• 9.374.505 stemmen

Hell or High Water (2016)

Western / Misdaad | 102 minuten

Genre: Western / Misdaad

Geregisseerd door: David Mackenzie

Met onder meer: Jeff Bridges, Chris Pine en Ben Foster

Releasedatum: 20 oktober 2016

Plot Hell or High Water

"Blood always follows money."

Na dertien jaar celstraf keert Tanner (Ben Foster) terug naar zijn familielandgoed waar zijn broer Toby (Chris Pine) en neefjes wonen. Wanneer ze dreigen hun ouderlijke huis te verliezen, beginnen de onafscheidelijke broers aan een reeks vakkundige overvallen op kleine, lokale banken. Omdat het steeds om maar kleine bedragen gaat, hopen Tanner en Toby onder de radar van de FBI te blijven. Alles loopt gesmeerd totdat officier Hamilton (Jeff Bridges), die opkijkt tegen zijn pensioen, zich in de zaak vastbijt.

Marcus Hamilton

Olney Teller

Jenny Ann

avatar van mcgraig

mcgraig

Ik had niet anders verwacht dan kritiek te lezen dat het een saaie bedoening is. Dat klopt ook als je van hypermoderne flitsende cinema houdt. Het laid back sfeertje vond ik juist een verademing. Het is niet zo'n meesterwerk als je in sommige recensies leest maar een dikke aanrader zeker. Jeff Bridges vervalt een beetje in maniertjes maar de rol van Ben Foster is Oscarwaardig. Ik heb wel het gevoel dat het in de handen van een andere regisseur wel een meesterwerkje had kunnen worden

avatar van filmkul

filmkul

Aardig drama/misdaad film. Het verhaal is redelijk en ook best actueel. De film kabbelt rustig voort zonder een moment te vervelen, wat passend is voor de hele film. Het totale plaatje klopt, zoals de sfeer, belichting, muziek, maar ook de acteurs. Foster en Pine doen het prima en Bridges zet zijn vertrouwde rol weet eens neer zoals we al vaker gezien hebben. Geen topper, maar wel een goede voldoende. 3.5

avatar van numb nuts

numb nuts

jeetje,tuurlijk zet jeff hier een rol neer die gewoon erg goed is en de 2 broers ook,maar toch vind ikzelf een iets te hoge gewaarde film het is een goede film 3 sterren is voor mij goed genoeg.

avatar van Lucky.Luciano

Lucky.Luciano

Topfilm, donkere sfeer, perfect acteerwerk van allemaal.

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

Mijn 2e Mackenzie, opnieuw een prima film.

Wat is Australië toch mooi, dacht ik in de eerste paar minuten. Blijkt het om Texas te gaan... Niettemin nog steeds prachtige beelden, vooral veel fijne longshots. De soundtrack sluit prima aan en kent ook mooie nummers die je elk moment even op kan zetten. Al met al een relaxte sfeer voor 105 minuten plezier.

Het verhaal zelf is niet speciaal, karakterontwikkelingen zijn er nauwelijks (op beeld, er wordt hier en daar wel wat historie over de broers verteld maar dat laat mij wat koud op zo'n manier) naar mijn mening, maar toch vind ik het strak afgewerkt en zijn de dialogen tussen Toby en Tanner én Marcus en Alberto interessant. Gewoon puur om het betreffende tijdstip en de plaats.

De uiteindelijke confrontatie tussen Tanner en de politie vond ik dan wel weer hoogstaand, al is het alleen al om de sniper schoten.

3,75*, hmm...

avatar van RedLips63

RedLips63

Erg goede film met een heerlijke sfeer, we hebben er van genoten

Brabants

Oprecht, tragisch en realistische weergave deze moderne western met zeer overtuigend acteerwerk. Chemie tussen Chris Pine en Ben Foster is sterk en Jeff Bridges is zoals altijd goed in zijn rol. De film geeft je als kijker een sterk beeld van wat economie en armoede met je kan doen.

