• 9.383.419 stemmen

Met onder meer: Liam Neeson, Maggie Grace en Leland Orser

Gesproken taal: Engels, Frans, Arabisch en Albanees

Releasedatum: 1 mei 2008

Plot Taken

"They took his daughter. He'll take their lives."

Bryan (Liam Neeson) is een overbezorgde vader, die gescheiden is van zijn vrouw (Famke Janssen). Als zijn dochter naar Parijs wil staat hij dit met tegenzin toe. Als ze dan in handen komt van vrouwenhandelaren, reist hij naar Parijs af om haar te zoeken, waarbij zijn bij de Geheime Dienst opgedane ervaring goed van pas komt...

avatar van BjornH

BjornH

Wat een geweldenaar is die Liam Neeson zeg . Hij zet hier ook weer zijn personage met verve neer. Aangezien ik ook al hield van Man on Fire die een vergelijkbare film is, was t voorspelbaar dat ik ook van deze zou gaan genieten. Dan maakt t allemaal niet zoveel uit of t cliché en voorspelbaar is . Daar kan ik in deze film wel goed leven, net zoals ik dat bij Man on Fire ook kon .

4* en een welverdiende plek in de top 250

avatar van purekillah

purekillah

Taken...absolute aanrader..en geweldige film, terecht in de top 250.

Liam Neeson speelde zijn rol briljant uit, en de laatste scenes waren zo spannend dat ik letterlijk op het puntje van de bank zat.
Spanning was gewoon te snijden, en voelde op menig moment m'n hart sneller kloppen.

Zoals Tricky hiervoor al zei:

De absolute adrenaline die door je lijf stroomt.
De gehele film zit in de zogenaamde '5e versnelling.'

Vond het overigens heerlijk hoe er wraak werd genomen op verschillende figuren. En dat moment van de kogels op tafel neerleggen was briljant.

Verder word je meegesleurd in een onderwereld van vrouwenhandel gecombineerd met corruptie dat zeer goed in kaart is gebracht.

Absolute 5 sterren.

avatar van J. Clouseau

J. Clouseau

Ik had hier geen hoge verwachtingen van, gezien het hoge gemiddelde en de bijbehorende reacties van de vaste MM-azijnpissers, maar ik moet zeggen dat deze eigenlijk nog heel goed meeviel. Een simpel verhaaltje en veel ongeloofwaardige wendingen, maar alles wel prima uitgewerkt. Natuurlijk is het stupide dat Neeson op het moment dat zijn dochter ontvoerd wordt zo nuchter blijft om het telefoongesprek op te nemen en dergelijke, maar daarna zitten we dan wel meteen in de wervelende actie. Flitsende actiescènes, veel spanning, een goed op dreef zijnde Liam Neeson, een goede regie én dat nummer van de Belgische groep Ghinzu op de aftiteling maken hier nog een goede film van. Beter dan gevreesd.

avatar van Elineloves

Elineloves

Het is een filmweek van herzieningen, en verhogingen! Gek genoeg kom ik er bij de herziening pas achter dat dochterlief ''Shannon uit Lost'' is. Was me tijdens de eerste kijkbeurt geloof ik niet eens opgevallen.

Het verhaal wordt rustig opgebouwd. Oude filmbeelden van dochterlief, foto's, een verjaardagfeest en al snel merk je dat de vader-dochter band niet echt sterk is en hoe het (uit elkaar getrokken) gezin nu met elkaar omgaat.

Wanneer barbiedochter aankondigt naar Parijs te willen, krijg je een goed idee van de overbezorgdheid van paps en de naïeve houding van mams. Even een potje janken, en ook vaderlief is om. En dan begint het. Een reeks van geweld, dood en verderf.

Je hoeft niet bijster veel mensenkennis te hebben om te weten dat Peter niet deugt. Bij de eerste seconde weet deze gladde kerel al een naar gevoel op te roepen, en je vraagt je zelfs af waarom 2 meiden die net gearriveerd zijn, zo stom zijn om direct met vreemde mannen mee te gaan. Dat is toch vragen om problemen?

