• 9.378.849 stemmen

Releasedatum: 22 april 2010

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot The Crazies

"Fear Thy Neighbor"

De bewoners van een klein plaatsje in Kansas krijgen te maken met een vervuiling van hun watervoorziening. Het water blijkt te zijn besmet door een mysterieus gif, dat is vrijgekomen na een vliegtuigcrash vlakbij het plaatsje. Langzaamaan beginnen de inwoners gestoord te worden...

avatar van boef1988

boef1988

Top film! Begin van het film al spannend tot het einde

avatar van mnrk

mnrk

Ik vond dit gewoon een leuke remake...

Het verhaal was goed en ook aan het acteerwerk mankeerde niks....wel zagen de zombie's er erg goed uit .

avatar van Phantasm

Phantasm

DiDa schreef:

Ik geef niet gauw een lage stemming, maar ik kan hier echt niet hoger uitkomen dan 1 ster. Verschrikkelijk saaie en slome film. Absoluut niet spannend en bij vlagen dom en belachelijk.

Ik ben het helemaal met je eens, waardeloos!!!

avatar van bartjuh_18

bartjuh_18

Redelijke film. Af en toe te cliche en voorspelbaar. Al met al toch beter dan verwacht

avatar van edeningrid

edeningrid

Phantasm schreef:

Ik ben het helemaal met je eens, waardeloos!!!

Waarom kijk je hem dan helemaal ,

ozzi ?

avatar van edeningrid

edeningrid

best aardig verstand op nul en kijken

avatar van bollepeer

bollepeer

normale film.

pluspunten:

+ spanning in de hele film

+ schrikmomenten

+ acteerprestaties

minpunten:

- langdradig

- weinig gore

- zombie's? te weinig gezien

avatar van Riddierid

Riddierid

Vet coole film, er kon wel iets meer actie inzitten maja goed genoeg voor mij

avatar van Fryce

Fryce

Leuke zombie variant!

avatar van remorz

remorz

Aardig.

Leuk horror-tussendoortje. Een recept dat we inmiddels kennen; ook al is de insteek nét anders, de basis komt op hetzelfde neer. Verder is hier wel interessant dat je geïnfecteerden minder snel door hebt (ook omdat niet helemaal duidelijk is hoe het zich overdraagt), al is het jammer dat daar weinig mee gedaan wordt.

Creepy sfeertje, met name in het begin, leuke muziek en enkele goede scènes (de wasstraat), waardoor het geheel goed te happen is. Niet origineel, beetje repetitief en per scène erg voorspelbaar, maar toch voldoende. 3*

avatar van notsub

notsub

Dit soort films zijn er gewoon teveel van. Om binnen dit genre en met een verhaal als dit op te vallen moet er eerst een goed script met iets bijzonders op tafel komen. Hier loopt het verhaal best saai en met een paar aardige scenes is het leuk vertoeven, maar hield ik er aan het eind toch een onsamenhangend gevoel aan over.

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

gi30171 schreef:

Aardig wat schrikmomenten, goeie horror. Deed me wel denken aan 'The Happening'.

The Happening??? Nee dat verband kan ik niet echt leggen, ik vond The Happening echt vele malen beter. Ik vond het een prima horror inderdaad, maar wel de zoveelste in zijn soort. Kon mij niet de gehele film in z'n greep houden, maar ik heb me ook niet echt verveeld. Prima film, 3 sterren, niet meer, niet minder.

avatar van Zeriel

Zeriel

Prima film. Ondanks de vele cliché-momenten; hoort gewoon bij het genre, bleef de film mij boeien. Goede sfeer, prima acteurs, mooi in beeld gebracht. Met een paar gedenkwaardige scenes, zoals met de slijptol, en de plantvork, (nee dat is geen riek.)

Ik vond dit echt stukken beter dan The Happening, de grootste filmdeceptie van de afgelopen jaren.

avatar van RedSquare

RedSquare

Prima Horrorfilm met lekkere gore scenes en nog aardige acteurs ook.

Niks mis mee.

avatar van mipha

mipha

Het gaat...Film

13 in dozijn scenes.. Film wordt nergens echt spanned of gore.

Regenweer, niets te doen film'... wat mij betreft.

avatar van Cybill.

Cybill.

Ik vond deze best meevallen! Heeft me een paar keer goed laten schrikken! Blijft spannend tot op het einde, hangt ook een beklemmend sfeertje rond. Wel een klein beetje voorspelbaar De riek of wat het ook mag zijn op de poster geeft misschien een verkeerde indruk want de gore valt wel mee op een paar scènes na. Het is zeker niet overdreven. Ja soms deed het mij ook wel denken aan The Happening en Carriers, maar in het algemeen kan je het er toch niet mee vergelijken. Ik vond deze beter

avatar van wu-tang

wu-tang

degelijk filmpie steekt aardig in elkaar

een combi van aktie en horror toch wel iets beter dan de gemiddelde horror film van tegenwoordig

heb me best vermaakt daar gaat het toch om

avatar van bobbydigital01

bobbydigital01

bollepeer schreef:

normale film.

pluspunten:

+ spanning in de hele film

+ schrikmomenten

+ acteerprestaties

minpunten:

- langdradig

- weinig gore

- zombie's? te weinig gezien

helemaal mee eens

avatar van Tarkus

Tarkus

Vond dit een redelijk goede film.

