Lionheart (1990)
Bekijk via Amazon Prime
Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+
Plot Lionheart
"When the streets are a jungle... There can only be one king."
Nadat zijn broer in Los Angeles is vermoord door een rivaliserende misdaadbende, ontvlucht Lyon Gaultier (Van Damme) in een verre uithoek van Noord-Afrika het Franse Vreemdelingenlegioen. Op de hielen gezeten door twee officieren van het legioen, vindt hij zijn weg naar de V.S., waar hij kennismaakt met de wereld van illegale freefights. Om het gezin van zijn broer te onderhouden, neemt Lyon deel aan deze wrede gevechten, waar telkens slechts één man overeind blijft...
Leon Gaultier
African Legionnaire
Security guard

eka81
Dida,
je hebt helemaal gelijk, we wachten te lang op een blu ray releas.
5 aug. 2013 komen Hard Target & Sudden Death uit op blu ray.
Hiermee is Lionheart een van de weinige Van Damme films die nog niet uit is op blu ray.
Ik denk niet eerder dan 2014.

Brabants
Toch wel een van de betere films van JCVD. Hij doet in deze film op het gebied van martial arts wat we van hem kunnen verwachten. Ook het acteerwerk is netjes afgeleverd en binnen dit genre dus behoorlijk genieten.

DiDa
Het wordt tijd dat deze een fatsoenlijke release krijgt zowel blu ray als dvd

Tommy De Vito
Dit is één van mijn lievelingsfilm van onze zuiderbuur van Damme! Ook deze film is weer een jeugdsentiment, zoals vele films van, van Damme.
Dit keer ontvlucht Lyon het vreemdelingenlegioen en belandt in de V.S. waar hij mee doet aan illegale gevechten. Meer dan voldoende actie en goed in beeld gebrachte vechtscenes. Het verhaal is flinterdun, maar dat hoeft ook totaal niet bij een 'vroege' van Damme film. Alles draaide om het vechten, waardoor zijn films geliefd werden en voor vele jongens hij gewoon als een held werd gezien. De acteerprestaties waren aardig en de muziek was prima. Het deuntje die vaak tijdens de film te horen is, is mij altijd bijgebleven.
Het eindgevecht blijft één van de beste scenes als je het mij vraagt van een van Damme film. Vooral als het publiek mee gaat klappen en hij zijn krachten weer terugwint en vervolgens Atilla rake klappen geeft en hoe die Cynthia helemaal buiten adem naar Lyon kijkt.
Prachtig!
The whole bet is on Atilla..... Wrong bet!!

Thomas83
Toch heerlijk dat domme vechtvermaak van de jaren tachtig. Echt goed en verrassend was het natuurlijk niet, maar vaak zo leuk om naar te kijken en leuk om te lachen om alle foutheid ook. Van Damme was altijd wel een van mijn favorieten van zeg maar de koningen van de vechtfilms van de 80's. Met zo'n Seagal of Norris had ik niet zoveel. Van Damme had sowieso de mooiste stijl wat mij betreft.
Kickboxer en Bloodsport zijn mijn favorieten Van Dammes, maar deze is ook vermakelijk. Wel is elke scène buiten de gevechten om (en dat zijn er nog best veel) nogal klungelig en vaak ook zo gehaast uitgevoerd. De film neemt zichzelf ook iets te serieus maar dat is alleen maar grappig eigenlijk. Harrison Page doet het wel leuk in zo'n Eddie Murphy-achtige sidekickrol. 3.0*.

Thorongil
De betere Van Damme movie. Lekker veel en gevarieerde actie. Ook het verhaal was echt goed en er zaten enkele grappige one-liners in"I don't know if i want to fight you or fuck you".

eka81
ik ben zeer benieuwd naar de kwaliteit van beeld en geluid.
4 discs (1BR + 3x DVD met o.a. Making off)

