• 8.900.909 stemmen

No Retreat No Surrender (1985)

Actie | 85 minuten

Genre: Actie

Alternatieve titel: Karate Tiger

Oorsprong: Verenigde Staten / Hongkong

Geregisseerd door: Corey Yuen

Met onder meer: Kurt McKinney, Jean-Claude Van Damme en J.W. Fails

Plot No Retreat No Surrender

"Tonight, He either fights for his life or he'll be running for the rest of it."

Jason Stillwell, een veel belovende karateka, is een superfan van Bruce Lee. Onder zware druk van een Oosterse bende, verhuist hij naar Seattle. Ook daar wordt hij dwars gezeten door de plaatselijke bendes die het voorzien hebben op de macht in de karate wereld. Als Jason besluit om zelf een karateschool te beginnen, komt het tot een keiharde confrontatie. Er volgt een adembenemend gevecht op leven en dood.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Jason Stillwell

Ivan Kraschinsky "The Russian"

R.J. Madison

Kelly Reilly

Ian Reilly

Dean Ramsey

Tom Stillwell

avatar van mayabruining

mayabruining

wat een stomme kut film. slechte verhaal lijn, slechte acteurs en voor een vechtfilm slechte vecht scenes.. begin der niet aan!!

avatar van jazzy

jazzy

ik ken deze film al 20 jaar zovaak al gezien.

De plot wat hier boven staat klopt voor geen bal, ik heb in geen enkel scene gezien dat jason een karateschool wil beginnen en hij zelf wordt niet onder druk gezet maar z'n pa wordt onder druk gezet.

Volgens mij is de inhoud van de plot veranderd want een paar jaar geleden stond er een hele andere plot op de forum.

Ik kan begrijpen dat het bij films gebeurt die in pre-production staan maar bij film die al 20 jaar oud zijn.

avatar van GuyB

GuyB

Ooit eens deze film gehuurd met als gedachte natuurlijk Jean-Claude Van Damme te zien, wat blijkt, hij is alleen maar in beeld bij het gevecht.

Geen leuke film.

avatar van harm1985

harm1985

Man, wat een tegenvaller. Van Damme speelt alleen aan het begin een minuut mee en in de laatste 15 minuten tijdens het eindgevecht. Hij doet wel waar hij goed in is; een paar flinke tikken uitdelen, in een overigens goed gechoreografeerd gevecht.

Het dikke uur wat er tussen zit is eigenlijk om te huilen, dialogen zijn lachwekkend, verhaal is clichématig, acteerprestaties lijken nergens op en het plot zit vol gaten. Die Kelly komt uit het niets, en dan blijkt dat ze elkaar al kennen toen ze een jaar daarvoor in LA was. Die irritante dikke gozer begint in eerste instantie net met Karate maar blijkt naderhand dikke maatjes met Dean, enzovoort. En om over de slechte Bruce Lee imitator nog maar te zwijgen, evenals die Michael Jackson kloon met zijn totaal niet er toe doende dance moves.

Alleen vanwege de aanwezigheid van van Damme op het eind 1*, want de film is niet eens zo slecht dat ie weer goed wordt. Kan me overigens goed voorstellen dat Van Damme hierna good guys ging spelen, want door zo'n mager scharminkel de mat af te worden geslagen is natuurlijk niet echt goed voor je imago. Het was overigens ook totaal overbodig dat hij een Rus speelde, had geen enkele connectie met het plot en in die paar regels die hij uitsprak had hij een verschrikkelijk accent.

avatar van yeyo

yeyo

harm1985 schreef:

In de originele cut is dat iets beter uitgewerkt, al blijft het inderdaad allemaal erg toevallig.

Hier te bekijken (scène begint vanaf 3:50)

avatar van yeyo

yeyo

Velen zullen No Retreat, No Surrender met verkeerde verwachtingen gaan kijken, mede omdat de cover een schaamteloze poging is om de film als Van Damme-vehikel te promoten. De 'muscles from Brussels' komt er echter maar een kwartiertje in.

Dit is eerder een aanrader voor zij die The Karate Kid nog niet 80's, cheesy en zeemzoet genoeg vonden. Een erg fout filmpje met houterig acteerwerk, enkel gekke personages die nog veel gekker met elkaar omgaan en rare dans intermezzo's. Maar wel leuk vanwege zijn tijdsgebonden trainingsmontages en lekker lomp in beeld gezette vechtscènes.

avatar van freddy80016

freddy80016

het enige wat de film heeft is entertainment...,alles is cheezy,maar toch is het een cultfilm

avatar van freddy80016

freddy80016

een van mijn lievelings films toen ik klein was!

avatar van DeCol

DeCol

Ongelooflijk cheesy!

