- Home
Geregisseerd door: Derrick Borte
Met onder meer: David Duchovny, Demi Moore en Amber Heard
Releasedatum: 12 augustus 2010
Plot The Joneses
"They're not just living the American dream, they're selling it."
Het stel Steve en Kate Jones heeft alles wat hun hartje begeert. Ze zijn rijk, hebben een groot huis, beide een goede baan en twee prachtige kinderen die erg populair zijn op school. Daarbij komt dat ze ook nog eens de mooiste spullen van de buurt hebben. Het probleem is alleen dat ze helemaal geen familie, maar werknemers van een marketingbedrijf zijn. En ze weten precies hoe ze hun spullen aan de man moeten brengen…totdat het niet vlekkeloos verloopt met het ‘gezin’.
Steve Jones
Summer Symonds
Mary Beth
Naomi Madsen
Jack Sparrow
Net gezien in de sneak. Ik heb me bij deze film geen minuut verveelt, hij kijkt heerlijk weg. Een heel originele kleine film met een fantastisch uitgewerkt script. Het acteerwerk is ook erg sterk. Demi Moore en David Duchovny zijn een prima filmstel. Mooi om deze 2 acteurs weer eens terug te zien op het witte doek. Het is een soort van omgekeerde Truman Show. Deze is het waard om gezien te worden!
4 sterren.
Zandkuiken
Leuke prent met vooral een prima cast. Grote acteurs zijn het niet, maar wel de juiste mensen voor dit wegkijkertje.
Duchovny staat min of meer in Californicationmodus te spelen en Demi Moore zie ik best nog graag eens opduiken. Neemt niet al te veel rollen meer voor haar rekening, lijkt me, waardoor ze een beetje "exclusief" is geworden. En dan Amber Heard, mmyummie!
Het materialisme valt hier ook beter te verteren dan in die vreselijke eerste film van Sex And The City (de tweede nog niet durven bekijken). Maar het blijft uiteindelijk een redelijk oppervlakkig niemendalletje, dat niettemin genietbaar is. Zit overigens in een fase waarin om het even wat met Heard het kijken waard is. 3*
Leland Palmer
Met twee van mijn favorieten in deze film, David 'Californication' Duchovny én Amber Heard, kon het natuurlijk niet mis gaan met deze film. En dat ging het niet.
Behoorlijk onderhoudend. Leuk plot, vermakelijk uitgewerkt. In het begin lijkt het nogal over-the-top te gaan, maar ik kon er om lachen - naar het einde toe komen de cliché's wat bovendrijven en begint het wel wat voorspelbaar te worden allemaal. Ach, ja.
De hele rijkelui-setting is geweldig. Een potje golf, dure auto's, een enorme villa, een inboedel van hier tot Tokyo en ga zo maar door. Met de populariteit van de Joneses gaat het natuurlijk veel te snel, ook de manier waarop ze hun punten scoren gaat veel te makkelijk (één keer een product showen en de hele buurt koopt het; tuurlijk; not!), maar dat heeft z'n charme ook wel weer in deze film. Kon er de lol wel van inzien.
Het wordt érg vermakelijk gebracht en dat vond ik hier even het belangrijkste. Bijzonder is het niet (op de naakte Heard na; damn!), maar leuk wel. Makkelijke voldoende.
SaNDuTjE
Dit had met een dergelijk plot wel een aardige film kunnen worden, maar helaas is de uitwerking niet goed. Het geheel komt nogal vlak en clichématig over en mist de diepgang die met dit verhaal best te creëren was.
De rollen worden aardig vertolkt maar zonder uitschieters, ook Duchovny speelt zijn rol zoals we hem kennen.
Redelijke film die vanwege het plot de aandacht lang weet vast te houden maar niet onthouden zal worden.
Aanvankelijk best een leuk gegeven voor een film, maar al snel loopt het script vast in oppervlakkig- en voorspelbaarheid. De degelijke cast weet er sporadisch nog wel iets van te maken- het is vooral fijn om Demi Moore weer eens in een goede rol te zien- maar dit kan niet verhullen dat het allemaal nogal dunnetjes en vlak is. Goedbedoeld en best onderhoudend, maar niet memorabel.
Justinw
As expected...
