• 9.379.468 stemmen

Hancock (2008)

Actie / Fantasy | 92 minuten / 102 minuten (unrated version)

Genre: Actie / Fantasy

Speelduur: 92 minuten / 102 minuten (unrated version)

Geregisseerd door: Peter Berg

Met onder meer: Will Smith, Charlize Theron en Jason Bateman

Gesproken taal: Engels en Japans

Releasedatum: 9 juli 2008

Plot Hancock

"Bad behavior. Bad attitude. Real hero."

Grote macht brengt grote verantwoordelijkheid met zich mee en dat weet iedereen. Iedereen behalve Hancock. Hij is een nerveuze, sarcastische en onbegrepen kerel vol tegenstrijdigheden en zijn goed bedoeld heldhaftig gedrag bereikt misschien wel zijn doel en redt talloze levens, maar laat ook een indrukwekkend spoor van vernieling na. Het publiek heeft er uiteindelijk de buik van vol, tot op de dag dat hij het leven redt van PR directeur Ray Embrey (Jason Bateman). Dan begint de sardonische superheld te beseffen dat hij misschien toch ook een kwetsbare kant heeft. Dat onder ogen zien zou wel eens Hancocks grootste uitdaging ooit kunnen worden.

avatar van ratatouille

ratatouille

Wat kan Will Smith toch heerlijk zo'n grumpy/verveelde personage neerzetten. Wat een droogkloot, kan daar toch wel enorm van genieten. En met de gevoelige kant zit het ook wel goed. Erg vermakelijke film. Totaal ongeloofwaardig, maar dat hoort ook bij een heldenfilm.

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Na jaren herzien, en dit blijft een vermakelijke en aparte film met veel tempo, diverse grappige momenten en een hoofdrolspeler die geknipt is voor z'n afwisselend knorrige en humoristische rol. Toen ik deze film voor het eerst zag had ik nog geen flauw idee wie Jason Bateman was; inmiddels ben ik wel een fan van zijn naturelle manier van acteren en is hij hier een leuke bonus, en dat geldt ook voor Johnny Galecki (hoewel die hier wel een héél klein rolletje heeft) en Eddie Marsan. Dat Charlize Theron ook over bovenmenselijke krachten beschikt had ik eigenlijk de eerste keer al moeten zien aankomen, niet alleen vanwege haar uitspraken ("I know his kind") en haar suggestieve close-ups, maar ook en vooral omdat ik me had moeten afvragen wat zo'n grote naam eigenlijk in zo'n schijnbaar weinig eisende bijrol heeft te zoeken. Halverwege neemt de film een wat serieuzere wending die enigszins vloekt met het begin, en bij de lange scène in het ziekenhuis gaat de film een beetje aan z'n eigen gewicht ten onder, want de komische eerste helft is absoluut niet "zwaar" genoeg om het ernstig bedoelde drama met tragische dimensies van de tweede helft te kunnen dragen, hetgeen een fatale tweedeling in de hand werkt. Leuke laatste minuut.

avatar van Shadowed

Shadowed

Best leuk.

Maar Berg weet er net als bij Battleship een soort TV show achtige film van te maken. Verkeerde muziek waarbij je de film gewoon minder serieus gaat nemen, en deze film hoor je niet eens zo serieus te nemen. Gelukkig duurt hij kort.

Smith speelt vooral in het eerste deel goed als de alcoholistische John Hancock, waarbij hij een goed karakter neerzet dat je soms goed mee weet te nemen. De effecten waren erg bombastisch maar niet bepaald slecht.

Soms wel heel vergezocht, maar een fijne film. Leuke wegkijker, met name door de korte speelduur en vlotte vertelstijl. Best een lollig superheldenfilmpje dat een keer iets anders is dan de Marvel / DC filmpjes.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Enorme tegenvaller. De film gaat van matige komedie naar drama naar soort van horror-fantasy en dat werkt niet helemaal. Vooral niet door de rol van Smith in het begin die ik totaal niet trok, en dat kwam nooit meer goed verder. De cgi was ook erg brak en de actie niet heel bijzonder.
De dramamomenten zijn wel beter, maar dan zit er weer een twist in waar ik weinig mee kon. Ik kan weinig goeds zeggen over de film, alleen kan het ook nog veel slechter. 1,5*.

avatar van blurp194

blurp194

Zo af en toe kom je zo'n film tegen die er op het eerste gezicht wel leuk uitziet, maar waarvan het verhaal zo beroerd is dat er ongeveer maar een optie overblijft - het geluid en de ondertiteling uitzetten, en een boek of een mobieltje pakken en de film alleen maar als bewegend behang gebruiken.

