Genre: Actie / Fantasy
Speelduur: 92 minuten / 102 minuten (unrated version)
Geregisseerd door: Peter Berg
Met onder meer: Will Smith, Charlize Theron en Jason Bateman
Gesproken taal: Engels en Japans
Releasedatum: 9 juli 2008
Plot Hancock
"Bad behavior. Bad attitude. Real hero."
Grote macht brengt grote verantwoordelijkheid met zich mee en dat weet iedereen. Iedereen behalve Hancock. Hij is een nerveuze, sarcastische en onbegrepen kerel vol tegenstrijdigheden en zijn goed bedoeld heldhaftig gedrag bereikt misschien wel zijn doel en redt talloze levens, maar laat ook een indrukwekkend spoor van vernieling na. Het publiek heeft er uiteindelijk de buik van vol, tot op de dag dat hij het leven redt van PR directeur Ray Embrey (Jason Bateman). Dan begint de sardonische superheld te beseffen dat hij misschien toch ook een kwetsbare kant heeft. Dat onder ogen zien zou wel eens Hancocks grootste uitdaging ooit kunnen worden.
- Trailer (YouTube)
Mike
Jeremy
Hottie
behangdelul
Erg leuke film. Aanrader!
5*, dus deze is voor jou net zo goed als een Godfather, Saving Private Ryan, Gladiator bijvoorbeeld.....goh, iedereen zijn eigen mening maa ri kvraag mij toch af wat een beetje de leeftijd is hier...
smeagol
Op zich vond ik het een leuke film met prachtige special effecten.
origineel verhaal met een verrassende wending.
geef hem een 3.5
roy7477
Ieder zijn eigen mening over deze film, maar ik vond het geen geweldige film. Beetje te...
sofripa
Leuke film met een aardig wending. Niet eens helemaal een 'no brainer'. En met de effecten zit het ook wel snor. 4 *
helleke
Redelijke film met hier en daar enkele grappige momenten en special effects.
Verveelde me zeker niet,mede door de korte duur.
Smith zet weer een goeie prestatie neer.
3 sterren.
alec
Yannes13 schreef : Erg leuke film. Aanrader!
behangdelul schreef:
.. of een maximaal van *5 geven aan "Over the hedge" of "Transformers"