PEN15
Had hem een tijdje terug herzien. Ven Dem deelt weer heerlijke klappen uit, maar het verhaaltje is te beroerd om daarvoor te blijven kijken. Volgens mij was het jongetje op het fietsje nog de beste acteur. Die Marokkaan als laatste tegenstander schijnt een goede vriend van JC te zijn die hij al sinds zijn jeugd kent. Hij speelde meerdere malen met van damme als die muay thai vechter, maar als "neandertaler" zag hij er toch best bad-ass uit. Toch had ik er meer van verwacht. Onder meer ook dat Brian Thompson zich zou ontpoppen als final boss. Het camerawerk is nogal verwarrend. De token black guy die de personal trainer speelt verschijnt tijdens het eindgevecht meerdere malen vanuit het niets en verschijnt weer terwijl je niet ziet waar hij staat. Er is verder ook iets dat ik erg vaag vind; is het uberhaupt mogelijk om een bootreis te maken van Djibouti naar New York en ook nog eens verwachten dat je naar LA kunt?? Hoe ga je er dan naar toe, via de andere kant van de planeet? Wat ze al niet proberen om een excuus te vinden voor het accent van JC . Mijn favoriete gevecht was overigens in dat zwembad.

Macady
Van origine ben ik een van Damme fan, al valt er de laatste jaren weinig te genieten, vandaag maar eens, sinds lange tijd, lionheart ( wrong bet) terug gekeken en wat een topfilm is dit, een klassieker uit het genre...ik snap weer waarom mijn kamer 15 jaar geleden vol hing met van damme posters....Stem herzien van 3,5 naar 4,5 als is het eigenlijk gewoon 5* waard

FunkStarr
Fantastische actiefilm. Een verhaaltje van niks, maar daar gaat het in dit soort films niet om. Misschien wel één van Van Damme's beste. Deze film heeft alles wat je in een simpel actiefilmpje zoekt. Vermaak van de bovenste plank met een uitstekend acterende Van Damme en de rest van de cast is ook goed. (Qissi als Atilla, Brian Thompson en ja zelfs een heel klein rolletje van Billy Blanks). Op het eind ga je echt meeleven met Jean-Claude en wordt je op je wenken bedient. Sommige shots worden tijdens een gevecht wel 10 keer herhaald maar het maakt niet uit, dit is een klassieker.

DiDa
Zojuist besteld! Het is nog geen blu ray release, maar eindelijk wel een 16:9 uitgave!

FunkStarr
Mooi! Deze wil ik ook op dvd hebben, ondanks ik niet zo'n Van Damme fan ben (hij heeft altijd moeite met de simpelste oneliners en is gewoon een zeer beperkt acteur) heeft de beste man toch wel bovengemiddelde actieklassiekers op z'n naam staan met deze film als absolute topper denk ik samen met Universal Soldier en nog een paar andere. Ik vond trouwens zijn rol in Expendables 2 één van de betere van de laatste jaren, daar werkte zijn oneliners wel goed.

Aardige film waarin een man het vreemdelingenlegioen ontvlucht om zo zijn stervende broer te bezoeken. Vechten is waar het om draait in deze film, en dat is dan ook precies wat je krijgt. De vechtscènes lijken zeker niet allemaal op elkaar (al is het alleen al vanwege de verscheidenheid aan locaties). Het verhaal zelf stelt niet veel voor, maar wel weer eens leuk om te zien na 25 jaar.

84robkuh
Pff, wat heeft deze film toch veel verschillende titels. Lionhear/Wrong bet/A.W.O.L.
Typische jaren 80/90 vechtfilm. Heerlijk!!! De jeugd van tegenwoordig zal hier niet warm van worden, maar 20 jaar geleden was het toch feest als zo'n film in de videotheek te vinden was.

TheProwler020
4 sterren voor de actie en voor het feit dat het een jeugdsentiment is!

The main man!!
Ben het wel eens met jou in grote lijnen;maar het was een meisje hoor;die een roze fiets kreeg; want zo open en vooruitstrevend zijn de Amerikanen nu ook niet hoor,dat ze een jongetje een roze fiets geven.
Ahley Johnson speelde de rol van dat kleine meisje.

Antinous
Dit zijn tenminste goeie films! de jaren 90 was een top tijd voor goeie films, en veel beter dan die brol van tegenwoordig met al die animatie en te snelle beelden erin, en waar ze niet eens meer goed kunnen regisseren en iets nieuws kunnen bedenken. dat is ook de reden waarom ik liever jaren 90 films kijk.

