• 9.373.695 stemmen

Blood: The Last Vampire (2009)

Actie / Horror | 91 minuten

Genre: Actie / Horror

Oorsprong: Hongkong / Japan / Frankrijk

Geregisseerd door: Chris Nahon

Met onder meer: Allison Miller en Andrew Pleavin

Gesproken taal: Japans en Engels

Plot Blood: The Last Vampire

"Where evil grows, she preys."

Een vampier genaamd Saya, maakt deel uit van een geheime overheidsorganisatie die jacht maakt op Demonen en deze ook doodt. Ze wordt in een militaire school geplaatst om te onderzoeken wie van haar klasgenoten is vermomd als een demon.

avatar van eka

eka

tal1b schreef:

goeie film, vooral de flashback met kato was onwijs gedaan.

beetje blade achtig.

het is op een animatie gebaseerd, en zo moet je hm ook kijken, dan kijkt die goed weg!

Helemaal mee eens, niets aan toe te voegen

avatar van 606

Aardige versie van blade met een vrouw als vampier hunter.

Mooie scenes met gevechten.

En de wezens waren ook niet verkeert.

3,5 ster

avatar van MIME2000%

MIME2000%

vond de film Waardeloos slecht acteer werk van allison miller.

en op een punt gebeurt er iets in de film waar je niks meer van ziet

belangrijker voelde ik de emotie's niet van karakters

(heb het niet afgekeken)

2 vechtscene's waren goed

avatar van Bura

Bura

Vond deze film echt niets. Volgende keer de anime versie maar kijken.

avatar van Macmanus

Macmanus

Jammer

Look was eigenlijk nog best aardig aan deze film. Mooie belichting. Helaas hebben de makers of misschien beter gezegd de geldschieters weer het geniale idee om het Engelstalig te maken.

Vreselijk overbodig Amerikaans karakter zit er in, en het Engels van de Aziaten en op het eind opeens een fransman is gewoon jammer. Het kan slechter (hoewel soms te duidelijk gedubd) maar het is vooral nogal zinloos. Waarom niet gewoon van die geheime overheidsorganisatie Chinezen maken. En als het toch een basis is in Japan het geen Japanse soldaten maken. Nu is het allemaal zo een pot porie. De Engelstalige acteurs zijn overigens ook verder niks waard.

Maar goed actie was wel te doen, Nahon kan ook wel iets. Maar het neppe bloed irriteerde me toch wat. Ook de te brakke CGI die de film naast het bloed soms heeft is pijnlijk. De demonen waren erg, maar die scene met de truck was niet te doen.

Geen concessies voor de westerse markt en het had wel wat kunnen zijn, maar nu niet.

2 kleine sterren.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Vermakelijk.

Alleen niet veel meer jammer genoeg. In de meeste lijnen voorspelbaar (alhoewel ik niet doorhad dat Onigen haar moeder was), mist wat aan kracht en het gebrekkige Engels wil wel eens storen (zeker zo zonder ondertiteling) en komt ook niet altijd even overtuigend over. Ook als je niet zo van de CGI bent kan dat je storen, heb er persoonlijk niet zo'n probleem mee, in ieder geval niet bij zo'n anime-remake.

Daar tegenover staan dan wel weer wat leuke hack en slash actie en wat fijne locaties wat voor mij iets sterker weegt dan de minpunten. Ook komt de film lekker snel op gang en blijft aardig vlot. Niet top, wel vermakelijk.

3,5* Ook maar eens de anime-versie kijken.

avatar van Cyberator

Cyberator

anime is wel zooooveeeeeel beter!

alleen veel te kort

avatar van Captain_Kuro

Captain_Kuro

de anime versie is SUPER depressief, als je die besluit te kijken: veel sterkte toegewenst.. neem wat tissues mee.

avatar van Bibelonseberg

Bibelonseberg

Het was geen hele goeie film vond ik vanwege de goedkope SFX. Die monsters hadden namelijk een hoog Bart Smit gehalte. Ook het bloed wat rondspatte gaf juist een heel onwerkelijk effect eraan. En toch, mede dankzij de goeie actiescenes, was het best een leuke film om naar te blijven kijken, je wil toch weten hoe dit zich nou verder ontwikkeld.

avatar van Allan

Allan

Naar mijn mening een slechte film. Begon goed maar na 30 minuten was dat goede er wel vanaf. Heb jaren geleden de anime versie gekeken en die was stukken beter, qua sfeer, qua actie en ook nog qua special effects. Ik had bij deze film even de twijfel of ik niet naar een aflevering van de power rangers aan het kijken was.

