• 9.373.705 stemmen

Met onder meer: Rutina Wesley en Clé Bennett

Gesproken taal: Engels en Portugees

Releasedatum: 5 juni 2008

Plot How She Move

De ouders van Raya (Rutina Wesley) zijn door een ongeval al hun vermogen kwijtgeraakt. Omdat er niet veel geld over is kan Raya niet meer op een privé school en belandt ze op een openbare school. Omdat Raya graag medicijnen wil gaan studeren heeft ze geld nodig en grijpt daarom de kans om bij een step dance groep te komen om zo geld te verdienen om haar droom uit te laten komen.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Ik vond het best een goede film hoor. De choreografie vond ik erg strak en zat goed in elkaar. Beter dan bij Step up naar mijn idee. De dansscene op de auto vond ik echt geweldig.

De grimmige sfeer van de buurt kwam ook goed over. Heel rauw en realistisch gefilmt met de grote flatblokken als achtergrond.

Het acteren in dansfilms staat meestal op de achtergrond omdat over het algemeen dansers de rollen spelen en niet echt acteurs. Hier vond ik het acteerwerk best te pruimen. Voor een dansfilm was het zeker goed.

Ja, ik was eigenlijk wel positief verrast. Ik vond deze film in ieder geval beter dan beide step up films.

avatar van DeCol

DeCol

Matige dansfilm.

Het verhaal stelde zoals verwacht natuurlijk niet veel voor. Totaal niet vernieuwend en heel voorspelbaar. Ook de cast stelt weinig voor. Zoals gebruikelijk in dansfilms zijn het echte dansers en geen acteurs. De hoofdpersoon, Rutina Wesley probeert het wel, maar overtuigd niet.

Dan maar goede dansscenes, maar ook dat zat er niet in voor mij. Met uitzondering van de eindscene die erg vet is, was het allemaal maar matig. Er werd voornamelijk gestept en dat heb ik in Stomp the Yard velen malen beter gezien. De choreografie vond ik dus niet zo bijzonder. Ook die muziek vond ik niet zo goed, maar ik ben dan ook niet zo'n fan van hiphop.

avatar van Theunissen

Dacht dat het een drama was maar toen ik al die achterlijke dance moves (te belachelijk voor woorden) zag wist ik dat ik te maken had met een dansfilm en dan ook nog een zeer slechte met een belachelijk verhaal vol met cliches. Toegegeven ik hou totaal niet van dansfilms, maar sommige zijn nog enigszins om aan te zien (meestal alleen vanwege het vrouwelijke schoon) maar deze dus totaal niet.

Hoofdrolspeelster Rutina Wesley is inderdaad een brok chagerijn zoals iemand hierboven zegt. Volgens mij is dat trouwens het enige karakter wat ze kan spelen want in de serie "True Blood" speelt ze ook zo'n type. Knap vind ik haar trouwens ook niet maar dat is waarschijnlijk een persoonlijke smaak.

Achteraf gezien is deze film inderdaad een drama want het is gewoon allemaal dramatisch slecht.