• 9.373.012 stemmen

Bring It On: In It to Win It (2007)

Komedie / Sport | 90 minuten

Genre: Komedie / Sport

Geregisseerd door: Steve Rash

Met onder meer: Ashley Benson, Michael Copon en Cassandra Scerbo

Plot Bring It On: In It to Win It

"The Ultimate Cheer Off!"

Carson (Ashley Benson) is de aanvoerder van de West High Sharks, een cheerleadersgroep. Wanneer Carson voor een jongen valt van de tegenpartij, een lid van de East High Jets, brengt dit grote spanningen met zich mee. Brooke (Cassie Scerbo) is de aanvoerder van de East High Jets en wil een persoonlijke confrontatie met Carson. Dit loopt uit de hand en beide teams zijn gediskwalificeerd. Nu beide teams niet meer met de kampioenschappen mee mogen doen valt er nog maar één ding te doen: samenwerken.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van rep_robert

Tja, wat moet je hier van zeggen. De film is op bijna alle fronten abominabel slecht. De dialogen zijn om te huilen, de typetjes zijn zo typisch dat ze allemaal irriteren en het script is ook ontzettend brak. Vooral die jongen in de hoofdrol die tegen zijn ouders vertelt dat hij naar Vechtkamp gaat, maar eigenlijk liever naar Cheerleading camp gaat is wel om te janken. Ik kan best begrijpen dat meisjes hier een boel in zien, maar ik niet in ieder geval.

Gelukkig hebben we de mooie/leuke dames in bikini nog en is Ashley Benson ook een lust voor het oog. Daardoor ben ik die 90 minuten eigenlijk nog relatief eenvoudig doorgekomen als je kijkt naar de kwaliteit van al het overige in deze film.

avatar van Shadowed

Shadowed

Hm.

Er zit wel wat verbetering in, zeker vanuit de kant van Rash zelf. Het vorige deel kampte met het probleem dat er weinig ontwikkeling was in de teamspirit. Dat maakt deze film weer goed, maar nu gaat het weer mis in het smoelwerk. De types raken in de herhaling en zijn te vaak gebruikt.

Het acteerwerk blijft nog steeds aardig van de jonge castleden. Niet iedereen is zo jong als de 2 hoofdrollen (enkele raken de 25 jaar al), maar het blijft nog steeds leuk om de echt jonge en enthousiaste castleden bezig te zien. Zo zie je maar dat sommige actrices en acteurs het toch wel verdienen om doorgebroken te raken.

Zo doen Benson en Scerbo het heel aardig. Beide zitten goed in hun rol, maar het is jammer dat dit soort types binnen de franchise (ook buiten overigens) te veel gebruikt worden. De verwende, schreeuwerige en vervelende teamcaptains worden nu te vaak uitgebuit. Het moet dus elke keer gewoon komen van het acteerwerk zelf en niet van de personages.

Rash zorgt er voor de rest nog steeds voor dat de film een seksuele lading krijgt, maar hier ook echt naar streeft. De subtiliteit uit deel 1 en 2 die eigenlijk beter toegepast werden zijn nu nergens meer te bekennen, wat helaas ten koste gaat van het eindresultaat. De humor is ook slechter getimed en vooral niet erg grappig meer, de grappen raken vooral achterhaald.

De "toevallige" dance-offs waarin de teams plots hele lyrics kennen en choreografie plots helemaal weten raken ook wat achterhaald. Dit een enkele keer doen, vooruit, maar elke keer is te veel van het goede. De dansjes worden overigens ook kapot gemonteerd waardoor het niet eens op dat vlak indruk wil maken.

Gelukkig is er qua schrijfwerk wel vooruitgang, ondanks dat het nog steeds kort door de bocht blijft. Maar er zit eindelijk eens ontwikkeling in waardoor enkele scenes niet compleet random lijken te zijn. Het blijft hangen in hetzelfde niveau als alle 3 voorgaande delen. Wederom soms verbetering, soms een stapje terug.