• 9.180.386 stemmen

Geregisseerd door: Derrick Borte

Met onder meer: David Duchovny, Demi Moore en Amber Heard

Releasedatum: 12 augustus 2010

Plot The Joneses

"They're not just living the American dream, they're selling it."

Het stel Steve en Kate Jones heeft alles wat hun hartje begeert. Ze zijn rijk, hebben een groot huis, beide een goede baan en twee prachtige kinderen die erg populair zijn op school. Daarbij komt dat ze ook nog eens de mooiste spullen van de buurt hebben. Het probleem is alleen dat ze helemaal geen familie, maar werknemers van een marketingbedrijf zijn. En ze weten precies hoe ze hun spullen aan de man moeten brengen…totdat het niet vlekkeloos verloopt met het ‘gezin’.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van aspers

aspers

Verrassend goede film die mij van begin tot einde wist te boeien. Het is eigenlijk een versterkt beeld van de werkelijkheid. We lopen allemaal achter de mooiste nieuwe dingen aan en willen het hebben, hebben, hebben... Maar is dat belangrijk?

avatar van Eibmoz

Eibmoz

Jammer maar is niet aan mij besteed, heb tenenkrommend klaar gekeken anders mag ik van mezelf niet stemmen ½* voor de moeite!

avatar van MarkFish

MarkFish

Het is een erg leuk concept en de film is het eerste uur erg onderhoudend. Vervalt jammergenoeg in een standaard dramafilmpje met de gebruikelijke ontwikkelingen. Dat was op zich nog wel te verwachten en niet zo erg, maar de allerlaatste scene is wel spijtig. Waarom zo geforceerd een 'happy end' creëren? Waardeer de film daardoor minder
Toch dikke voldoende wat mij betreft voor een erg vermakelijke film.

avatar van nachtschade

nachtschade

Op een of andere manier deed deze film me constant aan American beauty denken. In principe de zelfde insteek, een kritische kijk op de Amerikaanse maatschappij. De tijdloze soundtrack versterkt het verhaal. Heel bijzondere film.....

avatar van Quido

Quido

Jammer van die laatste 20 minuten, volgens mij wisten ze op een gegeven moment totaal niet hoe te moeten eindigen. Maar Amber Heard, jezus …

avatar van centurion81

centurion81

• 2057 berichten

Jeetje wat was dit slecht. Het plot beloofde een aardige film, maar de uitwerking...man man man wat een flinterdun plot, wat gebeurt er weinig, wat zijn de decors eentonig, wat weinig karakterontwikkeling en wat blijft het verder emotioneel toch ontzettend vlak.

Ik snap niet dat deze film een voldoende scoort hier.

1,5* voor het concept

avatar van fritsje

fritsje

Saai en weinig komedie,heb geen moment moeten(glim)lachen.

avatar van des1

des1

Iets ondergewaardeerd hier. Zeker 3,5 ster. Het is natuurlijk meer een huilen staat nabijer dan het lachen. Het is satire met onverholen kritiek op de consumptiemaatschappij zoals dat nu niet meer gemaakt kan worden. Ik wou dat op eenzelfde manier de absurditeit van social media eens behandeld zou kunnen worden.

avatar van milannn

milannn

Prima, originele film, waar echter meer in had gezeten.

Het is allemaal leuk om naar te kijken en het concept voelt lekker fris aan. Mooie satire zoals hieronder aangegeven.

Maar helaas eindigt de film op een totaal verkeerde manier, veel te cliché, en blijf je achter met een gevoel van: ik heb me prima vermaakt, maar er had met dit concept echt meer gedaan kunnen worden. Ligt overigens niet puur aan het einde, ook de uitwerking van de rest van de film had beter gekund. Máár, nogmaals, deze film was erg vermakelijk. Lekker licht met fijne humor die je ook tot nadenken zet. En Duchovny is altijd fijn, perfect voor deze rol.

avatar van cales77

cales77

Frisse, leuke film. Einde was wat te makkelijk maar het is ze vergeven.

Orgineel bedacht!

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

Jammer dat de film niet zo venijnig eindigt als dat ´ie begint, maar ik heb me hier onverwacht goed mee vermaakt. Beter in beeld gebracht dan ik normaal bij een film als deze zou verwachten en aanvankelijk blijven de clichés weg. Maar dan inderdaad, die laatste 20 minuten... zo zonde - alsof Michael Moore plotseling de overhand nam. Jammer, ik vond de film voor de rest lekker gebalanceerd.

avatar van RoFFeL

RoFFeL

zeker aardige film, een dikke 7,5

avatar van Flat Eric

Flat Eric

Een boel sluikreclame.

Althans, dat is de bedoeling voor de buren van de Joneses.

Produkten worden in een redelijk welvarende suburb thuis of op de CountryClub op een venijnige slimme manier aan de (buur)man gebracht zonder dat ze het zelf door hebben. Wat is marketing toch vies.

Een geinig concept dat wel werkt. Zo werken bedrijven immers ook met hun targets en bonussen, het brengt het slechte in de mens naar boven.

Ondanks dat je het einde van de film mijlenver ziet aankomen toch een geslaagde film.

avatar van IH88

IH88

The Joneses

De film mist scherpte. De kritiek op de consumptiemaatschappij had een interessante satire op kunnen leveren, maar de film mist een sterk script. De kritiek blijft oppervlakkig en de regisseur lijkt vooral een vlotte komedie te willen maken met wat dramatische subplotjes erin verweven.

Het laatste half uur ontaard The Joneses in een standaard romcom met uiteraard een soort van happy end. Gelukkig zijn de vier acteurs wel sterk en is het zeker geen vervelende film om een keer te kijken. Alleen al om Amber Heard…

avatar van Lavrot

Lavrot

Min of meer als gevolg van Twin Peaks Seizoen 3 vond ik dat ik deze film maar eens moest uitzitten. Op het puntje van de stoel werd 't niet, eerder half uitgezakt deze aalgladde uitgerekte reclame-wereld over me heen laten glijden, waarbij slechts een korte gedachte in mij postvatte: "Toch goed dat de dood de ogen doet openen. Van in ieder geval minstens een persoon."

Hafijn, Mr X-files, alias Denise, speelde niet onaardig.

avatar van des1

des1

Ik zit 'm nou voor de tweede keer te bekijken, en mij valt op dat het zo'n slim script is waarbij dingen casual de revue passeren maar intussen de snoeiharde werkelijkheid wordt blootgelegd van de oppervlakkigheid en het materialisme van leven in suburbia pre social media. Buren en 'vrienden' zijn er om allerlei spullen aan te verkopen in een uitgekiend marketingopzetje dat doet denken aan een mix van multilevel marketing en Scientology (dat 'icon status' bereiken). In wezen een best belangrijke film. De mooie Amber Heard (ex Johnny Depp) in misschien wel haar beste rol tot nog toe. Duchovny de enige normale in het hele verhaal. "But Larry you're doing so well, you've got all this stuff". Het kon best wel eens zijn dat mensen niet hoog opgeven over de film omdat het hun een spiegel voorhoudt. Nu worden product placement en marketing aan circles van vrienden in feite nog geraffineerder aangepakt via cookies, social media en vloggers. Goeie rollen ook van Demi Moore en Lauren Hutton.

avatar van nijkerkbert

nijkerkbert

In mijn optiek een film die ietsje ondergewaardeerd wordt. Een originele invalshoek, deed me denken aan de truman show maar dan omgekeerd. Van mij een dikke 7!