• 9.378.920 stemmen

Hancock (2008)

Actie / Fantasy | 92 minuten / 102 minuten (unrated version)

Genre: Actie / Fantasy

Speelduur: 92 minuten / 102 minuten (unrated version)

Geregisseerd door: Peter Berg

Met onder meer: Will Smith, Charlize Theron en Jason Bateman

Gesproken taal: Engels en Japans

Releasedatum: 9 juli 2008

Plot Hancock

"Bad behavior. Bad attitude. Real hero."

Grote macht brengt grote verantwoordelijkheid met zich mee en dat weet iedereen. Iedereen behalve Hancock. Hij is een nerveuze, sarcastische en onbegrepen kerel vol tegenstrijdigheden en zijn goed bedoeld heldhaftig gedrag bereikt misschien wel zijn doel en redt talloze levens, maar laat ook een indrukwekkend spoor van vernieling na. Het publiek heeft er uiteindelijk de buik van vol, tot op de dag dat hij het leven redt van PR directeur Ray Embrey (Jason Bateman). Dan begint de sardonische superheld te beseffen dat hij misschien toch ook een kwetsbare kant heeft. Dat onder ogen zien zou wel eens Hancocks grootste uitdaging ooit kunnen worden.

avatar van ForestAge

ForestAge

Zeer sterk begin, einde was inderdaad een stukje minder, maar niet meteen erg slecht. Ik vond deze film in elk geval een stuk beter dan I Am Legend, maar ik had dan ook een stuk minder van deze film verwacht.

avatar van eelco

eelco

Ik vondt het een leuke film..

beetje superman achtig maar door sommige momenten zeker humor achtig leuk en spannend

ik vondt het een 5 waard.

echte familie film voor jeugdigen en ouderen.

humor,spanning aktie en romantisch

nu op naar deel 2

diegene die niet konden lachen snapde de humor niet en of de spanning niet..

Kijk het zit zo als ik naar donald duck film ofzo kijk en ik heb het humor gevoel er niet bij dan moet je hem niet kijken en is het zeker geen komentaar waard om dan te reageren op de film.

ik vindt de quote nergens opslaan

echt een 5 waard

heb voor mij goed gedaan deze film

avatar van evwi

evwi

@eelco

Qua schrijven zit je inderdaad duidelijk op Donald Duck niveau...jeetje was een onsamenhangend verhaal boordevol taalfouten

avatar van evwi

evwi

Ik vond hetzelfde over deze film als heel veel anderen. Hij begint erg leuk en goed, dan volgt in mijn ogen het hoogtepunt en daarna glijdt hij de afgrond in...

Jammer, had me verheugd op een erg leuke en goede film maar het bleek slechts een middelmatige te zijn. 2.5*

avatar van Koerok

Koerok

Zelfs het begin vond ik niet geweldig. Ik vond Wil Smith ongeloofwaardig onaardig. Misschien komt dat omdat je al mijlenver voelde aankomen dat het allemaal wel goed zou komen, misschien ook omdat we Smith toch voornamenlijk kennen als good-guy. De twist dat Mary ook superpowers blijkt te hebben maakt dan nog iets goed. Ik geef 'm nog net een 3.

avatar van DVD-T

DVD-T

Helemaal met Koerok eens, geen bijzondere film maar gewoon een leuk tussendoortje.

De beste momenten zaten al in de trailer, ik had gehoopt dat de actiescenes uit de trailer wat langer en beter waren in de uiteindelijke film, maar niets is minder waar.De actie momenten zijn werkelijk in een flits voorbij om zich maar weer snel op het ietwat langdraderige drama te richten.(cliché moment) Het had veel beter kunnen worden, want hij begint wel degelijk heel leuk maar na de twist in de tweede helft van de film daalt het niveau heel erg naar een Disney level.Te sentimenteel.Beste momenten vond ik de gevangenis scene head up the ass en Michel de straat bullie die mee word genomen voor een ritje .

krappe 3*

Gisteren gezien. Hele hoop ophef in de media maar het resultaat valt ernstig tegen.

