Genre: Actie / Horror
Geregisseerd door: Chris Nahon
Met onder meer: Allison Miller en Andrew Pleavin
Gesproken taal: Japans en Engels
Plot Blood: The Last Vampire
"Where evil grows, she preys."
Een vampier genaamd Saya, maakt deel uit van een geheime overheidsorganisatie die jacht maakt op Demonen en deze ook doodt. Ze wordt in een militaire school geplaatst om te onderzoeken wie van haar klasgenoten is vermomd als een demon.
Saya
Frank Nielsen
Elder
Powell
Nomak
Wellicht is het juist handig als jij eerst goed leest i.p.v. meteen onzin uit te kramen.
Wat versta jij onder ''ik denk''?
Kortom. Ik zeg ''ik denk dat ..enz..,'' dus heb ik een vermoeden dat deze film net zo slecht is als die 2 andere filmtitels die ik noem. Zo vreemd is het hebben van een vermoeden niet.
Als jouw vermoeden nergens op gebaseerd is, dan is het toch gewoon onzin. Zo kan je ook gaan roepen dat je denkt dat Halloween net zoiets is als Disaster Movie.
Slaat toch nergens op.
Slaat toch nergens op.
Aha, jij kent de gulden middenweg niet? Halloween vergelijken met Disaster Movie. Te groot verschil vind je niet??
Maar goed, laat ik het anders stellen. Waar is deze film op gebaseerd? Op nix? Of op een animatiefilm toevallig.
Ik mag dat best vergelijken met elkaar.
De Street Fighter film is gebaseerd op de videogame. De Videogame is goed, de film is kut.
Dragonball Evolution is gebaseerd op een tekenfilm. Tekenfilm is goed, de film is kut.
Blood: The Last Vampire gebaseerd op een tekenfilm. Tekenfilm is goed, deze film is waarschijnlijk kut.
Een trailer kan misleidend zijn, maar het laat wel een indruk achter.
Daarbij heb ik de animatie gezien en ik verwacht weinig van deze film.
Nomak
Pfff vermoeiend deze zinloze discussie.
Als je een film maakt die gebaseerd is op een animatiefilm of een videogame moet je ervoor zorgen dat de acteurs op de personages lijken. Blood: The Last Vampire heeft dat. De films die jij noemt hebben dat al niet. Actie is hier ook dik in orde.
Tekenfilm is goed, deze film is waarschijnlijk kut.
Dat weet jij dus niet. Jij hebt gewoon een vermoeden dat nergens op gebaseerd is. Ga gewoon fijn naar de film kijken en dan zal je zien dat het allemaal wel meevalt.
En hoef ik mij tegenover jou niet te verantwoorden.
Neen, maar je breekt de film al af vooraleer je hem gezien hebt. Dan kan je reactie verwachten.
JacoBaco
Pfff vermoeiend deze zinloze discussie.
Prima, ik ga de film inderdaad kijken. Als ik een vermoeden heb dat hij slecht is, wil ik natuurlijk wel weten of ik gelijk heb.
Vergeet niet dat mensen een persoonlijke beleving hebben. Dus zaken als kiezen voor de juiste acteurs enz.. is niet per definitie een reden dat de film goed is.
Nomak
De juiste acteurs redden inderdaad niet altijd de film. Maar ze dragen wel bij aan de filmbeleving van de mensen die de personages al kennen. Als ik naar een Dragonball film wil gaan kijken en ik zie daar een acteur die Goku moet voorstellen, maar hij lijkt in de verste verte helemaal niet op Goku, dan is de film voor mij al bij voorbaat verpest. En dat is daar bij alle personages het geval.
JacoBaco
Ik ga de film in elk geval kijken en ik hoop zo snel mogelijk.
Rouleerder
Wat een waardeloze film, ik geef niet graag slechte rating's, vaak vind ik dat mensen te kritisch kijken.
Alleen in dit geval kan ik niet anders zeggen dat de film gewoon suckt, niet 1 ding dat slecht is, maar alles is gewoon waardeloos....
Met pijn en moeite uitgekeken....
1/2* vor de moeite
Nomak
Het zou fijn zijn als je er een beetje dieper op ingaat.
Haal dan eens wat dingen aan die zo slecht zijn.
Zeggen dat alles slecht is, is wel heel erg makkelijk.
pve
ten eerste ik ken de tekenfilms niet van blood dus heb er waarschijnlijk een andere kijk op
ik vond de film nieteens zo slecht
