral de actiescenes een stuk indrukwekkender en minder stroperig.
Fijne film, op zowel komisch als superheld front geslaagd. Echt hilarisch of indrukwekkend wordt het echter nergens.
Geweldige film. Nimmer zo gelachen bij een superhelden-/actiefilm de laatste tijd. Wel een enorm vreemd scenario, die wonderlijk genoeg toch uitstekend werkt. De tijd vliegt voor bij.
Ik wil vliegen...
Shinobi
Erg vermakelijke film vond ik.
Ik dacht even toen ik de trailer zag dat ze alles hadden prijsgegeven.
Maar ik was toch nog aangenaam verrast..
Dat dacht ik dus ook - toen ik deze film vanmiddag in de bios zag -, dat hij zeg maar het eerste uur een foute superheld zou zijn en het laatste half uur een standaard superheld zou spelen. Maar wow dat Theron dus ook zulke krachten blijkt te bezitten zag ik echt niet aankomen.
Ik had wel het vermoeden dat ze iets met elkaar gehad zouden kunnen hebben, maar dit.In het begin was het ook een goede mix van humor en actie, maar later werd het opeens weer drama. Heel raar allemaal, alsof de maker niet wist welke richting hij met deze film op moest gaan.

En dat hele verhaal over die paren, dat hij haar steeds gered had enz. Hoefde voor mij niet zo, het werd toen net iets te serieus en dat had met deze film eigenlijk niet gehoeven naar mijn mening.
Special effects waren goed vooral in de begin scènes. Humor zat er ook goed in en het acteerwerk was ook goed. Smith wou blijkbaar laten zien dat 'ie ook kon acteren doelend op het drama gebeuren. Ach ik heb me er niet aan gestoord. Het mooiste zou eigenlijk zijn als zowel Smith en Theron's karakters het niet zouden overleven, maar Hollywood en happy endings hè.
Trouwens wat heeft hij eigenlijk met adelaren?
In die film worden daar steeds opmerking over gemaakt en op het laatst zie je hem zelfs met een adelaar in beeld. Maar nergens waar het duidelijk wordt gemaakt. Al met al toch een aardige film om te zien als je niks beters te doen hebt. Ik geef 'm 3, 0 sterren.
otherfool
Nou zeg, een doorsnee filmpje en dan zo'n mooie scene naar het einde toe (als Theron weer bijkomt met die aanzwellende muziek)... zat ik toch nog met een brok in de keel. Verder weliswaar genietbaar maar flutterig verhaaltje met matige grappen en redelijke effecten. Bateman heeft een grappig hoofd (en ik weet niet waarom nu precies).
2,5*.
sinterklaas
Weer een leuk Will Smith filmpje voor de bioscoop. Afwisselend met leuke humor en zeer onrealistische onzin met der tussen door nog wat keiharde actiescenetjes. Gewoon allerlij gernes door elkaar.
Will Smith deed het weer zoals altijd erg goed als een stomdronken superheld die eigenlijk alles fout doet en mensen hem liever zien gaan dan komen. Leuk verzonnen idd...
Ook een van de hoogdepunten vond ik die "kop in kont" scene in de gevangenis.
en die scene met die trein.
Weer een mijlpaal van Will Smith, na Bad Boys 1 en 2, Men in Black, Independence day, I Robot en I Am Legend heben we er weer een nieuwe hoogdepunt bij: Hancock. Wat ook altijd leuk is aan de films met Smith erin: je hoefd op zo'n filmposter al naar de naam Will Smith te kijken en je weet meteen al dat het een komedie is.
Typische Wil Smith film. Veel spektakel en veel special effects maar het verhaal slaat nergens op. Het verhaal was gewoon te belachelijk voor woorden en wist nauwelijks te boeien. Qua dialogen zal het nooit wat worden met Wilm Smith en dat was ook in deze film weer goed te zien. Charlize Theron ziet er altijd wel mooi uit maar ik heb haar wel eens veel beter zien acteren. Will Smith mag van mij per direct ophouden met acteren want het is gewoon een acteur van niets. Er zit ook totaal geen chemie tussen de spelers van deze film. Alles is geforceerd en ziet er nep uit.
