• 9.369.453 stemmen

Geregisseerd door: Don E. FauntLeRoy

Met onder meer: Steven Seagal en Kirk B.R. Woller

Gesproken taal: Duits, Spaans en Engels

Plot Urban Justice

"When revenge is personal, justice can be brutal."

Simon Ballister (Steven Seagal) is een man met een gewelddadig verleden bij de special forces. Als zijn zoon vermoordt wordt, is zijn woede niet meer te stoppen en rust hij niet voordat het recht gezegevierd heeft. Simon duikt in het gevaarlijke gangsterleven om op zoek te gaan naar de moordenaar. Maar de bendes vechten terug met meer munitie, meer mannen en zelfs meer politiebescherming. Simon heeft echter een uniek wapen: de onverwoestbare gedrevenheid om koste wat kost wraak te nemen. Op slinkse wijze gebruikt Simon de aanvallen van de gangsters ter eigen verdediging.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

SSeagal

Minder?? Heb je dezelfde film gezien dan? Deze is juist de beste DTV van Seagal.

avatar van Martijn88

Martijn88

Sorry??

De beste??

haha hou toch op!

Ik vond hem niet geweldig, jij dus wel meningsverschil;-)

Beste DTV dan he

avatar van raza1

raza1

Verschrikkelijk slecht gespeelde film! Kon me bijna altijd wel met Seagals films amuseren maar ik denk dat hij beter met pensioen had kunnen gaan voordat hij in deze film acteerde. Alle actiescenes zijn zo nep! Vroeger zag je tenminste nog goed dat hij alle moves echt in zig had zitten maar nu zal hij wel te oud zijn ofzo, zodat ze vaalles moeten knippen en plakken in de film. 1*

avatar van Martijn88

Martijn88

SSeagal schreef:

Beste DTV dan he

wat bedoel je?

avatar van niethie

niethie

Echt verschrikkelijk dit, ze moesten die seagal echt uit zijn lijden verlossen, echt zielig om een van mijn favoriete actiehelden van VROEGER zo te zien blunderen.

Heb je hem wel gezien?

Martijn88 schreef:

wat bedoel je?

DTV = Direct to Video

niethie schreef:

Beetje vreemd bericht dit. heb je deze film wel gezien idd ? Vond dit juist weer een grote stap voorwaarts voor onze held. Misschien handig om er even bij te vermelden wat er dan zo slecht aan is....

avatar van niethie

niethie

Heb de film niet gezien (en ben ook niet van plan hem te gaan zien ook) maar waardeer het heel erg van jouw dat je jouw grote actieheld seagal iedere keer weer die kans geeft (ook al was zijn vorige film ontzettend slecht) ik kon dit op een gegeven moment gewoon niet meer aanzien en ben al lang gestopt bij black dawn om precies te zijn, kijk het is gewoon zo dat seagal als sinds na de film belly of the beast (naar mijn mening) alleen maar slechte films heeft gemaakt en dan ga ik echt niet steeds maar weer hopen (als ik toch al weet dat het niets wordt) dat het weer een leuke film zal zijn.

Wat ik bedoelde was dus gewoon seagal die iedere keer weer in tweederangs dtv films blijft opduiken die ook iedere keer weer over het zelfde gaan, beschouw seagal dan ook allang niet meer als held die periode heb ik een jaar of drie terug volledig afgesloten. voorgoed afgesloten (die neemt niet weg dat ik op zijn tijd nog erg kan genieten van een seagal filmpje uit de oude doos

SSeagal

Tsja, je moet het zelf weten natuurlijk, maar deze film is wel stukken beter dan BOTB en zeker beter dan Black Dawn. Veel gevechten die ook vaak weer doen denken aan zijn oudere hits, ik vond hem iig weer erg goed en zeker zijn beste direct to video film. Als je hem een keer gaat kijken en vantevoren er weinig van verwacht dan kan deze film misschien wel beter uitpakken dan je had verwacht....

avatar van el padrino

el padrino

1 van zijn betere films van de laaste tijd.

na belly and the beast, was het zwaar klote met de films van steven seagal, maar uiteindelijk toch weer een betere van hem.

avatar van Vandernagel

Vandernagel

Mmmm, misschien 1 van Seagal's beste deze nieuwe millenium, maar nog steeds zwakjes. De achtervolgingsscene is zeer matig, het verhaal is standaard revenge en de actiescenes... Hij moet het vooral hebben van 1 of 2 combo moves want meer dan 2 kan zijn lichaam niet aan. En wat betreft bewegen... Rennen zit er niet in en ook in men-to-men fights weigert hij bijna categorisch van zijn plek te komen. Hij blijft gewoon stilstaan en laat zijn tegenstanders alle aanvallen uitvoeren. Zeker teveel voor zijn rikketik.