de special effects laten wel wat aan de wensen over maar de vechtscenes zijn daarintegen geweldig gedaan
het verhaal is niet denderend maar het is 1 van de betere zwaardvechtfilms die ik ooit gezien heb
de stijl gaat in het midden terug naar de oude karatefilms
het is een film zoals blade zou moeten zijn veel gehak en gestamp
de vechtscenes zijn mooi gefilmt en niet 1 2 3 afgelopen
gerrutcamaro
fail! slechte cgi, slecht in beeld gebrachte gevechtscenes, zwak einde, gewoon slecht dus
sommige dingen moeten gewoon tekenfilm blijven.....
@ gerrutcamaro
Heb je de tekenfilm wel gezien? Je hebt er nog niet op gestemd, vandaar mijn vraag.
gevechtsscènes zijn hier zelfs erg goed in beeld gebracht. Veel beter dan in heel wat andere films.
Ik vind dit ondanks enkele minpuntjes de meest geslaagde live action verfilming gebaseerd op een animatiefilm.
Tenzij ik een titel vergeet.
gerrutcamaro
ja, ik heb de tekenfilm gezien, ik loop alleen flink achter met stemmen
ik vond het verhaal in de tekenfilm flinterdun, maar de sfeer zat er goed in, dat vond ik van deze film niet, ook werd imho het niveau van de gevechten van bijvoorbeeld crouching tiger hidden dragon nergens gehaald, ik vond het niet zo goed overkomen
Goodfella1812
ik vond de film nieteens zo slecht
de stijl gaat in het midden terug naar de oude karatefilms
het is een film zoals blade zou moeten zijn veel gehak en gestamp
de vechtscenes zijn mooi gefilmt en niet 1 2 3 afgelopen
Perfecte omschrijving, precies hoe ik deze film ook ervaren heb! 3*
RickZ
Actiethriller met veel bloed en actie met redelijke SFX (grote bloeddruppels). De gevechten zijn over de top. Al met al wel een voldoende.
Matige live action-versie van de gelijknamige animatiefilm. De speelduur is verdubbeld, maar de nieuw toegevoegde elementen werken absoluut niet. Het geheel doet nu nogal melodramatisch aan. Meer aktie, maar dit betekent vooral een niet aflatende reeks matige special effects en veel (heel veel) digitale bloedfonteinen. Sporadisch een redelijke gevechtsscene en hier en daar mooi camerawerk. De hoofdrolspeelster is goed gecast, maar daar houdt het ook wel mee op. Gemiste kans...
Robjepopje
Het suffe is trouwens bij deze film dat Westerlingen weer iets Japans verfilmen en een Koreaanse actrice als Japanner in de hoofdrol zetten -_-' Er leven gewoon 127 miljoen Japanners op deze wereld en ze kiezen weer een Koreaan. Ook al bij Memoires of a Geisha geven ze een Chinese actrice de rol. Op zich vond ik dat wel een goede film, maar toch vind ik die 'ach joh, alle aziaten zijn 't zelfde' mentaliteit wel irritant.
Heb 't origineel van deze film nog niet gezien, dus denk dat ik eerst deze kijk en daarna de anime. Zal 't waarschijnlijk wel meevallen ^^
AchmedATM
Ik lig er ook altijd wakker van wanneer ze een Canadees inhuren om een Amerikaan te spelen.
Dit is toch wel een van de beste Anime verfilming die er is. Het acteerwerk is nergens speciaal. Er is ook een scene in de film waar ze toch echt veel beter hebben gekund.
Wanneer de vrachtwagen vast zit tussen twee bergen, Alice slaapt half en wordt vastgehouden door Saya zodat ze niet valt. Eerst schreeuwt Saya heel dramatisch dat ze moet wakker worden, en als Alice dan wakker is. Verandert ze opeens van houden en zegt; "Ok Let's Go" alsof er niks aan de hand was.
De CGI is zeker niet van het hoogste kaliber, maar die veels te groten bloed druppels vond ik toch wel leuk gedaan. De gevechten waren mooi uitgevoerd maar de laatste viel gewoon zwaar tegen. Die hadden ze wel wat langer kunnen maken. Het einde was over het algemeen geen happy-end maar daar heb ik geen bezwaar. Al heb ik wel medelijden met Alice die waarschijnlijk voor de rest van haar leven in het gekkenhuis zal verblijven
Ik zie hier niet echt een goeie sequel in, maar er is ruimte zat voor een bloederige prequel