Ik snap niet dat iemand zulke shit kan bedenken want het is echt een waardeloze film. Zou mij niet verbazen als er geen vervolg meer op komt want daar zit volgens mij toch niemand op te wachten. Ik geef hem nog een 1 voor de leuke effecten maar meer is het echt niet waard. Ben blij dat ik deze film niet in de Bioscoop heb gezien want anders zou ik hem nog voor de pauze verlaten hebben.
Knap trouwens dat deze film zo'n hoge waardering krijgt. Ik mag toch hopen dat films als deze en "I am legend" niet toekomst gaan worden want anders zie ik het somber in voor de film wereld.
Echt zo jammer dat ze halverwege de film gestopt zijn met het geweldige concept van een arrogante, botte superheld die nauwelijks wat geeft om zijn taak als superheld. De 1e 3 kwartier waren echt heel leuk, vol met grappige momenten waarin hij wel mensen redt maar er een enorme takkezooi van maakt wat niemand waardeerd. Waar hij lomp, bot en ongevoelig is...subliem! Ik vond de treinredding en de walvis redding echt grappig. Will Smith speelde het dan ook erg leuk, prima rol.
Helaas was de film daarna echt te duf met een sentimenteel lulverhaaltje zonder waarde. Weg leuk concept.
De special effects waren wel oke, al was het computerwerk wel erg zichtbaar.
Kortom, geweldig 1e gedeelte, zeer suf vervolg op dat leuke gedeelte.
Ik had de film wel hoger willen geven, maar het wordt:
Hancock mist de boot als een soort van mengelmoes tussen Heroes en Highlander oid. Dat had niet gehoeven maar omdat het aktie-aspect al snel wordt ingeruild voor drama, zakt de film halverwege in. Het tempo gaat er bijna volledig uit.
De humor die de film bevat is vaak erg flauw en voorspelbaar. Op het kinderachtige af. Als Smith niet zou hebben gevloekt in deze film, had het zo maar een Disney-productie kunnen zijn..
Wat na een vlotte eerste helft volgt is een clichématige film met een flauw einde. Leuk in een volle bioscoop met klapfee en 16-jarigen maar voor de gemiddelde filmliefhebber een beetje een tegenvaller.
Bovengemiddeld maar niet goed, dus 2 en een halve ster.
DVD-T
Helemaal met Koerok eens, geen bijzondere film maar gewoon een leuk tussendoortje.
De beste momenten zaten al in de trailer, ik had gehoopt dat de actiescenes uit de trailer wat langer en beter waren in de uiteindelijke film, maar niets is minder waar.De actie momenten zijn werkelijk in een flits voorbij om zich maar weer snel op het ietwat langdraderige drama te richten.(cliché moment) Het had veel beter kunnen worden, want hij begint wel degelijk heel leuk maar na de twist in de tweede helft van de film daalt het niveau heel erg naar een Disney level.Te sentimenteel.Beste momenten vond ik de gevangenis scene head up the ass en Michel de straat bullie die mee word genomen voor een ritje .
krappe 3*
Beetje tegenvallend. De film is vooral niet zo grappig en alles gaat veel te snel. Dat Theron iets met hem te maken had was ook nogal snel duidelijk. Had wel wat beter opgebouwd kunnen worden.
Verder vooral 'lomp' op de veilige Hollywood manier. Af en toe bitch roepen, maar allemaal heel ver aan de veilige kant van het randje en op de soundtrack ''Move bitch get out the way' vervangen door 'Mooooove, get out the way'
, dat soort dingen.
Eerste keer trouwens dat ik een cameo van Michael Mann zie (die L.A. overigens zelf 1000 maal beter gefilmd heeft dan dit slappe gedoe).
Aardige film met een rol voor Will Smith, waarin hij prima op zijn plaats is.De eerste helft van de film is het best als anti-superhelden film met een aantal aardige grappen en Smith zelf is ook goed op dreef in zijn rol. Halverwege de film komt dan de plotwending, die je al een tijdje aan ziet komen,gezien het gedrag van Theron en het is jammer dat de film daarna richting het einde redelijk moralistisch wordt. De effecten zijn aardig en de tijdsduur is ook niet al te lang. Nier bijzonder allemaal, maar ik heb me op zich prima vermaakt. Best een aardige film voor een kleine anderhalf uur lang popcornvermaak!
Mallory Destiny
Ok, we gaan vandaag maar eens voor een low-brainer, dacht ik.. En dat is goed bevallen, want dit simpele vermaak heeft wel karakter.
