• 9.379.080 stemmen

Hancock (2008)

Actie / Fantasy | 92 minuten / 102 minuten (unrated version)

Genre: Actie / Fantasy

Speelduur: 92 minuten / 102 minuten (unrated version)

Geregisseerd door: Peter Berg

Met onder meer: Will Smith, Charlize Theron en Jason Bateman

Gesproken taal: Engels en Japans

Releasedatum: 9 juli 2008

Plot Hancock

"Bad behavior. Bad attitude. Real hero."

Grote macht brengt grote verantwoordelijkheid met zich mee en dat weet iedereen. Iedereen behalve Hancock. Hij is een nerveuze, sarcastische en onbegrepen kerel vol tegenstrijdigheden en zijn goed bedoeld heldhaftig gedrag bereikt misschien wel zijn doel en redt talloze levens, maar laat ook een indrukwekkend spoor van vernieling na. Het publiek heeft er uiteindelijk de buik van vol, tot op de dag dat hij het leven redt van PR directeur Ray Embrey (Jason Bateman). Dan begint de sardonische superheld te beseffen dat hij misschien toch ook een kwetsbare kant heeft. Dat onder ogen zien zou wel eens Hancocks grootste uitdaging ooit kunnen worden.

avatar van maxo922

maxo922

Matige film

De special-effects en het visuele gebied zijn dik in orde, maar verder is het niets bijzonders. Nou houd ik uberhaupt niet zo van dit soort actie-superheld films, maar dat is het probleem niet, het is gewoon zwakjes uitgewerkt. De twee hoofdacteurs doen het een beetje saai naar mijn zeggen, en de film komt langzaam op gang. Dat is jammer want het verhaal zelf heeft veel potentie.

Een beetje matige hap dus deze film. * 2,0

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Flauwe, irritante film.

Smith is erg irritant en doet het slecht . Ook dat ashole gedoe slaat nergens op. Irritante superhelden film die van mij een 1,0 krijgt.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Deze superheldenfilm heeft geen ziel. Jammer hoor, want de actie zag er goed uit en als Will Smith cool is, kan ie weinig fout doen. Maar bij Hancock overheerst alleen maar een dertien-in-dozijn plotje over een superheld tegen wil en dank met daarachter een suf einde gebreid.

avatar van skip

skip

Rommelige film en matig plot met een paar leuke momenten. Ligt niet aan Will Smith dat deze film het net niet heeft

avatar van Near_Dark

Near_Dark

Ik vond het een leuk actiefilmpje met meer Drama er doorheen geweven dan je van dit soort films verwacht.

Spijtig dat hij niet beter werd uitgewerkt want buiten het spectaculaire, komische begin en het gevoelige einde zakte hij soms af naar middelmatigheid.

De Special Effects zien er goed uit en zorgen voor het nodige spektakel.

Ondanks het standaard verhaaltje en middelmatige uitwerking wist hij me toch voldoende te vermaken om hem te belonen met een welverdiende 7/10.

Een leuk Actie-Comedy-Drama met héél wat knipogen naar de filmklassieker "Superman (1978)"

Filmsite : http://www.sonypictures.com...

avatar van BjornH

BjornH

Hmmm had toch niet verwacht dat deze zo vermakelijk zou zijn. Dat hele antiheld gebeuren was erg vermakelijk net als zijn metamorfose. Daarnaast kon ik ook wel lachen om al die flauwe grappen met als toppunt het head in ass gedeelte . Dat was hilarisch xD.

Verder heb ik gelukkig weer eens een aardige film van Will Smith kunnen kijken. We zijn in de laatste tijd niet echt verwend door hem.

Naar het eind toe werd het in mijn ogen wat te melig, maarja who cares. Dat hoort bij een superheldenfilm.

avatar van Minotaures

Minotaures

Leuk en op z'n moment grappige superheldenfilm. Maar toen bleek dat hanglul niet 't enige te zijn, begon het toch een beetje minder te worden. Voor de rest mooie effecten, acteerwerk ging wel, een paar leuke en komische scènes en een bloedmooie Charlize Theron.

