No Retreat No Surrender (1985)
Genre: Actie
Alternatieve titel: Karate Tiger
Verenigde Staten / Hongkong
Geregisseerd door: Corey Yuen
Met onder meer: Kurt McKinney, Jean-Claude Van Damme en J.W. Fails
Plot No Retreat No Surrender
"Tonight, He either fights for his life or he'll be running for the rest of it."
Jason Stillwell, een veel belovende karateka, is een superfan van Bruce Lee. Onder zware druk van een Oosterse bende, verhuist hij naar Seattle. Ook daar wordt hij dwars gezeten door de plaatselijke bendes die het voorzien hebben op de macht in de karate wereld. Als Jason besluit om zelf een karateschool te beginnen, komt het tot een keiharde confrontatie. Er volgt een adembenemend gevecht op leven en dood.
Jason Stillwell
Ivan Kraschinsky "The Russian"
R.J. Madison
Dean Ramsey
Frank Peters
Tom Stillwell
vic
oh deze is echt heel erg slecht. the mussels van brussels heeft hier maar een klein rolletje als de slecht acterende slechterik
tovenaar
Inderdaad, enorm slecht. Jean Claude van Damme heeft echt maar een piepklein rolletje, maar dat vonden de makers genoeg om hem zo groot op de hoes te zetten en om er mee te adverteren (Net als Seagal in Critical Decision
oef, wat slecht
soboer
Deze film is echt superslecht op de training-en vechtscenes na. JC van Damme die met frans accent een rus speelt kan het nog slechter.
SSeagal
Wat een schijtfilm, nog steeds. Spijt dat ik hem destijds op vhs heb gekocht, geen echte opzienbarende actie, van damme die maar een kleine rol als slechterik heeft, geen verhaal, echt waardeloos, * voor de moeite.
niels1990
Ik vond deze film best leuk, met name de trainingscenes.
3,5sterren
grat
om een keer te zien is hij wel leuk met goede vechtscenes
2,5
YuLaw16
Jeugdsentiment! De film is uiteraard niet goed, maar de HK actie is erg opmerkelijk in deze film. nog opmerkelijker is dat, geen van de amerikaanse regisseurs inzag, dat dit soort choreografie de toekomst van de martial arts film zou zijn. Ipv bleven ze tot the matrix, goedkope gespierde mannen domme vechtruukjes laten zien.
3.5/5
100%VANDAMME
acteren is wat minder, maar de vechtscenes zijn gewoon echt vet, super, 5*
Pacino88
Ik vond dit altijd wel een aardige film,de finale is mooi gedaan,plus andere vechtscenes.Maar dat gedeelte met Bruce Lee is wel erg belabberd.
Waku
Alweer een stuk minder dan de eerdere verschenen Bloodsport. Nog steeds genietbaar dankzij sterke gevechtscenes.
IceTigerGhost
Hum, deze verscheen eerder dan Bloodsport. Maar de gevechten die J-C Van Damme uit zijn mouwen schudt zijn wel indrukwekkend.
kArIzMa_TuRk
Slechte film.. Slecht geacteerd..
en de vecht-scenes laat me daar niet aan beginnen (was wel goed
Movie_fan#
rare film de vechtscenes kon ik nog net aanzien.
Geen woorden meer voor omdat ik deze film niet meer wil vuimaken aan zijn lage score
black_shadow
Jean-Claude Van Damme zijn eerste film, maar wel niet zijn grootste succes dat begon pas met Bloodsport die was wel een schot in de roos.
Q so lang
erg leuke film vechtscenes super jammer dat monaco forever de eerste film van jean claude van damme niet op de site staat verder geef ik deze super knock film een 5
DragQueen
Aardige actiefilm, die ik vooral vroeger erg leuk vond. het verhaal is leuk, maar meer ook niet. verder is het acteerwerk wel te pruimen, en zien we een goede van damme in een kleine bijrol. de vechtscenes waren dan ook het amusantste gedeelte van de film. 2,5 sterren.
niethie
Eergisteren na een aantal jaren niet meer gezien te hebben weer eens herkeken en ik snap nou niet echt wat me vroeger bezield heeft om deze film keer op keer weer te bekijken, tenenkrommend slecht acteerwerk en een verschrikkelijk lachwekkend verhaal desondanks wisten de prima gechorografeerde gevechtsscenes me nog steeds prima wisten te boeien en ervoor zorgde dat ik af en toe wel wat sentimentele gevoelens terug wisten te brengen, maar voor de rest was het weinig soeps.
film88888
één van de betere Karate/Kung-fu films die ik al heb gezien.
De film heeft heel sterk de stijl van een chineese kung-fu film, en dan bedoel ik niet alleen de vechtscene's, maar ook het geluid dat beetje raar is, zoals in een echte Bruce Lee film, en het beeld dat hapert zoals op een oude projector. Ik denk dat ze dat expres zo een beetje hebben gedaan voor het de kijker een gevoel te geven dat ze naar een oude vechtfilm aan het kijken zijn, en vond ik wel sterk.