Ik zag hem liggen in het schap van de FRS, natuurlijk met Jean-Claude van Damme op de voorkant. Je ziet het vaker bij oudere slechte of foute films. Een beginnend acteur heeft het jaren later gemaakt en wordt gebruikt om de film aan te laten spreken. Ik wist het al, maar toch wilde ik hem zien! Eén van de eerste films van JCVD. Twee jaar later schitterde hij in Bloodsport. Hier nog een klein rolletje, maar wel een heerlijke. Als badguy zie je hem zelden, maar dat doet hij hier prima. Weinig woorden, mooie kicks! Ook de uitvoering van Kurt McKinney is goed, maar hij had toch maar beter op de mat gebleven. Acteren is duidelijk niet zijn ding. De hele cast acteert overigens super houterig. Natuurlijk ook geen geweldig script. Wel een heerlijk sfeertje(vooral tijdens de les van 'Bruce Lee'), leuke actiescenes en stoere ontknoping.

avatar van RuudC

RuudC

Nauwelijks Jean-Claude van Damme en een vrij debiel verhaal. Van Damme duikt aan het begin en aan het eind even op om te laten zien dat hij het beste kan trappen van alle heikneuters en daarmee het enige lichtpuntje in deze film. Corey Yuen maakt er weer eens een afgrijselijk slap tienerdramaatje van vol zwakzinnige personages. Met name dat dikke joch was om te janken. Het heeft inderdaad wel wat weg van The Karate Kid, maar het acteerwerk hier is verder om te janken. De Bruce Lee scene was vooral bizar. De ontknoping is grappig, maar voor de rest is het een stuk waardeloos prulwerk.

avatar van Goodfella_88

Goodfella_88

Vermakelijk filmpje, goede muziek.

Volgens mij een van de eerste films van Jean Claude van Damme

avatar van Beertje45

Beertje45

Een erg flauw werkje, zelfs voor martial arts fans is dit een mager beestje. JC laat nog een paar aardige moves zien, maar dat is pas na meer dan een uur tenenkrullende prul.

avatar van mettemax

mettemax

Zeer slecht deze film. Inderdaad maakt het vrijwel geheel ontbreken van Van Damme in deze film alles nog tot een grootser zooitje. Acteurs zijn super slecht, de muziek goedkoop en debiel, en die dikkerd is inderdaad weerzinwekkend. Wegwerpfilm, zoals de meeste binnen dit genre. 0,5

avatar van Metalfist

Metalfist

But this time it will be different. Russian

Ik had al vaker gehoord dat No Retreat, No Surrender een niet al te beste Van Damme film was. Toch was ik wel benieuwd naar zijn bijdrage maar het werd een stuk interessanter toen bleek dat Corey Yuen in de regiestoel was gekropen. Een paar dagen geleden al eens geprobeerd op te zetten maar toen weigerde de Playstation om hem af te spelen dus vandaag maar eens op een gewone DVD-speler uitgetest. Daar werkte hij gelukkig wel totdat de DVD er na een uur mee ophield en ik genoodzaakt was om de film op een andere manier verder te kijken.

Al heb ik serieus staan twijfelen of dat dat het wel waard was want No Retreat, No Surrender is een slechte film. Ik vraag me af wat Yuen heeft bezield om zo'n flauw script op poten te zetten want dit kan gewoon niet door de beugel. Dat je bij dit soort films geen al te schitterend verhaal moet verwachten is bekend maar de film wordt nooit echt interessant en blinkt uit in van de pot gerukte verhaallijnen, al schijnt er nog een uncut versie te bestaan waar de relatie tussen Kelly en Jason beter wordt uitgewerkt. Toch betwijfel ik of een uncut versie de belachelijke verhaallijn met een valse Bruce Lee (blijkbaar kun je elke Chinees in een zwart pak steken en hem laten doorgaan voor Bruce Lee), de ontzettend flauwe humor en dito personages kan verbeteren. Soit, de film stevende dan ook af op een dikke 0,5* maar dan wordt het ietwat interessanter wanneer we eindelijk eens wat gevechten te zien krijgen. Een aangename afwisseling in ieder geval en Yuen gaat in een hogere versnelling waardoor de film een stuk aantrekkelijker wordt. Ivan is een heerlijk fout personage maar jammer genoeg wordt het gevecht tussen hem en Jason onderbroken door flashbacks waardoor de drive van het gevecht wat verloren geraakt.

Van Damme mag dan wel in het groot op de poster en de DVD pronken maar zijn rol bevat maar drie lijnen dialoog. Op zich ben ik blij dat hij niet al te veel zijn mond moest open doen want wat er uit komt is te slecht voor woorden (So it is you, son, is it not?) en de reden dat hij gecast is, is natuurlijk het vechten. Het is wachten op de climax eer hij eindelijk in actie mag schieten, al voert hij één welgemikte kick uit in het begin van de film, maar het blijft altijd wel leuk om hem te zien. De rest van de cast is troep, maar dan echt gewoon troep. Kurt McKinney was net als Van Damme een martial-arts beoefener vooraleer hij zich aan een filmcarrière waagde maar om logische redenen hebben we daar nooit meer veel van gehoord.