Deze karakter zit 'm vooral in de spot die de film drijft met de eeuwige superhelden: Spiderman en Superman voorop. Zo gladjes en über-perfect als de CGI meestal is in dat genre films, zo heerlijk fout was die hier. Lomp en nep en alles behalve mooi, zodat het juist weer heel erg leuk wordt.
Hetzelfde geldt voor de grote held. Die zien we niet graag als een lomp drankorgel zonder manieren, zonder charme en in vodden. Hancock is anders. En dat maakt Hancock erg verteerbaar, erg acceptable en erg grappig.
Dit concept, samen met vele kleine, leuke details en kwinkslagen, met de onweerstaanbare mimiek van Will Smith (die man kan acteren met enkel zijn gezicht) en met een erg aantrekkelijke uitwerking op alle fronten is dit een erg geslaagde film te noemen.
Een luttel dipje ergens halverwege vergeef ik dan ook graag, een kniesoor die zich daar nog aan stoort.
The One Ring
Veel slapper dan dit kan een blockbuster nauwelijks worden. De eerste helft is nog wel redelijk vermakelijk, al is geen enkele grap echt origineel. De tweede helft is verschrikkelijk. Aanvankelijk vond ik de twist dat Theron ook superkrachten had nog wel interessant, maar als eenmaal uitleg wordt gegeven over hoe Smith en zij aan hun krachten komen wordt de film een compleet zooitje en verloor ik mijn interesse. De climactische actiescènes misten enig duidelijk doel en waren bovenal niet spannend, laat staan dramatisch (want daar leekt men ook op te richten) interessant. Smith heeft wel charisma, maar niet genoeg om de film interessant te houden. Verassend is het spel van Bateman, die wat mij betrefd juist wel een bovengemiddelde acteerprestatie neerzet.
2*, zelfs als hap-slik-weg-cinema niet bijster geslaagd. Gewoon een rommeltje.
Kleine zij-noot: Charlize Therons personage probeert een gewoon leven te lijden, wat ik kan begrijpen, maar is ze werkelijk zo naïef dat ze denkt dat ze na een jaar of 10-20 eens aan haar man moet gaan uitleggen waarom ze niet ouder wordt?
Leland Palmer
Peter Berg weet ons met Hancock een geweldige superheld te schenken. Dat is het eerste wat in mijn opkomt, want Will Smith zet zijn personage gewoon geweldig neer. Een prachtige creatie dit en weer eens heel wat anders dan andere superhelden die alleen maar goed doen.
De film zelf is meer dan geslaagd wat mij betreft. Een leuk verhaal die eigenlijk steeds sterker word. Hier heb ik andere reacties over gelezen, maar die vind ik onterecht. Het eerste half uur is hilarisch natuurlijk en kent geweldige momenten, maar daarna begint het eigenlijk pas. Hancock die beseft dat alles anders moet en hier samen met zijn nieuwe vriend Ray Embrey aan gaat werken. De film verliest nooit zijn kracht. Veel grappen in het begin, afgewisseld met leuke actie terwijl we later in de film mogen genieten van een andere - gevoelige - zijde van onze superheld. En natuurlijk gaat ook dit gepaard met een heerlijke brok actie. Als de we de hele film eigenlijk ook nog mogen genieten van een grappig moment tussendoor kan het niet meer stuk wat mij betreft.
Ondanks dat ik al het één en ander over de beroemde twist in deze film had gelezen kwam het toch een beetje als een verassing. Charlize Theron die Will Smith ineens door de muur van haar huis heenramt. Een beetje onraad was al te bespeuren bij Theron een paar scenes eerder, maar deze twist is echt een geweldig pluspunt voor de film. Theron is weer supermooi en zet een prima prestatie neer, net als Jason Bateman die ook puik werk afleverd. Will Smith met zijn norse uitdrukking steelt de show en zet met zijn charismatische overkomen weer een geweldige prestatie neer. Een betere had er niet gecast kunnen worden voor deze rol wat mij betreft. Een klein minpuntje is misschien de uitleg hoe Theron en Smith aan deze krachten komen, maar daarnaast vind het feit dat ze hun krachten verliezen als ze intiem zijn weer erg geslaagd. Natuurlijk moet deze film met een korreltje zout worden genomen wat ik zeker ook gedaan heb. Ik heb gewoon heerlijk kunnen genieten van Smith's nonsens en de heerlijke stunts die hij uithaalt. Daarnaast werd het soms nog een beetje emotioneel, wat in mijn opinie totaal niet geforceerd over deed komen, maar ook prima in het geheel paste.