Aapje81
- 2094 berichten
Als klein manneke heb ik de actiescènes in deze film vaak bekeken en nagedaan. Nu een kleine 25 jaar later heb ik de film nogmaals op mijn gemak bekeken en eerlijk is eerlijk hij kijkt nog steeds heerlijk weg en kan wel worden gezien als een ware van Damme klassieker.
Als acteur is van Damme geen hoogvlieger maar hij heeft voldoende charisma om een film als deze te kunnen dragen. De actie zit goed in elkaar en de film heeft genoeg sfeer om te blijven boeien. De kracht van de film zit hem juist in het ontbreken van hippe gadgets en vooral snelheid. De rust en de rauwheid is als het ware de kracht van de film.
Toch wel een kleine jaren 90 actieklassieker.
Goed

IH88
“The whole bet is on Atilla!”
“Wrong bet!”
Ontelbare keren gezien. Lionheart heeft Jean-Claude Van Damme en heel veel vechtscènes (niet allemaal even sterk), en soms heb je gewoon zin in zo'n pretentieloos filmpje. Het is allemaal amateuristisch gefilmd en het acteerwerk is barslecht, maar daarvoor kijk je dit soort films natuurlijk ook niet. Van Damme die een veel grotere tegenstander in elkaar slaat, daar doe je het voor...

Metalfist
My man just kicked five asses, do you want yours to be the sixth?
Van het vroege werk van Jean-Claude Van Damme was Lionheart nog één van de weinige films die ik moest zien. Ik denk dat het nog Monaco Forever is en dat ik dan meteen naar The Quest en The Order kan springen. Het is altijd afwachten wat zo'n vroege film uit zijn carrière gaat brengen, want daar kunnen bijzonder vermakelijke filmpjes tussen zitten maar ook crap van de bovenste plank. Lionheart valt gelukkig in de eerste categorie, al moet ik toegeven dat ik er misschien toch net iets meer van had verwacht.
Ik zou de film echter nog wel is in een deftige release willen zien, want mijn DVD bevat geen ondertiteling en lijkt ook gewoon een transfer te zijn van een aftandse VHS. Kwaliteit is bij vlagen niet om aan te zien en zeker de audio laat veel te wensen over. Iets wat voor een stuk ook wel aan het brakke Engels van Van Damme ligt maar dat terzijde. Lionheart heeft alles in zich om een toffe film te worden maar het is jammer dat dit compleet een andere richting uitgaat dan je in het begin verwacht. Ik kan toch niet de enige zijn die hoopt dat Lyon het nog gaat opnemen tegen de drugsdealers die zijn broer hebben vermoord? Gewoon een kleine wraakactie als begin en dan nadien verwikkeld geraken in die illegale freefights.. Het had de film wat meer dynamiek gegeven aangezien het nu iets teveel een herhaling is van (soms wat brakke) gevechten. Climax tegen Atilla daarentegen is wel om van te smullen en dat geforceerde happy end oogt eigenlijk nog niet zo slecht. Weliswaar met een kleine kanttekening dat Joshua wel erg makkelijk vergeven wordt.
De enige reden waarom iemand hier ooit aan zou beginnen is Van Damme en dat geldt voor mij evengoed. Hij speelt nogmaals een Fransman, het is eens iets anders dan zich voordoen als een Rus zoals in No Retreat No Surrender bijvoorbeeld, en dat geeft in ieder geval een excuus om dat dikke accent te rechtvaardigen. Iemand anders (buiten Schwarzenegger, die geraakt ook wel weg met zijn accent) zou ik hier op neersabelen maar in het geval van Van Damme heeft het nog wel zijn charme. Hij doet hier verder gelukkig wel waar hij goed in is en dat is de nodige klappen uitdelen. Jammer trouwens dat Brian Thompson (Shao Kahn uit Mortal Kombat!) geen gevecht heeft gekregen, had hem ook nog wel willen zien knokken. Voor de rest qua cast een standaard bedoening. Wel tof trouwens om de broertjes Qissi in dezelfde film te zien (Abdel is Atilla en Michel - Tong Po uit Kickboxer! - is Moustafa) maar dat zijn dan ook jeugdvrienden van Van Damme en duiken wel vaker op in zijn ouder werk.
Regisseur Sheldon Lettich zou hierna nog Double Impact maken met Van Damme en eerlijk gezegd, dat vind ik een leukere film. Misschien het soort film dat je vroeger gezien moet hebben om hem echt op waarde te kunnen schatten, hetgeen ik heb met onder andere Street Fighter en Kickboxer, maar nu valt dit bij vlagen toch wel serieus tegen. Misschien toch eens op zoek gaan naar een deftige transfer, misschien geeft dat wel een halfje extra.