Toch weet Taken empathie op te wekken. Je kunt je als kijker voorstellen hoe machteloos je staat als je weet dat je dochter in handen van slechte kerels is. Liam weet dan ook een overtuigende vaderrol neer te zetten vol emotie. Hij is dan ook degene die de film weet te dragen. Famke blijft vlak en nietszeggend, en Maggie is gewoonweg een irritant en verwend kind. Liam maakt dit vreselijke verhaal, wat helaas vaker gebeurd dan je denkt, menselijk.

Snelle, goed gemonteerde actiefilm die prima ondersteunt wordt door muziek. Scherpe, felle kleuren die afgewisseld worden met een donkere setting.

Jawel, ik heb weer genoten. Verhoging naar een mooie 4.0*.

avatar van Theunissen

Ik moet zeggen een uitstekende actie / thriller met tevens een uitstekend spelende Liam Neeson. De combinatie Neeson in een actie film verwacht je niet zo snel maar ik moet zeggen dat het een verrassend goede combinatie was, hij speelde echt voortreffelijk. Het verhaal is simpel en dat de dochter direct in verkeerde handen komt is eigenlijk belachelijk maar dat komt de film eigenlijk alleen maar ten goede want zo blijft de vaart er goed inzitten. Ik moet zeggen dat deze film me erg verraste in positieve zin en dat geldt vooral voor Liam Neeson. Onze Famke Janssen speelt eigenlijk maar een kleine rol in deze film en ik moet zeggen dat ze een zeer irritante moeder speelde. De dochter (Maggie Grace) eigenlijk ook. Je vraagt je eigenlijk af waarom hij dat verwende nest ging zoeken in Parijs

De film is afkomstig uit Frankrijk en speelt zich daar ook voor het grootste gedeelte af. De meeste acteurs zijn niet Frans en gelukkig heeft men niet gekozen voor de franse acteur Gerard Depardieu om de hoofdrol te vertolken.

avatar van Fox McCloud

Fox McCloud

Flitsende actiefilm, boordevol met over-the-top actie en geweld. Ja, hier houd ik wel van. Een cliché verhaaltje zoals we die al zo vaak gezien hebben. Wat maakt deze film dan zo goed, waar onderscheidt deze film zich dan van al die anderen? Simpel. De film bied precies aan wat het publiek wil...actie!

Eenvoud en weinig diepgang, dat is wat deze film zo goed maakt. Geen pretentieus verhaallijn of interessantdoenerij. Neeson zet hier een prachtige rol neer. Neen, het is geenzins geloofwaardig, maar dat is ook niet nodig bij een film als deze.

Bovengemiddelde actie/thriller

avatar van movie_king

movie_king

geweldige film! staat ook hoog in mijn top 10 dit gebeurt ook in het echt en ik leefde ook echt mee in de film. wel jammer dat hij eigenlijk niet dood te krijgen is en dat nooit iemand hem raakt maar hij iedereen wel het lijkt een beetje op james bond maar dat kan de pret niet drukken

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Bwah. Begint goed en de spanning werd mooi opgebouwd. Wanneer Neeson er echter op uittrekt om de bad guys aan te pakken wordt het een one man-show die hoe langer, hoe onrealistischer wordt. Film gaat ook redelijk snel.

Ondanks het zwakke verhaaltje, een beresterke Neeson (echt top).

2,5

avatar van killerfreak

killerfreak

een plaats in de top 250 vind ik licht overdreven, maar het is zeker een filmpje die de kijker kan boeien tot het einde, ook al is het soms een beetje te voorspelbaar allemaal.

Desalniettemin goed acteerwerk en dito spanning.

avatar van TMP

TMP

Heerlijke actiefilm, met een sterk acterende Liam Neeson. Het wordt wel iets te veel, het gemak waarmee Neeson iedereen uitschakelt, maar het blijft zeer vermakelijk om te zien. Geplaatst tegen een serieuze achtergrond, is Taken een prima film.

avatar van centurion81

centurion81

• 2068 berichten
  • 1996 stemmen

Af en toe vergezocht maar lekkere actiethriller die in een noodvaart doordendert. Deed me denken aan Running Scared.

avatar van 606

Na herziening op tv verhoog ik naar 5 sterren.