Nee niet iets voor een gezellig avondje op de bank, alleen leuk om te zien hoe de oude anime film is verfilmd maar daar houd het ook op.

avatar van Fryce

Fryce

Begon erg leuk maar zakte helaas in elkaar. Actie is wel erg mooi in beeld gebracht, maar soms wat te warrig en onoverzichtelijk.

Gang_Star

Ik vond de opening van de film nogal saai. Later kwamen er gelukkig een aantal vechtscene's in waardoor het toch wat leuker begon te worden. Die vechtscene in het bos van Kato zag er dan weer erg vermakelijk uit. Maar verschrikkelijk trouwens, toen die vechtsportleraar in dat wezen veranderde en over de daken aan het rennen was... Helaas dat wezen zag er echt niet uit! .

puckb96

Is dit een soort blade of wat voor iets is et? Ik te twijfelen om em te kijken.

Gang_Star

Qua plot heeft dit wel wat van Blade ja. Aangezien de hoofdrolspeelster ook half vampier is en ook de drang heeft naar bloed. Ook komt overeen dat ze tegen volbloed vampieren vecht.

Maar: als je Blade goed vind, dan zou ik deze film niet aanraden. Heb het zelf ondervonden... en wanneer je hem echt tijdens het kijken vergelijkt met Blade, ga je snakken naar enkele toffe scene's zoals blade die heeft met o.a. de opening in die disco met al dat bloed.

Met dit in het achterhoofd kan ik dit ook een middelmatige film noemen. Desondanks zonder zelf aan blade te denken, vond ik hem ook al middelmatig.

Gang_Star schreef:

Blade vond ik mooie films, vooral de eerste 2. Dit lijkt me hetzelfde ongeveer maar met een vrouwelijke hoofdrolspeelster. Nah, ik wit nie of di wel wa is. Is er trouwens hierop nog een sequel?

Wanneer komt eigenlijk Blade 4 nou eigenlijk?

puckb96 schreef:

Wanneer komt eigenlijk Blade 4 nou eigenlijk?

Voorzover ik weet is er geen sequel van deze film.

Wat betreft Blade 4: Snipes heeft laten weten interesse te hebben voor een nieuw deel. Best apart aangezien meneer ruzie had met de producers als ik me niet vergis. Snipes heeft laten weten dat hij zelf niets van een 4e deel heeft gehoord. Overigens heeft David S. Goyer ook al eens laten weten iets te hebben gehoord van een reboot zonder Snipes.

Kortom voorzover ik weet is het niet eens zeker dat die film er komt...

puckb96

Dat vind ik wel jammer. Blade was echt goed. Deze lijkt me eigenlijk minder goed. Maar wat is het precies? Is het suspense, horror of gewoon veel bloed?

Gang_Star

Het is zeker geen suspense, het aantal bloed vond ik hoogstpersoonlijk meevallen of misschien zelfs tegenvallend. En horror ja. Je kan deze film het beste zien als een actiefilm waarin een aantal horrorscene's voorkomen. (Je ziet bijvoorbeeld een aantal wezens in deze film).

avatar van PEN15

PEN15

Voor 2009 is dit een magere CGI vertoning. Camerawerk was dreadful, ik had nogal het idee dat mijn dvdspeler naar zijn grootje was gegaan. Het beeld vliegt en schudt alle kanten uit, vertraagt op momenten waarop het nergens voor nodig is. Het minpunt is dat deze live action verfilming zwaar zuigt, het pluspunt dat de anime veel beter moet zijn. En daarmee kan ik mezelf nog net een beetje troosten.

avatar van Imperial Figure

Imperial Figure

CGI is verschrikkelijk (dat is acceptabel in B-films met een low budget, maar niet zo'n product als dit), verhaal rommelt aan alle kanten en er zijn zoveel meer minpunten.

Geografie in de gevechten zijn aardig, dat is ook wel te verwachten van franse regisseur achter Kiss of the dragon, maar de rest is beneden het gemiddelde, echt zwak uiteindelijk.

avatar van Film Pegasus

Beter dan verwacht. Kwalitatief is het niet altijd even sterk, maar het ritme zit er wel in. Ik hou wel van het genre en de combinatie van vampieren en oosterse actiescènes werkt perfect. Het is nu eenmaal een verfilming van een manga (met de animatie versie als voorganger) en zo moet je het ook bekijken. Veel bloed, over de top gevechten, ... dit is gewoon een actiefilm om van te genieten.

avatar van kalehein

kalehein

Het verhaal kijkt lekker weg. Spanning wordt gaande weg goed opgebouwd... en dan na, pak m beet, een half uur. De verschrikking, het meest waardeloze stuk CGI dat je je maar kunt bedenken!! Na een uur wederom een ontzettend slecht in elkaar gezette vampier. Op die 2 momenten dacht ik echt te maken te hebben met een film uit de jaren 80. Deze 2 momenten en de overvloed aan "computer" bloed zijn de tegenvallers. Moet gezegd worden dat het bloed niet echt vervelend is.

