• 9.369.469 stemmen

Oorsprong: Australië

Geregisseerd door: David Nerlich en Andrew Traucki

Met onder meer: Maeve Dermody, Ben Oxenbould en Diana Glenn

Plot Black Water

"What you can't see can hurt you."

Grace, haar vrienden Jim en Adam en haar jongere zus Lee beslissen om tijdens hun vakantie een riviertrip dwars door Noord-Australië te ondernemen. Wanneer de reizigers door een moeras varen, slaat hun bootje plotseling om en dan blijkt dat Jim spoorloos verdwenen is. Zich realiserend dat ze net aangevallen werden door een krokodil, sleurt Adam Grace weg van de plaats des onheils, naar de veiligheid van een boom. Maar Lee tracht zich nog krampachtig vast te houden aan de gekapseisde boot. Adam en Grace proberen er alles aan te doen om Lee en de boot op het droge te krijgen, maar de boot zit muurvast. Gestrand in het midden van een half overstroomd moeras, moeten de drie reizigers een manier zien te vinden om hun avontuurlijke trip alsnog te overleven.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van MuteMath

MuteMath

Dramatisch... Ik verwachtte er flink wat van, maar nooit eerder kwam ik van zon koude douche thuis. Wat een slechte film... Er is weinig tot geen inleiding, en ik heb geen moment op het puntje van mijn stoel gezeten en toen was de film ineens al afgelopen.. Enige pluspunt zijn de mooie "surroundings"

erg jammer

avatar van roberto

roberto

Topfilm heb op het puntje van mijn stoel gezeten.

Goede schrik momenten. Was lang geleden dat ik weer eens zoeen goede film gezien heb.Vooral de vergelijking met Jaws klopt.

ik raad iedereen aan deze film te zien

avatar van nightbreed

nightbreed

Heeee, dit is een waargebeurd verhaal.

Ik heb de gedramatiseerde versie (met interviews van de mensen die het hebben meegemaakt) gezien op Discovery.

Dat was in het prachtige programma 'I shouldn't be alive'.

Helaas weet ik dus al precies hoe het afloopt.

avatar van dvdboer

dvdboer

Deze film heeft 2 Awards gewonnen.

En staat goed aangeschreven bij imdb.

avatar van Oscarwinnaar

Oscarwinnaar

Wat een goede film was dit. Behalve dat 'ie erg spannend was vond ik hem erg realistisch overkomen. Geen enkel moment was saai.

Het was prettig om in de aftiteling te kunnen lezen dat geen krokodillen waren gedood om deze film te kunnen maken. Gold dit ook voor de acteurs? Kom er zelf achter en kijk deze superfilm.

Van mij krijgt 'ie het volle pond, 5 sterren.

avatar van johnrambo

johnrambo

Aardige film die morgen alweer vergeten is.

Spannend vond ik hem zeker niet.

Acteerwerk was wel ok maar ook niet overtuigend.

Ik heb hem wel afgekeken en dat zegt ook wat.

Ik ga hem zeker niet voor de tweede keer bekijken.

avatar van too-sweet

too-sweet

Ik vind dit zeker wel een aanrader.Vooral ook omdat het waargebeurd is.

Krijgt van mij 4*

avatar van Mrblueeyes

Mrblueeyes

Wat valt deze film tegen zeg. De hele film speelt zich af in een klein gebied, namelijk een boom in het water waar een krokodil in de buurt loert.

Een echte low budget film.

Ik geef een 0,5.

Een gekeken, direct vergeten

avatar van neles24

neles24

Pffff wat een dramatische film zeg ...Na de reacties hier op movie meter had ik er wel wat van verwacht,maar deze film is echt saai echt HEEL saai..Lijkt een beetje op de film "Open Water" ook zo'n ballen film

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Smaken verschillen natuurlijk, maar om de volle pond voor een film als deze te geven? Kan me niet voorstellen dat je nog nooit een betere film als deze gezien hebt.

Maargoed, standaard doch waargebeurd verhaaltje maar weer. Men verdwaald in een gebied met dreiging en moet ontsnappen. Hier is men dan ongeveer een uur mee bezig. Het enige positieve van de film vond ik de sfeer en de beelden. Het is erg mooi gefilmd! Dit was wel een grote meevaller. Ook de omgeving van het moeras is mooi. De krok ziet er zelf ook wel vet uit.

Maar verder is het de zoveelste 13-in-1-dozijn film, die ik al bijna weer vergeten ben.

avatar van erwinneke

erwinneke

Deze film heb ik gister avond met veel plezier gekeken.

De krokodil wordt mooi in beeld gebracht en de film weet de gehele speelduur zn spanning goed vast te houden.