avatar van SergioMalick

SergioMalick

Wat een heerlijke kijkervaring! Vooral het vlotte, maar toch ontspannen tempo van de film, bevallen mij heel erg goed goed. Met name de geinige bijrollen zorgen ervoor dat dit tempo niet wordt verstoord in de rustigere momenten. Jeff Bridges was natuurlijk geweldig, heel droog en subtiel. Zijn personage lijkt nog het meeste naar de oudere westerns te hinken, waar de rest in een wat nieuwer genre is geplaatst. Pakt niet verkeerd uit! Juist deze combinatie maakt deze film best origineel. De meeste plotontwikkelingen zijn goed gekozen en voelen nergens vals aan. Zelfs op het laatste wanneer ik een shout-out onvermijdelijk achtte, (ik zat dan ook helemaal op het verkeerde spoor) wordt de film in stijl afgesloten. De soundtrack beviel ook erg goed en de plaatjes van de landschappen zijn een plezier voor het oog. Ook de autoritjes waren fijn om te volgen, zoals het paardrijden in de oude westerns er ook erg cool uit kon zien.

Pim1993

Sterk is misschien de juiste bewoording. Onwaarschijnlijk knappe scenes en leuke quotes. Toch sluipt de ongeloofwaardigheid er toch wel flink in. Amateuristisch politiewerk.

Verder gewoon een zeer vermakelijke film.

Pim1993 schreef:

?

Brabants schreef:

?

Wat is je vraag?

Pim1993

Zoals de quote aangeeft. Ongeloofwaardigheid m.b.t. amateuristisch politiewerk. Ik heb dit kennelijk gemist tijdens het zien van de film.

avatar van Barry83

Barry83

Redelijke film. Film is een soort protest tegen het hedendaagse Texas, waar veel werkeloosheid is, oliemaatschappijen het voor het zeggen hebben, cowboys en afstammelingen van de indianen samen moeten overleven in de verlaten stadjes. In de film gebeurd verder niet veel, en soms is het echt doorzetten. De mooie shots van de omgeving maken veel goed.

avatar van Debo

Debo

Waarschijnlijk ben ik niet intelligent genoeg om deze film te kunnen waarderen. Wat een zouteloze, langdradige flutfilm is dit! Gelukkig ben ik niet de enige met deze mening al ben ik 1 van de weinige. Onbegrijpelijk hoe een film als deze zo'n hoge beoordeling krijgt hier. Overslaan of snel vergeten maar persoonlijk wil ik overslaan adviseren.

avatar van pascal83

pascal83

Boordevol moddervette clichés en middelmatig acteerwerk (muv Bridges). Zelden een film gezien met zo veel genre clichés. Waar ik een No Mans Country Light verwachtte, viel dit jammer genoeg zwaar tegen en leek het meer op een middelmatige serie van Fox.

avatar van djwest

djwest

Een hoop clichés, maar ik hou van mooi longshots waarbij jezelf nog de tijd krijgt om zelf in de setting te voelen. Soort eigentijdse western

avatar van david bohm

david bohm

Prima film dit met mooie, sfeervolle beelden van met name Texas en 2 hoofdrolspelers die weten te overtuigen. Ook Bridges speelt sterk. Het lome verteltempo van de eerste 60 minuten is aangenaam totdat de onvermijdelijke climax zich aandient.

avatar van joolstein

joolstein

Maatschappij kritische op zijn Texaans? De film krijgt veel lovende woorden maar ik zie het niet. Zeker de film is prachtig qua vormgeving: mooi gefilmd en de de fallout van de financiële crisis is overal te zien aan de borden met 'closing down' en 'debt relief' langs de weg. Maar verhaaltechnisch steekt de film te simpel in elkaar. Verder is het acteerniveau degelijk, Ben Foster en Chris Pine zetten de twee broers prima neer maar tillen elkaar niet naar een hoger niveau. Wat zeker in het geval van Chris Pine maar weer eens onderschrijft dat hij geen groot acteur is. Het duo Jeff Bridges en Gil Birmingham onderstreep dat ook nog eens pijnlijk. Zij spelen samen op een ontzettend fijne, en zeer humorvolle manier twee Texas Rangers met veel (zelf)spot en belediging over en weer. Heerlijk! Ze stelen dan ook de show in deze film. De film is onderhoudend genoeg en is niet slecht maar echt enthousiast ben ik er ook niet over.

avatar van De wind

De wind

Vermakelijk maar niet bijzonder. Mooie beelden, goede sfeer. Echter niet iets wat ik nog niet eerder heb gezien. Iets té gehyped als je het mij vraagt.

Brabants schreef:
Pim1993

Het feit dat ze hem niet te pakken krijgen door gebrek aan bewijs is redelijk ongeloofwaardig. Vooral aangezien er doden zijn gevallen tijdens de berovingen. Alleen in de film zelf al zijn ongelooflijk veel linkjes te spotten naar een eventuele arrestatie. Belabberd politiewerk.