3,5* voor een mooie Anime verfilming en een bloederig zwaard.
tomola
Ik ben ook opeens erg benieuwd naar deze film,
Ondanks ik sushi-films over het algemeen niet van de beste kwaliteit vind.
vaak benedenpeilse acteurs.
Maar ik geef deze film het voordeel van de twijfel
tal1b
goeie film, vooral de flashback met kato was onwijs gedaan.
beetje blade achtig.
het is op een animatie gebaseerd, en zo moet je hm ook kijken, dan kijkt die goed weg!
Raffael77
De film is lang zo slecht nog niet. Niet alles is goed gelukt en dan met name de demoon die er echt slecht uitzag.
Maar juist de manier van anime en echt door elkaar heen met een aparte manier van filmen en bloed spatten is geweldig.
Ook dat stuk met Kato in het bos is super en doet mij denken aan oude ninja/kung-fu films en is super geslaagd.
Hou je hier niet van dan moet je niet kijken. Sommige effecten waren erg goed maar sommige ook niet.
Leuk gedaan dus met westers en aziatische mix.
Camera werk is onderhoudend en soms iets minder.
Verhaal is niet echt orgineel maar niet storend.
Effecten zijn redelijk en af en toe erg goed. (Vooral dat stuk met Kato)
Acteer werk was niet zo goed maar heb mij wel vermaakt met die lekkere Japanse hihi.
kinjutsu
Geen goede film.
Ik ga er vanuit dat er niet voor Japanse acteurs is gekozen vanwege hun gebrek aan Engels, en daarmee geen kans op een groot publiek.
Maar wat ik dan niet snap is dat er voor andere acteurs (op Saya's redelijke Engels na) is gekozen diens Engels tergend is.
De special effects gingen nergens over! Het bloed valt geen bloed te noemen, het is een soort donkere glanzende druppel massa.
Alleen de scene in het bos met Kato was leuk om naar te kijken.
tonycabanna
Ik ging hem kijken met niet al te hoge verwachtingen, maar bleek toch erg leuk te zijn. Verhaal begint wat stroef maar na een half uurtje a 45 minuten maakt dat alles goed.
Dat ze het bloed etc TE realistisch wilde laten overkomen, weet ik niet maar daar stoorde ik me niet echt aan, je moet toch een anime in een echte film verwerken en zo soort effect hoort erbij , hoop in de toekomst wel beter uitgewerkt.
En verder de gevechten heel goed en het verhaallijn op het eind (kan ik me even niet zo herinneren of dat ook in de anime was) met de moeder van Saya maar ik vond het een leuk einde.
chanel34
Ik mag dat best vergelijken met elkaar.
Een trailer kan misleidend zijn, maar het laat wel een indruk achter.
Daarbij heb ik de animatie gezien en ik verwacht weinig van deze film.
En hoef ik mij tegenover jou niet te verantwoorden.
Wat een domme beredenering zeg! En je eerst verantwoorden en daarna zeggen: En hoef ik mij tegenover jou niet te verantwoorden
haha
Ga de film nou maar eerst kijken!
DonOswaldo
- 1931 stemmen
weet iemand of deze al hier in nederland verkrijgbaar is (regio 2 dus), en of hij uberhaupt hier een dvd-release krijgt?
Dropout
vond er niet veel aan deze film, acteerwerk was niet goed en ik stoorde me zeer aan het gebrekkige engels wat je af en toe te horen kreeg( praat dan gewoon geen engels, werd in andere scenes soms ook niet gedaan). Het verhaal ging nergens overdat die vrouw haar moeder was kan ieder klein kind bedenken na 5 minuten, ook al is dit afgeleid van een anime waarvan het verhaal al bekend was
ook ben ik niet van mening dat een live action film gelijk de stijl van de anime moet aannemen, het bloed ziet er gewoon simpelweg niet uit als bloed. de actiescenes waren redelijk maar niks verheffends. A la streetfighter legend of chun li en dragonball. Je ziet niks wat je nog niet eerder gezien hebt in een andere film,en beter is het ook niet. Al met al een zeer matige film die me geen moment heeft kunnen boeien. 1,5*
sofripa
Blade is een schoolmeisje geworden. Niet beroerd, niet vernieuwend, geen hoogvliegende effecten en het acteren is wat houten klaas niveau.
Toch aardig netvliesvermaak. 2,5 sterren
aphexfreak
Waarom gebruiken ze toch altijd van die lelijke CGI.
Voor de rest viel de film best mee, de meeste vechtscenes waren best okay.
Acteerwerk is wel een beetje aan de matige kant.
Maar die lelijke CGI.......bah

Team van HBO Max blijft ook na overname Netflix gewoon bestaan

Misdaadserie 'Memory of a Killer' trekt de aandacht: 'Keerpunt voor Dempsey'

Kijkcijferhits op Netflix: deze tien films worden nu goed bekeken

Nu op Netflix: documentaireserie over Take That vanaf vandaag beschikbaar

Blood: The Last Vampire