Ik vind het niet meer als een B-film. Had veel meer verwacht. Jammer want als er iets meer aandacht was besteed aan de achtergrond van de personages was het al een stuk beter geweest.

avatar van Achmed

Achmed

Leuke Film eerste helft was het best, zodra die storm begon in de film. Ging het achteruit echter wel een leuk gevecht . Ik hoop dat deel 2 er een mooi eind aan kan maken en dan stoppen met de Hancock franchise!

avatar van behangdelul

behangdelul

Kijk naar de trailer en je hebt alle komische momenten direct ook gezien...sorry komischer dan dit wordt het niet...sneuer wel!

avatar van Joän

Joän

Verhaallijn is best aardig.

Eerste helft was redelijk, laatste helft een stuk minder en einde een beetje afgeraffeld.

Special effects waren wel aardig.

Muziek in de film was waardeloos.

Film keek lekker weg, maar zou hem geen 2 x kunnen bekijken.

Het is wel een film waar eventueel een vervolg op zou kunnen komen.

avatar van Colombo

Colombo

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Colombo schreef:

Superman Rip-off

Ja, superman zuipt ook, scheld kinderen uit en richt meer schade aan dan dat ie' goed doet

avatar van bduits

bduits

Het was niet spectaculair goed, maar wel weer zo'n film die mij geboeid heeft. Dus ik ben tevreden...3,5

avatar van gebruiker_56935

gebruiker_56935

Colombo schreef:

Omdat hij vliegt?

avatar van crimson

crimson

Het verhaal op zich was wel aardig maar de uitwerking slecht - het allemaal veel grappiger gekunt. De film voelde niet af en duurde erg kort. Had er meer van verwacht. Zondagmiddagfilm.

avatar van sSjorsz

sSjorsz

Origineel verhaal met leuke onverwachte wendingen.. Ziet er mooi uit.. zeer vermakelijk, naar het einde toe werd het toch iets minder.. maarja dat hebben we nu al zovaak gehoord, toch is het een leuke film om te kijken zonder te veel na te denken enzo:)

avatar van JC.

JC.

sSjorsz schreef:

Onverwachte wendingen? In de trailer was al te zien dat er een 'villain' zou zijn, tijdens de film was het voor mij bij de eerste scene met Mary al duidelijk dat zij dit is. Erg jammer, had veel meer ingezeten.

avatar van Miss Sway

Miss Sway

The Oceanic Six schreef:

Niet voor niets is Smith volgens peilingen de meest invloedrijke acteur van Hollywood gebleken.

Over zijn populariteit twijfel ik ook zeker niet.

avatar van Roowland

Roowland

Wat een drama. De zoveelste film met Will Smith die totáál niks toevoegd.

avatar van daantje81

daantje81

Echt een leuke film in het begin dacht ik echt dat hij heel overdreven zou zijn maar er bleek zelfs nog een leuk verhaal achter te zitten ook heb met veel plezier zitten kijken 3,5*

avatar van sage

sage

Leuke film. Enige minpunt voor mij was het ontbreken van een echte badguy, want het spectaculaire gevecht met Charlize Theron smaakte naar meer. Verder genoeg comedy en actie voor een lekkere filmavond.

avatar van ken1976

ken1976

Leuke film,leuk verhaal en leuke special effects maar zeker geen topper!

Persoonlijk vind ik Will Smith een goeie akteur maar als superheld komt hij niet echt over.Charlize Theron , daareentegen akteert echt supergoed ( wanneer niet ) en komt bij mij veel meer over! De aktie en humor was goed gedoseerd dus dat was zeker wel een groot pluspunt!

De film kijkt lekker weg, er zit nog een wending in de film maar voor mij toch wel wat voorspelbaar.

minpunten vond ik de muziek , die had zeker wel beter gekund , het was zeker jammer dat ze geen badguy hadden en het einde hadden ze zeker beter kunnen uitwerken!

