• 9.378.482 stemmen

Donnie Brasco (1997)

Misdaad / Drama | 127 minuten / 147 minuten (extended cut)

Genre: Misdaad / Drama

Speelduur: 127 minuten / 147 minuten (extended cut)

Geregisseerd door: Mike Newell

Met onder meer: Al Pacino, Johnny Depp en Michael Madsen

Gesproken taal: Japans, Engels en Italiaans

Releasedatum: 24 april 1997

Plot Donnie Brasco

"Based on a true story."

De op een waargebeurd verhaal gebaseerde film volgt FBI-agent Joe Pistone die de maffia van New York infiltreert. Onder de naam Donnie Brasco maakt hij diverse vrienden, en weet hij zich al gauw op te werken in de maffiafamilie van Sonny Black. Het undercoverwerk wordt Pistone echter langzaam te veel. Zijn huwelijk raakt op de klippen, en de maffia denkt dat er een mol aanwezig is.

Donnie Brasco / Joseph D. 'Joe' Pistone

Dr. Berger

avatar van filmliefhebber92

filmliefhebber92

planet_of_death schreef:

Dat gedoe met zijn gezin is trouwens wel heel geforceerd.

kun je dat toelichten, want ik snap niet waar je op doelt.

avatar van TrickySmalls

TrickySmalls

filmliefhebber92 schreef:

kun je dat toelichten, want ik snap niet waar je op doelt.

Snap hem wel een klein beetje, alhoewel het wel iets heel natuurlijks op zich is. Het was eigenlijk maar een situatie wat er niet toe deed voor velen. Ik kan me er dan ook wel enigszins in vinden.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Zijn vrouw wordt ook gespeeld door een actrice die volgens mij niet door erg veel mensen wordt gewaardeerd. In ieder geval door mij niet. Mocht dit een Ashley Judd zijn zoals in Heat of zo iemand, had ik dit zijverhaaltje nog wel interessant gevonden.

avatar van B.A.

B.A.

Fantastische, realistische gangster-film met memorabele Pacino die nu eens geen geëxalteerde God of Duivel speelt maar een mislukte kleine gangster, en dat doet ie op een prachtige ingetogen manier. Rest van de cast ook goed.

De hele sfeer is erg goed getroffen.

avatar van deGVR

deGVR

Goede film, maarja, wat wil je met Johnny Depp én Al Pacino én Michael Madsen.

avatar van AjaxRulezzz

AjaxRulezzz

• 2085 berichten

Goede film, met goede acteerprestaties wat me niet verbaasde. Zeker een aanrader voor gangster-liefhebbers.

avatar van Storkie

Storkie

Goede film.. met een cast als deze kan het acteerwerk alleen nog tegenvallen en niet meer verbazen.

.. maar gelukkig heeft Al Pacino zichzelf in deze film toch weer weten te overtreffen.. 4,5*.

avatar van Soulistic

Soulistic

Na het boek te hebben gelezen (in 1996) moest ik natuurlijk ook de film zien. Prachtig verhaal over hoe een politieman undercover gaat binnen de maffia met alle gevolgen van dien.

Pacino en Depp spelen echt fantastisch in deze film.

Gewoon een top film "Forget About It".

avatar van Cleanshot

Cleanshot

Goede film, prima rol van Depp.

Lekkere maffia stijl, in één zucht uitgekeken.

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Pacino en Depp...een goede casting in dit kleine meesterwerkje.

Newell is niet echt een regisseur voor een gangsterfilm/drama, maar hij weet hier wel weg mee.

Wie ik ook niet vergat , was James Russo.....die man krijgt bijna nooit erkenning.

`T zijn meestal van die kleine rollen ( Maar wel belangrijke ) die ie speelt.

Een zeer goeie film, met een paar keiharde scenes, en heel wat humor.

Waargebeurd, maar een beetje geromantiseerd door Hollywood......de film eindigt in feite heel anders.

De jaren 70 worden ook zeer goed in beeld gebracht.

Ik heb liever de meer gedetailleerde 147 minuten, dan de 125 min..durende versie.

Net weer even herzien, en hij blijft me nog steeds boeien.

En lekker hoog in de top 250 van MM.

Halfje erbij.

avatar van Picker

Picker

Prima maffia film die goed weg kijkt.