Mijn complimenten voor deze film die meer dan geslaagd is voor mij. Ik heb kunnen genieten en zodra de film op dvd is, staat ie' ook zeker in mijn kast. Ik ga gewoon vier dikke sterren uitgeven aan deze film, want dat is heerlijk genieten wel waard voor mij.
-= VORTEX =-
Leuke film kijkt lekker weg, leuke grappen, goeie acteurs op een enkeling na.
Een paar scene's staan me nog bij vooral met dat vervelende franse ventje hahaha dies goed..
De drama lijn in het verhaal doet het goed naast het humoristische gebeuren.
Mooie special effects ,weer een hele goeie rol van Smith als alcoholische zwerver hero die ook nog eff gaat afkicken met alle grappige momenten daarbij.
Zelfs de ahole grappen komen goed uit de verf, ik was zeker niet teleur gesteld in deze film, heb me goed vermaakt maar vond sommige plot lijnen te simpel hadden ze meer mee kunnen doen maar uiteindelijk een leuke weekend film.
Ik geef em een 3.5
Na een ietwat aantrekkelijke trailer (toch voor een blockbuster) had ik wel zin in deze film. I am legend was vrij goed mee gevallen en dacht dat het met deze ook wel zou zijn.
NOT!
Het budget zorgt er voor dat de film voor een blockbusterpubliek nog wat gered wordt. Alleen is het acteerwerk vrij apatisch en is er van verdere diepgang helemaal geen sprake. Het verhaal is nogal dun, en meer dan een lang uitgesponnen originele invalshoek is het niet geworden. De film heeft z'n leuke momenten, al zijn die zeker niet hoogstaand en op één hand te tellen. Ik ben niet in slaap gevallen, maar een aanrader is het zeker niet.
Goldenskull
Het begint aardig, met leuke humor, daarna vervalt de film in een standaard hollywood filmpje. Grappen worden vaak herhaalt en voorspelbaar dat er dan nog een "tweede Hancock" is.
Er wordt een hoop cgi gebruikt, dat kan natuurlijk, zeker tegenwoordig..maar het zag er niet allemaal even gladjes uit. Will Smith speelt wel redelijk, net als de overige figuren.. maar de personages boeien niet echt. De hele happening in het ziekenhuis werd me wat te bombastisch en het einde was nou ook niet om over naar huis te schrijven.
Phoenix
Tsjonge wat een meevaller zeg. Nu was ik wel in voor een beetje Hollywood-meuk, maar toch...
Grootste pluspunt vond ik de casual manier waarop alles gebeurt en in beeld wordt gebracht. Berg strooit achteloos met massale effecten in plaats van ze zoals normaal tijdig met spanningsbogen in te leiden. In combinatie met zo'n wankelende camera die dicht op de huid hangt...op de een of andere manier werkt het geweldig. Beetje Cloverfield-achtig.
Had de twist an sich wel zien aankomen. Daar werden wat minder subtiele hints naar gegeven. Op het eerste gezicht nutteloze close-ups enzo. Wat er echter precies aan de hand was kwam echter toch nog wel als een aangename verrassing. Gaf de film op precies het juiste moment weer een lekkere boost.
Will Smith begint me ook steeds beter te liggen. Zodra hij iets breekbaardere personages neer zet schiet hij qua niveau gelijk de lucht in. Waardevolle toevoeging aan zijn altijd aanwezige bad-ass muthafucka gehalte.
Met Jason Bateman als tweede komische element en Charlize Theron als babe toont Berg ook smaak. Jammer alleen dat de villain niet echt tot de verbeelding sprak.
Verder uitstekend te pruimen, gooi er gewoon 4* tegen aan. Benieuwd naar de unrated-versie. Waarschijnlijk een stuk meer fucks (die er tot mijn verbazing niet eens allemaal waren uitgeknipt)?
Chainsaw
Redelijk vermakelijke film, die echter vooral op het gebied van scenario veel tekort schiet. Het idee van een asociale superheld die het allemaal werkelijk geen fuck kan schelen (een rol die Smith op het lijf is geschreven) is zeker leuk, maar daar krijgen we jammer genoeg maar te weinig van te zien. De film opent de eerste paar minuten met een paar erg amusante ideeën, maar blijft daarna al snel steken en komt niet echt meer vooruit.