Pim1993
Het is ook een soort van spel zodat Marcus zijn pensioen kan rekken. De FBI was immers allang niet meer geïnteresseerd in de zaak.

avatar van PeterSL

PeterSL

Ik had van deze film toch iets meer verwacht gezien alle positieve berichten overal. Het is een goede film, maar ook niet meer dan dat. Jeff Bridges speelt wel een geweldige rol.

avatar van Gerlof1378

Gerlof1378

Ja ook ik had meer verwachtingen van deze film, ik vond hem vooral erg traag en ook de acteurs spelen erg ingetogen. Jeff Bridges speelt wel goed als oude Texas Ranger die bijna met pensioen gaat en dan met de 2 broers (Chris Pine en Ben Foster) te maken krijgt. Het verhaal word wel goed vertelt en ook de setting is erg mooi maar er had wel wat meer pit in mogen zitten. Ik zou zeggen oordeel zelf en enjoy dan hasta luego

avatar van bl8

bl8

Overgewaardeerde film. Het camerawerk, acteerwerk zit allemaal snor , met onderhuidse humor. Oude rot in het vak Jeff Bridges beetje op autopiloot en er wordt af en toe snedig uitgehaald wat ik zeer kon apprecieren. Toch blijf je wat op je honger zitten en had het voor mij wat minder loom mogen zijn. Veel shots waar de broers wat lummelend voor zich uit te kijken . Veel doodvallende momenten. Niet slecht, maar ook niet beklijvend. Krappe 3* zou ik nog aan geraken, maar 2,5* hakt de knoop door.

avatar van Herge

Herge

Eerste half uur van de film gezien en ong de laatste 30 min, en ik had niet het idee dat ik iets miste, ik zou graag deze film 1 ster willen geven, maar omdat ik niet de hele film gezien heb, vond het te lang draaderig, geef ik geen ster voor de beoordeling, snel vergeten deze film

avatar van Zigane

Zigane

Mooie film in een prachtige omgeving, waarbij de muziek super past. Vooral het acteerwerk is erg goed. Door deze film zou ik Texas wel eens willen bezoeken. Ik heb me prima vermaakt.

avatar van Thomas83

Thomas83

Fijne film. Een geslaagde mix van genres met een prachtige setting en muziek vooral en goede regie, maar toch had ik op wat meer gehoopt. Op een rauwere film ook. Vond de film vaak amper boven het gemiddelde uitsteken eigenlijk. De dialogen bevatten wat aardige teksten maar zijn inderdaad soms ook van een wat te onthullende soort. Er moet ook onnodig een paar keer worden benadrukt hoe arm en uitgebuit het gebied is. En daarnaast krijgen de personages weliswaar veel aandacht, ze zijn toch vooral clichés. De twee verschillende broers, een de onberekenbare gek en de ander het heethoofd.

Het duo van de politie is nog wel leuk, maar ondanks dat iedereen wel goed speelt is Bridges het enige personage in de hele film dat echt indruk maakt. En dat is ook alleen maar door zijn spel. Ook hij is een cliché, de oude politieagent die vlak voor zijn pensioen staat, en het voelt gemaakt hoe hij de twee broers precies begrijpt. De actie en spanning zijn nog wel aardig met mooie en vrij realistische shoot-outs. En de laatste scène met de confrontatie tussen het personage van Bridges en de jongere broer is de beste scène van de hele film. Ok, gedeelde eer met de t-bonescène. Vooruit, 3.5*.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Grappig dat deze in de VS nochtans hoge ratings krijgt, maar hier is men toch wat minder scheutig met sterren.

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Genoten in de bioscoop. Er gebeurt vrij weinig in deze film, op een paar totaal niet enerverende bankovervallen na. Maar de wijze waarop het hele Texaanse sfeertje werd neergezet maakte het een heerlijk relaxt filmpje. Dat zat hem redelijk in de details. De personages, de blikken, de humor, de lekkere muziek, de landschappen etc. Ik heb de hele film lang moeten lachen. Geen juweeltje of zo, maar ik gun het vier sterren doordat het m'n avond helemaal afmaakte.

avatar van wu-tang

wu-tang

Goodfella_90 schreef:

Je haalt me de woorden uit de mond , helemaal met jou eens !!