Dit is de verfilming van een waar gebeurd verhaal en dit wordt door de makers mooi uitgewerkt.

Er wordt voor zover mogelijk goed geacteerd en de shots zien er allemaal mooi uit.

3.5 *

avatar van Mvisser

Mvisser

het is inderdaad een 13-in-1-dozijn film..

echter vond ik deze wel behoorlijk spannend en ondanks het voorspelbare verhaal vond ik het een prima film!

avatar van FillumGek

FillumGek

Je vraagt jezelf eerst af waarom een filmmaker in godsnaam een film wilt maken over een onderwerp dat al tig keer is gedaan. Vervolgens vraag je je af of hij dan met een nieuwe insteek komt.
Helaas is de film weinig verassend.

Pluspunten:
- De krokodil! Beste krokodil in een film tot nu toe.
- Special effects. Ook de verwondingen zagen er alles behalve fake uit.
- Mooie beelden
- Eerlijk gezegd deed het me wel iets toen Grace op het laatst dood was ( zo lijkt het in elk geval). Als je een krokodil vermoord en de redding nabij is, is het des te sneuer om je maatje toch nog dood te zien gaan. Ik kon me dus wel goed inleven in de situatie.
- Realisme!

Minpunten:
- Niet veel spanning. Ik kan me voorstellen dat als je in die situatie verkeerd het zenuwslopend moet zijn, maar ik voelde niet veel spanning. Had meer ingezeten denk ik.
- Soms saaie stukken, met weinig actie of zinnige teksten.

Al met al dus de beste krokodillenfilm tot nu toe. Helaas weegt de spanning wel zwaar als minpunt, want zonder spanning heb je nog niet echt veel. Dan kan je net zo goed naar Artis gaan als je realistische krokodillen wilt zien. Het kijken waard, maar er had iets meer ingezeten.

avatar van nightbreed

nightbreed

FillumGek schreef:

Helaas is de film weinig verassend.

Dat kun je ook van elke Romantische Komedie zeggen...en van bijna elke Aktiefilm....en veel Thrillers...en veel Komedies.

Als je de meeste kans wil maken op iets wat enigszins origineel is dan moet je Dramafilms kijken en dan bedoel ik niet de RTL drama's.

avatar van FillumGek

FillumGek

Ik weet dat dat voor veel films geldt, maar ik zeg niet dat het erg is. Het was alleen jammer, omdat ik hoopte verrast te worden. Voor de originaliteit heb ik deze film ook niet aangezet...

avatar van Oscarwinnaar

Oscarwinnaar

Uier schreef:

Natuurlijk heb ik betere films gezien. Deze lowbudget vond ik er helemaal uitspringen qua realisme en spanning. Moet ik daarom maar 3 punten geven? Nee, van mij krijgt 'ie 5 punten omdat deze film mij van het begin tot het einde bleef boeien.

avatar van dvdfreak

dvdfreak

echt superspannend en angstig, dat het nog waargebeurd is ook!!

verdient hier echt 5 sterren!!!

avatar van ken1976

ken1976

Persoonlijk vond ik hem niet superspannend , noch temin angstig.

Er zitten te veel scenes waarin de spanning wordt opgebouwd en uiteindelijk niks gebeurt! In het begin zat ik wel ff in spanning ,maar als je steeds weet dat er niets gaat gebeuren , neemt vanzelf de spanning af!

Pluspunt was wel de krok, dat waren gewoon goeie shots van wildlife en animatie!

Het verhaal zat goed in elkaar, maar het was steeds op dezelfde plek! De acteurs deden het niet slecht .

Mensen die open water een topper vonden is het een aanrader.

Ik vond zelf Primeval spannender voor een krokfilm!

toch nog wel 2 sterren omdat ik hem toch nog heb afgekeken.

avatar van maartendewit

maartendewit

Wel een heftige film waar goed spanning in opgebouwd wordt. De vergelijking met Jaws is zeer terecht. Zelfde film alleen dan met een krokodil. Het heeft meer weg van een horror dan van een thriller, maar dat is absoluut niet erg!

Een aanrader 4*

avatar van kleez

kleez

OMG!

'aanrader 4*' lees ik! Met alle respect, maar ik vond dit een DOOD
saaie film!!! Ik heb zelfs hele stukken vooruit gespoeld, omdat ik t ZO
saai vond!! Echt niet normaal, ook vrijwel geen spanning.

Je hebt ook van die B-films, die soms zo slecht zijn, maar daar is
nog enigzins 'werk' van gemaakt. Bij deze film werd ik gewoon
gefrustreerd omdat het zo dodelijk saai is! Pluspunt is dat niet
iedereenhet overleefd. Voor de rest echt saai, en
ohwjah: een krokodil die,ook nog zonder aanleiding, in een bboot springt!