Het is toch wel op en top vette wraak film

avatar van boozebelly

boozebelly

• 1916 stemmen

Film zit vol verrassingen...(Not...)
Bij ieder gevecht zit je vol spanning op het puntje van je stoel te kijken of papa het er wel levend vanaf zal brengen...(Not...)
Ik zat ook constant vol spanning te kijken of hij ondanks alle moeite & gevechten zijn dochter uiteindelijk wel zou kunnen redden... (Not...)

Doodsimpel wraakfilmpje. Zo voorspelbaar als FC Barcelona vs. ijselmeervogels en zo hol als een lege koektrommel.
Het hoge gemiddelde hier is ook compleet van de pot gerukt.

Toch kijkt de film best vlot weg, maar kom op zeg.... dit is echt niet goed te noemen. Ben ook enorm nieuwsgierig naar een inhoudelijke argumentatie van een liefhebber van deze film.

avatar van wibro

wibro

Nadat ik de afgelopen dagen wat oscargenomineerde films heb bekeken heb ik mij vanavond maar eens gewaagd aan deze actiethriller. Wel, ik kan je nu al vast zeggen dat als ik een lijstje samen zou moeten stellen van de tien meest ongeloofwaardige films aller tijden, dan zal deze film er zeker in staan. Een ex-CIA agent die in zijn eentje de hele pinose van Parijs opruimt, geweldig zeg. Superman in actie. En waaruit bestaat de pinose. Uiteraard uit Albanezen en natuurlijk Arabieren - Ik ga er maar even van uit dat die sjeik een Arabier is. Voor de rest zijn alle jonge meiden zo naïef dat ze de eerste de beste geloven die hun een taxiritje aanbiedt. Ja, aan mijn hoela. Neen, dit is wel echt makkelijk scoren van deze regisseur. Maar goed, het is hem wel gelukt. De film staat op positie 202 van de MM top 250. Voor mij echter hoort deze film thuis in de flop 250 en daarmee heb ik alles over deze film gezegd..

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

Voldoende.

Prima actiefilmpje maar alles behalve een hoog vlieger en echt een belachelijk hoog gemiddelde. Nu heb ik niks tegen ongeloofwaardige helden(daden) maar dan moet de film zichzelf niet zo serieus nemen, helaas denkt Taken iets nieuws of goeds op de markt te zetten, wat totaal niet werkt. Allereerst een belachelijk slecht geacteerde dochter, ik weet niet wie de makers heeft verteld dat 17jarige meisjes als een imbeciel gaan springen, ELKE keer als ze in beeld zijn, maar ik vond het hooguit irritant. Leek een beetje of ze een stereotype wilde neerzetten die opeens, tot verrassing van de kijker, iets heel ergs mee maakt. Nee, de film wekt alles behalve emotie of realisme op. Enigszins jammer, maar ik kan prima de knop omzetten om alsnog vermaakt te worden. Daarin is de film prima te doen, het kijkt heerlijk weg, bevat genoeg actie en door het lekkere tempo en de prima tijdsduur is het ook zo uitgekeken. Liam speelt zijn rol sterk als overbezorgde genegeerde vader die alles voor zijn prinsesje doet. Daarnaast ziet de film erook niet heel bijzonder uit, belangrijke gebeurtenissen worden d.m.v. camera bewegingen misleid zodat we niet veel echte actie te zien krijgen, wel mooi samenspel met audio.

Vermakelijke film maar verdiend alles behalve een plaats in deze top 250, toch wel een dikke misser van moviemeter als je het mij vraagt.

krappe 3 sterren

avatar van Respekked

Respekked

Enige dat deze film een beetje sterker maakt is het feit dat Neeson op het moment dat hij begint, ook niet meer stopt. In één rechte lijn knalt hij door. Wel prima dat er een keer geen zij-verhaaltjes zijn om de boel af te leiden. Maar in het genre 'wraak-actiefilms' zijn er veel betere titels, die ook nog eens vermakelijker zijn en tenminste een echte actieheld hebben. Neeson is gewoon te suf om geloofwaardig over te komen. Gemiddelde van Taken is echt te belachelijk voor woorden.

avatar van flaphead

flaphead

Wat een slechte film, hoe kan hij in hemelsnaam zo'n hoog gemiddelde hier en IMDB hebben?