Na verloop van tijd neemt het drama de overhand en dat komt de film niet helemaal ten goede. Op zich schiet Berg in het ziekenhuis nog een paar erg aardige plaatjes, maar je begint Hancock als aso toch snel te missen. Persoonlijk miste ik ook een fatsoenlijke schurk. Want ja, om Marsan nu memorabel te noemen. Maar goed, over het algemeen gezien is Hancock prima popcornvermaak. En meer moet je er waarschijnlijk ook niet achter zoeken.
3 sterren.
kArIzMa_Movie
Aardig eens gezien te hebben, maar geen topper in de ogen. De rol van Will Smith is echt voor hem gemaakt. Ik kan zo geen acteur verzinnen die in de Hancock rol past. Heel misschien, The Rock? Nee. Will Smith is en blijft de beste keus voor de rol.
Het verhaal is leuk verzonnen. Leuk dat het verhaal bijna elke genre kent. Het einde is mooi dramatisch. Elke kogel dat Hancock kreeg, voelde Mary ook. Mooi.
Your head is going up his ass, his head is going up his ass, and you get the short end of the straw, cause your head is going up my ass!
Echt wat voor Will Smith dit.
Good job,, good job!
3.0
Respekked
Superheldenfilm die orgineel aanvoelt! Smith is grappig, net als de sukkelachtige Bateman. Jammer genoeg zat de beste grap al in de trailer, henk de walvis. Maar desalniettemin kon ik er nog steeds wel om grinniken. Overigens 'Handjob' na de afkondiging ..
dikke 3,5*
s0062423
Hier ga ik niet al teveel woorden aan vuil maken. Het script is van even hoogstaand niveau als een gemiddeld Jommeke strip. Op vlak van sfeer en effecten wordt er heel veel geprobeerd, maar faalt men hopeloos hard. En tsjah, in Will Smith heb ik nooit een acteur gezien.
erwku
Het is eerste gedeelte van Hancock is zowaar het leukst om naar te kijken. Creatief, grappig en soms zelfs verrassend. Met als hoogtepunt; Hancock die een gestrande Walvis helpt. Hancock moet op verbeter cursus en een mislukte eco fundamentalist helpt hem hier bij. Maar dan komt er een grote plot wending.
Ik was blij dat de makers ervoor gekozen hadden om een twist in het plot te gooien. Ik begon me al zorgen te maken dat de in geslagen weg; een superheld op het rechte pad zetten, een lange zit zou worden waarin morele conflicten wordt afgewisseld met vallen en opstaan en weet ik veel wat we al zo vaak gezien hebben.
Echter is het probleem niet zozeer het gekozen pad van het verhaal, maar vooral de manier hoe de slappe wending wordt uitgewerkt is buitengewoon triest en teleurstellend. Want verder dan overvolle actiescènes met een van de meest sneu en kleurloze slechteriken aller tijden, ( alleen al zijn motivatie; hij heeft mij vernederd doordat hij iemand zijn hoofd in z'n kont heeft gestopt- ) komt de resolution van het plot niet. Hancock werkt vooral verhaal technisch niet en de bijrollen zijn heel plat uitgewerkt.
Ondanks deze gigantische misser en het mislukte drama en romantiek vond het al met al een redelijke film voor een niet nadenken avond. Trek daarbij redelijke special effect, vermakelijke actiescènes en geen echte tenen krommende scenes bij op en de film voldoet aan de toch al lage verwachting.
Voor de niet veel eisende hedonist prima 1,5 uur vertier.
jumpstylemovie
Hancock is een aardig filmpje. Ik had wel grote verwachtingen en het begin van de film is heel leuk. Maar dan krijg je de plottwist met Hancock's 'echtgenoot' en vanaf daar zakt de film compleet in. Will Smith acteert wel heel goed.
chevy93
Gewone film. Niets bijzonders.
Zonde dat Will Smith zich de laatste tijd laat strikken voor al die matige films. Hij doet zijn talent niet genoeg eer aan.
Ik ben bang dat als hij zo doorgaat dat hij het niveau van Independence Day en Men In Black nooit meer zal halen
Verder dan een 2,5* kom ik niet

Wees er nog snel bij: deze films verdwijnen nog deze maand van Netflix

Intouchables
Komedie / Drama, 2011