Genre: Drama / Komedie
Geregisseerd door: Derrick Borte
Met onder meer: David Duchovny, Demi Moore en Amber Heard
Releasedatum: 12 augustus 2010
Plot The Joneses
"They're not just living the American dream, they're selling it."
Het stel Steve en Kate Jones heeft alles wat hun hartje begeert. Ze zijn rijk, hebben een groot huis, beide een goede baan en twee prachtige kinderen die erg populair zijn op school. Daarbij komt dat ze ook nog eens de mooiste spullen van de buurt hebben. Het probleem is alleen dat ze helemaal geen familie, maar werknemers van een marketingbedrijf zijn. En ze weten precies hoe ze hun spullen aan de man moeten brengen…totdat het niet vlekkeloos verloopt met het ‘gezin’.
Steve Jones
Summer Symonds
Mary Beth
Naomi Madsen
Leland Palmer
Dankzij de serie 'Californication' is David Duchovny een nieuwe held van me, dus kijk ik ineens wel aardig uit naar deze film. Amber Heard is sowieso heerlijk en de trailer ziet er prima uit. Laat maar komen dus!
Crystical
Ben ook erg benieuwd naar deze film
Sowiso ben ik groot fan van David Duchovny! Natuurlijk door X-Files (Ge-wel-dig) en Californication!
Trailer ziet er veel belovend uit. Lijkt me een apart verhaal.
Mikemans
David Duchovny is na Californication helemaal back!
Ben benieuwd naar de film!
Soeperman87
Een nieuwe film met David Duchovny; mijn interesse is gewekt.
In Californication en The X-Files doet / deed hij het geweldig, en ook zijn stemrol in Queer Duck was meer dan genieten.
Wat mij betreft is Duchovny nog behoorlijk ondergewaardeerd als acteur, maar (mede) door een succes-serie als The X-Files en het uitmuntende (Oscar-materiaal!) Californication,staat hij nu op het waar hij hoort op hoort te staan.
Ben heel benieuwd naar deze prent.
Jack Sparrow
Net gezien in de sneak. Ik heb me bij deze film geen minuut verveelt, hij kijkt heerlijk weg. Een heel originele kleine film met een fantastisch uitgewerkt script. Het acteerwerk is ook erg sterk. Demi Moore en David Duchovny zijn een prima filmstel. Mooi om deze 2 acteurs weer eens terug te zien op het witte doek. Het is een soort van omgekeerde Truman Show. Deze is het waard om gezien te worden!
4 sterren.
august
Vermakelijke film, met een bijzonder, origineel verhaal. Zat er wel aan te komen, een "grote" publiek film die de consumptie maatschappij in een kritisch daglicht plaatst. Duchovny en Moore hebben niet al te lastige rollen in deze film, maar acteren over het algemeen goed. Amber Heard is werkelijk een lust voor het oog, jammer dat haar karakter niet wat verder was uit gewerkt.
Luxe producten geven in reclame / marketing vaak een idee van gelukzaligheid / verhoogde levensvreugde, betere identiteit passend bij het product. Die materialistische farce wordt mooi belichaamd door het marketing gezin wat in deze film wordt neer gezet. Geen must see, maar wel leuk om een keer gezien te hebben.
benthe
Gratis kaarten voor de voorpremiere op 8 augustus: Gratis naar de voorpremière van ‘The Joneses’ - Viva.nl
corbijn
een leuke film die je een beetje aan het denken zet. het gaat over de keerzijde van de medaille van het amerikaanse kapitalisme. echt een knipoog naar de recente recessie.goed spel van de acteurs vooral de bijrollen zijn goed ingevuld. Het houd je een spiegel voor die een amerikaan niet wil zien.eigenlijk niemand
De GeuS
Een aardige film, maar wederom een verhaallijn waar geforceerde, ongeloofwaardig moralistische scenes door de strot van de kijkers wordt gedrukt; kleine 3*
ralfsjam
over het algemeen een leuke film. de eerste 20 minuten waren het leukst. "waar gaat het heen?". ik had ook helemaal niets gelezen over deze film, wat ik iedereen wil aanraden, anders verzwakt het leuke begin omdat je het al weet! en is het hoogtepunt ook meteen weg... dus als je het al weet?... jammer!
na die 20 minuten was het even 50 minuten langdradig. en daarna beginnen de persoonlijke problemen iets wat de film weer een beetje opgang hielp. voor het einde was het wel weer aardig, maar ja het einde... ze zeggen wel vaker, als een film groot moet worden in the usa voor een breed publiek, dan moet het wel een goed einde hebben. en in mijn ogen was dat een teleurstelling!
