Genre: Actie / Thriller
Gesproken taal: Engels, Frans, Arabisch en Albanees
Releasedatum: 1 mei 2008
Bekijk via Videoland
Plot Taken
"They took his daughter. He'll take their lives."
Bryan (Liam Neeson) is een overbezorgde vader, die gescheiden is van zijn vrouw (Famke Janssen). Als zijn dochter naar Parijs wil staat hij dit met tegenzin toe. Als ze dan in handen komt van vrouwenhandelaren, reist hij naar Parijs af om haar te zoeken, waarbij zijn bij de Geheime Dienst opgedane ervaring goed van pas komt...
Bryan Mills
Amanda
Stuart St John
Jean-Claude Pitrel
dewulfda
Begrijp niet waarom deze film zo'n hoge waardering krijgt. Verhaal is flinterdun en makkelijk.
En de manier en snelheid waarop Neeson zijn tegenstanders uit de weg ruimt is bij het belachelijke af.
idd ben ook van deze mening
dit is gewoon een andere versie van rambo waar je ook het einde al van uren ver ziet aankomen
Ant
Zo vanmiddag de Shawshank Redemption gezien. Dit is toch weer heel wat anders, maar in deze klasse toch weer een opvallende. Tijd geleden dat er zo'n goede old skool actie film was. Af en toe wel kort door de bocht als je naar het verhaal kijkt.
Moeders acteert lekker irritant, aangezien ze alles heeft wat tastbaar is. Lekker met de dochter samenspannen tegen papa, zodat ze weg mag. Geld maakt niet onaantastbaar, weer een mooi voorbeeld daarvan.
Terry1985
Diamantje06
Dit is nog eens goede actie! Je gaat zo in de film op dat het lijkt alsof hij maar een uur duurt! Aanradertje!
soom
is deze film in het engels gesproken?
soom
Hm.. Ik vond de vraag van finito al raar genoeg, blijkbaar is het antwoord dat ik gaf ook vreemd, maar goed. Maar weer terug naar de film inplaats van over de ondertiteling?
tal1b
makkelijk wegkijk filmpje, toch verrassende vechtscenes, goed hard snel en medogenloos
Xen0n
Erg goede thriller die rustig op gang komt en daarna door raast naar het eind. Het verhaal wist me te grijpen vanaf de ontvoering van zijn dochter. Vanaf dat punt heeft de film een mooie spanning meegekregen en die blijft tot het eind toe aanhouden ook al weet je hoe het eindigt(VOORSPELBAAR?). Nouja 't filmpje kijkt heel makkelijk weg, goed acteerwerk van vooral de hoofdpersoon welke ik tot nu toe nog niet egt in films tegen was gekomen.
Al met al 3,5*
BandOfBrothers
Een cliché verhaal, maar fantastisch uitgewerkt!
Een film waar alles in zit, en spannend tot de laatste minuut.
Liam Neelson die in z'n rol boven zich uit stijgt, ietwat overpowered natuurlijk, maar dat krijg je met dit soort films.
Heb me alleen een beetje geërgerd aan die dochter, ze heeft niks, en is niet eens in shock, wat je wel zou verwachten als je wordt meegenomen. Dat hadden ze toch wat beter uit kunnen werken.
Maargoed, des al niet te min een absolute aanrader!
BandOfBrothers
verhaal doet me ook een beetje denken aan de verhaallijn van Man on Fire.
Jah, alleen is dat een toch wat drukkere film, naar mijn belevenis.
Deze ook, alleen vooral het camera werk is een stuk rustiger.
Verder heb je hier toch een vader-dochter belevenis, in tegenstelling tot Man in Fire.
Mavoe
Het verhaal is erg sterk. Vond het een boeiende en spannende film. Wat mij wel stoorde, was dat de hoofdrolspeler zijn tegenstanders wel erg makkelijk uit de weg ruimde. 10 tegen 1? Hij slaat ze in mum van tijd allemaal neer. Dat was behoorlijk ongeloofwaardig, terwijl de rest van de film wel helemaal oke is.
Vascago
Geweldige film. Prima actie, goed geacteerd. Mooi verhaal.
Flipman
Wat dat eerste betreft; tja, dat snap ik ook niet helemaal! Zeker een film in een dergelijk genre? Zo hoog? Wow!
Wat de manier van uit de weg ruimen betreft, dat vond ik gewoon cool. Wellicht is het die brute manier die het hem doet. Vaak laat zo iemand in een dergelijke film nog een beetje genade zien, hier niet! Hier krijgt het publiek waar het op wacht en om vraagt, gnagnagna! Ik hoopte heel erg dat ie die switch over zou halen en zo zou vertrekken, gebeurde het nog ook
!Tja, verder is dit ook een standaard film, geef ik toe. Wel goed hoe hij het onderwerp van vrouwenhandel aansnijdt, want deze dingen gebeuren echt. Mensen die zomaar van de Aardbodem 'verdwijnen'. Ik keek hem gisteravond bij een vriend. We hadden beiden geen idee wat voor film het was. Ik zou eigenlijk weggaan vóór de film begon, maar wilde wel effe weten wat dit nou was. Ik ben gewoon blijven zitten en heb volop genoten
!
Anjer
Na de score van 3,92 hier gezien te hebben verwachte ik behoorlijk wat van deze film.
Ik vond hem echter zeer tegenvallen.
