• 9.377.371 stemmen

Met onder meer: Jean-Claude Van Damme, Harrison Page en Deborah Rennard

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 24 augustus 1990

Plot Lionheart

"When the streets are a jungle... There can only be one king."

Nadat zijn broer in Los Angeles is vermoord door een rivaliserende misdaadbende, ontvlucht Lyon Gaultier (Van Damme) in een verre uithoek van Noord-Afrika het Franse Vreemdelingenlegioen. Op de hielen gezeten door twee officieren van het legioen, vindt hij zijn weg naar de V.S., waar hij kennismaakt met de wereld van illegale freefights. Om het gezin van zijn broer te onderhouden, neemt Lyon deel aan deze wrede gevechten, waar telkens slechts één man overeind blijft...

Joshua Eldridge

Hélène Gaultier

Nicole Gaultier

African Legionnaire

Security guard

avatar van Fixi88

Fixi88

Van Damme is altijd vermakelijk maar nooit goed. Ik heb wel gehoord JCVD een goede film is om te gaan kijken maar ben ik nog niet aan toe gekomen. Dit is trouwens wel een aardige film.

avatar van Jonesy

Jonesy

Verlangde bij het zien van JCVD sterk terug naar deze film. Een best heel erg vermakelijke van damme. Snel herzien. Maar sommige scenes uit deze film blijven me voor altijd bij.

avatar van N811

N811

Die van Damme kan echt niet acteren.

avatar van Sid-the-gekste

Sid-the-gekste

Echt een geweldige film

avatar van mikey

mikey

Beter dan ik me herinnerde. Mooi, realistisch en vol echte emoties.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Soms wat cliché en voorspelbaar, normaal houd ik ook absoluut niet van dit soort films. Maar desondanks vond ik het toch wel vermakelijk. Jean-Claude Van Damme zette best een goede rol neer, en de gebeurtenissen waren niet saai. Wel moet ik zeggen dat sommige vecht-scenes aan de neppe kant waren (gewoon de hele tijd terug spoelen ).

avatar van gauke

gauke

Zo behoort een 'Jean-Claude Van Damme' film te zijn: actie, spectaculaire gevechtsscènes waarin de held zijn kunnen mag tonen en sentimentaliteit.

avatar van Kr!kke

Kr!kke

gauke schreef:

Daar ben ik het mee eens.

Heel spectaculair is het allemaal niet, maar ik vind het toch leuke films.

avatar van Theunissen

Prima Jean-Claude Van Damme film (misschien wel zijn beste) met een leuk verhaal. De gevechten tegen de verschillende tegenstanders op verschillende locaties zijn prima en het einde van de film was ook best goed. Deborah Rennard vond ik destijds een mooie verschijning in deze film. Prima vermaak deze film.

avatar van aburex

aburex

Waarschijnlijk één van zijn beste films. Al vershillende malen gezien en toch weet hij me telkens te boeien

avatar van Westsider13

Westsider13

Vandaag weer eens gekeken en blijft echt een mooie film met een goede JCVD!!!

avatar van patrick17

patrick17

''The hole packet is on Atilla''

''Wrong Bet''

Deze film heb ik al verschillende keren gezien maar hij blijft vermaken.

De actie in de film is goed te noemen. Er zit continu actie in

over heel de film gezien en daar doen we het voor, zo simpel is het,

Voor het acteren hoeven we niet naar Jean Claude van Damme te kijken.

Deze valt in ieder geval onder de goede noemer.

Het verhaal is prima en realistisch. Gaandeweg ging je wel meer de

voorspelbaarheid merken maar dat doet niets af van de film!

2.5 *

avatar van Number23

Number23

Verdomme ik weet zeker dat ik deze heb gezien, maar weet niet meer hoe die gaat. Omschrijving helpt me ook niet echt verder, volgens mij zit ik met die andere vreemdelingenlegioenfilm met JC in me hoofd

avatar van RuudC

RuudC

Legionnaire misschien? Het vreemdelingenlegioen komt in Lionheart nauwelijks voor.

avatar van Uzza_Sparta

Uzza_Sparta

deze film was gisteren avond niet op BBC1 zoals hier aangegeven, maar Ransom met Mel Gibson

Ransom (1996)

avatar van WatchHigh

WatchHigh

N811 schreef:

Die van Damme kan echt niet acteren.

Gelukkig kan jij het natuurlijk beter

Ik heb deze film vroeger eens op videoband gehad onder de naam Wrong Bet staat die bij mij bekend en helaas ben de band kwijt, zou hem nu graag op dvd willen hebben het is een goede film van het jaar waarin ik geboren ben dus een mooie tijd is de film, geset in new york van de jaren negentig dacht ik zo blijkbaar, het verhaal is wel meeslepend als klein jongentje vond ik het einde dan ook zielig en de gevechten zijn gewoon goed gedaan goede thema's zoals in een zwem pool en op de motorkap van gepakeerde auto's, de 'manager' van 'lionheart' zet ook een goede rol neer, een goede film, heb je deze en bloodsport dan zit je wel goed.

