• 9.373.066 stemmen

Blood: The Last Vampire (2009)

Actie / Horror | 91 minuten

Genre: Actie / Horror

Oorsprong: Hongkong / Japan / Frankrijk

Geregisseerd door: Chris Nahon

Met onder meer: Allison Miller en Andrew Pleavin

Gesproken taal: Japans en Engels

Plot Blood: The Last Vampire

"Where evil grows, she preys."

Een vampier genaamd Saya, maakt deel uit van een geheime overheidsorganisatie die jacht maakt op Demonen en deze ook doodt. Ze wordt in een militaire school geplaatst om te onderzoeken wie van haar klasgenoten is vermomd als een demon.

avatar van belchinees

belchinees

Blood: The Last Vampire

Om maar direct met de deur in huis te vallen...

Het bloed! Je zou zeggen; een film met 'blood' in de titel zal wel verzorgd, realistisch bloed vertonen, maar niets daarvan. Wat een archi-lelijk bloed, trouwens zowat alle CGI ziet er niet uit (demons )

Flinke afknapper bij een voor de rest wel aangename film.

Vooral genoten van enkele mooie actiescenes (buiten dat bloed dan), waar ze af en toe een mooie filter over het beeld gegoten hebben.

Wat kritiekpuntjes toch op de film.

Engelse audio... waarom? Kwam alleen maar lelijk Engels uit de meeste personages.

De acteurs, met in het bijzonder de generaal/vader van Alice. Verder ook enkele van die wannabe CIA-kerels. De rest viel wel mee.

Het verhaaltje was ook wat te standaard; sjabloontje wraak met op het einde de 'eindbaas' uit het boek Films maken voor beginners.

Toch nog opvallend weinig stemmen op Moviemeter hier, buiten ik en mijn vriendin en twee mogelijke fakestemmen? De film speelt deze week en slechts deze week in de Belgische bioscopen. Toch nog niemand anders gezien? Ach ja, we zaten daar ook maar alleen in de zaal.

Een klein traantje naar de Vlaamse bevolking en cinema .

avatar van UrbanDjampa

UrbanDjampa

Qua actie weinig tot niets te klagen. Verhaal aan de matige kant, al kon ik de japanse gedeelte(koreaanse ondertiteling) niet volgen. Bloed was inderdaad niet om aan te zien. Ze had net een dozijn vampieren geslacht en ze zag er nog steeds goed uit. De 'eindbazin' begon goed, maar had niet veel in te brengen in het slot.

Toch maar eens op de anime versie een oogje werpen...

avatar van 606

Aardige versie van blade met een vrouw als vampier hunter.

Mooie scenes met gevechten.

En de wezens waren ook niet verkeert.

3,5 ster

avatar van Macmanus

Macmanus

Jammer

Look was eigenlijk nog best aardig aan deze film. Mooie belichting. Helaas hebben de makers of misschien beter gezegd de geldschieters weer het geniale idee om het Engelstalig te maken.

Vreselijk overbodig Amerikaans karakter zit er in, en het Engels van de Aziaten en op het eind opeens een fransman is gewoon jammer. Het kan slechter (hoewel soms te duidelijk gedubd) maar het is vooral nogal zinloos. Waarom niet gewoon van die geheime overheidsorganisatie Chinezen maken. En als het toch een basis is in Japan het geen Japanse soldaten maken. Nu is het allemaal zo een pot porie. De Engelstalige acteurs zijn overigens ook verder niks waard.

Maar goed actie was wel te doen, Nahon kan ook wel iets. Maar het neppe bloed irriteerde me toch wat. Ook de te brakke CGI die de film naast het bloed soms heeft is pijnlijk. De demonen waren erg, maar die scene met de truck was niet te doen.

Geen concessies voor de westerse markt en het had wel wat kunnen zijn, maar nu niet.

2 kleine sterren.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Vermakelijk.