En dit is er dus zoeen. De kleuren zijn leuk en fris, Smith en Theron zien er prettig uit, en de CGI is niet al te slecht - als je niet goed oplet. En als je niet op het verhaal let, dan hoef je je er ook niet aan te ergeren. Ik deed dat dus wel, en dat beviel niet echt goed. Kennelijk is het zo dat als je een zak geld en wat acteurs hebt, je altijd nog een superheldenfilm kan maken - een verhaal is niet echt nodig. Het hooggeëerd publiek vreet het toch wel. Nou, ik dus niet.

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

Film uit de tijd dat Smith's rollen even wisselend waren als de kwaliteit van de films. Zo waren daar de serieuze rollen in Seven Pounds, The persuit of Happiness, I, Robot en I Am Legend tegenover MIB 2, Bad Boys 2 en Hitch. Vreesde ik nu juist dat Hancock in de tweede, en vooral, bedenkelijke categorie zou vallen. Maar dat valt reuze mee.

Hancock wijkt behoorlijk af van de gebruikelijke 'superhelden' film. Batman valt ook regelmatig in ongenade maar de wijze waarop Hancock uitgespuugd wordt is next level. Zijn eigen schuld is dat tot op zekere hoogte wel, want zijn zogenaamde reddingsacties gaan gepaard met veel schade en neveneffecten. Ray maakt zich vervolgens tot taak het imago van Hancock op te poetsen. Iets dat niet zonder slag of stoot gaat en waar ook nog wat onverwachte lijken uit de kast komen rollen.

Hancock valt verder vooral op vanwege zijn antiheld elementen en is een vlotte en niet te zware mix van montage, lekkere muziek en een goed tempo die zo nu en dan opgeschrikt wordt door een geweldsexplosie van het niveau dat ik denk; welke stakker moet dat allemaal opruimen? Iets dat voor mij geen meerwaarde meer is. Desondanks is Hancock vlot, humoristisch en kent vooral een Will Smith die weer laat zien prima te kunnen acteren. Leuk film.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Super hero marketing

Hancock is een lompe ongemanierde superheld die ook nog aan de fles zit. De stedelingen hebben genoeg van zijn vernielingen. Wanneer hij P-R man Ray redt van een ongeval met een trein besluit Ray zijn imago van superheld op te poetsen. Daarvoor moet hij uit vrije wil even de gevangenis in tot iedereen hem mist en zijn hulp inroept. Er zit wat in dit parodische gegeven, tot de belachelijke twist met Theron eraan komt. Daarna was het helemaal over voor mij; je kunt ook teveel verzinnen. Special FX zijn best leuk en komisch maar in zijn geheel is Hancock redelijk flauw.

avatar van Brabants

Brabants

Hancock een verschrikkelijke film die bij mij op geen enkel front wist te verrassen. Heb hem met veel moeite uitgekeken. Nergens grappig en een plot wat slaapverwekkend werkt. Snap niet wat Will en Charlize dachten toen ze deze rol accepteerden?

avatar van clairest

clairest

Hij is leuk! Hij is echt anders. Een speelse variatie op het superheld-genre.

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1955 berichten

Dit is op zich best een goede actiefilm.

Weer eens wat anders met een dronken, negatieve actieheld.

De special effects zien er nog steeds best goed uit. Vooral leuk die scene met de walvis.

Maar ergens net over het midden heen van de film komt er een plottwist die eigenlijk niet zo goed is.

Hele flauwe regels krijgen we te horen, waardoor de actieheld (en) wel of niet samen kunnen zijn, want dan gebeurd er.......

Hierna wordt het allemaal wat rommelig. Het einde voelt ook als een snelle afraffeling.

Toch is de film in geheel best goed.

avatar van teigertje

teigertje

• 2079 stemmen

Deze film herzien met Will Smith in de hoofdrol als de niet doorsnee Superheld.
Die door zijn onverantwoordelijke gedrag, met zijn helden daden, een spoor van vernieling achterlaat.
Tot hij reclame man Ray Embrey tegenkomt.
Die Hancock met zijn imago besluit te helpen.
Een film met een uitstekende cast en prima special effecten.
En met veel humor en de nodige spectaculaire aktie.
En de verassing, dat uiteindelijk ook Mary Embrey Superkrachten blijkt te bezitten.
Blijft een sfeervolle en hele leuke en te gekke film.
En met prima special effecten.
Ook heeft deze film een echt leuk verhaal.
Weer van genoten.