• 9.374.010 stemmen

Hell or High Water (2016)

Western / Misdaad | 102 minuten

Genre: Western / Misdaad

Geregisseerd door: David Mackenzie

Met onder meer: Jeff Bridges, Chris Pine en Ben Foster

Releasedatum: 20 oktober 2016

Plot Hell or High Water

"Blood always follows money."

Na dertien jaar celstraf keert Tanner (Ben Foster) terug naar zijn familielandgoed waar zijn broer Toby (Chris Pine) en neefjes wonen. Wanneer ze dreigen hun ouderlijke huis te verliezen, beginnen de onafscheidelijke broers aan een reeks vakkundige overvallen op kleine, lokale banken. Omdat het steeds om maar kleine bedragen gaat, hopen Tanner en Toby onder de radar van de FBI te blijven. Alles loopt gesmeerd totdat officier Hamilton (Jeff Bridges), die opkijkt tegen zijn pensioen, zich in de zaak vastbijt.

Marcus Hamilton

Jenny Ann

avatar van mixmaster

mixmaster

Heerlijke film zeg !!!

De sfeer is in heel de film geweldig en het acteerwerk is top !

Vooral Jeff Bridges speelt een geweldige rol, maar ook de anderen zijn goed in hun rol.

De trage opbouw is niet storend mede dankzij de sfeer en de muziek, en het laatste half uur is een mooie climax.

avatar van lezertje

lezertje

En weer bewijst Jeff bridges een van de beste acteurs te zijn van zijn generatie in de rol van Texas Rangers Marcus Hamilton, Oscarwaardig. Eindelijk weer eens een film die niet bol staat van de supersnel gemonteerde actiecènes met superhelden, maar een prachtige karakterschets over twee kleine criminelen, waarbij het allemaal uit de hand gaat lopen. Fijn spel ook van Ben Foster en Chris Pine als de broers Tanner en Toby Howard, die het niet zo nauw nemen met de wet. Nogmaals een verademing tussen als het superhelden geneuzel

avatar van screen

screen

Heerlijke film..

avatar van flurk

flurk

smaken verschillen, ik vond hem tegenvallen ,dun verhaal,niet echt spannend.

avatar van John Milton

John Milton

Fijn filmpje, maar ik had net op iets meer gehoopt. Bridges, Foster en (zelfs?) Pine spelen goede rollen, en Mackenzie weerstaat de neiging om er een standaardfilmpje van te maken. Wanneer er geschoten wordt, beleef je de dreiging als reëel in plaats van een plichtmatige actiescène. Toch miste er na deze eerste kijkbeurt iets voor mij om naar boeven af te ronden, hij blijft net op die 7,4 hangen. Nick Caves soundtrack is erg lekker en toepasselijk, maar visueel had er iets meer met dat Texaanse landschap en de doodbloedende stadjes gedaan kunnen worden.

Dikke 3,5* met kans op verhoging.

avatar van IH88

IH88

"You fellas robbin' the bank?"

Hele fijne film. De film heeft een lekker soort loomheid over zich, met ook nog genoeg ruimte voor humor en sterke actiescènes. Daar bovenop komen nog de prachtige beelden van het Texaanse landschap en de heerlijke muziek. Het is allemaal uitermate sfeervol.

Foster speelt altijd een beetje dezelfde rol, maar hij is er dan ook erg goed in. Pine verbaast in positieve zin en Bridges is heerlijk op dreef. Zijn venijnige gesprekken met collega Birmingham vormen wel de hoogtepunten in de film. Erg sterk einde ook. Door deze film begrijp ik overigens ook waar al die Trump stemmers vandaan komen. Wat een uitzichtloosheid en treurnis... Gelukkig heeft de film zelf een opvallend luchtige toon. Nogmaals, erg fijne film.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Ja ik vond de film ook wel oke. Een vriend van me die hem al eerder gekeken had vond er helemaal niks aan, maar ik heb me prima vermaakt bij Hell or High Water. Goed acteerwerk en de film kijkt lekker weg. Jeff Bridges zet wel weer een aardige rol neer. Maar dat geldt voor de hele cast vond ik.

avatar van hoffhaan

hoffhaan

Goede film die lekker wegkijkt. Goede rol van Bridges, Pine en Foster. Lekkere sfeer. 3.5

avatar van mr. Prizzi

mr. Prizzi

Uitstekende film waarin Bridges uitblinkt in zijn vertrouwde lay-back manier van acteren.