Alleen niet veel meer jammer genoeg. In de meeste lijnen voorspelbaar (alhoewel ik niet doorhad dat Onigen haar moeder was), mist wat aan kracht en het gebrekkige Engels wil wel eens storen (zeker zo zonder ondertiteling) en komt ook niet altijd even overtuigend over. Ook als je niet zo van de CGI bent kan dat je storen, heb er persoonlijk niet zo'n probleem mee, in ieder geval niet bij zo'n anime-remake.

Daar tegenover staan dan wel weer wat leuke hack en slash actie en wat fijne locaties wat voor mij iets sterker weegt dan de minpunten. Ook komt de film lekker snel op gang en blijft aardig vlot. Niet top, wel vermakelijk.

3,5* Ook maar eens de anime-versie kijken.

avatar van Film Pegasus

Beter dan verwacht. Kwalitatief is het niet altijd even sterk, maar het ritme zit er wel in. Ik hou wel van het genre en de combinatie van vampieren en oosterse actiescènes werkt perfect. Het is nu eenmaal een verfilming van een manga (met de animatie versie als voorganger) en zo moet je het ook bekijken. Veel bloed, over de top gevechten, ... dit is gewoon een actiefilm om van te genieten.

avatar van kalehein

kalehein

Het verhaal kijkt lekker weg. Spanning wordt gaande weg goed opgebouwd... en dan na, pak m beet, een half uur. De verschrikking, het meest waardeloze stuk CGI dat je je maar kunt bedenken!! Na een uur wederom een ontzettend slecht in elkaar gezette vampier. Op die 2 momenten dacht ik echt te maken te hebben met een film uit de jaren 80. Deze 2 momenten en de overvloed aan "computer" bloed zijn de tegenvallers. Moet gezegd worden dat het bloed niet echt vervelend is.

De rest van de film is gewoon goed. Nu heb ik zowiezo een zwak voor alles wat uit het verre oosten komt, dus enigszins bevooroordeeld ben ik wel

Kort samengevat:

84 minuten een prachtige film en 7 minuten knoeiwerk.

Ik zie overigens veel remarks naar Blade... je moet deze film dus niet gaan kijken met het idee dat je een soort van Blade voorgeschoteld krijgt.

avatar van Decec

Decec

Een redelijke horror/thriller film...

Niet echt spannend, maar een saai...

Redelijk acteerwerk...

Geen goede actie...

Redelijke gevechten...

Geen moeite waard...

avatar van Zinema

Bolletjesbloed.

Het zal de comicliefhebbers al lang duidelijk zijn: met de verfilming van Blood: The Last Vampire is de mangareeks geen eer aan gedaan. Men heeft getracht de stripboekstijl in beeld te brengen, maar is slechts deels geslaagd. Wat vooral opvalt is het slappe script, de armetierige acteerprestaties en het vreselijke CGI-bloed, dat in bolletjesvorm ten overvloede door het beeld spat. Dusdanig vaak en soms zelfs spontaan. Het wekt enkel irritaties op, evenals die bij het vroegtijdig ejaculerende eindgevecht niet meer zijn te onderdrukken. Slappe hap dus.

Matig.

avatar van Theunissen

Een soort van Blade meets Kill Bill en dan in gegoten in een achterlijk verhaal. De actie was best goed en ook ruimschoots aanwezig maar de special effecten waren uitermate belabberd (erg nep en zeer computerachtig). Verder is het flinterdunne verhaal niet echt boeiend en ook al tig keer uitgevoerd. Sommige stukken en figuren in de film slaan nergens op waardoor je vaak met het idee zit van waar gaat het in hemelsnaam om. Dat gevoel had ik na het zien van de film nog steeds.De cast deed het best redelijk en Colin Salmon vind ik altijd geweldig om te zien maar helaas zoals in de meeste films waarin hij meespeelt heeft hij dit keer ook maar een klein rolletje. Al met al was deze film leuk (vanwege de gevechten) om eens gezien te hebben maar meer ook niet.