Black Eagle
Ik ben een groot liefhebber van de films van Van Damme en heb met name de producties uit de jaren "10 en "00 bijna allemaal gezien.
Ben daarentegen niet zo bekend met de films van JCVD voor z'n bekendheid. Heb een stuk van Death Warrent en het begin van Black Eagle gezien en van beide vond ik het niet heel indrukwekkend, laatstgenoemde alles behalve. En met alle respect: JCVD kon in die tijd voor geen meter acteren. Ben dus niet met hoge verwachtingen deze Lionheart/Wrong Bet ingegaan. Het is een film waar je inderdaad niet veel van moet verwachten. Laag budget, dun verhaal, een simpele setting en een onbekende cast. Een B film dus en die waren in tegenstelling van nu niet altijd een plezier om te kijken. De gevechten zien er echter wel gaaf uit en je kan zien dat Van Damme op z'n top was. Het is alleen jammer dat je vaak onnodige close ups ziet en het eerste gevecht in New York oogt wat nep. Buiten dat is het niet echt boeiend omdat er niet zo veel gebeurt. De dialogen met Cyntiah en Nicole zijn nog wel aardig maar Joshua is wat aan de irritante kant en de mannen die vanuit het vreemdelingenlegioen zijn gestuurd waren eerder komisch dan dreigend.
Al met al had ik toch wat meer ingezeten. De reden dat die broer in de problemen is gekomen word nauwelijks uitgewerkt, behalve dat hij problemen had met een drugsdealer (je ziet alleen dat hij levend word verbrand) en het einde is een beetje vreemd. Als Gaultier na z'n eindgevecht word gepakt en teruggestuurd word hij tijdens de rit zonder reden gewoon vrijgelaten.

Sergio Leone
Amusant.
In latere films zou Jean-Claude Van Damme nog geregeld met nektapijt te bewonderen zijn, maar het is spijtig dat hij hier een militaire snit draagt. De film, hoewel uitgekomen in 1990, doet heel erg eighties over-the-top aan, zowel qua aankleding als inhoud.
Sowieso mag onze Belgische actieheld zijn gekende karatetrappen duchtig uitdelen, op tijd en stond in slow motion. De dwaasheid waarmee hij zijn simpele dialogen afhaspelt zijn van ongekend hoog niveau. Met geregeld een tragisch aandoend buitenshot van een grijze buurt, ondersteund door saxofoonmuziek, probeert de film ook nog een lading drama erbij te flikkeren.
De mayonaise pakt m.i. wel en zorgt voor een uiterst vermakelijk filmpje. We moeten er evenwel niet meer van maken dan het is, zo zijn de actiescènes en choreografie - een terugkerend minpuntje bij JCVD's films - niet bijster origineel, laat staan spannend geregisseerd.

goongumpa
Het blijft toch een van de kleine geneugtes des levens om Jean-Claude vanuit drie hoeken een vliegende karatetrap te zien verkopen aan een tegenstander. Ook wel leuke vechtlocaties in deze film, vooral het zwembad en de squashbaan. Het cheesy melodrama nemen we erbij.

jankiebold
Zeker in de vroegere tijd had ik 5 sterren gegeven, want het was gewoon een top film. Ik kan me voorstellen dat de generatie van nu er anders tegen aan kijkt.

Nu te koop

Kopen
Blu-ray • Import
€ 79,99
KopenHet laatste nieuws

Dick van Dyke gewond geraakt bij auto-ongeval, Amanda Bynes 'leefde al dagen' op straat | MovieMeter Recap

De tien best beoordeelde films van de jarige Keri Russell (47)

Nicolas Cage te zien als Dracula in nieuwste trailer van ‘Renfield’

Netflix onthult releasedatum 'Rough Diamonds' van 'Fauda'-ontwikkelaars