Film zit niet alleen vol prachtige scenes en landschaps-beelden maar geeft ook indirect een verslag

van hedendaags Amerika dat cultureel en politiek aan het veranderen is.

De blik op de prairie-horizon is alles wat nog over is van het oude Westen en waar banken

het voor het zeggen hebben gekregen.

avatar van Alathir

Alathir

Hell or High Water speelt zich af in Texas waarin twee broertjes wat banken overvallen, elk met hun eigen motieven. Een Texas Ranger die zo goed als op pensioen gaat, bijt zich vast op de zaak. Op dit vlak doet de film me meteen denken aan No Country for Old Men. Hell or High Water haalt het niveau niet van No Country for Old Men maar is zeker onderhoudend genoeg om bijna 1u40 lang boeiend te blijven. Sfeer zit er goed in. De beelden zijn mooi geschoten en zowel de soundtrack als de acteerprestaties zijn uitstekend. Leuk om is gezien te hebben.

avatar van geezoes

geezoes

mixmaster schreef:

Heerlijke film zeg !!!

De sfeer is in heel de film geweldig en het acteerwerk is top !

Heerlijke film!? Sfeer is geweldig!? Acteerwerk is top!?

En dan 3,5 sterren? Dat is wel ergens gek toch?

avatar van mixmaster

mixmaster

geezoes schreef:

Heerlijke film!? Sfeer is geweldig!? Acteerwerk is top!?

En dan 3,5 sterren? Dat is wel ergens gek toch?

ja nu je het zegt, verhoog het gelijk naar 4

avatar van demonski

demonski

mag ik zeggen dat ik dit geen goede film vondt?.... ja bij deze 1,5 ster

avatar van VincentL

VincentL

Hell or High Water

Mackenzie levert een film af die balanceert tussen momenten van doorsnee niveau en momenten die heel aangenaam zijn om te zien. De algemene teneur is positief, al weet de film qua niveau vaak nét niet een hoger level aan te tikken.

Verhaaltechnisch steekt de film wat simpel in elkaar. Deze ongecompliceerdheid creëert echter voldoende ruimte voor karakteruitdieping. Met een aan het begin rustig voortkabbelend tempo, dat zich gaandeweg opbouwt, zorgt Mackenzie voor een gezonde hunker naar de climax. Helaas weet hij beide, goed gecreëerde aspecten - ruimte voor karakterontwikkeling en de climax - niet optimaal benutten. De eerst genoemde blijft wat oningevuld en oppervlakkig. Je krijgt de personages nooit echt te kennen of ze passeren vluchtig de revue. Het slot klopte gevoelsmatig niet. Niet zozeer een gevoel van anticlimax, maar een gevoel van veel onbenut potentieel. Een voorbeeld hiervan is het begin van de omsingeling van Tanner, die - vrij schokkend - abrupt een einde maakt aan de rol van Gil Birmingham, maar dan zelf toch vrij zoutloos aan zijn einde komt. Jammer.

Het acteerniveau is degelijk, maar nooit fabelachtig. Ben Foster en Chris Pine spelen prima de twee broers en hebben een goede chemie met elkaar.
Een veel leuker duo bestaat echter uit Jeff Bridges en Gil Birmingham die uitstekend op elkaar ingespeeld zijn. Deze twee eigenzinnige Texas Rangers hebben een ontzettend fijne, haast Hollandse humor waarin zij de (zelf)spot en belediging niet schuwen. De slaapkamerconversaties tussen hen zijn om te genieten.

Visueel voelt de film ook aangenaam aan. De Amerikaansheid straalt er vanaf. De zanderige vlaktes, desolate dorpjes en armoedige wegrestaurants spelen precies in op de emoties die bij Texas horen (althans, die ik bij Texas voel). Mackenzie vervalt daarmee misschien een beetje tot clichématigheden, maar dat is hem vergeven.

Hell or High Water is helemaal geen nare film geworden. Toch mist hij net dat laatste beetje om er extra van te genieten.

avatar van zegmaarmaarten

zegmaarmaarten

Geweldige film, in het soort van sfeer en entourage zoals ook "No country for old men".

In de bioscoop gezien, en de volgende dag online nog een keer gekeken. Als je houdt van actie, drama, mooie Amerikaanse auto's en wat humor en diepgang, dan is dit DE film.

