• 9.373.537 stemmen

Met onder meer: Kurt Russell, William Baldwin en Robert De Niro

Gesproken taal: Engels en Litouws

Releasedatum: 23 augustus 1991

Plot Backdraft

"Silently behind a door, it waits."

Als kind heeft Brian McCaffrey zijn vader, een brandweerman, zien sterven. Jaren later sluit hij zich zelf aan bij de brandweer, waar zijn broer Stephen al werkt. De twee hebben vaak ruzie, wat alleen maar versterkt wordt door het feit dat ze collega's zijn. Nadat Brian angst voor het vuur krijgt gaat hij bij een onderzoeksbureau werken, waar hij achter een pyromaan aan gaat.

Stephen McCaffrey / Dennis McCaffrey

Alderman Marty Swayzak

Chief John Fitzgerald

avatar van boerenpummel

boerenpummel

Gisteren voor het eerst deze film gezien. Grote namen die ook wel redelijk speelden, maar toch miste ik iets in deze film. Op de een of andere manier kwam het niet echt realistisch over.

Robert de Niro is maar weinig in beeld, en Sutherland heeft een bijrolletje, maar deze twee spelen toch het best. Russell is goed op dreef in de actiescenes en hoofdpersoon Baldwin is wat flauwtjes.

avatar van otherfool

otherfool

De film heeft een speciaal thema in de Universal Studios in LA, dat eigenlijk spannender is dan de feitelijke film. De actiescenes zijn, evenals het acteerwerk, prima verzorgd maar de standaard 'bad guy' uitkomst (natuurlijk een mede-brandweerman) is zeer teleurstellend te noemen.

2,5*.

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Goede film.

Mooie special effects...aanstekelijke bombastische muziek van Zimmer.

De rollen zijn ook goed uitgedeeld. ( sutherland als psychopaat....``burn them all``.....)

Nee, deze krijgt van mij 4,5 ster.

avatar van SiSsY bOY

SiSsY bOY

hannes64 schreef:

aanstekelijke bombastische muziek van Zimmer.

idd hé, fycking bombastisch!

avatar van Dylan Blanker

Dylan Blanker

Een spannende meeslepende film(soms ook wel dramatisch), met goed acteerwerk van Robert de Niro en Kurt Russell. Bovendien is de film goed gefilmd met mooie camerabewegingen door het vuur heen. Verder bevat de film een paar angstige en spannende momenten, met mooie special effects van het vuur. **** (4 sterren).

Zeker de moeite waard om te kijken!

Dylan.

avatar van FisherKing

FisherKing

neo schreef:

Yep Backdraft is een van de vele Hans Zimmer scores die nu nog steeds staat als een huis!

Nou, nee dus. Dit is het schoolvoorbeeld van muziek die niet bij de film past, het is in principe klein drama, en behoeft dan ook de muziek die daar bij past, niet actie-muziek a la Gladiator of zo. Te grotesk. Ik vind het ook niet mooi.

De film lijdt aan wisselende acteursprestaties, als een kort rolletje van Donald Sutherland meer indruk maakt dan het hele optreden van Baldwin, is er iets scheefs aan de hand. Dat geldt ook voor de rol van Robert de Niro.

De vaart zit er aardig in, alhoewel het script niet al te veel hout snijdt. Er blijft veel op de verkeerde manier "onverteld" en te veel wordt herverteld. Wel een mooi patriotistisch inkijkje in de macho-wereld van de brandweerlieden.

3* bij herziening.

avatar van Muzikant

Muzikant

Een goede realistische, spannende, vermakelijke, dramatische en meeslepende film. Verder goed acteerwerk en een goede verfilming.

Kortom, alle ingredienten voor een goede film 4*

avatar van bier

bier

ik vind hem niet echt vet, beetje dramatisch allemaal.

wel mooi gefilmt.

avatar van Fangs

Fangs (crew films)

Prima special effects en genoeg afwisseling tussen actievolle en dramatische momenten, maar de scènes sluiten niet goed op elkaar aan. Het resultaat is een film die van scène naar scène springt. Gelukkig heeft de film wel een heel scala aan topacteurs, de vaardige regisseur Ron Howard aan het roer en lekkere muziek van Hans Zimmer. Het blijft dus wel vermakelijk. > 3.5*

avatar van Waku

Waku

Indrukwekkende brandweerfilm.

Prachtige en verbluffende special effects.

De vlammen vliegen je werkelijk naar de strot.

Behalve een flinke dosis spanning is er ruimte gemaakt voor menselijk drama. Onderlinge spanningen maar vooral de hechte band tussen de brandweerlieden onderling komt aan bod. Ondanks een beetje voorspelbaar einde

is "Backdraft"een genot om naar te kijken.

avatar van Edotje

Edotje

Redelijke goede film.