Maar wat mij betreft nergens echt bijzonder.

avatar van 3bdelilah

3bdelilah

Erg onderschatte drama film, een 3.96 op 5 en een nummer 55 notering is weliswaar (erg) goed maar een film van deze kwaliteit verdient minimaal een top 20 notering in mijn ogen. Prachtig om te zien dat Al Pacino ook een zwak (vergeleken met Michael Corleone en Tony Montana uiteraard) persoon kan spelen. Toen hij aan het begin van de film Sonny Black tegen kwam en tegen Donnie zei: "I think I just shit my pants.". Toen wist ik het al gelijk: Al Pacino gaat een meesterwerk neerzetten zonder een groot, machtig en gevaarlijk figuur. Nee, hij zal het doen met iemand kleinschaligs en zieligs (vergeleken met Corleone en Montana). Ik vond het erg zielig voor Lefty, toen Donnie vroeg of hij dacht dat hij de rat was, waarop Lefty zei: "How many times have I had you in my house? If you're a rat, then I'm the biggest mutt in the history of the Mafia.". Haha, epicc

avatar van de_keyser

de_keyser

Go to the bow and stay there.

avatar van @quikfit

@quikfit

Al Pacino altijd goed!

avatar van mottsluhrev

mottsluhrev

Boeiende misdaadfilm in het maffia-genre, die gedragen wordt door een uitmuntende Al Pacino met één van z'n sterkere rollen. Geen zinloze of overbodige schietpartijen en goedkoop geweld zoals bv. Scarface, maar wel een subtiel opgebouwde spanning met af en toe natuurlijk de nodige actie. Johnny Depp doet het prima en Michael Madsen straalt de nodige dreiging en charisma uit als maffiabaas.

avatar van Triple G

Triple G

Eindelijk gezien.. Eigenlijk geen schokkend of vernieuwend verhaal. Wel prima in elkaar gezet. Veel belangrijker natuurlijk zijn de menselijke verhoudingen en op welke wijze dat geacteerd wordt. En dat is heerlijk om te ervaren. Pacino en Depp doen dat uitstekend. Heb er van genoten.

avatar van southparkgek

southparkgek

Een goede misdaadfilm. Een 3.5

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Prima film waarin het acteerwerk van Depp en Pacino extra goed naar voren komt door de geweldige wisselwerking die ze hebben.

avatar van Akron777

Akron777

Het is altijd een genot om een film van Al Pacino voor het eerst te zien, dus ben er vanavond eens met veel plezier aan begonnen. Zoals ik al verwacht had zit het acteerwerk goed. Pacino is wederom overtuigend en Depp speelt ook goed. Het verhaal is interessant. Ik had aanvankelijk wat moeite ermee om er goed in te komen, aangezien de meeste misdaadfilms die ik heb gezien telkens van het maffia-standpunt uitgaan. Deze film gaat uit van het standpunt van de undercoveragent. Na een half uur begint er echter wat meer vaart in te komen, en begint het verhaal ook te boeien. Het is op zich een vrij mooi verhaal over een man die tussen 3 of 4 vuren in komt te staan: de FBI, het gezin, Lefty en de Maffia. Volgens mij een vrij non-standaard gangsterfilm, en zeker weten een van de beste sinds Scarface.

avatar van Stephanovic

Stephanovic

Intrigerende film met een bizar sterke Johnny Depp. Vergelijkbaar met hoe DiCaprio zijn rol in het meer recente The Departed (2006) vertolkt. De trekjes die hij meeneemt in zijn normale leven en het familiegevoel waar hij eigenlijk niet onderuit komt, erg sterk.

Verder vond ik Pacino al 'zijn begeleider' heel behoorlijk spelen. Ik hoorde vooraf verhalen dat ze echt abnormaal sterk speelden, dat vond ik van Pacino dan weer meevallen, maar gewoon goed is het zeker.

Het plot steekt erg goed in elkaar, het is niet te moeilijk of heel speciaal maar wel gewoon erg goed uitgevoerd allemaal. Bovendien is alles op grauwe, passende locaties gefilmd. Goede film, niet een film die in mijn top-10 terecht zal komen. Maar bijzonder sterk, zeker.

avatar van EpicDara

EpicDara

Top film met geweldig acteer werk van Johnny Depp en Al Pacino.

De spanning hield de hele tijd bij mij aan in deze film van wat zal er nu gebeuren.

avatar van Koss

Koss

Wat een geweldige film is dit toch, moet onderhand in mijn top 3 meest gekeken films staan! Zeker de kennismaking van beide heren in het café is legendarisch. Beide rollen geniaal neergezet. Enige minpuntje wat ik kan bedenken is dat de film soms onnodig spannend gemaakt word. het lijkt de hele tijd alsof ze Donnie ervan verdenken een rat te zijn, maar op het eind geloven ze het niet...
Maargoed daar 'stoor' je je pas aan na 10 kijkbeurten ofzo
5 sterretjes, wie weet een plekje in mijn top 10 sooner or later!