De geloofwaardigheid is zo vreselijk ver weg. Uiteraard hebben genoeg films dat en dat hoeft niet perse slecht te zijn, maar deze film pretendeert dat wel. Neeson legt alles en iedereen om, slechts 1 persoon biedt normaal weerstand en kan hem verwonden, voor de rest loopt ie overal zonder een schrammetje doorheen, hij houdt rennend een sportauto bij, rijdt zonder een krasje wild door het verkeer heen, is behalve boeven ook getrainde politie te slim af, en meer van dat soort dingen. Aangezien je weet dat het erom draait dat de dochter ontvoerd wordt, duurt de opbouw daarnaar veel te lang. Het is heel snel duidelijk dat het een happy ending wordt. De hele superman-achtige hero act was echt tenenkrommend. Door de voorspelbaarheid mist de film de spanning die bij een thriller hoort.

Het is lang geleden dat ik een film zoveel lager dan het alom gemiddelde beoordeeld heb, en dat had ik toch allerminst verwacht op voorhand.

avatar van Swiftgaze

Swiftgaze

flaphead schreef:

Spoiler tussen de [ ]
Ik snap een aantal punten van jou niet helemaal, hij [houdt rennend een sportauto bij],eigenlijk rent hij erachter aan en kijkt waar hij heen rijd, niet zo van *kijkt naar chauffeur* "Hey hoe gaat het ermee?"

Mijn mening:
Ik vond het voor een eerste keer een spannende film om naar te kijken, aantal zinnen waren ook echt geniaal erin gezet, ik heb hem nog een keer gekeken ik vond hem toen wel iets minder maar niet veel slechter

avatar van ibendb

ibendb

Zeer sterke actie-thriller.
Liam Neeson speelt geweldig. Vanaf de meisjes.ontvoerd worden, komt de spanning er goed in. Ik vind het ook leuk dat het een niet te softe film was. Ik vond het wel wat moeilijk te volgen tijdens actiescenes. Ik wist vaak niet wie wie was.

avatar van mr_erp

mr_erp

Lekkere spannende actie thriller.

Qua geloofwaardigheid scoort deze film alleen niet heel hoog.

De film is geen meesterwerk maar kijkt gewoon lekker weg!

avatar van Dennissssss

Dennissssss

De film begint ontzettend slecht! Het verhaal komt heel simpel op gang en het is allemaal heel ongeloofwaardig. Dat kind (Maggie Grace) speelt echt overdreven kind-achtig. Bah wat irritant. Als ik niet van tevoren gekeken had naar de waardering op moviemeter, had ik deze film waarschijnlijk al afgezet.

Maar dan, als ze ontvoerd wordt, dan wordt de film spannend en dan begin ik de hoge waardering voor deze film te begrijpen. Ook dan is het allemaal nogal ongeloofwaardig dat hij dat allemaal in zijn eentje voor elkaar krijgt,maar ok dat is nog tot daar aan toe. Maar dat slechte begin krijg ik niet uit mijn hoofd en ook het eind is weer slecht. Maggie huppeld al weer rond, ondanks dat ze net een paar dagen ontvoerd is geweest en haar vriendin dood is.

avatar van maxroelofs

maxroelofs

Erg goede film.

Het onderwerp dat erg lijkt op die van man on fire sprak me erg aan. Het verhaal wordt verder ook goed uitgewerkt.. Het begint allemaal erg rustig. Al snel zijn ze3 op weg en als ze een jongen tegen komen weet je mede door de titel al waar het naartoe gaat. De rest van het verhaal ontpopt zich in bloedstollende achtervolgingen en James Bond achtige actie scènes. Deze zagen er echt goed uit. Heerlijk hoe koelbloedig hij was, zoals het hoort. Bij andere films is het vaak zo dat ze eerst heel veel treuzelen, dichter bij lopen en het dan alsnog verpesten. Hier schiet hij tenminste gewoon. Heerlijk hoe hij zich bij die scène dat hij aan de buis hangt toch nog weet te redden.

