• 9.377.445 stemmen

Met onder meer: Jean-Claude Van Damme, Harrison Page en Deborah Rennard

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 24 augustus 1990

Plot Lionheart

"When the streets are a jungle... There can only be one king."

Nadat zijn broer in Los Angeles is vermoord door een rivaliserende misdaadbende, ontvlucht Lyon Gaultier (Van Damme) in een verre uithoek van Noord-Afrika het Franse Vreemdelingenlegioen. Op de hielen gezeten door twee officieren van het legioen, vindt hij zijn weg naar de V.S., waar hij kennismaakt met de wereld van illegale freefights. Om het gezin van zijn broer te onderhouden, neemt Lyon deel aan deze wrede gevechten, waar telkens slechts één man overeind blijft...

Joshua Eldridge

Hélène Gaultier

Nicole Gaultier

African Legionnaire

Security guard

te mooie gevechten

avatar van Flipz0r

Flipz0r

Van Damme''s Beste Vechtfilm !

Goede vechtsene's & in real life ex karate kampioen dat is wel een *5 waard..

Iron Maiden schreef:

muahaha, gekicht in een supermooie box van 8 euro bij bart smit!

meeen je dit joh? ik zoek me helemaal suf naar lionheart bij winkels, het is bijna overal uitverkocht. nie te geloven.

BronxTale

oja ik heb hem weld op video origineel. Daar heet hij ''Wrong bet''. wat waarschijnlijk de echte naam is van de film

avatar van Ramon K

Ramon K

BronxTale schreef:

Hier heette hij destijds Wrong Bet in de videotheken.

kos schreef:

Hier heette hij destijds Wrong Bet in de videotheken.

ja dat klopt

avatar van Gang_Star

Gang_Star

ik ben een grote fan van Van Damme, maar wat op de dvd vermeld staat: 'Een van de beste van Van Damme'.... daar ben ik het niet mee eens. ik kijk dan liever naar bijv. Sudden Death, Hard Target of Universal Soldier!

avatar van Tommy De Vito

Tommy De Vito

Ja dat staat er wel eens vaker op dvds van hem.

Ook bij Maximum Risk

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

alles van hem is goed!

avatar van mnrk

mnrk

Dit waren toen de films van Van Damme....ook deze heb ik toen ik wet niet meer hoeveel keer op video gezien.

Ook nu kijk ik hem weer op tv....

Gewoon jeugdsentiment

avatar van umbro01

umbro01

Deze was echt goed!

Lennert

Zeker niet zijn beste film, maar desalniettemin een meer dan vermakelijk actievehikel met spectaculaire gevechten en voor de verandering eens een gave sidekick (dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Dennis Rodman in Double Team). Op een gegeven moment begon het verhaal wel wat voort te kabbelen zonder echt ergens naartoe te gaan (het was redelijk onduidelijk waar het verhaal heen ging toen hij door zijn schoonzus was uitgekafferd, in ieder geval tot het laatste gevecht werd aangekondigd), maar de film werd geen moment saai.

Ik zou bijna zeggen dat het in ieder geval zijn grappigste film is, al komt dat meer door de aanwezigheid van zijn manager.

avatar van WhoKnowZ

WhoKnowZ

Net zoals Kickboxer, is dit echt een film voor liefhebbers van het genre en van Jean-Claude Van Damme. En ook een grote dosis jeugdsentiment. Mensen die hiernaar beginnen kijken, moeten geen goed verhaal of een onderliggende moraal verwachten, maar gewoon genieten van de goede ouderwetse Van Damme actie. De laatste scene bezorgt me telkens opnieuw een kippevel-moment.

Ik heb deze film onlangs eindelijk gevonden (op e-bay) met Nederlandse ondertiteling, en ik geniet er nog altijd met volle teugen van.

avatar van Kel_Club

Kel_Club

Gewoon leuke van Damme film. Samen met Kickboxer vind ik Lioheart/Wrong Bet/Absent without leave, de beste van Damme films.

Ik heb de film trouwens in de blokker gekocht voor 5 euro. Alleen daar had ik de laatste. Op marktplaats zijn nog een paar nederlands ondertitelde dvd's te koop.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

hij is ook in de bart smit te halen in een mooie box voor 8 euro samen met sudden death, the quest en wake of death.