Lekker filmpje dat dan toch weer erg Hollywoodiaans word. Het uitgangspunt is erg leuk, en word in het begin dan ook erg aardig benut. Buiten het feit dat het wel erg makkelijk gaat en soms een beetje TE is.
Maar dankzijn een leuke cast en een lekkere soundtrack toch zeer vermakelijk. David Duchovny heeft gewoon een uitstraling om U tegen te zeggen. Demi Moore is gewoon prachtig net als Amber Heard ditmaal ook topless. En ook Ben Hollingsworth die de modelfamilie compleet maakt is een leuke toevoeging. De film kabbelt lekker voort maar maakt dan natuurlijk de aloude twist richting het moralistische gezeik en cliché's. Buiten de op een leuke manier vormgegeven suicide is het afgelopen met de pret.
Laatste 20 minuten hadden thuis mogen blijven. Buiten dat erg vermakelijk.
Bwah.
Zo'n typische komedie die de eerste helft doorkomt op z'n vlotte sfeertje en zich daarna volledig alle adem afsnijdt. Tweede deel is één grote flater.
Begint wel leuk. Grappig uitgangspunt natuurlijk, waar weinig realistisch mee omgegaan wordt, vandaar ook het wel komisch en luchtig sfeertje. Halverwege komt het drama. Uiteraard voor elk familielid z'n eigen portie. Dan een portie moralistisch einde (alsof ik dat van een Hollywood filmpje als dit moet horen) en dan nog een romantisch goedmakertje. Het gaat van kwaad naar ultieme sellout.
Jammer voor Duchovny die fijn doorheen de film fladdert. De rest van de cast is bijna onzichtbaar maar irriteert niet. Visueel af en toe een leuke poging nog maar weinig opvallend, soundtrack uitermate vergetelijk.
Wel aardig zolang de mot er niet inkruipt. Traditiegewijs is dit halverwege de film, zo ook hier dus. Jammer want dit soort filmpjes kan je anders met een paar minieme aanpassingen zo een extra ster cadeau doen.
Gaat wel, maar het houdt niet over.
Het idee is op zich leuk, jammer dat de uitwerking uiteindelijk enigszins tegenvalt. De film opent vlot en de hoofdpersonages passen op zich allemaal wel goed in de film. Ze ogen cool en vlot en dat is ook nodig om de luxe spullen die ze hebben aan de man te brengen. Verder is de sfeer aangenaam en wordt de humor vaak op een aangename luchtige wijze gepresenteerd.
Helaas schiet de film in het tweede gedeelte enigszins geforceerd aanvoelend uit de bocht. Het drama komt er wat te dik bovenop te liggen en vooral Duchovny verandert ineens in een wel heel moralistisch persoon. Ook het einde valt in die categorie en was eigenlijk uitermate teleurstellend. Ik had op wat meer spektakel gehoopt, maar het is uiteindelijk allemaal heel braaf en precies binnen de lijntjes.
Het kijkt op zich allemaal wel makkelijk weg, maar met iets meer scherpte en iets minder moraal had hier zeker meer in gezeten.
Het was inderdaad een soort van drama/komedie hoewel er niet echt veel te lachen viel. Verhaal is best aardig gevonden en was ook origineel maar na 60 minuten had ik het gevoel dat deze film nergens naartoe ging. Gelukkig wordt de film na 60 minuten meer interessant en was het einde best verrassend. En dan bedoel ik niet het einde met David Duchovny en Demi Moore maar het einde van Gary Cole (leuke rol trouwens) wat best tragisch was (ik zag het niet aankomen terwijl wel natuurlijk alle signalen ernaar verwezen). Al met al is deze film best goed te kijken.
Er wordt overigens best leuk in gespeeld door David Duchovny en Demi Moore en ik moet zeggen dat Demi Moore er ondanks haar leeftijd en de vele plastische chirurgie er best nog goed uitziet. Er goed uitzien deed Amber Heard trouwens ook.
film_fanaat
Best een aardige film, met een goede achterliggende gedachte hoe materialistisch mensen zijn. Je hele leven ben je bezig om zo veel mogelijk mooie dingen om je heen te vergaren, maar uiteindelijk kom met niets en je ga je ook weer met niets. Ik denk alleen dat het mooier over zou komen in een ander jasje dan de humoristische opzet van deze film. Ik vond het niet echt een super film, zeker geen bioscoop film. Gewoon een film die je lekker op de bank kunt kijken als je een luchtige film wilt zien die makkelijk wegkijkt.