Dat het allemaal erg Amerikaans was mag de pret niet drukken. Gewoon een heerlijke actiefilm die je met een korreltje zout moet nemen en gewoon niet bij na moet denken en kijken.

Acteerwerk boven gemiddeld al acteerde die dochter wel erg slecht af af en toe. Het einde het van mij ook niet zo gehoeven. Het kwam te geforceerd over dat ze nu moesten stoppen omdat die actrice natuurlijk helemaal niet kon zingen.

Heerlijke film die je niet al te serieus moet nemen.

avatar van Mirckje

Mirckje

Zwaar thema met een matig verhaal en matig acteerwerk van oa Famke Janssen. Neeson acteerde goed, maar zijn persoon werd niet genoeg opgebouwd om het geloofwaardig te maken.

Goede van de film was wel dat dit onderwerp aan het licht word gebracht. Natuurlijk heel erg datdit soort dingen gebeuren.

Alleen jammer dat de film teveel op die emotie gebaseerd is waardoor het de realiteit en op het laatst ook de moraliteit uit het oog verliest.

Komt op alle fronten tekort deze film.

avatar van Minotaures

Minotaures

''My job made me aware.''

Een ontvoeringsfilm met Neeson, dat belooft veel.

Een film met een interessant verhaal rondom het ontvoeren, verkopen en prostitueren van jonge vrouwen in het buitenland.

Het verhaal is boeiend genoeg om je aandacht vast te pakken. Het is simpelgezegd 'de nachtmerrie van elk ouder'. Het kwijtraken of verliezen van je kind tijdens een vakantie. Bij Neeson gebeurt dit... alleen is dit net een vader waar je het niet bij moet flikken. Tijdens hun verblijf in Parijs, komt Neeson's dochter en haar vriendin iemand tegen die je liever niet wilt hebben. Een vriendelijke jongeman die hun helpt en hun aanbiedt om naar een feestje te gaan. Na enkele uren, dringen een aantal mannen het gebouw binnen en nemen de 2 dames mee. Het is dus aan Neeson, om in zeer korte tijd, zijn dochter terug te vinden voordat ze voorgoed verdwijnt.

De personages zijn boeiend, vooral Neeson, al had ik het gevoel alsof zo'n rol ook perfect zou staan als andere acteurs Bryan zouden spelen, Pitt of Cruise, als voorbeeld. Neeson's personage is een mysterieuze man met een overheidsachtergrond, tevens overbezorgde vader. Zijn oud-collega's komen ook even aan bod, die tijdens een avondborrel gezellig hun missies bespreken. Neeson's ex-vrouw, Janssen, komt ook zo nu en dan op beeld. Precies hoe een ex-vrouw gedraagt; als een bitch... De kant van de ontvoerders komt ook goed over. Je hebt hier te maken met Albaniërs, zware jongens wat zelfs de Russen met rust laten. Je hebt zo een spotter (een vriendelijk en knappe jongen die dames aanspreekt) en natuurlijk de 'Albanian muscle', de ontvoerders en pooiers van de jonge vrouwen. Ook hun kant is best interessant, mede om te zien hoe ze ook te werk gaan.

De achtervolging en het uitzoeken van de daders is prima gedaan, erg duidelijk, op bepaalde punten realistisch en confronterend. De perspectief van de kijker is via Neeson, je volgt wat hij doet en bent getuige van al z'n acties en daden. Ook zijn manier van werken vind ik hard en noodzakkelijk. Soms zitten er ook bepaalde stukjes in voor waar ik een glimlach van kreeg, dat dankzij zijn overtuigingskracht. Wanneer die bijv. in een verdieping stond met zeker 10 Albaniërs, lukte het hem zelfs om hun te overtuigen dat die een machtige en corrupte politieman is. Geweldige scène, trouwens. Daarnaast zitten er ook een aantal harde scènes bij die de toestand van de vrouwen laat zien, onder drugs, mishandeld en geslagen tot wel zelfs de dood. En er komt nog een stuk in voor waar er geveild wordt met de 'beste meiden', maagden dus. Zo worden ze dus aan rijke en machtige cliënten geveilden voor enkele tonnen.