Lennert

Mmm, Sudden Death heb ik nog niet en die zie ik over het algemeen niet liggen bij Media Markt en FRS etc. Misschien eens kijken voor die box, ze hadden voor 6 euro ook al een Chuck Norris MIA liggen.

Toevallig dat ik deze film gisteren wel voor 4,99 bij de Blokker heb gevonden, mooi bedrag voor een toch wel erg leuke actiefilm.

avatar van Westje

Westje

WhoKnowZ schreef:

Idd sluit ik me volledig bij aan. Ik vind Jean een van de beste acteurs als het om de vecht scenes gaat. Al de verschillende gevechten maakt het wel gewoon leuk.

avatar van LucaBrasi

LucaBrasi

Prima Van Damme film. Atilla is een geweldige Endboss.

avatar van niethie

niethie

Net als bijna alle Van Damme films alweer veels te lang geleden. Kan me wel- herrineren dat dit destijds (samen met Bloodsport en Kickboxer) mijn favoriete vechtfilm van hem was, gewoon aardig maar dom vermaak.

2,5 sterren

avatar van Movie Jim

Movie Jim

Inderdaad erg mooie gevechten. En een goed in mekaar gezet verhaal. Deze film heb ik vroeger een keer op tv gezien of ja vroeger vrijdag 22-08-2008 kan ik deze gezien hebben maar dat weet ik niet zeker meer. En nu heb ik de film op Dvd en ja natuurlijk herzien. En het blijft een geweldige film en een topper. Toen van Damme tegen Atilla ging vechten dat wist ik al dat die ging winnen want als hij altijd veel klappen krijgt wordt hij opeens zo boos dan is hij niet meer te houden. En ja Harrison Page Brian Thompson blijfen toch goede acteurs. Maar is dit de beste vechtfilm met van Damme met Bloodsport en Kickboxer is dit de beste en het blijft gewoon een kwartet. En The Quest was natuurlijk ook een goeie film maar niet zo goed als zijn voorgangers.

avatar van aerts007

aerts007

Zolang er niet geacteerd moet worden is deze oke. De vechtscene's zijn daartegen wel oke.

avatar van Zandadder

Zandadder

Goede film, heb ik altijd al gevonden.

Puur sentiment.

avatar van Movie Jim

Movie Jim

Wrong Bet, Lionheart, A.W.O.L: Absent Without Leave.... allemaal verschillende titels voor dezelfde film. Onder de laatste titel is er een dvd in Engeland te vekrijgen (zonder ned. ondertiteling). oa bij Play.com voor 7 Euro. [/quote]

Ik heb Lionheart in de Blokker zien liggen 7 99 Nederlandse ondertiteling

avatar van Sjoerdow

Sjoerdow

Vette actie

Een van de beste Van Damme films naar mijn idee (Naast In hell natuurlijk).

Ik vind trouwens ook dat het acteerniveau van hem toch nog een maatje hoger ligt dan bij Steven Seagal. Dat vind ik toch wel zo'n druiloor

3 sterren!

avatar van subwoofer henk

subwoofer henk

Om je kapot te lachen

avatar van boldhead

boldhead

1 van de beste van damme films

avatar van Spetie

Één van de eerste films van Jean Claude van Damme en tegelijk ook één van zijn betere. Tja voor een film met van Damme kijk je meestal niet voor het verhaal en dat is in deze film dan ook erg simpel en eenvoudig. Het betere knokwerk is echter ruimschoots aanwezig en de gevechten zijn goed en mooi in beeld gebracht. Meer valt er eigenlijk niet te zeggen over deze vermakelijke vechtfilm.

Lennert schreef:

Mmm, na de film een aantal keer herkeken te hebben moet ik mijn mening wat betreft de spectaculaire gevechten toch bijstellen: zo spectaculair waren ze helemaal niet, vooral de slagen waren traag en duidelijk mis. Het verhaal is me echter steeds maar gaan bevallen en de acteerprestaties waren behoorlijk goed.

avatar van steventje

steventje

Iron Maiden schreef:

alles van hem is goed!

Iemand met een objectieve mening