• 9.369.453 stemmen

Geregisseerd door: Don E. FauntLeRoy

Met onder meer: Steven Seagal en Kirk B.R. Woller

Gesproken taal: Duits, Spaans en Engels

Plot Urban Justice

"When revenge is personal, justice can be brutal."

Simon Ballister (Steven Seagal) is een man met een gewelddadig verleden bij de special forces. Als zijn zoon vermoordt wordt, is zijn woede niet meer te stoppen en rust hij niet voordat het recht gezegevierd heeft. Simon duikt in het gevaarlijke gangsterleven om op zoek te gaan naar de moordenaar. Maar de bendes vechten terug met meer munitie, meer mannen en zelfs meer politiebescherming. Simon heeft echter een uniek wapen: de onverwoestbare gedrevenheid om koste wat kost wraak te nemen. Op slinkse wijze gebruikt Simon de aanvallen van de gangsters ter eigen verdediging.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Gisteravond gezien en inderdaad het was weer een hele goede Seagal-film. Ik had hoge verwachtingen en die zijn uitgekomen. Ik ben gewoon weer zeer verrast. Deze is beter dan ShadowMan en helemaal beter dan Attack Force en Flight of Fury. En in die periode leek het toch wel achteruit te gaan met Seagal, maar hierin schiet de pijl gewoon de lucht in: Geen Voice dubs, geen Stuntmannen en NepSeagals maar gewoon weer hele goede gevechten als vanouds waarbij de botten weer heerlijk kraken met daarnaast nog erg goede actiescenes. Waarbij als iemand neergeschoten word het bloed een meter uit het lichaam spuit. Er word hier ook lekker op los gescholden door die grappige rappertjes en natuurlijk ook door Seagal die zich een beetje als homeboy gedraagt. Die autoachtervolging vond ik ook erg grappig en spectaculair net zoals vele andere scenes. De acteurs daaromheen zijn ook prima en we krijgen Danny Trejo ook nog even te zien. Eddie Griffin (die vriend van Simon's zoon als ik het goed heb) kon er ook iets leuks van maken. Gewoon weer een lekker ouderwets payback filmpje met Seagal. Met een hele hoop gevarieerde gevechten met daarnaast boordevol humor en keiharde actiescene's. Ook die scene waarbij Seagal bij die corrupte agent alias moordenaar van zijn zoon de ademsappel omdraait vond ik lekker hard. Deze film heeft gewoon alles wat zoal een Seagal als een actiefan blij maakt. Wat wel een beetje een afknapper is is dat Sony Pictures toch die poster heeft gekozen waarbij Seagals hoofd op die lichaam is geplakt. Dat past helemaal niet bij een film zoals dit en ik dacht dat ze nog een andere poster gingen gebruiken. Ook vind ik Renegade Justice beter klinken dan Urban Justice. (Europese titel luidt gelukkig ook als Renegade Justice. Maargoed, daar ga ik me verder alemaal niet druk om maken. Dit was gewoon een heerlijke Seagalfilm zoals het hoort. Mensen die het bij Black Dawn of Attack Force het al hebben opgegeven, Doe nog een poging en kijk deze en je zult die bijde films (en ook wel wat meer) vergeten.

Mijn hoop is al groot bij Marker aka Pistol Whipped!

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Heb de gok toch maar genomen om deze film te gaan zien. Had er meer van verwacht na de toch wel positieve recensies hier. Wat mij betreft is dit echt een waardeloos stuk prul. Acteren is er bij Seagal niet meer bij, het lijkt wel of de beste man de hele tijd verschrikkelijk moe is en totaal geen zin meer heeft in zijn werk. De ongeloofwaardigheid spat er af in deze film, waar met name de verschrikkelijk slecht acterende gangsters hun steentje aan bijdragen. Wat een lachertje zeg. Denk je dat je het gehad hebt, krijg je ook nog te zien dat Eddie Griffin de grote gangsterbaas is. Echt te slecht voor woorden. De film heeft me overladen met slechte, on-interessante en saaie dialogen. Daarbij probeert Seagal met zijn woordenschat echt stoer over te komen, maar het woord ''fuck'' word op zulke slechte momenten gebruikt dat zijn one-liners echt slecht zijn. De vechtscenes van Seagal zijn echt niet goed meer. Je ziet Seagal stilstaand zijn tegenstanders uitschakelen. Die tegenstanders vliegen alle kanten op terwijl echt duidelijk te zien is dat Seagal na elke move even pauze nodig heeft. Het verhaal is erg standaard aloewel dat geen slecht punt is voor de film, maar ook zeker geen pluspunt.