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Ik heb Hancock inmiddels al bijna 2 jaar in de kast staan en gisteren had ik eindelijk de kans om hem eens te bekijken. Mijn verwachtingen waren erg laag, want op de één of andere onverklaarbare manier had ik van te voren een behoorlijk slecht vooroordeel over deze film uitgesproken. Het viel me allemaal gelukkig erg mee.

Hancock (Will Smith) is een aan lager wal geraakte, alcoholistische, superheld. Hij ontmoet een man die hem op het rechte pad weet te zetten, maar de vrouw des huizes heeft een groot geheim dat hen allemaal in gevaar brengt.

Will Smith weet zijn rol als gevoelige klootzak erg goed en met een vleugje humor te brengen. De mooie Charlize Theron en Jason Bateman weten hun rol ook erg goed neer te zetten.

Het verhaal is aan de ene kant best origineel en soms nogal dramatisch, dat is in mijn ogen vrij overbodig, want je weet toch al van te voren dat deze film geen dramatisch einde heeft.

Hancock is een leuke kijkervaring en zeker de moeite om eens een avondje mee te vullen.

avatar van killerfreak

killerfreak

tijdens de eerste 10 minuten dacht ik van 'omg, waar gaat dit naartoe gaan...', maar kijk: eens men zich inleeft in de film en de sf als normaal ziet, kijkt deze film lekker gezellig weg. Meer zelfs, de combinatie van actie en romantiek; de combinatie van to be hate or to be loved, ... het maakt van deze film een film als een ander, maar ook weer niet.

Hoedanook, Will Smith staat hier aardig te acteren, en de vrouw ziet er geweldig goed uit eens ze in actie komt

avatar van TMP

TMP

In de bioscoop gezien toentertijd in de bioscoop gezien. Op het grote scherm ziet het er allemaal wel leuk uit, maar verder stelt het weinig voor. Standaard actie/vermaak.

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Matig filmpje dit..
Het gaat eigenlijk nergens over en de meest idiote plotwendingen doen zich voor..
Blijkt uitgerekend de vrouw van de man die hem helpt zijn vroegere partner te zijn, jaja..

Slaat nergens op natuurlijk en nog meer van dat soort dingen.
Had eigenlijk wat meer grappen verwacht, dat moet toch mogelijk zijn met zo'n personage.
In ieder geval beter dan dit verhaal.
Met de acteerprestatie van Will Smith en in mindere mate Jason Bateman en Charlize Theron is weinig mis en dat zorgt nog voor een draaglijke beoordeling.
Jammer, onvoldoende, had er meer van verwacht.

avatar van Dennissssss

Dennissssss

Ik vond dit toch wel een verrassend leuke film! Het begin vind ik erg leuk en ik had dan ook graag wat langer de asociale Hancock gezien. Er zijn een aantal wendingen waar het ineens totaal de andere kant op gaat dan je verwacht. Dat Hancock het rechte pad op gaat kun je nog wel verwachten, maar dat er dan nog een tweede superheld is en dat hij dan ineens sterfelijk is, verwacht je niet. Ook dat het van een superhelden film naar een soort van drama film gaat is verrassend. Of ik daar helemaal blij mee ben weet ik niet. Zoals ik al zei, ik had hem nog graag langer als de asociale Hancock gezien!

Al met al toch wel een erg leuke en verrassende film!

avatar van dave

dave

Sterk begonnen, doch zwakte steeds meer en sneller af. Een superheld die overal een spoor van vernieling achterlaat en de misdaad het liefst bestrijdt met een fles whiskey in de hand is een leuk uitgangspunt. Smith klaart de klus en weet zich staande te houden tot op het einde. Het verhaaltje komt echter niet bijster goed uit de verf en de verrassende twist rond het midden verandert hier weinig aan. Al vlug blijkt de film in wezen oninteressant te zijn en laat de uitwerking te wensen over. Ik had eerder gehoopt op een zwartgallige parodie die op een negatieve noot eindigt, maar dat was als het ware op voorhand al uitgesloten. Jammer.