Ronduit TOP!

avatar van U-77

U-77

Eindelijk weer eens een leuke film!

avatar van Basto

Basto

• 11938 berichten

Lekkere Texaanse misdaadfilm. Een van de betere die ik dit jaar gezien heb.

avatar van Biosguru

Biosguru

Die concealed carry posse was een erg mooie knipoog naar de klassieke western. Fraai uitgevoerd idee. Wat als iedereen gewapend is?

avatar van chuckie1208

chuckie1208

Ik begrijp serieus niet waarom deze film zoveel stemmen krijgt. Wat een slaapverwekkende film zeg. Na 3 kwartier gebeurd er nog niks. Pffff nee dit is niet mijn ding .

avatar van coumi

coumi

Uitstekend. Beste film van de Coens die niet door de broers zelf is gemaakt. Stijlvolle mengeling van misdaadfilm en road movie, overgoten met een westernsausje. Bridges is zoals gewoonlijk erg goed. Zo goed dat het net lijkt alsof hij dit personage op de automatische piloot neerzet, maar schijn bedriegt hier. Ook de soms onderschatte Foster levert puik werk, terwijl Pine wat vlak blijft. Het verbale slotduel tussen the Dude en captain Kirk is het beste op dit gebied wat we sinds Thurman/Carradine in Kill Bill 2 hebben gezien. Conclusie: net niet meesterlijk, daarvoor haalt Mackenzie te veel inspiratie uit ander werk, maar wel een film die ik iedereen boven de 15 met een gerust hart kan aanbevelen.

avatar van Huggie1960

Huggie1960

Inderdaad een tegenvaller, had er meer van verwacht. Vond de film traag en weinig spannend.

avatar van n00r

n00r

Ja hier heb ik een paar dagen terug best wel van genoten.

avatar van Theunissen

Fraai en deprimerend (m.b.t. de werkgelegenheid in Amerika en waardoor veel plaatsen leeg staan en verlaten zijn. Ik kan me dan ook goed voorstellen dat veel personen in die plaatsen hebben gestemd op Donald Trump, met de hoop op nieuwe werkgelegenheid daar) weergegeven Drama / Misdaad film, welke zich afspeelt in de vervallen Amerikaanse staat Texas.

In dit verhaal draait het om de broers Tanner Howard (gespeeld door Ben Foster), die terugkeert naar zijn familielandgoed na dertien jaar celstraf, en Toby Howard (gespeeld door Chris Pine), die hun ouderlijk huis dreigen te verliezen. Ze besluiten daarom om kleine lokale banken (Texas Midland banken) te overvallen, en omdat ze daarbij alleen maar kleine bedragen en kleine geldbiljetten stelen, zijn ze eigenlijk niet te traceren door de politie en de FBI. Daarbij loopt alles eigenlijk gesmeerd totdat de bijna gepensioneerde FBI-agent Marcus Hamilton (gespeeld door Jeff Bridges) zich op de zaak stort en broer Tanner Howard het grote geld begint te ruiken en denkt dat ze niet te pakken zijn. Daarbij loopt een grotere bankoverval dan ook volledig mis en zit de politie, FBI en zelfs de lokale bevolking hun op de hielen.

Het verhaal is inderdaad erg traag en pas naarmate het einde van het verhaal nadert wordt het ook pas spannend (en zelfs wat hard). Maar desondanks zit het verhaal gewoon goed in elkaar, die het ook vooral moet hebben van de mooi en fraai in beeld gebrachte deprimerende sfeer, de vele deprimerende omgevingsbeelden van verlaten plaatsen en personen die het moeilijk hebben om rond te komen en de vele dialogen, waarbij de dialoog tussen FBI-agent Marcus Hamilton en een oude serveerster (waarbij je alleen maar een T-bone biefstuk mag bestellen met gebakken aardappelen en je daarbij als groente kunt alleen kunt kiezen uit suikermais of groene bonen. Als ze de bestelling komt opnemen, zegt ze in eerste instantie dan ook alleen maar "Wat wil je niet ?", waarmee ze dus bedoelt de suikermais of de groene bonen ) geweldig was. Van dat alles moet deze film het dan ook in het eerste uur van het verhaal vooral van hebben en daarna (na de mislukte bankoverval) komt er wat tempo en actie in het verhaal en wordt het laatste gedeelte van het verhaal ook best spannend en hard en was het einde ook best mooi.