avatar van david bohm

david bohm

Wat meteen opvalt is dat het acteerwerk pover is. Ook de teksten die de acteurs opzeggen zijn van geen niveau. Het is zwoegen om in het verhaal te komen. En waarom geeft Saya zoveel om Alice, het is mij een raadsel. Het bloed zit eruit als een rodewijnsaus voor over de biefstuk met klontjes van meegebakken voedingswaar, sjalotjes ofzo. Er zijn ook wat positieve puntjes, zo zijn een aantal kills best aardig zoals die wanneer de heldin Saya zich laat afzakken vanuit een boom en een oog doorklieft. En Gianna Jun heeft best een mooi koppie en we zien af en toe mooie plaatjes van rijstvelden en dergelijke.

avatar van scorsese

Matige film waarin een vampierendoodster undercover gaat op een legerbasis. Een ongebruikelijke setting (Japan, jaren '70). De inleiding is wat aan de korte kant, maar dit wordt goedgemaakt door een aantal flashbacks. De actie is te snel gemonteerd en ook de computereffecten vallen tegen. Redelijk vermakelijk en het hoofdpersonage ziet er wel leuk uit in het schooluniform.

Niet verkeerd.

Al zit de film wel vol vreemde keuzes. Niet eens zozeer de meer "Amerikaanse" feel (volgens mij zat die ook al deels verborgen in het origineel) of de keuze voor een Koreaanse hoofdactrice, er zit wel meer scheef in deze film.

Vooral het feit dat Saya ditmaal een side-kick heeft, domme griet die vaak nog Saya's vel moet redden ook. Vernielt haar personage een beetje. Ook het wisselende niveau van de CG is opvallend. De scene in de Japanse straatjes is bijvoorbeeld geweldig, maar de voorzetting met de demoon écht niet om aan te zien. Ook het bolletjesbloed is maar een vreemde keuze ... tijdstekort ofzo?

Qua belichting en kleurwerk is het wél allemaal erg mooi. Veel fijne shots die door het wisselend camerawerk niet altijd evenveel credit krijgen, maar over het geheel van de film is het visueel aangenaam. Een paar meer dan boeiende actiescenes redden de film verder. Zolang het verhaaltje maar niet de bovenhand krijgt is het allemaal goed te doen in deze film.

Leuke verwijzing naar de anime ook nog (daar op het vliegveld), het is jammer dat het CG niveau niet wat beter verdeeld was en dat men het niet wat eenvoudiger gehouden heeft (zonder side-kick en achtergrondverhaaltje).

avatar van blurp194

blurp194

Een wat vreemde mix. Een remake van een anime, en met een smeltkroes als crew en cast.

De stijl van Nahon is goed te herkennen, en redt denk ik ook de film - of is misschien juist de trap na. Maakt het tot iets bijzonders, zoveel is zeker. Net als de aanwezigheid van Koyuki - die ik toch altijd erg indrukwekkend vind. Daartegenover dan weer een Allison Miller, die geen indruk maakt - en Gianna Jun, die dat weer wel doet.

Een belangrijk deel van het verhaal wordt (ahem, natuurlijk) ingevuld door vechtpartijen. Mooi in beeld, zoveel mogen we van Nahon ook wel verwachten, met als toppunt wel de scene met de aanval vanuit de boom. Maar de trieste CGI in de scenes met de truck slaat dan weer nergens op - net als de vaker genoemde bloedbolletjes. Om de link met de anime te maken misschien, of misschien gewoon uit gemakzucht of gewoon mislukt.

Voor de liefhebber wel leuk om gezien te hebben, ieder ander zal het vooral een rare film vinden denk ik.

avatar van Noodless

Noodless

Leuke mix van actie en horror met een Oosters Westers tintje. Visueel ziet de film vaak goed uit betreft kleuren, belichting, bepaalde shots....doch de special effects zijn zeer wisselvallig. Neem nu de lange actiescène in de sfeervolle straatjes. Die ziet er top uit, maar de scène met de vrachtwagen was tenenkrommend slecht. De cast viel me niet tegen. Ji-hyun Jun is perfect gecast als Saya en Koyuki als Onigen speelt haar rol ook wel goed. Het verhaal zelf stelt niet zoveel voor, de film moet het dus meer hebben van de fantasie en de talloze spectaculaire gevechten. 6,5/10

avatar van Baggerman

Baggerman

Het is dat Saya nog wel een leukerdje is om te zien, maar verder...??? De demonen zien er ècht belachelijk nep uit. Dan vond ik The Creature from the Black Lagoon nog overtuigender! En bestaat het bloed van die demonen uit rood kwik of zo? Zag er niet uit!