Het is voornamelijk vanwege het laatste kwartier dat de film nog een halfje extra weet te sprokkelen. De gevechten met Van Damme zijn geslaagd maar al hetgeen dat ervoor komt is echt waanzinnig slecht. Brak geacteerd en een handvol irritante personages zorgen ervoor dat ik toch echt mijn twijfels begin te hebben bij het vroeger werk van Yuen.

avatar van johnhendrikos

johnhendrikos

Bagger! einde verhaal.

avatar van Phantasm

Phantasm

Prima aktiefilm die lekker wegkijkt.

avatar van Proeneke

Proeneke

Ge-wel-dig.

avatar van nightbreed

nightbreed

Die hoes, dat móet een grap (geweest) zijn!

avatar van Fryce

Fryce

• 2087 stemmen

Fout, maar lekker!

avatar van jippie2010

jippie2010

Typisch zo'n film die zo fout is dat hij toch weer leuk wordt om naar te kijken

Ontzettend cliche, karakters die over de top zijn neergezet, slecht acteerwerk,

en dramatische dialogen. Heerlijk!

Van Damme oogde anders, zal wel komen omdat hij hier relatief jong is.

*2.0

avatar van Danielo.

Danielo.

Van Damme heeft enkel een cameo. Verder lijkt de film op een paar aan elkaar geplakte losse scenes, geen opbouw o.i.d.

Er is zo enorm veel geknipt uit deze film (waarom eigenlijk) dat ze vergeten zijn dat het verhaal nu niet meer loopt.

En Bruce Lee die terug uit de dood komt om de hoofdrolspeler te trainen lijkt niet eens :O

Anderhalve ster omdat de choreografie vd gevechten wel gewoon goed is.

avatar van martijn77

martijn77

Ik heb me in tijden niet zo goed vermaakt met een dergelijk slechte film. Een mengelmoes van Rocky II en Karate Kid met een zeer slechte Bruce Lee imitator die de rol van Mr. Miyagi op zich neemt. Vooral de male-bonding in de trainings-montage is schaamteloos en bovenal hilarisch.

Van Damme komt op het eind nog even zijn truukje doen maar heeft in totaal nog geen 3 woorden tekst. Misschien maar beter ook.

avatar van Tommy De Vito

Tommy De Vito

Tjah, dit is denk ik wel de minste JCVD film. Eigenlijk vind ik dat de film los van, van Damme staat. Hij heeft een kleine rol en is alleen in het begin en aan het einde van de film even te bewonderen. Het verhaal draait ook niet om hem. Het is allemaal zo fout en slecht. De Super Mario muziek die te horen is, is lachwekkend. Het verhaal slaat nergens op. De film kan je gewoon niet serieus nemen. Op een paar rake trappen na (voornamelijk als van Damme aan het einde van de film erop los trapt), is dit een teleurstelling. Misschien alleen genietbaar voor de aller grootste martial-arts fans.

avatar van kalehein

kalehein

De tering... wat is dit slecht! Verhaal gaat echt totaal nergens over en dan die acteurs!! De ene is nog tenenkrommend slechter dan de ander en ze komen echt vanuit het niets. Ik weet niet of het serieus zo bedoelt was, maar over-acting lijkt in deze film de standaard te zijn. Het hoogtepunt waren voor mij de stijve tepeltjes van het meisje op het verjaardagsfeestje. Voor de rest is deze film gewoon om te janken, zo slecht

avatar van FunkStarr

FunkStarr

Misschien wel het slechtste acteerwerk wat ik ooit heb gezien, maar zeker niet de slechtste film. Ok, hij is natuurlijk erg matig, maar ondanks dat heb ik hem gewoon kunnen uitkijken zonder me te "storen". Dacht ook even dat dit een film uit de Cannon stal was maar blijkbaar niet. Plot omschrijving hier klopt trouwens niet. Jason z'n vader heeft een karateschool en niet Jason zelf. Maar who cares, Van Damme mag zo'n 20 minuten meedoen en een boze Rus spelen maar de film draait om Jason (McKinney) met enorme zwarte bossen okselhaar onder z'n armpjes, en zo zitten er wel meer typische foute 80's dingetjes in deze film. Trainingsscene heeft zelfs wel iets weg van Rocky. Ik vind het soms gewoon genieten van alle foutheid maar kan me helemaal voorstellen dat de meeste mensen dit met het laagst mogelijke cijfer zullen beoordelen. 2* dan maar omdat ik me toch redelijk vermaakt heb.

avatar van Thorongil

Thorongil

Heerlijke 80's film met in de hoofdrol de charismatische McKinney en Van Damme die helemaal opgaat in zijn rol als slechterik.

avatar van MovieMeister

MovieMeister

Het is een vermakelijke film.

Jammer dat je van Damme alleen in het begin en het eind tegen komt.

Verhaal is slecht en klopte van geen kant en het acteerwerk valt ook tegen maar dat is ook niet gek van zo'n oude film.

avatar van blondiefilmfreak

blondiefilmfreak

zo campy dat het weer leuk word*alleen voor de 80 er jaren adepten*de rest zal het niets vinden*het is een soort cult films,je moet er van houden,en ik verzamel ze