Tonypulp
Leuk hoor.
Zonder enig benul zei ik eerder vandaag ja, op de vraag of ik mee ging naar... ''The Joneses''. Geen idee wat me te wachten stond, behalve dat David Duchovny en Amber Heard erin mee zouden spelen, dus dan wil ik de gok wel wagen.
Viel me reuze mee. Vooral dankzij het verhaal levert het een zeer vlot, vermakelijk en behoorlijk boeiend werkje op. Gaat heel klein te werk en neemt geen rare sprongen. + Amber Heard is érg mooi en Duchovny kan eigenlijk ook niet teleurstellen, toffe acteur is dat.
Geen typisch bioscoop voer, verbaast me dan ook niets dat we met zo'n 10man in de zaal zaten. Het is een kleine verrassing geworden, niet geweldig...maar mijn avond was goed!
wwelover
Ik heb genoten van deze aparte komedie, de humor is subtiel maar erg goed gebracht en eigenlijk draait de film gewoon om Duchovny. Het concept is erg origineel en had best nog breder gebracht mogen worden. Want ondanks dat het een leuke film is, ontbreekt er een echt verhaal. Niet een bioscoopfilm, maar zeker de moeite waard voor op DVD. De muziek was ook erg goed. Leuke cast met een geweldige Duchovny, en zelfs Demi Moore met wie ik echt niks heb, kon me bekoren. En die Amber Heard is echt bloedmooi!
Q Jones
Leuke film met een orginele insteek.
De karakters zijn intressant maar ze zijn naar mijn mening iets te weinig uitgewerkt. Het verhaal vind ik echt een verademing eindelijk weer eens iets orgineels. De film heeft een lekker feel good gehalte en tovert zo nu en dan een big smile op je gezicht. Ook kent de film zijn dramatische kanten, maar ook die zijn goed in beeld gebracht.
Acteurs zijn allemaal goed, Duchovny doet waar hij het beste in is een charmante man spelen, en Moore is ook echt geknipt voor de rol, ze ziet er trouwens nog super goed uit voor haar 47 lengtes.
Kortom een lekker ontspannen filmpje die zeker een bioscoop bezoek waardig is en later komt hij ook zeker in mijn dvd collectie. Misschien na herzien nog een half punt omhoog. Een aanrader dus
Ach ja, het begint allemaal leuk en aardig, al had ik wel wat grappigere momenten in de film willen zien. Met dit plot hadden ze natuurlijk massa's grappen kunnen bedenken.
De film blijft daarintegen erg serieus en ik moet zeggen dat de algehele toon me wel aardig beviel. Duchovny is gewoon altijd goed en de rest doet leuk met hem mee. Dat hielp me toch vooral door die film heen. Het serieuze toontje in het laatste half uur kan voor sommigen storend werken, maar is voor mij niet iets om de film de grond in te boren.
De score daarintegen was soms iets te nadrukkelijk aanwezig in de film, dat had wel wat minder gemogen.
Leuk filmpje, meer ook niet.
Mescaline
David Duchovny & Demi Moore, wat kon hier nou fout aan gaan?
Het plot is origineel bedacht maar is op een zeer matige cliché achtige manier uitgewerkt, heb de film uitgezeten omdat ik dacht dat hij wel beter ging worden maar helaas wordt de film alleen maar voorspelbaarder, zoetsappiger en valt in heel wat standaard irritante en onsmakelijke clichés.
Het drama gehalte ligt er te diep boven op en emoties komen geforceerd over, echt een gemiste kans want het plot klonk zeker interessant.
1,5 sterren voor de nog steeds erg mooie Demi Moore, en natuurlijk David Duchovny die de film toch nog iets aangenamer maken.