Zandkuiken
Leuke prent met vooral een prima cast. Grote acteurs zijn het niet, maar wel de juiste mensen voor dit wegkijkertje.
Duchovny staat min of meer in Californicationmodus te spelen en Demi Moore zie ik best nog graag eens opduiken. Neemt niet al te veel rollen meer voor haar rekening, lijkt me, waardoor ze een beetje "exclusief" is geworden. En dan Amber Heard, mmyummie!
Het materialisme valt hier ook beter te verteren dan in die vreselijke eerste film van Sex And The City (de tweede nog niet durven bekijken). Maar het blijft uiteindelijk een redelijk oppervlakkig niemendalletje, dat niettemin genietbaar is. Zit overigens in een fase waarin om het even wat met Heard het kijken waard is. 3*
soap
Erg leuke vermakelijke film, leuk onderwerp maar mocht iets verder uitgediept worden, ik vind dat de film geen echte diepgang heeft en nogal luchtig is terwijl dat eigelijk niet hoort met zo'n origineel onderwerp, natuurlijk prima voor mensen die gezellig willen wegkijken.
Leland Palmer
Met twee van mijn favorieten in deze film, David 'Californication' Duchovny én Amber Heard, kon het natuurlijk niet mis gaan met deze film. En dat ging het niet.
Behoorlijk onderhoudend. Leuk plot, vermakelijk uitgewerkt. In het begin lijkt het nogal over-the-top te gaan, maar ik kon er om lachen - naar het einde toe komen de cliché's wat bovendrijven en begint het wel wat voorspelbaar te worden allemaal. Ach, ja.
De hele rijkelui-setting is geweldig. Een potje golf, dure auto's, een enorme villa, een inboedel van hier tot Tokyo en ga zo maar door. Met de populariteit van de Joneses gaat het natuurlijk veel te snel, ook de manier waarop ze hun punten scoren gaat veel te makkelijk (één keer een product showen en de hele buurt koopt het; tuurlijk; not!), maar dat heeft z'n charme ook wel weer in deze film. Kon er de lol wel van inzien.
Het wordt érg vermakelijk gebracht en dat vond ik hier even het belangrijkste. Bijzonder is het niet (op de naakte Heard na; damn!), maar leuk wel. Makkelijke voldoende.
FMHZ
Sjonge wat een positieve reacties hier. Ik heb de film eergisteren in de sneak gezien, maar ik vond het een behoorlijke aanfluiting. Tuurlijk, het was wel vermakelijk en ik vond David Duchovny goed spelen moet ik zeggen. Demi Moore heb ik al nooit zoveel mee gehad, maar hier wist ze mij ook niet te overtuigen. Om maar te zwijgen over die 'kinderen', hoewel Amber Heard natuurlijk meer dan prettig kijkt.
Het idee achter het verhaal vond ik wel grappig maar ook niet meer dan dat. Maar vooral de uitwerking viel me zwaar tegen. Er waren een paar punten die nergens op sloegen zoals die dude die ineens homo werd, de dochter (Heard) die achter die oude vent aanging, en toen het uitging te triest was en dan het hele verhaal rond Duchovny en Moore, alsof we dat niet aanzagen komen. Nee, niet mijn ding. Nogmaals, ik vond Duchovny prima spelen en ik weet dat ik niet van elke film (zeker niet als ik ze in de sneak kijk) kan verwachten dat het een topper was, maar ik vond dit tcoh echt niet best. Het einde, sloeg ook nergens op. Hij komt nog een keer voor haar terug, en zij loopt zo 1 2 3 hup met hem mee. Tja, te verwachten in een film als dit, maar veels te makkelijk en eigenlijk gewoon slecht.