Het is pijnlijk om te zien dat Seagal echt aan het aftakelen is. De man is verschrikkelijk dik en niet meer zo stoer als in zijn vroegere films. Gelukkig heb ik alle film van Seagal die voor mij de moeite waard zijn (alles tot 2000 en een paar erna), want ik vind het heerlijk om te zien hoe hij vroeger tekeer kon gaan. Marked for Death, Hard to Kill, Under Siege, Out for Justice en nog vele films meer van hem zijn voor mij toppers, maar de beste man mag nu wel kappen, want wat mij betreft kan hij het simpelweg niet meer.....

avatar van Spetie

Leland Palmer schreef:

Volledig mee eens. Jammer, maar zoals die goede oude films van vroeger lijkt het niet meer te worden. Jammer trouwens ook dat van iemand als Danny Trejo zo weinig gebruik wordt gemaakt in deze film. Maar goed Steven is gettin too old for this shit! .

avatar van Lennert

Lennert

De leukste slechte Steven Seagal film. Pistol Whipped en Into The Sun zou ik beiden nog als goeie films omschrijven, deze was dat absoluut niet. Het acteerwerk was houterig, de vechtscenes waren wat rommelig gefilmd en het gangstah-gehalte was echt te hoog naar mijn smaak.

Maar verdomd, wat heb ik gelachen. De foute oneliners, die overdreven bloedspetters en de stuntelende gangsters: het was hilarisch. En na het saaie Half Past Dead met 1,5 vechtscenes van dhr. Seagal was dit helemaal een fijne verrassing met de goeie hoeveelheid actie.

Alleen hoeft men Danny Trejo niet zo groot op de poster te zetten.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Aardige scenes maken plaats voor het slechte acteerwerk van Seagal. Al met al wel vermakelijk, niet speciaal verder.

avatar van DeCol

DeCol

Samen met Attack Force de minste Seagal die ik gezien heb. Eddie Griffin als bad guy kan ik niet serieus nemen, maar grappig was het ook niet. Op zich ook niet zo'n heel groot punt want bij Steven Seagal moet de actie gewoon goed zijn. Dat was dan ook redelijk, maar waarom bij elk neergeschoten persoon een slow motion er achteraan gooien is mij een vraag.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Just a whiteboy on a rampage!

Één van de betere Seagal films van de laatste 10 jaar. Hij hangt de gruwelijke badass uit met een bodycount waar je U tegen zegt. Eddie Griffin als over de top badguy werkt ook perfect en dan heb je (hoewel kort) aan de andere kant nog Trejo die zonder moeite het klusje klaart. Wat een geweldige aanwezigheid heeft die vent altijd!

Storytelling is bijzonder solide en zelfs rollen zoals die van de jonge Gary Morrison (gespeeld door Jade Yorker) zijn bijzonder overtuigend. Een B-film at its finest

avatar van xaid

xaid

[quote]van duijn schreef:

klopt klopt

avatar van Rossi500

Rossi500

Echt goeie steven seagal film...1 van de beste films van hem!!!

avatar van blackwolves

blackwolves

niet slecht dezer film wel een beetje te donker opgenomen maar voor de rest gewone fijne actie film de rest laat ik buiten of ze hem goed vinden of niet zolang ze niet te veel tateren babbelen dus meer drama dan actie dan zal ik hem vlug door spoelen want ze zegen dan actie maar dan komt er weinig of niets van in huis of juist als de film bijna ten einde is en wel daar hou ik dus niet van dus vind ik deze steve Seagal toch wel goed omdat er actie in zit en dat is wat telt speelt hij slecht wel dan zal het niet de enigste zijn in hollywood het zijn er nog ik heb veel slechtere films gezien van hem en ja ik denk dat ik ze wel al allemaal gezien heb van hem misschiens nog meer dat zal ik dan wel zien. maar ja actie dat is wat voor mij een film goed is geen gezever en gezaag zoals er vele zijn je kent dat wel? actie thriller maar er komt niet erg veel thriller actie in voor dus als er staat actie dan wens ik actie in mijn films en geen drama waar in een vrouw een vent verleed en dan een halfuur in dat bed doorbrengen en dan krijg je dan uiteindelijk toch wat actie. neen venten verleen om mee naar bed te gaan hoort niet in een actie film thuis vind ik persoonlijk maar meer in drama,s en dus geeft deze film wat hij belooft actie