Was voor mij al af en toe een tikkeltje te langdradig.

een 2,5

avatar van killzone

killzone

Deze film van Ron Howard is echt een tegenvaller.

De film is té langdradig qua het overbrengen van het verhaal en van de SFX hoef je geen zorgen te maken, die kan er mee door, maar verder een , ja.., een mislukte film die toch wel redelijk succesvol werd, vreemd...

De acteurs zijn ook redelijk op dreef, ze doen hun best dat kun je zien (maar geen echte emotie-acteurs, en dat heeft de film zeker nodig), maar de regie van Howard, complot van het verhaal en de emoties van de acteurs konden veel en veel beter.

Een echte Hollywood-film! Of dat nou positief of negatief is, mag je zelf weten....

avatar van bananenneus

bananenneus

Indrukwekkende film, goed geacteerd en mooie beelden.

avatar van jayytjee

jayytjee

erg goede brandweerfilm met goed spelende acteurs en veel spanning

* * * *

avatar van ViggøJøhnny

ViggøJøhnny

Ik vond het wel een mooie brandweerfilm!

meestal hou ik daar niet zo van, maar deze vond ik wel goed !

ik geef een 3,5**

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Mooie film aleen de acteer werk viel me vies tegen van robert de niro maar van de rest was wel goed en de vuur was goed gemaakt en de muziek was ook wel in orde aleen zat wat amerikaans aan het einde maar ik geef toch een mooie 3,5

avatar van gondwana

gondwana

acteerwerk van baldwin en russel weerhoudt ook mij een ster extra te geven...

maar muziek, fotografie, camerawerk, sutherland en de niro zijn super

avatar van Theatertje

Theatertje

Wat heb ik uit deze film geleerd:

staat je huis in de fik, doe dan geen deur open, of je zou wel eens voor een hete ver(r)assing kunnen komen te staan.

avatar van vlugge japie

vlugge japie

Is dit de film waar een van de broers denkt dat hij iemand uit de vuurzee gered heeft maar dat een etalagepop blijkt te zijn?

avatar van thedudesons

thedudesons

topfilm met topacteurs......

avatar van Frankeermachine

Frankeermachine

vlugge japie schreef:

Ja,

Beste brandweerfilm ooit gemaakt. Het vuur, de vlammen is/zijn prachtig gefilmd.

avatar van DaanRiver

DaanRiver

Goodfella_90 schreef:

De laatste 2 seconden van de film waren werkelijk verschrikkelijk.

Verschijnt er opeens in mijn beeldscherm: 'Op dit moment zijn er 1,2 miljoen brandweermannen in de VS.'

Hier had net zo goed kunnen staan: 'In het jaar 1984 is de economie van Guatamala met 1,4% gedaald.'

haha ja inderdaad, ik dacht ook... ok waar slaat deze quote op ?!

avatar van nightbreed

nightbreed

Leuk filmpje maar zoals we gewend zijn van Hollywood drijft deze film grotendeels op vals sentiment, of moet ik zeggen zinkt door dat valse sentiment?

Cijfer: 3

avatar van leon1970

leon1970

Geweldige aktie - thriller film

Met prachtige special effects.

Geweldige rol van Kurt Russel.

Waardering: ****

avatar van arne66

arne66

Wat een verschrikkelijke film . Een typisch Amerikaans slap verhaaltje.

Zo voorspelbaar als ik weet niet wat. Cliché na cliché. En rampzalig acteerwerk... Maarja, wat moet je met zulke dialogen.

1,5 sterren.

avatar van arne66

arne66

FisherKing schreef:

. Geeft een mooi inkijkje in de wereld die brandweerman heet. ( en wat daar 11-9 precies mee gebeurd is )

Niet waar. Wil jij een mooi inkijkje hoe het met de brandweerlieden verging tijden 11/9, kijk dan de docu 9/11.

avatar van ekoc

ekoc

Echte verschrikkelijke film, maar het is me niet echt erg spannend, 2,5*

avatar van The Last

The Last

Lang geleden gezien. Herriner me er niet echt veel van, maar weet wel dat er veel actie en mooie scenes in zaten.

3 sterren, tot dat ik 'm nog een keer zie.

avatar van korremeister

korremeister

Eén van de betere brandweerfilms, helaas was het einde met die brand wat overdreven. Daarnaast ook uiterst zwakke acteerprestatie van William Baldwin...toch nog wat rechtgetrokken door Kurt Russell en Robert De Niro die wederom schitterden. 3,5

avatar van Luc_Beijers

Luc_Beijers

Goede brandweerfilm, heb me goed vermaakt