De actie komt ook goed aan bod. Al duurde het wel een tijdje voordat er èchte actie in voorkomt, zoals een achtervolging en een grote schietpartij tussen Neeson en de Albaniërs en zelfs machtige Arabische cliënten op een cruiseschip. En natuurlijk wat martelingen, ondervragen en in elkaar slaan van je vijanden.

Verder is de totale speelduur prima, er komen eigenlijk geen overbodige stukjes in voor. En de tempo is ook wel goed, alleen duurde het ietsje voordat er wat actie kwam. En de beelden van Parijs waren nog wel prima. Ook de Audi die in voorkwam zag er gelikt uit...

De film bevat spannende momenten, interessante personages, een boeiend verhaal en een goed tempo met nette actiescènes. De beste film van Morel (Banlieue 13 en From Paris with Love), met een uitstekende Neeson.

Zeer vermakelijk en interessant.

avatar van movierobert

movierobert

Een van de betere films die ik de laatste tijd heb gezien. Zeker het aanraden waard als je van actie en wraakfilms houd!

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Erg sterke wraakfilm met een goed spelende Neeson. Zie nu pas dat die hier in de top 250 staat. Mij wat overdreven, maar in zijn genre is dit gewoon een hele goede film, waar het nodige geweld niet geschuwd wordt. Je blijft constant in spanning of zijn dochter nog wel leeft of niet. Misschien was Taken meer blijven hangen wanneer de afloop minder goed was geweest. Maar verder zijn de vechtscènes lekker hard en rauw en is er geen genade voor de vrouwenhandelaren. Was Neeson niet gewend in dit soort rollen, maar het kwam allemaal prima over. Don't fuck with Neeson!

avatar van Roel82

Roel82

Laatst toevallig voor de 2e keer gezien en dit blijft een strakke actie film. De rollen worden goed vertolkt door de acteurs en het blijft boeien tot het einde. Enige kritiek punt is dat de krachten en kunstjes van vader op den duur wel erg overrated worden.

avatar van Eraser2

Eraser2

Ik was een beetje huiverig toen ik zag dat de hoofdrol in deze film was weggelegd voor Liam Neeson. Neeson is namelijk niet bepaald mijn favoriete acteur. Echter moet ik eerlijk zeggen dat ik blij verrast was toen ik het resultaat zag. Hij speelt zijn rol als bezorgde vader anex rambo overtuigend.

Verder vind ik de vrouwen smokkel best aardig neergezet, erg schokkend allemaal. Ik ben het ook eens met planet_of_death wat betreft de snelheid in de film. Het is erg goed gedaan en wordt nergens storend, zoals in sommige Tony Scott producties.

avatar van K. V.

K. V.

Deze nu ook eens bekeken en 'k vond hem ook goed. De film weet inderdaad de volledige speelduur te boeien en het tempo ligt redelijk hoog. Qua genre deed het me een beetje aan de 24-reeks denken, mede door de afwisseling van ondervragen, martelen, ... Voor de rest deed de cast het goed en kwam alles goed in beeld.

'k heb me anderhalf uur goed vermaakt, dus dit is een puike film.

avatar van isadora

isadora

Goed lopende actie film met eenvoudig plot: gaat over wat we allemaal eigenlijk wel wisten: ambtenaren zijn corrupt en buitenlanders zijn slecht, allemaal zijn ze erop uit om onze lelie blanke maagden weg te snaaien. En iedereen trapt er met open ogen in. Maar wat we vroeger op het schoolplein al verkondigden, 'mijn papa is de sterkste': ach heerlijke smulfilm' is dit toch, dat de echte papa het voor ons oplost.

Een halve punt voor Famke erbij: echte vaderlandsliefde. Bij elkaar dus anderhalve punt. Leve de Koningin.