Genre: Actie / Horror
Geregisseerd door: Chris Nahon
Met onder meer: Allison Miller en Andrew Pleavin
Gesproken taal: Japans en Engels
Plot Blood: The Last Vampire
"Where evil grows, she preys."
Een vampier genaamd Saya, maakt deel uit van een geheime overheidsorganisatie die jacht maakt op Demonen en deze ook doodt. Ze wordt in een militaire school geplaatst om te onderzoeken wie van haar klasgenoten is vermomd als een demon.
Saya
General McKee
Frank Nielsen
Elder
Powell
HK adaptatie met Franse regisseur aan het hoofd, gebaseerd op een Japanse franchise.
$$€€¥¥
aryan
Aha oke ik zie dat die still pas is uitgekomen, want ik kon geen stills vinden (alleen een te kleine still)
De animatie vond ik wel mooi, misschien zal dit ook wat worden (het succes zal deels liggen aan het budget wat voor deze film is gereserveerd)
metaledje
De manga film ervan is erg sfeervol en apart.. Erg boeiend (zoals de meeste manga films in mijn collectie) Film lijkt me minder, maar ben erg benieuwd
kimmie131195
mag ik huilen
nee liever niet maar als het echt moet....
Bacon
Ik kan niet wachten om Ji-hyun Jun(Gianna Jun) weer in actie te zien, maar honderd keer liever in een Koreaanse film dan dit....
megaman
Gebaseerd op een Japanse manga, een Franse regisseur, Koreaanse hoofdrolspeelster (o.a. bekend van de films My Sassy Girl, The Uninivited en Windstruck), de Japanse actrice Koyuki (Last Samurai en Pulse). Even in de gaten houden deze film!
PS: Still heeft wel wat weg van Azumi.
Nomak
PS: Still heeft wel wat weg van Azumi.
Als de film ook maar in de buurt komt van Azumi ben ik al blij.
Weer met de mooie Gianna Jun ( Daisy )
KW2
Lexcoaster
Als ik het moet geloven word dit dus een soort vrouwelijke Blade, maar dan in de stijl van films als Croughing Tiger, Hidden Dragon en Hero. Ben benieuwd.
Bacon
Ik ben toch wel erg benieuwd hoe twee users hier de film vorig jaar al hebben kunnen zien...
Gabe Walker
De trailer heeft wat weg van een Nochnoi Dozor vs. Blade vs. House of Flying Daggers.
Ben benieuwd of het wat wordt, ik zal hem beslist gaan kijken
Blood: The Last Vampire
Om maar direct met de deur in huis te vallen...
Het bloed! Je zou zeggen; een film met 'blood' in de titel zal wel verzorgd, realistisch bloed vertonen, maar niets daarvan. Wat een archi-lelijk bloed, trouwens zowat alle CGI ziet er niet uit (demons
Flinke afknapper bij een voor de rest wel aangename film.
Vooral genoten van enkele mooie actiescenes (buiten dat bloed dan), waar ze af en toe een mooie filter over het beeld gegoten hebben.
Wat kritiekpuntjes toch op de film.
Engelse audio... waarom? Kwam alleen maar lelijk Engels uit de meeste personages.
De acteurs, met in het bijzonder de generaal/vader van Alice. Verder ook enkele van die wannabe CIA-kerels. De rest viel wel mee.
Het verhaaltje was ook wat te standaard; sjabloontje wraak met op het einde de 'eindbaas' uit het boek Films maken voor beginners.
Toch nog opvallend weinig stemmen op Moviemeter hier, buiten ik en mijn vriendin en twee mogelijke fakestemmen? De film speelt deze week en slechts deze week in de Belgische bioscopen. Toch nog niemand anders gezien? Ach ja, we zaten daar ook maar alleen in de zaal.
Een klein traantje naar de Vlaamse bevolking en cinema
Nomak
De film speelt deze week en slechts deze week in de Belgische bioscopen.
Gelukkig kijk ik net in dit topic, anders zou ik het niet weten.