TMP
Apart verhaal, maar de uitwerking is wel erg saai. De acteurs zorgden er ook niet voor dat ik enige band met de karakters kreeg. Zodoende al met al een matige film.
david bohm
Interessant verhaal dat aardig uitgewerkt is. Alles wat de familie uitspookt is gelikt en uitgedacht. Heb er met plezier nagekeken. Drie sterrretjes
Aapje81
Als groot fan van de serie Californication mocht ik deze film natuurlijk niet missen. En eerlijk is eerlijk Duchovny stelt zeker niet teleur. De rest van de cast doet het overigens ook uitstekend. Moore is zeker op haar plaats en ook Amber Heard doet waar zij goed in is.
Het grote nadeel van deze film is dat het scenario niet scherp is. Alles wordt kort aangestipt maar niets word echt uitgewerkt en dat is zeker een gemiste kans.
Door de charmante cast en omdat je wil weten hoe het afloopt kijk je toch verder.
Wat overblijft is een sympathieke film met een prima cast en een aantal goede songs.
Boven gemiddeld.
Insignificance
Een nep familie die de omgeving stevig laat shoppen om er maar bij te horen. Beetje schoppen tegen de consumptiemaatschappij van decadent en glibberig Amerika. Leuk. Helaas laat Borte dat al vrij snel varen en komt de focus (...) te liggen op de verkoopcijfers van Steve en -jawel, er broeit iets- de verhouding tussen hem en Kate. Dat laatste levert eigenlijk al geen enkele leuke scène meer op, maar het gaat van kwaad tot veel erger.
In amper een kwartiertje wordt op abjecte wijze afgerekend met de familie door ze te larderen met een zooi goedkoop drama. Om te huilen hoe gemakkelijk Borte hier probeert te scoren. Totaal onnodig, want ook de buurman ontkomt niet aan die dadendrang, maar dat valt binnen de context van het uitgangspunt tenminste te pruimen. Het levert bovendien nog een leuk shot op. Helaas is het effect hiervan dankzij die pafferige aanstellerij vrijwel nihil.
Decec
Ik vond een leuk drama film...
Gelukkig zijn niet zoveel over komedie...
Leuk verhaal...
Prima acteerwerk...
Bekende acteur David Duchovny en actrice Demi Moore spelen wel zeer goed...
Mooi HD kwaliteit...
Zeker verrassende film...
Fran
- 1953 berichten
Het verhaal vond ik echt superorigineel. Maar ik vond het drama gedeelte wel allemaal te afstandelijk, te klinisch. Het verhaal en de personages bleven wat mij betreft te oppervlakkig. Er zat bijvoorbeeld weinig chemie tussen Steve en Kate. Maar ook bij de rest van de personages had ik af en toe het gevoel alsof ik naar een aflevering van Desperate Housewives aan het kijken was. De humor was in deze film ook niet erg sterk. Op zich is het gegeven van het verhaal wel grappig dat ze een gewoon gezin lijken maar uiteindelijk een soort van verkopende trendsetters blijken te zijn. Maar verder zaten er niet zo veel grappen in.
booyo
Raar dat deze hier zo laag gewaardeerd wordt. Ik vond het een uiterst vermakelijke film namelijk. David Duchovny speelt weer ijzersterk, beetje in the trant van Hank Moody. Wat een held is de beste man! Verhaal is ook orgineel, en in mijn ogen zeer goed uitgewerkt. Mooie combinatie van droge humor en drama.
cynta
Ik had er net wat meer van verwacht. Erg leuk verhaal waar veel meer in had gezeten. Eerste helft is leuker dan de tweede helft. Wordt erg voorspelbaar en saai tegen het eind. Wel vermakelijke film.
Sjoerdow
Zeer teleurstellend.
The Joneses werd vooraf aangekondigd als een sterk komedie/drama, maar blijkt niets meer dan een materialistisch filmpje vol hollywoodcliches en een slap moralistisch einde.
Het verhaal is redelijk onderhoudend in het begin, maar het sneltreintempo zorgt ervoor dat het amusementsgehalte na een half uur zijn top bereikt heeft en Borte wat zijplotjes aangrijpt, om er nog wat van te maken. Verder is alles heel braaf en volgens de regeltjes gefilmd en geschreven, nergens een verrassing die ik wel verwacht in films als deze.
Duchovny speelt Hank Moody minus het extreme libido. Dat is jammer, want ik verwacht wat meer veelzijdigheid van een ervaren acteur als hij. Zijn karakter ontwikkeld zich, net als de overige rollen veel te weinig.