De rest van de film is gewoon goed. Nu heb ik zowiezo een zwak voor alles wat uit het verre oosten komt, dus enigszins bevooroordeeld ben ik wel

Kort samengevat:

84 minuten een prachtige film en 7 minuten knoeiwerk.

Ik zie overigens veel remarks naar Blade... je moet deze film dus niet gaan kijken met het idee dat je een soort van Blade voorgeschoteld krijgt.

avatar van nightbreed

nightbreed

Een kruising tussen een horrorfilm en een Oosterse vechtfilm die op alle fronten middelmatig is. Ik vond het desondanks niet vervelend om naar deze film te kijken, het is allemaal wel vermakelijk, maar daar is alles ook mee gezegd.

avatar van Decec

Decec

Een redelijke horror/thriller film...

Niet echt spannend, maar een saai...

Redelijk acteerwerk...

Geen goede actie...

Redelijke gevechten...

Geen moeite waard...

avatar van harm1985

harm1985

Mwa, de vechtscenes waren wel spectaculair, maar het CGI bloed was een beetje te nep, evenals de rest van de CGI, en dat gaat wel snel irriteren hoor.

avatar van daxclusive

daxclusive

Een dikke 3 sterren voor Blood, the last Vampire.

Niet echt een actie/horror, meer een actie/fantasie film.

Bekeken op Blu-Ray waarbij de beelden het allemaal al mooier maken voor dit soort films. Saya speelde een goede rol, maar om Kate kon ik afentoe wel lachen.

Ik begin een beetje in de Aziatische dvd wereld te rollen en het bevalt me allemaal zeer goed.

avatar van Zinema

Bolletjesbloed.

Het zal de comicliefhebbers al lang duidelijk zijn: met de verfilming van Blood: The Last Vampire is de mangareeks geen eer aan gedaan. Men heeft getracht de stripboekstijl in beeld te brengen, maar is slechts deels geslaagd. Wat vooral opvalt is het slappe script, de armetierige acteerprestaties en het vreselijke CGI-bloed, dat in bolletjesvorm ten overvloede door het beeld spat. Dusdanig vaak en soms zelfs spontaan. Het wekt enkel irritaties op, evenals die bij het vroegtijdig ejaculerende eindgevecht niet meer zijn te onderdrukken. Slappe hap dus.

Matig.

avatar van Theunissen

Een soort van Blade meets Kill Bill en dan in gegoten in een achterlijk verhaal. De actie was best goed en ook ruimschoots aanwezig maar de special effecten waren uitermate belabberd (erg nep en zeer computerachtig). Verder is het flinterdunne verhaal niet echt boeiend en ook al tig keer uitgevoerd. Sommige stukken en figuren in de film slaan nergens op waardoor je vaak met het idee zit van waar gaat het in hemelsnaam om. Dat gevoel had ik na het zien van de film nog steeds.De cast deed het best redelijk en Colin Salmon vind ik altijd geweldig om te zien maar helaas zoals in de meeste films waarin hij meespeelt heeft hij dit keer ook maar een klein rolletje. Al met al was deze film leuk (vanwege de gevechten) om eens gezien te hebben maar meer ook niet.

avatar van goongumpa

goongumpa

Zinema schreef:

het vroegtijdig ejaculerende eindgevecht

avatar van david bohm

david bohm

Wat meteen opvalt is dat het acteerwerk pover is. Ook de teksten die de acteurs opzeggen zijn van geen niveau. Het is zwoegen om in het verhaal te komen. En waarom geeft Saya zoveel om Alice, het is mij een raadsel. Het bloed zit eruit als een rodewijnsaus voor over de biefstuk met klontjes van meegebakken voedingswaar, sjalotjes ofzo. Er zijn ook wat positieve puntjes, zo zijn een aantal kills best aardig zoals die wanneer de heldin Saya zich laat afzakken vanuit een boom en een oog doorklieft. En Gianna Jun heeft best een mooi koppie en we zien af en toe mooie plaatjes van rijstvelden en dergelijke.