Spannend en onvoorspelbaar, waardoor je toch een paar enge momenten hebt.

De vertolkingen waren ook niet slecht, maar een beetje meer gruwel had toch nog gekund.

Maar verveeld heb ik me bij deze film niet, integendeel.

avatar van Reinbo

Mwahhh, aardig filmpje. nergens groots, maar kijkt best lekker weg. Denk dat het met een muzikale score van Carpenter een hele dikke voldoende had gescoord. Zijn muziek past altijd goed bij een dergelijk cynisch en apocalyptisch verhaaltje. Effectieve speelduur was overigens 93 minuten, zelfs zonder pal speed up..

3tje.

avatar van daxclusive

daxclusive

Geen slechte horror/drama.

Vermakelijk voor een saaie avond, op sommige momenten zelfs spannend.

Toch 3 sterren waard

avatar van JustMike

JustMike

Fear Thy Neighbour!

Leuk, maar had zeker meer verwacht.

Begin:
Oke, het begon wel leuk, langzaampjes, maar leuk. Daarna kwam de regering en dat soort mensen. Daar had ik nu even geen behoefte aan.Weinig echte zombies, veel te weinig voor een zombiefilm.

Midden:
Na een tijdje (toen de regering kwam), zat ik te twijfelen of ik hem wel zou afkijken, maar ik ben wel blij dat ik hem heb verdergekeken. De laatste 20-30 min waren wel echt spannend.

Het einde:
Zoals ik al zei, de laatste 20-30 min waren spannend. Maar het echte einde van deze film vond ik toch vrij vaag. Het laat aardig wat vragen open, naar mijn mening.
Zoals:
-Verspreidt het virus zich nou door de lucht of niet?
-Hoe loopt het af met de rest van de wereld (maar oke, dat is een vaak gestelde vraag)
-Etc.

Pluspunten:
+Goed Verhaal
+Goede Acteurs
+Mooi Gemaakt
+Spannend

Minpunten:
-Weinig Gore (zoals al eerder gezegd)
-Te Veel Mensen, Te Weinig Zombie's
-Niet Echt Geschrokken
-Cliché

Verdient zeker een 3.5 van mij.

avatar van JUST!

JUST!

Goede, spannende film. Mooie beelden van het verlaten stadje en vooral het eind maakte indruk. Er zitten wel nogal wat 'goedkope' schikmomenten in, maar dat mag de pret niet drukken. Wat te laag beoordeeld naar mijn mening. Ik geef het een 3.5.

avatar van scorsese

Redelijke zombie-horrorfilm die zich voor de zoveelste keer in een klein stadje afspeelt. De film blijft netjes binnen de grenzen van het genre, en er word dus ook niks nieuws getoond. Echt eng wordt t niet, en het horror-gedeelte blijft vrij braaf. Maar er gebeurd genoeg en de film ziet er ook wel goed uit, wat uiteindelijk een vrij vermakelijk filmpje opleverd.

avatar van Pelagatti

Pelagatti

Erg spannende film... alleen de climax aan het einde blijft wat mij betreft een beetje uit.

Had nog wel een schepje bovenop gemogen...

Al met al weer een fijne "zombie-achtige" film...toch wel een van de betere in dat genre...

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Eigenlijk best een aardige sfeervolle quarantine film, uiteraard gejat van een hele berg andere films, maar eigenlijk wel goed gemaakt en spanning wordt goed gedoseerd, geen gore, maar dat is ook wel ns verfrissend.

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Spannende en enge film met een akelige sfeer.

avatar van nightbreed

nightbreed

Vermakelijk werkje. De regie en het acteerwerk zijn prima en zelfs het script vond ik wel aardig. Helaas waren er een paar van die typische standaardscenes (zoals het opsplitsen zonder reden en dan natuurlijk aangevallen worden) waarvan mijn tenen gingen krullen, anders had ik de film een 4 gegeven.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Weer een soort zombie apocalypsefilmpje waar er inmiddels al zoveel van zijn. Maar toch was dit opnieuw weer genieten geblazen. De hoofdrol is weer aan de orde voor Timothy "codename 47" Olyphant, die hier weer erg tof bezig is als sherrif. Wie al helemaal de rol stal was Joe Anderson. Vooral met zijn stereotype uitstraling. En natuurlijk Radha Mitchell mocht er wezen. De film is gewoon weer lekker zorgvuldig opgebouwt en de spanning is nog best wel te snijden. Het mag allemaal wel afgezaagd zijn. Het blijft gewoon leuk en de creativiteit is hier ook weer in volle gang. Ook mooie landschappen en het dooie dorpje dat langzaam maar zeker veranderd in een quarantaine. En ook nog hier en daar toffe actiescenetjes.

Ook de zom.... ja wat waren het nou eigenlijk? Zagen er goed uit en wat nu wel opvallend is is dat als je dit keer door zo'n creatuur word gebeten of gekrabt dat je niet hetzelfte word als hen.

Het einde was ook harstikke gaaf met die atoombom en de aftiteling doet verdacht veel denken aan de nieuwsfragmenten en het einde van Dawn of the Dead (2004) bijmekaar. Geen Happy end dus. Echt fantastisch!

Nee dit was gewoon weer een heerlijke horrorfilm waar we niet over mogen klagen.

avatar van rox91

rox91

Aardig verhaal met spannende momenten, alleen het einde is best wel voorspelbaar.