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Deze film heeft me eraan herinnerd waarom ik zo'n fan ben van het misdaadgenre.

Donnie Brasco heeft om te beginnen al een geweldig verhaal, dat verder gaat dan de pure maffiapraktijken. Zo gaat er veel aandacht naar het personage Donnie. Het is interessant om te zien hoe hij meer en meer betrokken raakt bij de maffiaclan (en eigenlijk steeds meer en meer hetzelfde gedrag gaat vertonen als de maffialeden), en dit ten koste van zijn gezin.

Dat brengt me dan ook bij de vertolker van Donnie: Johny Depp. Johny Depp is gewoon een fantastisch en veelzijdig acteur, wat hij in deze film nogmaals bewijst. Hij zit goed in zijn rol, zodat hij zeer overtuigend overkomt. Al Pacino en Michael Madsen zijn ook aardig op dreef, waarbij ik vooral het personage van Pacino zeer geslaagd vond. Breng bij dit alles een paar leuke en sterke (en soms zelfs komische) dialogen, afgewisseld met enkele actiescènes, en je komt tot een zeer sterke misdaadfilm.

avatar van JulesTMNT

JulesTMNT

Erg goed

Zowel Pacino als Depp acteren ijzersterk en de twee zijn een geweldige combinatie. Er wordt een prima jaren 70 sfeer neergezet. De weergave van de mafia deed hier minder geromantiseerd en wat groezeliger aan dan bij veel genregenoten, wat bijdraagt aan de geloofwaardigheid. Het betreft hier tenslotte een film gebaseerd op een waargebeurd verhaal, en dan is wat realisme toch wel belangrijk.

Klein minpuntje is het privéleventje van Depp, dat wat geforceerd overkwam zo nu en dan.

Stoorde me echter totaal niet aan de lengte, bleef de volledige tijd boeiend genoeg.

Met voldoende spanning, actie en scherpe dialogen is dit een aanrader.

Dikke 8.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Erg goed misdaaddrama dat tamelijk ver gaat qua karakterontwikkeling en familiebanden.

Waargebeurd verhaal en daarom misschien zowiezo al realistischer? Ik weet het niet. Het verhaal (met trouwens een erg sterk slot) had alleszins heel wat inhoud en ontplooiing van de karakters, vooral dan van Donnie Brasco/ Joe Pistone.

Die rol wordt overigens heel erg goed neergezet door een uitmuntende Johnny Depp. Ik denk dat dit één van z'n betere rollen ooit is. Briljant geacteerd, altijd natuurlijk en realistisch gebleven, de emoties getoond waar nodig en niet getoond waar niet nodig. Ook zijn tegenspeler Al Pacino was weer maar eens erg goed. Hij speelt een tegenpool van zijn vorige misdaadpersonages (Michael Corleone, Tony Montana,..) en dat gaat hem erg goed af. Heerlijk die frustratie en wanhoop dat soms op z'n gezicht af te lezen valt. Bij momenten was het zelfs tragisch om zien.

Regisseur Mike Newell kende ik nog niet, maar hoe hij hier alles filmt klopte. De kleuren (die soms erg sober overkwamen) creëerde een geweldige sfeer. De scènes in Florida op die boot zijn daar een mooi voorbeeld van.

Een redelijk stevige 4,5* voor dit meesterwerk dat bij mijn top10 binnenkomt op plaats 10. Fascinerend verhaal, geweldig samenspel tussen Pacino en Depp en een leuke sfeer. Aanrader.

avatar van Jan met de pet

Jan met de pet

Prima film, weinig actie maar gewoon een goed verfilmd waargebeurd verhaal:4,0

avatar van jordkaka

jordkaka

Geweldig misdaaddrama, geweldige verfilmd. Heel mooi. 4.5*

avatar van TMP

TMP

Aardige misdaadfilm. De film moet het vooral hebben van de onderlinge relatie tussen Donnie en Lefty, prima geacteerd door Depp en Pacino. Wat daar omheen verder gebeurd vond ik niet heel interessant, redelijk standaard uitwerking van het maffiawereldje.

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Echt een prachtige misdaad-film die ik al zo vaak heb gezien en nooit genoeg van krijg.

Geeft een zeer goede kijk op de maffia uit 70s en laat ook zien hoe gevaarlijk undercover kan zijn en dat je er persoonlijk bij betrokken raakt.

De combinatie Pacino & Depp en de rivaliteit tussen Sonny Red & Sonny Black leveren ook geweldige scenes op.

avatar van Carl

Carl

2e keer gezien, en wederom heb ik genoten van de film. Fotografie, plot, acteren, alles klopte.

4,5