De actiescènes is op zich niet zo veel mis mee, maar het is wel van 13 in een dozijn.
Het is ook wel heel toevallig dat juist het meisje van een voormalig agent van de geheime dienst ontvoerd wordt om verkocht te worden. Ook omdat ie zo bezorgd is.
Verder is het een beetje ongeloofwaardig dat gedurende de hele film in Frankrijk vloeiend Engels gesproken wordt door alle personen.
thistimeitends
Goede film, erg leuk om te zien. Genoten van alle actie, en je voelt geen medelijden met die slechteriken dus jah. Ik heb iig erg genoten!
nicobroeder
verhaal doet me ook een beetje denken aan de verhaallijn van Man on Fire.
Deed het mij inderdaad ook aan denken ja...
JacoBaco
Deed het mij inderdaad ook aan denken ja...
Ik vind totaal van niet.
1. In Man on Fire wordt hij ingehuurd. (In Taken niet)
2. Het is zijn eigen dochter niet. (In Taken wel)
3. Het meer een geld-kwestie. (In Taken niet)
4. Man on Fire heeft qua verhaal wat meer om het lijf dan Taken.
Overeenkomsten zijn: Er wordt een meisjes ontvoerd en hij gaat haar redden. En het gaat gepaard met een hoop geweld.
Nou, dan kan ik er Commando ook wel bij betrekken. Zn dochter word ontvoerd en hij gaat haar redden. Beetje dezelfde verhaallijn
Maar nee, ik vind Man on Fire en deze film totaal niet op elkaar lijken qua verhaallijn.
JacoBaco
Ik vond hem echter zeer tegenvallen.
Er worden genoeg soortgelijke films gemaakt waarin de vader niet bij de geheime dienst, (het leger of wat dan ook) heeft gezeten hoor. Een aanrader volgens Spetie is namelijk: Trade.
En zo zijn er wel meer. Van de duizenden ontvoeringen die over de wereld jaarlijks plaatsvinden, gaat deze over een vader die bij de geheime dienst heeft gezeten. Ik vind dat niet toevallig. In Frankrijk praten ze op zn minst nog engels met een accent. Dat ze de Engelse taal goed beheersen, vind ik niet zo ongeloofwaardig.
Ok hij was erg overbezorgd en juist overkomt hem dat zijn dochter ontvoerd word. Toeval? Nee, die dingen gebeuren gewoon.
De uitwerking (als hij haar eenmaal gaat redden) is wat ongeloofwaardig inderdaad.
JPTV
Ik geef een 5 want ik heb vet genoten... want zo zijn er helaas veel te weinig.
heerlijke goed uitgedachte actie!
TOPPERRRRRRR!!!
pyt72
ik moet zeggen dat ik toch genoten heb. ondanks dat er hier weer veel vinden dat het weer een cliche filmpje is. je kunt niet elke film op de dezelfde manier beoordelen.
natuurlijk zijn er betere actiefilms gemaakt maar ook veel slechtere.
probeer de film op waarde te schatten en daarna te stemmen.
Voodoo
Geweldige film. echt mijn genre. en lang geleden dat ik zo'n goeie film gezien heb.
5 sterren.
barcam
Een rollercoaster van actie en geweld.
Liam Neeson acteert voortreffelijk.
Geweldig van genoten.
Topper!!!
Traumato
Dit is nu écht zo'n film waar je rustig voor gaat zitten. Langzaam word je in de film getrokken, en uiteindelijk aan het einde van de film zit je rechtop met een échte goede waardering!
Macmanus
WTF doet dat gemiddelde zo hoog?
Kos merkte het ook al op, en het blijft vreemd hoog. Niet dat dit de slechtste film ooit is, maar van dit soort films komen er paar jaar wel een stuk of 13 langs.
Nou ja, laten we het dan maar een beetje over de inhoud hebben. Het verhaal is wel te doen, te lange set-up maar als Neeson eenmaal zijn dochter mag redden. Volgt een vrij rap filmpje, met hier en daar lekker bruut geweld. Jammer alleen dat er zoals Kos al aangaf er nogal vage keuzes in zaten.Erg ongeloofwaardig indd, dat ze het niet vreemd vonden dat een man met een franse naam engels, met Amerikaans accent tegen je gaat praten
Neeson is ook totaal geen actieheld, erg slechte casting keuze imo.
Had met een andere hoofdrolspeler, en iets minder lui geschreven script best een goede voldoende kunnen krijgen. Maar helaas, 2.5 sterren. (overigens had er wel een hele hoop anders gemoeten mocht het een gemiddelde van 3.92 veroorloven.)
BLaCkMamBa
oeioei, dunner kan echt niet, qua verhaal bedoel ik dan. Maar ondanks dat toch wel uitgekeken. Ze hebben het gelukkig niet mooier proberen te maken dan mogelijk was.

Netflix voegt komende maand deze ijzersterke films toe aan het aanbod

Vijf goede wraakfilms die momenteel op Netflix staan

Wraak is zoet: acht films waarin mensen een koekje van eigen deeg krijgen

Netflix kwaliteitscontrole 2: vijf populaire films met een hoog cijfer

The Bourne Ultimatum
Thriller / Actie, 2007

Män Som Hatar Kvinnor
Thriller / Mystery, 2009
parijs, frankrijkontvoeringmensenhandelhorrorreddenprostitutiecountryalbanian rape and revengemissing daughterex-cia agentabductionsearch for daughter