2,50

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Will Smith doet het leuk, vooral in de eerste helft van de film, maar verder mag het gerust een wanproduct worden genoemd. Hoe men het voor elkaar heeft gekregen zo'n tof uitgangspunt compleet te verprutsen, mag een raadsel worden genoemd, al is het overduidelijk dat de belachelijke plottwist halverwege een belangrijke vinger in de pap heeft: het is lang geleden dat ik een film zo snel af zag glijden. Maar dat is niet het enige: wat ziet deze film er ontzettend lelijk uit, met die afzichtelijke kleurenfilters en dat vreselijke handheld camerawerk dat constant te dicht op de personages zit. Na een wel aardig eerste halfuur is dit echt totaal niet meer om aan te zien. Gauw vergeten en een fatsoenlijke superheldenfilm opzetten.

avatar van Decec

Decec

Ik vond heel leuk Fantasy/Actie film...

Ik vond grappig film...

Prima acteerwerk...

Bekende acteur Will Smith speelt zeer goed...

't lijkt wel Superman...

Prima verhaal!

avatar van Jolienepien

Jolienepien

JohnWilliams schreef:

Meer uitleg?

Ik vond het allemaal een beetje afgeraffeld lijken. Zoals op een gegeven moment verteld het personage van Charlize Theron hoe het leven van Hancock eruit heeft gezien en hoe het allemaal werkt met die krachten blablabla, maar daar wordt verder niet echt op voortgeborduurd en de film is daarna al vrij snel afgelopen. Ik verwachtte eigenlijk dat er dan iets spectaculairs zou gebeuren maar ineens is de film dan afgelopen.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

De potentie voor een blockbuster is er in een Will Smith die heel puik de anti-Superman neerzet, maar de film weet maar niet de juiste toon te krijgen. Is het nou een puberale komedie? Of een serieuze superheldendrama met een komisch tintje? Uiteindelijk is het vlees noch vis, een leuk idee dat niet verder komt dan een paar geestige momenten en een wat geforceerd plot over het met jezelf in het reine komen.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Een aardige film. Will Smith draagt de film en levert een leuke rol af. De film is gelukkig niet aan de lange kant. Al moet ik zeggen dat als uitkomt dat Charlize Theron zijn 'voorbestemde echtgenote' is de film een beetje minder wordt. Maar niet vervelend. De film is het hele speelduur door vermakelijk maar ik vond het nou ook weer niet echt een hoogvlieger. Soms vond ik de film zelfs een beetje vaag. Maar nogmaals verder is dit een prima tussendoortje.

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

Behoorlijk saai.

Heldenfilmpje wat me niet wist te boeien. Allereerst is er totaal geen opbouw in het verhaal, spanning of ook maar enige plotwijzigingen. We gaan van hot naar her maar alles blijft nogal oppervlakkig en zonder pit. Ik had me echt geen sterke film verwacht, maar wat Hollywood-arrogantie was wel op zijn plaats, maar kwam niet.

Naast het nogal teleurstellende concept heb je een cast die weinig kan met het verhaal, van moderne superheld gaan we over naar drieduizendjarende goden, alsof ook maar iemand dat kan interesseren. Gelukkig gingen we niet terug het verleden in aangezien het nogal pijnlijk zal worden als iemand in het jaar 4 Hancock genoemd zou worden. Goed over nagedacht dus.

Bijzonder slecht, enkel de scène met de bankoverval was nog wel te doen qua actie, verder blijft het ook op dat punt angstvallig stil.

1 ster om te schitteren in de onderlaag

avatar van BBarbie

BBarbie

Niks bijzonders voor een film met Will Smith en Charlize Theron in de hoofdrollen. Valt me trouwens op dat Theron zo vaak opduikt in middelmatige films. Krijgt zij geen betere rollen aangeboden?