Verder een enorm voorspelbare clou dat Onigen de moeder van Saya is. Dûh!?! Zag je mijlenver aankomen.

Daarnaast ook wel mooie vechtscènes, waardoor dit vehikel nog net uit te kijken is.

avatar van Shadowed

Shadowed

Culturele mix, onder handen genomen door de Franse regisseur Chris Nahon. Zijn regie heeft duidelijk een goed gevoel voor kleur, waardoor een hoop locatiekeuzes en nachtelijke opnames spectaculair en fraai van de grond komen. De opening mag er op die manier best wezen en de aankleding van de personages is leuk gedaan, het verhaal daarentegen krijgt iets te veel voorrang. Ondanks dat ik geen liefhebber ben van de animatieserie, wist ik wel dat Blood-C bestond (vooral bekend door het heftige bloedvergieten en de variatie in vijanden). Daar is in deze film echter geen sprake van. Sterker nog, de demonische tegenstanders komen uit de computer en bewegen zich bijzonder houterig voorwaarts. Ook het bloedvergieten kent een digitale look en ziet er niet best uit, waardoor toch een hoop van de actiescenes in het water vallen. Tegen de finale aan kent de film een wat fantasierijkere toonzetting, maar tegen die tijd kan het geheel zichzelf allang niet meer boven water houden. Wel nog bonuspunten voor de aardige hoofdrol en een mooie sequentie in de Japanse straten.

avatar van Brendanh29

Brendanh29

JacoBaco schreef:
Deze film is denk net zoiets als Dragonball Evolution en Street Fighter: The Legend of Chun-Li.
In andere woorden nog 10x erger dan een Michael Bay film-marathon.

Ieder zijn eigen mening en je zegt dat ze beide kut zijn is je goed recht, maar ga je deze 2 echt vergelijken met elkaar maar ook met deze film dat is zo verkeerd, hoop dat je ze allemaal ook echt gezien hebt. DragonballL evolution is met niks te vergelijken oh wach nee toch wel alleen met Avatar verfilming van de serie beide goed ruk. De verfilmingen van street fighter vind ik allemaal aardig goed voor die tijd ook al zijn ze misschien wat anders.

Baggerman schreef:
Het is dat Saya nog wel een leukerdje is om te zien, maar verder...??? De demonen zien er ècht belachelijk nep uit. Dan vond ik The Creature from the Black Lagoon nog overtuigender! En bestaat het bloed van die demonen uit rood kwik of zo? Zag er niet uit.

Ja joh je hebt zo gelijk dat klopt precies!

Afijn nu verder hoe ik de film vond.
Ik zocht een film en stuite op deze en het leek me wel wat al kwam ik achteraf pas erachter dat het een verfilming van een anime is, nooit iets over gehoord dus ken het niet. Maar goed deze film heeft potentieel zeer goeie film en was best verbaasd het is goed vermaak in een soort van vrouwelijke blade vorm. Indruk heeft bepaalde momenten zeker zoals het einde. Maar daar is ook alles mee gezegd want de kwaliteit is bar slecht en dat is enorm jammer.. ik dacht dat het lag aan waarop ik keek eerst. camera werk gaat alle kanten op en veel te snel dus slecht om goed to volgen. Denk echt dat de film het niet gaat redden om een lang leven te bekoren. Enfin om sommige keuzes die gemaakt worden maar te zwijgen, kijk naar het einde als voorbeeld wtf? vijand is krachtig genoeg om handwuif te doen en hoofden ontploffen maar n simpel gevecht is te moelijk... zodoende wel gewond raken sure en dan een kracht losbarsten om dan maar zich te laten doden want dat is prima want het is haar dochter? en de stomme trut die constant meegezuild word overleeft het echt no way! niet zeker of spoilers nodig zijn?