Hancock zakt het eerste helft een beetje in om vervolgens sterk terug te komen in het 2e gedeelte, (De 'light' versie van "Mr en Mrs Smith" valt hier een beetje in het niet) iets wat ik niet had verwacht. Soms lekker zwaar overdreven met puike actiescenes en met 'sterke' rollen van Theron en Smith. Het eind (scene in het ziekenhuis) is vrij gewaagd en onverwacht (ze gaan niet dood??). Complimenten voor regisseur Peter Berg.
Verrassende film en lekker onvoorspelbaar.
Een *4.0
Sutherland
Aardig filmpje met een toch nog onverwachtte wending in het verhaal. 3*
MrSmiley
Op zich vond ik het een leuke film met prachtige special effecten.
origineel verhaal met een verrassende wending.
geef hem een 3.5
Het verhaal was inderdaad verrassend. Maar blijkbaar geven veel mensen deze film een 5. Ik vind het een goede film maar absoluut mijn cinema ticket niet waardig.
Don_Mat
Slecht, afgezaagd, niet grappig, en een terging om te kijken! een 0,5 *
AardeWerk
Absoluut geen meesterwerk en dus ook geen 5*, maar gewoon een goede film . Van mij een 3,5 tot 4 (en uiteindelijk wordt dat dan naar boven afgerond (4*)).
Abebe69
Zegt de persoon met een naam van een 12 jarige...
KW2
Blijft ondanks een originele insteek en af en toe goede grappen een matige film, die nergens risico's lijkt te willen nemen.
Waku
Leuke en vermakelijke anti helden film.
Smith vloekt en tiert al gebouwen slopend terwijl hij hier en daar een heldendaad verricht.
En dat maakt de film anders dan de vele andere superhelden films.
De effecten zien er prima uit en dragen bij tot plezierig kijkvermaak.
Een kleine anderhalf uur ontspannen film kijken.
Er is niks mis met deze “ Hancock”….
behangdelul
Sinds wanneer bepaal je aan iemands nick hoe oud hij is? Heb je zelf dan zo'n supernaam?
Mijn nick zou je juist aan moeten spreken als je dit zo'n goede film vindt....
Het enige wat ik wil aangeven is dat dit een waardeloze film is, maar omdat Will Smith er in zit en de commercie er van afspat is het een goede film???? Als bv een Ice T de rol van Will smith had gespeeld dan had deze film een 2 gehad!
Aardige film met een rol voor Will Smith, waarin hij prima op zijn plaats is.De eerste helft van de film is het best als anti-superhelden film met een aantal aardige grappen en Smith zelf is ook goed op dreef in zijn rol. Halverwege de film komt dan de plotwending, die je al een tijdje aan ziet komen,gezien het gedrag van Theron en het is jammer dat de film daarna richting het einde redelijk moralistisch wordt. De effecten zijn aardig en de tijdsduur is ook niet al te lang. Nier bijzonder allemaal, maar ik heb me op zich prima vermaakt. Best een aardige film voor een kleine anderhalf uur lang popcornvermaak!
Parisa
Het blijft natuurlijk Will Smith waar je naar kijkt. Ik heb de laatste 3 films van will gezien; Will als depressieve en opstandige detective in I Robot. Als depressieve en opstandige doctor in I Am Legend en Will Smith als depressieve en opstandige Hancock. UIteraard allemaal op zeer grappige en innemende manier gefilmd maar om nou te zeggen dat Will een veelzijdig acteur is? Ik heb de film toch 4 sterren gegeven omdat het verhaal erg leuk was en de effecten mooi in dienst stonden van het verhaal.
Hier is spuit 11: Op deze site lees je dat dit niet zijn laatste films zijn. En dat er ook nog een aantal drama's aankomen.
briek
Goede film, het overdreven in de film heeft ook helemaal niet de bedoeling om serieus te lijken, wat het verhaal ook grappig maakt. Naar het einde toe krijgt de film toch nog een serieuze en verrassende wending.
Norma Jean
Normaal ben ik niet zo'n fan van dit soort films, ik ging kijken voor Will Smith, maar ik vond het best een leuke film. Zaten een aantal
verrassingen in. Goed geacteerd door Will.
Denveen
Ik vond het een goede film om lekker even weg te kijken, verstand op net-niet-nul en lekker relaxen. Na een wat langzame start dacht ik op een gegeven moment, waar gaat dit heen? Door een leuke wending in het verhaal (die ik overigens niet had voorspeld) bleef het toch interessant en heeft het verhaal me tot het eind kunnen boeien.
3,5
Scavy
Een ruime voldoende, een film met actie humor en uiteindelijk wat drama
Verrassende wending en de actie die daarmee gepaard gaat houd de film op dreef 3,5*
iGeO
Altijd leuk om Smith te zien in een rol, om het niet te hebben over Charlize, want daar mag je me voor wakker maken.
Leuk verhaal, niet heel erg hoogstaand, maar goed om naar te kijken.
De twist in de film is wat onverwacht, maar maakt het wel boeiender om naar te kijken.
Al met al toch een dikke 3***
maarten70c
Voorspelbaar, slap verhaal, slechte grappen, kortom zonde om je tijd er aan te verspillen!!
kimberlyVD
Leuke film.
Tof verhaal met goede acteurs en een aantal goede grappen.
Enkel naar het einde toe vond ik het wat zwakker worden... jammer maar al bij al een goede film. 4****
Marintje
Ik geef het een 4 omdat de vrouwelijke superheld er bij in zit en waardoor het verhaal een andere wending krijgt .
ties2002
Het enige wat ik voorspelbaar vond aan deze film is dat Hancock weer terug in de gevangenis springt nadat hij die bal pakt. Ik vind het een verrassend onvoorspelbare film, ik vind het knap dat er maar één ding is wat voorspelbaar is en veel meer momenten die ik echt niet aan had zien komen.
een waardige 3.5* want hij een plaats in de top 100 vind ik niet waard.
mejasty
een van weinige films van will smit die me is tegengevallen.
zelfs als de film nog zo fantazierijk is (i'm legend) kan will smit het nog supergoed maken.
Om de humor kan niet je lachen want die heb je al 100 keer gezien in de trailer. En aan de kop van will smit te zien kan het wel een dramafilm zijn.
mejasty
een waardige 3.5* want hij een plaats in de top 100 vind ik niet waard.
als je niet veel films kijkt is het inderdaad niet voorspelbaar.. ik kijk in ieder geval wel veel films. en heb elk stukje van de film kunnen voorspellen.. vond de film zelfs vervelend traag..

Wees er nog snel bij: deze films verdwijnen nog deze maand van Netflix

Intouchables
Komedie / Drama, 2011