Jean-Claude Van Damme in een kleine rol idd, en nog wel als de bad-guy, maar vond ik niet erg dat is eens wat anders, en een beetje minder Van Damme kan ook niet echt kwaad voor mij. De man kan toch niet echt acteren, ok de rest van de cast ook niet, maar dankzij de mooie vechtscene's, en de oude Hong Kong stijl, en de echte jaren 80 muziek in de film maakt het allemaal nog wel goed, en het is zeker geen slechte film.
Een 3,5
YoungHustler
leuke vechtscenes, leuke humor vooral in het begin als Jason bruce lee na doet. 3.5 misschien wat aan de hoge kant maar komt vooral dat ik deze film vroeger geweldig vond.
Lennert
De makers van deze film vonden Karate Kid als concept leuk, maar vonden de actie erg tegenvallen. Goed punt, maar wat Karate Kid wel had was goede acteurs en een interessant script, iets wat No Retreat, No Surrender absoluut niet heeft.
Goed, de martial arts zijn gelukkig best goed gedaan, spijtig dat het alleen op een Hong Kong manier (met hele erge nepklapgeluiden) in beeld word gebracht, de film wordt hierdoor alleen maar lachwekkender dan hij al was.
Tja, de enige echte rede om te kijken blijft dan toch de piepjonge Jean-Claude van Damme die hier in ieder geval in topvorm te zien is. Grappig ook hoe hij bij het laatste gevecht ineens geen zak meer kan uitrichten tegen de Bruce Lee wannabe
gratis
Fantastisch, echt een jaren 80 film met voor die tijd goed acteerwerk! Mooie vechtscenes en vooral erg goed dat de invloeden van Bruce Lee erin voorkomen. 5 sterren omdat dit mijn jeugd sentiment is. Ik denk dat ik deze film wel 100x gezien heb.
The hell!
Na Hark's Amerikaanse pogingen zag ik dit nog wel zitten, maar Yuen gaat hier enorm uit de bocht. Wat een onverknipte, vreselijke rommel is dit. Geregeld echt te pijnlijk om aan te zien.
Het einde, zo'n 10 minuutjes lang, bevat een aantal aardige vechtscenes. Eigenlijk pas wanneer Van Damme op het toneel verschijnt (eerste 5 minuten even wegdenken dan). Maar meer dan aardig wordt het nooit, de gevechten zijn bevatten sporadisch een aardige move maar iets moois heb ik zelfs op het einde niet gevonden.
De rest is de grootst mogelijke bagger. Tergend acteerwerk, met die vader en dat zwarte kereltje voorop. Compleet foute styling ook, belachelijke muziek en een verhaal waar geen touw aan vast te knopen is. Iedereen vliegt maar een beetje door de film, sommige personages verdwijnen voor lange tijd, anderen worden niet geintroduceerd. Leek wel of ik een verknipte versie zat te kijken, maar uiteindelijk was mijn versie nog 10 minuten langer als hierboven staat aangegeven?
Vreselijke tijdverspilling dit, kijk al met smart uit naar deel 2. Enige HK actie heb ik hier ook echt niet in gezien.
En die Rusland/Amerika verdeling op de poster is al helemaal triest.
Zeldzaam onding. 0.5*
Lennert
Podver, die hele Rusland/Amerika verdeling zie ik nu pas, mijn dvd heeft die voorkant niet en ik heb helemaal niet gekeken naar welke poster ze hier gebruiken
Maar goed, ik ben het compleet met je eens, al is mijn manier van raten iets anders. Jean-Claude's vechtscenes zijn het enige interessante aan de hele film.
Movie Jim
Leuke film met een kleine rol van Jean-Claude van Damme. Leuk dat Bruce Lee ook even er in voorkwam. De man die Jason Stilwell speelde is gewoon geweldig.
Fixi88
Had hem nog op videoband. Heb hem kort geleden weer bekeken en de film is aardig. Leuke vermakelijke film 3*
cm_punk
"So, its you, son, is it not?" Geweldig:P
Muziek is eigenlijk ook best wel leuk en trainingen in films vind ik altijd wel leuk om na te kijken.
stephan73
Niet eens zo'n slechte film, maar wel behoorlijk standaard en voorspelbaar. Van Damme is alleen te zien in gevechten, waarvan vooral de laatste 20 minuten erg leuk zijn.
Maar het verhaal stelt bar weinig voor.
Dat dit is geregisseerd door Corey Yuen is vreemd, want de film ziet eruit alsof hij door elke willekeurige Amerikaanse regisseur gemaakt kan zijn. Bijvoorbeeld door Sam Firstenberg!
Toch nog een 3*

No Retreat, No Surrender 3: Blood Brothers