Nou ja, 1,5 ster omdat, tja waarom eigenlijk, nou vooruit omdat er nog slechtere films zijn.
Movielicious
Origineel verhaal maar zeker niet meer dan dat. Het blijft allemaal een beetje oppervlakkig en dat vond ik jammer. 2,5* wat mij betreft: leuk voor een keertje, that's it. (Verwacht overigens geen komedie!)
demcon
nee kon dit echt niet leuk vinden, komisch is het niet, verhaal is slecht, alleen david was goed, demi kan beter in 18+ films spelen, komt ze beter tot haar recht.
rotem
Wat heerlijk om eens een verfrissend script te zien. Geen standaard comedy, maar deze film kent veel komische maar ook dramatische momenten.
Tuurlijk is er een goede cast en door de vele gadgets (R~8!) werd ik ook verrast.
Normaal in een comedy komt het tot een "gezellige" climax, dan gebeurt er iets heel ergs en achteraf komt alles weer goed. Deze film maakt daar een mixje van, dus echt standaard was het gelukkig niet te noemen.
Goed geacteerd (wel hier en daar voorspelbaar) met een mooi einde.
Aanrader !
Guinness
Het is een soort van omgekeerde Truman Show.
Inderdaad een soort van... Alleen slechter uitgewerkt.
ralfsjam
Leuke Gadget Film mooie Auto"s vrouwen wat wil je nog meer
dat kijkers niet zomaar vijfen gaan uitdelen, omdat het een leuke film is met vrouwen en met mooie auto's!!
een 5 geef je als je net het absolute meesterwerk hebt gezien die niet te overtreffen is....
Mood Indigo
verwacht aub geen komedie en ook geen drama.
deze film valt onder t genre: american nothingness
neem een leuk boek mee naar de film ofzo.
2 punten voor de leuke spulletjes in de film, het enige
boeiende...de dialogen, gebeurtenissen, camera etc in de
film zijn saai, saai en nog saaier.
deze film is mede mogelijk gemaakt door audi,
uw nieuwe amerikaanse show-off trendy car
benthe
Leuk, gezellig filmpje. Had natuurlijk beter gekunt op bepaalde punten, maar hij was al niet voorspelbaar, dus dat is al iets
Guinness
maar hij was al niet voorspelbaar, dus dat is al iets
Vanaf het begin van de film had je wel kunnen aan zien komen dat ze bij elkaar zouden komen, het was alleen de vraag hoe.
Dat de zoon homo is, was ook al vrij vroeg in de film te merken (toen die meid vroeg waarom hij nooit iets geprobeerd had bij haar)En zo zijn er nog wel enkele voorbeelden
Of bedoel je wat anders? En zo ja, wat dan?
willemse81
De boodschap in de film is wel actueel, daar geef ik punten voor. Duchovny speelt een redelijke rol, Moore had ik al een tijdje niet in een film gezien en ik moet zeggen dat ze nog niet gaat vervelen, ondanks dat de rimpels wat moeilijker te verbergen worden...
Het verhaal zelf en de manier waarop het gebracht wordt had denk ik beter gekund. Het is nu meer een "romantische drama- komedie". (Wordt het dan een romdramkom?)
Redelijk zondagmiddag filmpje, 3*.
Guinness
Dat bekt niet lekker toch? Mijn voorkeur gaat uit naar romdramkom films
benthe
Vanaf het begin van de film had je wel kunnen aan zien komen dat ze bij elkaar zouden komen, het was alleen de vraag ho.
Of bedoel je wat anders? En zo ja, wat dan?
Ik had dat die jongen homo was echt nooit aan zien komen, maar dat lag dan misschien aan mij. maar de wanneer hoe ze bij elkaar komen had ik ook niet verwacht
Guinness
Dat laatste is vaak een verrassing. Maar ook daar is het 9 van de 10x na een ruzie/onenigheid
Al met al vond ik deze film toch een voldoende.
Over een aantal maanden misschien nog maar eens herzien.

'Outlander'-spin off 'Blood of my Blood' doet het ontzettend goed op HBO Max

'Perfectly Imperfect' met Yolanthe Cabau nu te streamen op Prime Video