5,0 sterren

avatar van RuudC

RuudC

Jean-Claude van Damme heb ik wel eens in betere films zien acteren, maar ook in slechtere. Al met al is Lionheart een vermakelijk filmpje misschien niet heel spectaculaire, maar wel erg leuke actie. Bepaalde zaken zijn zo slecht dat ze ergens best leuk zijn, zoals die twee kleerkasten uit het legioen. Wat een afgrijselijk gebrek aan acteertalent. Jean-Claude acteert nog heel behoorlijk en trapt er daarbij leuk op los. Vanwege de twee plotlijnen weet de film zich makkelijk te onderscheiden van veel genregenoten. Ook zijn de mede hoofdpersonen en JC’s tegenstanders best tof. Leuk tussendoortje.

avatar van eka81

eka81

Voor het acteren hoef je nooit naar een Van Damme film te kijken, maar van Damme is Van Damme. Deze film iets speciaals. Overleven op straat en alles wat daarbij hoort... Dat hij zijn familie gaat helpen vind ik beter, dan dat hij op zoek gaat naar de moordenaar van zijn broer.

4,5 ster

5,0 sterren

Mee eens!

avatar van jensiscool

jensiscool

Beetje standaard verhaal maar daar hou ik juist van. Typisch Van Damme !

avatar van Reinbo

In aanloop naar Expendables toch maar eens een van Damme gekeken. Deze was mij getipt als een van zijn betere. En nu ja, misschien is het dat ook wel. De film begint met een lekker foute opening om daarna van Damme a la Rambo 2 te introduceren; n het stof op een paaltje slaand, terwijl een jeep nadert.

Niet veel later in New York is er een lekker trashy 80's sfeertje, de kapsels zijn fout en de gevechten wel aardig. Het gedoe met de schoonzus is vervelend, maar nodig voor de set up van het verhaal. Ik blijf Van Damme een weinig bijzondere verschijning vinden, maar hij heeft wel een aardige taptechniek.

Verder is de bad guy uit het eind gevecht best indrukwekkend, maar het gevecht zelf zeer matig. Uiteindelijk is het gewoon een Eye of the Tiger kloon, maar nergens haalt het , het niveau van deel 3 of 4 van die reeks, terwijl die toch ruim 5 jaar ouder zijn. In zijn tijd had ik het daar vast op afgebrand, nu vond ik het allemaal toch best aardig, maar echt van de grond kwam het nooit.

Een 2,5. Het was inderdaad zijn beste (op JCVD na).

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

Sudden Death, Timecop, Hard Target, Maximum Risk en Bloodsport vind ik zelf beter dan deze film. Misschien een van die films nog proberen voor EX2.

avatar van mister blonde

mister blonde

Hard Target en Bloodsport zeker ja, die andere drie w.m.b. niet. Begrijp ik nu goed dat je na het zien van bijna 5000 films nog nooit een van Damme zag (op JCVD na)?

avatar van dijkieR

dijkieR

Deze film vele malen gezien als jong gassie(ik zal een jaar of 9-10 geweest zijn)..

Dat was voor mij echt genieten geblazen...

Als ik m daar op beoordeel zou ik m een heel hoog cijfer geven...

Jeugd sentiment zeg maar...

Maar als je t nu terugziet is t niet zo heel geweldig natuurlijk...

Ik beoordeel m dan ook maar niet want weet hier geen cijfer voor te geven...

Mijn hart(jeugdsentiment)zegt ruim voldoende maar mijn verstand zegt doe ff normaal kerel..

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

ik kamp met hetzelfde probleem, vind een 3 een mooie compensatie.

avatar van Ubereem

Ubereem

5 sterren.

Dit omdat JCVD jeugdsentiment is. En omdat dit gewoon een goede film is. Ook de soundtrack is pakkend.

avatar van cm_punk

cm_punk

LIONHEART!!!!!!! We got him, we got him...

Kippenvel

avatar van Movie Kris

Movie Kris

De tweede keer dat ik de film zag. De eerste maal was in volle puberteit. Een beetje knokken volstond toen wel om me een avondje te kunnen vermaken.

Vandaag zijn we 22 jaar later en eerlijk gezegd: de film heeft de tand des tijds redelijk goed doorstaan. Dat betekent voor mij dan ook dat hij best 'goed' te noemen valt.

JCVD doet wat hij moet doen: zijn kunstjes laten zien en het verhaal mag er ook best wel wezen. Het is wat rechtlijnig en voorspelbaar, maar best zeer amusant. De gevechtsscènes zijn boeiend in beeld gebracht en ik vermoed dat ze op groot scherm de moeite waren en nog steeds zijn.

Het acteerwerk: nu ja ... Niet perfect. Maar dat verlang ik ook minder bij dit soort films. Trouwens: meeste actiehelden en -films van die periode (jaren '80 - begin jaren '90) moeten het daar niet echt van hebben.

Zijdelings: las hier en daar een verwijzing naar de film JCVD: totaal anders, maar inderdaad: zeer vermakelijke film. ...

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Een jeugdsentiment. Weinig films van Jean-Claude van Damme waar ik me niet of nauwelijks bij heb vermaakt. Ook is deze film die ik zelf in mijn collectie heb als alternatieve titel Wrong Bet, ook een van de vele jcvd waarbij ik me goed kan vermaken. Het verhaal is uiteraard niet al te best, maar het is een leuke wegkijker waarbij de bekende trappen en klappen je om de oren vliegen. Toch de kracht van deze Belgische actieheld, door de actiescene's blijf je kijken.

avatar van DiDa

DiDa

Het wordt echt tijd dat deze film eens een fatsoenlijke release krijgt.