Dat deze film mede genietbaar is komt ook door de cast en het was vooral genieten van Jeff Bridges in de rol van de bijna met pensioen gaande FBI-agent Marcus Hamilton. Vooral zijn vele dialogen met zijn partner Alberto Parker (gespeeld door Gil Birmingham), die op het einde door het hoofd wordt geschoten door Tanner Howard, en zijn manier van doen en omgang zijn vaak leuk. Ook Chris Pine en Ben Foster deden het verdienstelijk als de broers Tanner Howard en Toby Howard en ik genoot vooral van hun hoe ze omgingen met de irritante bestuurder van een groene sportwagen, die keihard Heavy Metal (Death Metal) aan het draaien was en die zich begon te irriteren aan Tanner Howard, die helemaal niets deed, behalve dan dat hij hem lang aankeek Katy Mixon in de rol van de sympathieke, mollige en rondborstige serveerster (niet de eerder genoemde serveerster) Jenny Ann, die vooral aardig is tegen Toby Howard en van hem ook een flinke fooi krijgt en hem daarom ook in bescherming neemt, vond ik wel een leuke verschijning. Geweldig was ook de scene waarbij Marcus Hamilton haar fooi in beslag wilt nemen voor onderzoek.

Gewoon een goede en deprimerende Drama / Misdaad film die in het eerste uur behoorlijk traag is, maar de vele fraaie beelden en dialogen compenseren dat weer.

avatar van willemfilm

willemfilm

Een cowboyfilm in de moderne tijd, weliswaar van Texas, dat is de sfeer die de film mij gaf. Heerlijk. Dun verhaal verder zonder doordachte plots. Het tempo paste helemaal in die sfeer. De film is nergens echt spannend maar zeker onderhoudend. O ja, bij tijd en wijle goede passende muziek die, volgens mij naarmate de film vorderde, uitdoofde.

avatar van Tolkienfan

Tolkienfan

Ik had heel wat verwacht van deze film gezien de hoge scores. Dat viel vies tegen. Dit is voor mij 1 van de slechtste films van het jaar. Hij wilde maar niet op gang komen en ik heb mij vanaf het begin zitten ergeren aan die vreselijke stem/accent van Jeff Bridges. Gauw vergeten deze film !

avatar van schumacher

schumacher

Vanaf een uurke kunde beginne kijken naar deze film. Het eerste uur vind ik slaapverwekkend.

Vanwege de ong laatste 40 minuten toch nog een 2,5.

Er zat veel meer potentieel in deze film.

avatar van Waku

Waku

Sfeervol misdaad verhaal met uitstekende cast.

Met name Jeff Bridges zet overtuigend de rol van een tegen pensioen aanleunende politie agent neer.

Op wat actie scenes na moet je niet verwachten naar een regelrechte actie knaller te gaan kijken.

"Hell or High Water" moet het vooral hebben van de sterke dialogen.

De gesprekken tussen sherrif Hamilton en zijn idiaans mexicaanse deputy zijn soms om van te smullen.

avatar van Antonev

Antonev

Degelijk verhaal, uitstekende acteurs die een goede rol neerzetten en een fantastische omgeving! Waarom maar 3 sterren dan? Het verloopt allemaal redelijk traag en stroperig en aan het eind had ik zoiets van: is dit het nou al? Op een enkele verdwaalde spannende passage na gebeurt er best weinig. Hier hadden ze veel meer van kunnen maken.

avatar van TMP

TMP

Degelijke misdaadfilm, waar echter meer in had gezeten. Het acteerwerk van Pine, Foster en Bridges is in orde. Ook het plot als zodanig is niet slecht, de dialogen zijn goed, de soundtrack is in orde en de overvallen zijn aardig in beeld gebracht. Toch heeft het qua verhaal uiteindelijk wat weinig te bieden en is het ook wat karig uitgewerkt. Met name de persoonlijke achtergrond van de beide broers had wel wat beter uitgewerkt kunnen worden. De film kijkt vlot weg, maar echt spannend of boeiend wil het niet worden.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Gewoon een aardige film die gewoon goed is, niets meer en niets minder. Het is niet een van de soort die wij over jaren nog zullen herinneren maar moet dat dan?
Het is een goed bedacht verhaal met een luchtige ondertoon, terwijl het over een "zwaar onderwerp" gaat, want het zijn wederom slachtoffers van de financieële wereld. De bank had hen veel geld geleend, tenminste aan de ouders van de broers met de kennis dat dezen het niet terug konden kopen en dan was de bedoeling om voor veel minder geld de hele handel op te kopen en de olie die men in de grond had gevonden eruit te halen. Tenminste, zo heb ik het begrepen.
Stoute jongens die financieële geldboeren! En ondanks dat een relexte ontspannen film die boeit en daar ging het deze kijkers vanavond om.