Verder een goede film , van mij krijgt hij 3,5 sterren!!!

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Erg korte film. Bij 80 min begon de aftiteling al, maar bij Hancock is dat geen probleem.

Leuk tussendoortje met goede special effects, een doorsnee verhaaltje en een Will Smith waar ik wel tevreden over ben.

Want Will heeft tevaak in zijn films de Will Smith momenten die speciaal voor hem zijn geschreven of hij voegt ze er zelf aan toe.

Jammer dat veel van die films toch best goed zijn en dan wil je ze af en toe nog is bekijken, maar dan moet ik weer overgeven bij die Will Smith momenten. Jammer is dat.

I am Legend: Praten tegen die poppen. Typisch Will Smith

Independence Day: Een Alien (met zware bepansering) knock-out slaan en vervolgens zeggen terwijl je een sigaartje opsteekt. Welcome to earth.

Films als o.a. Men in Black, Wild Wild Wild West hadden net zo goed gewoon Will Smith kunnen heten.

avatar van Rik^

Rik^

crimson schreef:

Mee eens, maar de originaliteit beoordeel ik toch nog wat hoger.

Beetje tegenvallend. De film is vooral niet zo grappig en alles gaat veel te snel. Dat Theron iets met hem te maken had was ook nogal snel duidelijk. Had wel wat beter opgebouwd kunnen worden.

Verder vooral 'lomp' op de veilige Hollywood manier. Af en toe bitch roepen, maar allemaal heel ver aan de veilige kant van het randje en op de soundtrack ''Move bitch get out the way' vervangen door 'Mooooove, get out the way' , dat soort dingen.

Eerste keer trouwens dat ik een cameo van Michael Mann zie (die L.A. overigens zelf 1000 maal beter gefilmd heeft dan dit slappe gedoe).

avatar van M.Braam

M.Braam

Leuke film, dat zeer zeker maar hij had zeker bepaalde superman rip-off dingen. Luister eens goed naar de eerste scene waar hij het dak opvlieg in zijn nieuwe pak dat stukje muziek is zeker deels van Superman.

Maar ik vond het een leuke film alleen jammer dat het een iets te hoog Superman gehalte had. Wat wel gaaf is dat we een held zien die net even iets anders is dan de normale superhelden.

Goede en leuke film zeker een 3 waard!

avatar van DisPater

DisPater

Erg leuk begin, maar het duurt niet lang voordat de film hopeloos wegzakt in moralistische cliche's, en ook het acteerwerk lijkt gedurende de film vordert in niveau af te nemen.

Dankzij de eerste circa 50 minuutjes toch nog 2**

avatar van dekrd

dekrd

Will Smith maakt de films niet hoor hij is gevraagd voor de rollen en hij speelt ze.

He gebruiker_56935 gaan we nu lopen mierenneuken????

Nee hij heeft ze niet gemaakt maar hij had de hoofdrol in deze films

avatar van Smith

Smith

redelijke film niet meer dan dat. Zitten paar aardige stukken in. Een aanrader is het zeker niet

avatar van Spacewalker

Spacewalker

De vele films over striphelden die momenteel vanover de oceaan onze bioscopen overstelpen krijgen er de laatse tijd een nieuwe wending bij. De serieuse held wordt vervangen door een soort nerd 'zoals "superhero'" met een dramatisch filmresultaat als gevolg. Nu vondt men het nodig een soort zuipende zichzelf beklagende supernerd op te voeren in vorm van Smith. In dit van lawaai en H-tech letterlijk en figuurlijk verzuipend verhaal vliegt Will Smth van de ene hoek van het scherm naar de anderehoek. Onderweg is hij nu en dan zo vriendelijk een seconde halt te houden en naar de beklagenswaarde bioscoopbezoeker te grijnzen die zijn zuurverdiende centen aan deze onzin spendeerd.Gelukkig duurt deze pijnlijke ervaring niet erg lang.