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Heb zo nu en dan wel moeten lachen. Het stukje met de walvis die hij op een boot gooit, schitterend. Helaas blijft het maar bij een aantal leuke stukjes en is de rest meer Drama.

Verhaal van de goden die sterfelijk worden naarmate ze dichter bij elkaar zijn kwam ook behoorlijk uit de lucht vallen. Goed concept voor een andere film misschien, maar hier voelde het een beetje vreemd opeens. Theron speelt niet geweldig, maar met haar uiterlijk heb je altijd wat te genieten.

Smith doet het ook wel ok, maar niet meer dan dat. Leuk om een keer gezien te hebben, maar zal snel uit mijn geheugen zijn gewist.

avatar van booyo

booyo

Tot het moment van 'de grote verassing' (Waar sloeg het op dat Theron ook ineens superpowers had..) een prima vermakelijke film. Vanaf daar vond ik het helemaal niks meer, veel leuker als Smith gewoon de antiheld was gebleven.

avatar van scorsese

Een aardige film over een niet gebruikelijke soort superheld met serieuze gedragsproblemen, waardoor hij gehaat wordt door het volk. Een leuk gegeven dat redelijk grappig is uitgewerkt. Vol special effects en vaak over the top, maar zeker vermakelijk. De plottwist maakt de film er niet beter op.

avatar van smilereview

smilereview

een leuke vermakelijke superhelden film die mij vanaf het begin af aan wist te boeien. ook de acteerprestaties van Will Smith waren keurig.

avatar van NYSe

NYSe

Gemiste kans. Het personage dat Smith neerzet is een bijzonder interessante toevoeging aan de hele rits superhelden die er al zijn. Een dronken zwerver met superkrachten: het belooft een hoop.

Daarom is het jammer dat er zo weinig mee gedaan is. De scènes uit de eerste helft zijn over het algemeen komisch, maar lijken eerder een reeks losse flodders dan dat ze het verhaal voortstuwen.

Wanneer de tweede helft van het verhaal zich daarna aandient, waarin de relatie tussen Mary en Hancock wordt uitgediept en Hancock opeens een achtergrond krijgt, stort de film helaas in: met de tussenkomst van het genre drama begint de actie/komedie te wankelen en de geschiedenis van Mary en Hancock voegt eigenlijk maar bar weinig toe. Het personage had waarschijnlijk een stuk interessanter kunnen zijn zonder.

Onevenwichtig, en dat is vanwege het interessante uitgangspunt bijzonder jammer.

avatar van Sol1

Sol1

Verhaal dat verschillende kanten uit lijkt te willen gaan en daarmee met zichzelf geen raad weet. De tweede helft van de film past slecht bij de eerste helft. Het was beter geweest als de strekking, het genre, van de eerste helft de hele film lang was volgehouden. Soms werkt de combinatie van genres, hier niet.

Will Smith en Charlize Theron, aangename en ervaren spelers, verdienen een beter script dan waarmee ze nu zijn geconfronteerd. Ze maken er wel van, wat ze er van kunnen maken.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Best oké.

Vlot en makkelijk te behappen tussendoortje. Redelijk voorspelbaar qua verloop maar misschien net daardoor ook gewoon wat het is: weinig pretentieuze no-brainer.

Will Smith draagt ook met alle gemak dit soort films. Hij komt goed uit de verf en is tegenwicht voor Jason Bateman die ik helemaal niet smaak in deze rol.

Qua special-effects e.d. toch alweer ietwat gedateerd, maar bon. Had ik hem maar 8 jaar eerder moeten zien.

avatar van Mitakcor

Mitakcor

Teleurstellend. Als er een film komt waarin Will Smith, Jason Bateman en Charlize Theron spelen, dan heb je meestal hoge verwachtingen. Het is echter een nutteloze film geworden. Zonde.