Hiervoor ga ik wel naar de bioscoop, morgen waarschijnlijk. Al vind ik het nu al jammer dat het Engels gesproken is.
belchinees
Al vind ik het nu al jammer dat het Engels gesproken is.
Niet geheel, maar over het algemeen wel ja. Gesprekken tussen Saya en haar leermeester zijn wel gewoon in het Japans.
Nomak
Ooh, dat maakt al heel wat goed dan. Ik vreesde voor een gedubde versie.
Nomak
Vandaag gezien in de bioscoop, amper drie mensen aanwezig in de zaal. Fijn rustig natuurlijk, maar ergens toch jammer van de matige belangstelling. Prima film hoor, maar ook ik vond het erg jammer van het lelijke CGI bloed. Dit had men toch wel op een andere manier kunnen oplossen.
Dat er veelal Engels wordt gesproken is niet echt vreemd, want het verhaal speelt zich grotendeels af op een Amerikaanse legerbasis in Japan. Maar wanneer Saya en Onegin (beide Aziatisch) tegen mekaar spreken begrijp ik niet waarom dit in het Engels moet. Ik kan niet ontkennen dat dat toch wat storend is.
Ik zie net dat Gianna Jun (Saya) eigenlijk Ji-Hyun Jun heet, vanwaar die naamsverandering? Die Saya is erg knap in haar donkere Japanse schoolmeisjes uniform. Prima geacteerd ook. En ook Koyuki is een lust voor het oog. Haar kennen we van The Last Samurai. Zij neemt hier de rol van de duivelse Onegin voor haar rekening.
Beste scene van de film vond ik het gevecht op straat. Saya hakt daar op spectaculaire wijze meerdere tegenstanders in de pan.
Ook de openingsscene is geslaagd. Ik kan me vergissen want het is al een tijdje geleden dat ik de anime gezien heb, maar ik dacht dat deze bij de anime net hetzelfde was.
De eindscene vond ik dan weer wat minder. Ze komen in een andere wereld terecht en Saya wint het redelijk makkelijk van Onegin. Onegin oogt op het eind ook een heel stuk zwakker dan in de scene waar we haar voor het eerst zien. Als zij voor het eerst in beeld komt grijpt ze een man bij zijn hoofd en laat dat hoofd met één hand in stukken spatten zonder dat ze moeite doet. Op het einde grijpt ze woedend dat Amerikaans meisje, waarna er een ontploffing volgt en zelfs Saya wordt weggeslingerd. En dat Amerikaans meisje overleeft die aanval gewoon alsof het niets is.
Ondanks enkele minpunten heb ik toch echt genoten van deze film.
Pastichio Rocker
Ik word niet vrolijk van die trailer.
belchinees
Ook al zoveel volk in de zaal bij jou
Internationale naam versus Koreaanse naam.
Is toch niet zo'n onbekend gegeven?
JacoBaco
Deze film is denk net zoiets als Dragonball Evolution en Street Fighter: The Legend of Chun-Li.
In andere woorden nog 10x erger dan een Michael Bay film-marathon.
Nomak
In andere woorden nog 10x erger dan een Michael Bay film-marathon.
Misschien handig als je de film eerst bekijkt in plaats van dit soort onzin te roepen.
JacoBaco
Wellicht is het juist handig als jij eerst goed leest i.p.v. meteen onzin uit te kramen.
Wat versta jij onder ''ik denk''?
Kortom. Ik zeg ''ik denk dat ..enz..,'' dus heb ik een vermoeden dat deze film net zo slecht is als die 2 andere filmtitels die ik noem. Zo vreemd is het hebben van een vermoeden niet.
UrbanDjampa
Qua actie weinig tot niets te klagen. Verhaal aan de matige kant, al kon ik de japanse gedeelte(koreaanse ondertiteling) niet volgen. Bloed was inderdaad niet om aan te zien. Ze had net een dozijn vampieren geslacht en ze zag er nog steeds goed uit. De 'eindbazin' begon goed, maar had niet veel in te brengen in het slot.
Toch maar eens op de anime versie een oogje werpen...

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song

Blood: The Last Vampire