Hij moest het altijd van het vechten hebben want acteren kan hij niet. Maar tegenwoordig gaat dat zelfs al niet meer. Het doet gewoon pijn aan mijn ogen hoe die man steeds verder aftakelt maar toch weigert toe te geven. Met veel pijn en moeite:

2,5 sterren

Vandernagel schreef:

2,5 sterren

Misschien toch eens Aikido in Google gooien......
Bij deze sport gebruik je juist de aanval van de tegenstander, dus op je plek blijven staan, afwachten en toeslaan is juist de bedoeling. En natuurlijk tijdig en snel reageren, halve draai maken e.d. Niks te maken met de rikketik. hooguit dat hij niet of nauwelijks rent.

avatar van Welder

Welder

el padrino schreef:

Dat is ook mijn mening

avatar van johnrambo

johnrambo

Ik had het helemaal gehad met Steven Seagal.

Zijn laatste film waren gewoon bagger.

Ik kon het zelfs niet opbrengen om ze af te kijken.

Tot men mij tipte dat deze wel de moeite waard was.

Ik heb hem toch maar bekeken, en inderdaad deze is zeer goed te pruimen.

Acteerwerk van seagal is geslaagd, maar zijn tegenspelers doen het wat minder.

De opbouw in spanning, het verhaal, en de gevechtscenes zijn voldoende om de hele speelduur geboeid te blijven.

avatar van movieking

movieking

el padrino schreef:

1 van zijn betere films van de laaste tijd.

Ben ik het ook mee eens.

avatar van lennox

lennox

Ben benieuwd! De commentaren op deze film zijn redelijk goed.

Is seagal op leeftijd dan toch nog in staat om een goede film af te leveren? Laat het mij hopen, dat ik de heimwee naar de marked for deaths en under sieges eindelijk kan vergeten!

avatar van 606

lennox schreef:

Ben benieuwd! De commentaren op deze film zijn redelijk goed.

netjes gezegd heb vertrouwen in seagal

Vandernagel schreef:

Mmmm, misschien 1 van Seagal's beste deze nieuwe millenium,

Exit Wounds nooit gezien?

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

606 schreef:

heb vertrouwen in seagal

Daarvoor heeft ie wat te veel draken van films gemaakt de laatste tijd! Marked for Death staat erg hoog aangeschreven bij mij net als Hard to Kill, Under Siege, Nico, Out for Justice etc. ect...... Maar de prutfilms van de laatste tijd is natuurlijk niks. Deze heb ik nog niet gezien, maar dat vertrouwen is bij mij al (bijna) weg......

avatar van N_SANE

N_SANE

Heb de film zojuist bekeken.

Minpunten:

- Seagal legt veels te makkelijk contacten. Zo met dat kleine joch en met dat vrouwtje waar hij een kamertje huurt. Ook stapt hij de tent van die spaanse maffia binnen en kan alles gewoon doen en laten;

- Dat kleine jochie laat wel heel makkelijk allerlei dingen los en weet dat hij gevaar loopt als hij met Seagal gaat praten notabene in z'n eigen buurt. Toch stapt ie doodleuk in de auto van Seagal;

- Bij vuurgevechten is er veels te veel bloed! Het leek wel alsof iemand een glas aarbeilimonade gooide zeg!

- Tijdens die schietpartij in zijn gehuurde kamertje blijft iedereen naar Seagal toelopen terwijl ze zien dat er lijken liggen. Dan weet je dus dat Seagal je opwacht, dan ga je toch niet in zijn lijn lopen? Of wil je zo graag dood?

- Vreselijk irritant is die Armand!

- Tijdens de gevechten lijkt het erop dat het beeld wat wordt versneld. Zorgt zeker niet voor een cooler effect als dat wel de bedoeling was geweest!

- Voorspelbaar

Pluspunten:

- Tof om te zien hoe Seagal een mannetje in zijn nek steekt!

- "You are just as bad as they are".

"No, I'm alot fuckin' worse"!

- Veel actie

Ik hou zowieso wel van actiefilms en kan dit soort DTV's altijd wel afkijken. Ik kon me gemakkelijk irriteren aan alle minpunten.

