• 9.377.648 stemmen

Met onder meer: Jean-Claude Van Damme, Harrison Page en Deborah Rennard

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 24 augustus 1990

Plot Lionheart

"When the streets are a jungle... There can only be one king."

Nadat zijn broer in Los Angeles is vermoord door een rivaliserende misdaadbende, ontvlucht Lyon Gaultier (Van Damme) in een verre uithoek van Noord-Afrika het Franse Vreemdelingenlegioen. Op de hielen gezeten door twee officieren van het legioen, vindt hij zijn weg naar de V.S., waar hij kennismaakt met de wereld van illegale freefights. Om het gezin van zijn broer te onderhouden, neemt Lyon deel aan deze wrede gevechten, waar telkens slechts één man overeind blijft...

Joshua Eldridge

vic

genietbaar t.v. voer 2,5 ster

avatar van Goodfella

Goodfella

Door al die toegevoegde van Damme prut haal ik m'n stemgemiddelde behoorlijk omlaag vandaag!

avatar van tovenaar

tovenaar

Maar toch heb je ze allemaal gezien Goodfella . Iedereen in zijn jeugd wel denk ik, in ieder geval een hoop. En het vaagste is eigenlijk, de meeste vond je vroeger nog tof ook!!! Nu alleen niet meer, maar toch, als er weer een Bloodsportje of een Wrong Betje op TV komt, dan kun je het soms toch niet laten om hem te kijken en hoe raar het ook klinkt, het meestal ook niet eens zo zaad als je kijkt . Maarja, jeugdsentiment zal daarin wel de boventoon voeren waarschijnlijk, want parels van films, nee dat zijn ze niet!

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Eigenlijk best wel met tovenaar eens...

avatar van Linda

Linda

heb me prima vermaakt bij de film.

gewoon verstand op nul en lekker genieten van de knokscenes en het lichaam van jean-claude is natuurlijk ook nooit verkeerd

avatar van VanDamme

VanDamme

ik vindt dit een goeie film veel gevechten daar hou ik al van

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

goh

avatar van Joetje

Joetje

Het is een tijd geleden dat ik deze film heb gezien, maar ik kan me herinneren dat ik het een van de beste films met Van Damme vond. Zitten echt veel (goede) vechtscenes in. In Engeland heet ie trouwens A.W.O.L. (Absent WithOut Leave).

avatar van mister blonde

mister blonde

niet te geloven dat ik vroeger van van damme films hield. deze is echter nog genietbaar.

avatar van Ramon K

Ramon K

Je was echt niet de enige hoor mister blonde, ik moet toegeven ook alles van hem gezien te hebben.

avatar van martinbroertjes

martinbroertjes

Leuk filmpje met Muscles from Brussels. De gevechten zijn wel vermakelijk, maar voor een goed verhaal moet je de film niet kijken.

avatar van Mischa

Mischa

Ik ben blij dat Jean-Claude mijn tienerfrustraties er op het scherm voor mij uitramde! Bedankt, Muscles!

avatar van Keezz

Keezz

Dit is gewoon mn favoriete B-film... Verstand op nul en genieten

avatar van Keezz

Keezz

Las net pas het bericht van Linda... Haar eerste twee zinnen verwoorden dan ook precies mijn gevoel

avatar van dennis1984

dennis1984

Van Damme was vroeger altijd mijn actieheld en is nu gekelderd onderaan mijn lijstje. Dit is wel zijn beste overigens.

avatar van WB

WB

Deze is goed te doen! Heb em al vele malen gezien, en stamt uit de tijd dat Van Damme nog goeie (bekende) films maakte, en nog niet zijn heil zocht in de drank en de drugs! Het laatste gevecht heb ik keer op keer gekeken, en blijft gewoon lekker om naar te kijken (op een non-sadistische manier uiteraard )

3,5 sterren...

avatar van Beejeej

Beejeej

Keezz schreef:

het zijn ook maar 2 zinnen

avatar van master_yoda

master_yoda

van damme is altijd hetzelfde

hij heeft een meisje, meisje lijd pijn en oh yooo i kill you now

pfff 1,5 ster

grtzzz

master yoda

ik vond deze film toch erg goed...bijna alle van damme films zijn goed VIND IK. Zijn vecht scenes zijn leuk om naar te kijken.

Weet iemand waar ik de soundtrack van deze film kan kopen of 'downloaden '?

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Hele aardige Van Damme film is dit, hoor. Hij heeft geen enkele absolute topper gemaakt, maar ook geen overdreven slechte. In tegenstelling tot zijn tijd- en genregenoot Steven Seagal. Dat is echt een coole gast, maar vaak zijn zijn films echt slecht.

Van Damme heeft me nog nooit echt teleurgesteld, behalve bij "The Quest" dan.

avatar van djelle

djelle

Daar is ie dan weer met zijn prehistorisch geklop.

avatar van mikey

mikey

De coolste belg uit belgie slaat weer toe! (sorry djelle) Videoproductie voor de lol. Geen artistieke waarde maar wel veel respect voor Jean Claude. 2.5

avatar van djelle

djelle

Geeft niet hoor! Ik ben eigenlijk best wel trots om zo'n gespierde actieheld te hebben. Vind het alleen jammer dat men hem telkens zo éénzijdig opvoert. Enkel het slaan op mensen. Ik had liever een soort Arnie of Bruce willis gehad die we zowel zien vechten, als allerlei vuurwapens gebruiken. Zo'n figuur die we in allerlei soorten films zien opduiken. En niet enkel in films waarin we bijna uitsluitend vuisten te zien krijgen. Maar goed, het zij nu zo...

avatar van mikey

mikey

Tuurlijk, we zijn allemaal een beetje trots!!

ik vind jean claude een coole gozer, die in een andere divisie van filmland speelde dan bv. arnold, namelijk straight to video. Toch kan zijn films wel waarderen, omdat hij erg zijn best doet en dat loont.

avatar van grat

grat

zeer goede film met veel gevechten ik vind hem net zoo goed als blood sport ****

avatar van romy

romy

Jean is zeer cool in deze film en ik vind dit een van zijn betere films

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Absoluut een van de betere films van Van Damme.

Erg leuk en onderhoudend.

4,5

avatar van Nomak

Nomak

Samen met Kickboxer & Cyborg mijn favoriete Van Damme film.

Veel gevechten en een goed verhaal.

3,5 sterren.

avatar van 100%VANDAMME

100%VANDAMME

Goede film met mooie vechtscenes, van damme is gewoon de beste, 5*

avatar van Drazenko

Drazenko

Samen met Hard Target is dit de beste Van Damme film.

Verhaal is niet zo super goed, maar bij een Van Damme film draait het nooit om het verhaal, maar natuurlijk om de vechtscenes. Heel vaak gezien, maar blijft me boeien.