1,5* , en dan die 0.5 voor de mooie inkijk bij de hoofdrolspeelster!

avatar van stinissen

Je zegt het goed jij vond de film saai , wat hij echt niet is een film als Nuremberg ( ook saai?) geef je ook 1.5 * dat is trouwens je goed recht hoor maar ik denk dat dit soort films je niet echt liggen.

Ik denk dat jij meer geschikt bent voor films met meer visuele aktie.

avatar van Prudh

Prudh

Deze film is inderdaad verre van saai. De prima opbouw ervan wordt gevolgd door een sterk staaltje spanning, afgewisseld met kalmere momenten en plaatjes van de mooie omgeving. Dit schept een scherp contrast met de werkelijkheid: de pracht en praal van het mangrovenbos herbergen meer dan alleen fluitende vogels. Gevaar loert, maar waar? Ergens onder het wateroppervlak en steeds net niet zichtbaar. Wanneer het toe zal slaan is eveneens giswerk, waardoor er enkele zenuwslopende scenes voorbijkomen. Kudos voor de mensen die hem niet eng vonden, maar ik moest af en toe even tussen mijn vingers doorgluren... De overige zaken zijn overigens ook in orde. Het acteerwerk is niet van de bovenste plank, maar ongeveer van de plank op ooghoogte, evenals de muziek. Voor een goed uitgewerkte low-budget thriller als deze kan ik daarom niet minder dan 3,5 ster kwijt.

avatar van han de barman

han de barman

Een paar mooie echte krokodileffecten, maar verder een film met veel fouten, langdradig en een hoog iritatiegehalte.

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Vrij spannende thriller die je aan de buis gekluisterd houd en mijn aandacht wist vast te houden. Jammer alleen dat er op het einde net wordt gedaan alsofde gedode krokodil de enige zou zijn in de hele wildernis.Lee springt op pakt de boot en vaart met de dode Grace achterin weg alsof ze nu compleet veilig zijn

Maar al met al een film die absoluut niet teleur stelt. Hier kan een film als Open Water nog wat van leren.

avatar van Rutte

Rutte

Prima filmpje.

Er wordt een constante spanning opgebouwd gedurende het verhaal: men kan zich goed inleven in de personages en in de benarde situatie waarin ze verwikkeld zijn geraakt.

Dit vooral dankzij onze "Schnappie" : het beestje kan ieder moment toeslaan, en bovendien is hij namelijk bijna levensecht ( waarschijnlijk met dank aan goed montagewerk van echte beelden ).

Toch vind ik het jammer dat er tijdens bepaalde momenten niets gebeurt terwijl je dat wel verwacht. Op dat gebied hadden ze er veel meer uit kunnen halen. Gebeurt er wel wat, dan wordt dat prima in beeld gebracht.

Al met al gewoon een film die je best gezien mag hebben, alleen al vanwege het feit dat het verhaal is gebaseerd op echte gebeurtenissen.

3,5 sterren

avatar van bossie40

bossie40

Ik had niet verwacht dat zo veel mensen dit niet zo'n goede film vonden.Ik vond hem erg spannend.Er gebeurde genoeg.3,5 ster.

avatar van Nimdex

Nimdex

Alleen al aan de kleursetting te zien was ik er de eerste scene al bang voor dat deze film tegen zou vallen. Alweer een goed gevoel dus... GEEN AANRADER! Geen diepgang en dood saai!

De documantaire zal mij veel meer boeien.. Om er een nou een film van te maken vind ik overbodig.. te weinig 'film' spanning.

avatar van mtsholland

mtsholland

Geweldige film, spannend, mooie omgeving, de spanning in de film blijft de heletijd aanwezig, blijft boeiend tot het einde.

Wat mij wel opvalt is dat de croco wel van mannen vlees houd en minder behoefte had aan vrouwen vlees.

De croco moest eens weten dat de gemiddelde soortgenoot eindigd in de hand van een vrouw in de vorm van een handtas.

Maar dit staat los van deze goeie film.

avatar van thijsvd1992

thijsvd1992

echt een verschrikkelijk slechte film, als die twee vrouwen overblijven duren die dialogen veel te lang, en zijn vooral onzinnig.
totaal geen echte spanning, en slecht opgebouwd.
en op het eind, waarom ze gaat roeien, ipv de motor te gebruiken is ook zo idioot.
0,5 dus.

avatar van denoot

denoot

leuke film als tussendoortje.

zo'n film moet je niet zien als een topper, maar kijkt wel lekker weg