Toch twee sterren, voor het aardige eerste kwartier en de zwembadscene (al was dat weer heel ongeloofwaardig en overdreven).
Aardige film waarin een ogenschijnlijk normaal gezin een nieuwe woning betrekt in een rijke buurt. Een origineel uitgangspunt waarbij de familieleden eigenlijk collega's zijn en producten aan de man brengen. Het is niet altijd even geloofwaardig allemaal en het einde wat flauw, maar door de serieuze ondertoon wordt het net geen doorsnee comedie. Alleen kwam die serieuze ondertoon iets te laat in het verhaal. Verder een leuke cast die het prima doen.
K. V.
'k vond het een goeie film. Het verhaal is origineel, weet te boeien van begin tot einde en tevens laat de film ook zien wat de gevolgen kunnen zijn van overdadig consumeren. Een echte komedie zou 'k het niet noemen, maar 'k heb toch een aantal keren moeten glimlachen.
Qua cast konden we niet klagen, ze deden het uitstekend en Demi Moore leek nog geen haar veranderd.
'k was toch wel aangenaam verrast door de film, die goed wegkijkt. 'k vond het een aanrader.
blurp194
Best grappig. En het verhaal zou wel eens dichter bij de waarheid kunnen zijn dan we allemaal liever willen denken... Hoe zit het nou eigenlijk met die buren, tenslotte...
Leuk om het verschil te zien als er 'mensen' bij zijn en wanneer het gezinnetje op zich is. Net als dat bij gewone gezinnen gaat, geloof ik - maar dan een tikkie extremer. Vooral Steve en Kate doen dat best grappig - met de deur open spat de chemie eraf, met de deur dicht is het een en al spreadsheet wat de klok slaat. Misschien wel wat flauw, maar toch leuk gedaan.
Met een mooie bijrol van de man die voor altijd Lumbergh zal heten. Niet dat ik 'm snel herkende, maar toch. Demi Moore is als altijd, bloedmooi en ze speelt prima. Duchovny is dan wat minder, maar irriteert hier niet. En jammer dat Amber Heard maar een vrij klein rolletje heeft. Maar die gaan we vast nog wel vaker zien.
Jessen0wnt
Leuk concept wat ook wel uitbreiding heeft tot een wat meer emotioneler arthouse-filmpje of zo. Al met al als echt vermakelijk-filmpje doet het niet meer dan voldoende. Er mist naar mijn mening wat drama, wat het verhaal juist wel kon gebruiken. Er valt veel uit te halen uit dit onderwerp maar de film kiest helaas voor de makkelijke uitwegen die aanslaan bij het publiek. Al met al een grappig concept, hoewel de film niet echt komedie is, is het onderwerp dat wel. Leuk. 3 sterren
xMilennx
Zonder twijfel een van de origineelste concepten die ik de laatste tijd ben tegengekomen.
De film zelf onderscheidt zich echter niet meteen van andere komedie/drama's, wat wel een gemiste kans is met zo'n ijzersterk basisidee, dat zoveel mogelijkheden openlaat.
Ik vond hem zeker leuk om naar te kijken, maar het ontbrak mij wat aan originele uitwerking. Wat we nu te zien kregen, was al bij al nogal voorspelbaar.
En misschien dat ik langs de andere kant geloofwaardigheid miste. Stel dat dit soort plannen in het echte leven bestonden (wat in theorie nog zou kunnen), dan zou het er toch nog iets anders aan toegaan denk ik. Voor mij waren de personages te onrealistisch en ik kon mij ook helemaal niet in hun denk-/gevoelswereld plaatsen.
Ja, je moet hem toch eens gezien hebben, maar span je verwachtingen niet te hoog, want dan heb je er minder plezier aan.
Movsin
Interessant vooral om de kennismaking met deze heel bijzondere verkoopstechniek.
De film is goed omdat hij maar druppelsgewijs de waarheid prijsgeeft.
Dat hij naar het einde toe voorspelbaar wordt, vergeven we deze toch wel spitsvondige en goed verhaalde drama-komedie.
Acteurs op de hoogte van hun vak.

'Perfectly Imperfect' met Yolanthe Cabau nu te streamen op Prime Video

Sciencefictionfilm 'Prometheus' van Ridley Scott komt binnenkort naar Netflix