De humor zat er wel in en Charlize Theron was alweer heel beeldschoon.

avatar van Kondoro

Kondoro

Hancock

Het is na een lange tijd dat ik weer eens Hancock heb opgezet. Een toch wel meesterlijke productie die ooit zelfs even in mijn ‘top 10’ stond maar, toen kende ik nog niet zo heel veel films. Toch heb ik mij gisteren bij de herziening toch uitstekend vermaakt dat ik wel besloten heb hem in te sluiten in mijn top 100 (die langzamerhand is verschenen), ik ben stiekem toch wel ergens een fan.

Will Smith is altijd al een acteur geweest die hoog in het lijstje heeft gestaan, hij staat dan misschien wel niet meer in mijn top 10, voor hoe lang weet ik ook niet want ik moet nog aardig wat grote titels van hem kijken en/ of herzien , hij drukt echt wel tegen het lijstje aan. Ik vind Will toch wel echt een gave acteur om naar te kijken en zijn personages te volgen, met een vleugje komedie kom ik er altijd makkelijk door heen. Ook in deze film speelt hij de rol van Hancock fantastisch, met een vleugje komedie en aardig wat leuke actie om naar te kijken verveeld Hancock niet snel.

Zoals bij veel films die ik herzie vind ik de uitvoering namaten steeds slechter worden, films worden saaier en de voorafgaande ‘spanning’ is weg. Toch vond ik Hancock leuker dan dat ik blijkbaar ooit heb gevonden want ik verhoog hem met een aardig punt.

Het verhaal van Hancock vond ik toch wel leuk om te volgen. We volgen John Hancock een superheld van (ik dacht) Los Angeles die nogal negatief in het nieuws komt. Bij al zijn daden vernield hij een hoop spullen en dat blijft maar geld kosten. Op een dag red hij Ray die bijna met een trein ongeluk in aanmerking kwam en toen Hancock hem daar redde ging het los in L.A. , iedereen wou Hancock weg hebben wat natuurlijk ook niet handig is en Ray besluit Hancock te helpen. Ze gaan samen trainen tot een beter welvaar voor Hancock en hem leren minder snel ravage aan te brengen.

Wanneer ze samen in training zijn ontstaat er wantrouw. Wanneer Hancock met Ray en Mary uit eten is geweest en besluit om Ray naar zijn bed te brengen staat hij op een gegeven moment alleen nog maar samen met Mary in de keuken. Wanneer hij Mary probeert te zoenen blijkt ze ook zulke super krachten te hebben. Er ontstaat een probleem, de twee bleken voor elkaar gemaakt te zijn om verliefd op elkaar te worden: ook wel voorbestemd. Als ze te dicht bij elkaar zijn verliezen ze hun kracht, dat merkt John op wanneer hij overvallers probeert aan te pakken en opeens beschoten blijkt te zijn, terwijl hij er eerst immuun voor was. Na een hevig gevecht in het ziekenhuis gaan ze weer afgezonderd van elkaar door en krijgen ze de krachten weer terug

Een visueel prima uitziende film zorgt voor een leuke film ervaring en heb zeker wel zin in deeltje twee, die waarschijnlijk er aan komt.

avatar van IH88

IH88

“Call me an asshole one more time.”

Originele film over een depressieve superheld met een drankprobleem. De hele wereld kent Hancock, maar zijn destructieve gedrag heeft van hem een soort van paria gemaakt. Hij verricht soms nog heldendaden, maar het komt zelden voor. Het eerste gedeelte moet het van de humor hebben Smith en Bateman vormen een aardig duo.

Op een gegeven moment wordt het wat langdradig, maar dan mag Theron haar kunsten vertonen en wordt het een stuk beter. Op het eerste gezicht speelt Theron een wat zeurderig en eendimensionaal personage, maar na een twist in het verhaal komt ze een stuk beter uit de verf. Het verhaal wordt steeds belachelijker en op een gegeven moment is er geen touw meer aan vast te knopen. Gelukkig maken de acteurs en de actie veel goed.