Al met al een redelijke film waarbij je niet te veel moet nadenken.

Na 1x kijken komt er zeker geen 2e keer!

eigenlijk een 2,5, maar is goed voor een 3* , omdat ik wel van die ghetto-acties etc hou.

avatar van Ché Cliché

Ché Cliché

Nou nou Seagal, eindelijk weer eens gedaan wat je wel kan. Zoon vermoord en uit op wraak . Dat is precies waar hij goed in is. Het is geen Under Siege, maar in vergelijking met de rest kan deze er aardig mee door. 2,5 ster. Redelijk vermaakt, ondanks dramatisch acteerwerk, vooral van Griffin.

avatar van lennox

lennox

Mijn geduld is beloond: eindelijk weer eens een goede ouderwetse knokfilm met seagal! Simpel verhaal, veel gevechten en geen voice dubs : dat is de seagal waar ik al een aantal jaar op zit te wachten! Het is geen under siege of marked for death, maar ik vind het toch de beste seagal-film sinds under siege2! By the way : er waren wel degelijk een paar keer stuntmannen in de plaats van seagal, zoals die keer toen hij geschoten werd. Maar de gevechten werden allemaal zelf door seagal geleverd.

avatar van Mescaline

Mescaline

Bij van leest voor 10 euro:)

Over paar daagjes de film kijken erg benieuwd..;)

Nu al 10 euro???

Meestal duurt dat een maand of 7 voordat deze films van 17 euro naar 10 euro verlaagt worden.

avatar van movieking

movieking

sinterklaas schreef:

Nu al 10 euro???

Zegt genoeg zeker?

avatar van Mescaline

Mescaline

Nee zegt helemaal niks..

Seagal heeft met deze film bewezen dat hij nog niet te oud is geworden..

De actie in deze film is netzoveel als in zijn oudere films.

Verhaaltje is weer simpel en het acteren best goed.

Seagal mag van mij dit soort films altijd maken

Geen voice-overs

4.5 sterren.

sinterklaas

En ik heb deze ook net voor 10 euro weten te bemachtigen bij FRS.

sinterklaas

Gisteravond gezien en inderdaad het was weer een hele goede Seagal-film. Ik had hoge verwachtingen en die zijn uitgekomen. Ik ben gewoon weer zeer verrast. Deze is beter dan ShadowMan en helemaal beter dan Attack Force en Flight of Fury. En in die periode leek het toch wel achteruit te gaan met Seagal, maar hierin schiet de pijl gewoon de lucht in: Geen Voice dubs, geen Stuntmannen en NepSeagals maar gewoon weer hele goede gevechten als vanouds waarbij de botten weer heerlijk kraken met daarnaast nog erg goede actiescenes. Waarbij als iemand neergeschoten word het bloed een meter uit het lichaam spuit. Er word hier ook lekker op los gescholden door die grappige rappertjes en natuurlijk ook door Seagal die zich een beetje als homeboy gedraagt. Die autoachtervolging vond ik ook erg grappig en spectaculair net zoals vele andere scenes. De acteurs daaromheen zijn ook prima en we krijgen Danny Trejo ook nog even te zien. Eddie Griffin (die vriend van Simon's zoon als ik het goed heb) kon er ook iets leuks van maken. Gewoon weer een lekker ouderwets payback filmpje met Seagal. Met een hele hoop gevarieerde gevechten met daarnaast boordevol humor en keiharde actiescene's. Ook die scene waarbij Seagal bij die corrupte agent alias moordenaar van zijn zoon de ademsappel omdraait vond ik lekker hard. Deze film heeft gewoon alles wat zoal een Seagal als een actiefan blij maakt. Wat wel een beetje een afknapper is is dat Sony Pictures toch die poster heeft gekozen waarbij Seagals hoofd op die lichaam is geplakt. Dat past helemaal niet bij een film zoals dit en ik dacht dat ze nog een andere poster gingen gebruiken. Ook vind ik Renegade Justice beter klinken dan Urban Justice. (Europese titel luidt gelukkig ook als Renegade Justice. Maargoed, daar ga ik me verder alemaal niet druk om maken. Dit was gewoon een heerlijke Seagalfilm zoals het hoort. Mensen die het bij Black Dawn of Attack Force het al hebben opgegeven, Doe nog een poging en kijk deze en je zult die bijde films (en ook wel wat meer) vergeten.

Mijn hoop is al groot bij Marker aka Pistol Whipped!